Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
O degilde karpuz daha da pahalı olmaz dimi desem cok mu sacma olur
Soguk soguk ıyı gıdıyo
Sormak istedim.
Hamıleler varsa özür dilerim hakkınızı helal edin

Ama sorularımın cevabını barındırmıyor yorumunuz.
Arap nüfusunu bulduğum linki veririm özelden isterseniz.

Arap nüfusa verilen vatandaşlığa kesiyorsunuz ya faturayı, Yalova'daki Arap nüfusla, İzmir ve Mardin'deki Arap nüfusu karşılaştırıp bu 3 şehirde neden aynı parti çıkmadı açıklamanızı istemiştim.

Neyse sağlık olsun, zor bir soru bana da sorulsa rakamlar birşey ifade etmiyor der ama rakamla açıklama yapmaya çalışırdım.

Hepinize iyi analizler, hayırlı geceler :KK68:

Ben cevap verdim ama sen anlamamissin. Senin yazdiklarin ispatlanmaz seyler, ama benimki ispatlanabilir demisim kisaca. Konu hepsinde Araplar.. Izmir'de istedigi kadar Arap olsun, Izmir ezici cogunlukla Ataturkcu oldugu icin AKP orada Arap secmen ile sadece varligini devam ettirebiir, onlar olmasa idi % 32 de alamazdi Izmirden.. Yalova da ona keza, minicik sehrin secmen sayisi uc yilda 20 bin artmis.. Hatay demistin, onlarin secmen sayisi da 800 binlerden 925 bine cikmis. Mardin'e bakmadim. Uzaydan mi geliyor bu secmenler bu kadar kisa sure icinde? Onceki secimlerde 4 sene arayla hemen hemen ayni, sonra birden fuze?

En son seçimde oyları neden azaldı sence?
Cunki insanlar kendilerine en yakin zihniyette kim varsa ve daha guclu gorunuyorsa ona veriyorlar oylarini, mecliste temsil edilebilmek adina.. Malum yuzde 10 baraji var. Turkiye'de asiri sagi artik iki parti temsil ediyor, biri AKP digeri MHP. Sagcilarin da kimi bunlardan birine veriyor. Iyi Parti de sag olarak cikti ama turlu engellemeler ile kimsenin tanimasina bile izin vermediler. Demokrasi rafa kalkinca boyle oluyor.

flash tv izleyin sinir falan kalmıyor sağa sola serbest dağılıyorlar :KK53:kesin bilgi yayalım:rolleyes:kıyıda, köşede kalmış bir kanalzade bu gece kendisine haksızlık ettigimi düşünüyorum :rapci:
Screenshot_20180626-011848.png

Eklentiler

• Screenshot_20180626-011848.png
    Screenshot_20180626-011848.png
    213,6 KB · Görüntüleme: 23
Benim sevdiğim birinin ismi, hislerim yere yazılmış olsa rahatsız olurum. Burada hakaret hissederim ben bu fotoyu. Bana göre bu yazı demektir ki Erdoğan ı ve sizleri çiğner gezeriz üzerinizden. Çukur dizisinde duvara yazılan yazıyla, yere yazılan yazı aynı değil, muhalif işi de olabilir, saçma geldi bana...
Yzdıklarını okuyunca aşağıdaki video da televizyon yere konmaz sahnesi geldi.

Ben dizi izlemem. O nedenler çukuru tümseği bilmiyorum. Çoğunluk dizi izleyip bir yerlere diziliyorlar. Sanırım dizilerle bilinçaltlarına dizilmek enjekte ediliyor.

Cunki insanlar kendilerine en yakin zihniyette kim varsa ve daha guclu gorunuyorsa ona veriyorlar oylarini, mecliste temsil edilebilmek adina.. Malum yuzde 10 baraji var. Turkiye'de asiri sagi artik iki parti temsil ediyor, biri AKP digeri MHP. Sagcilarin da kimi bunlardan birine veriyor. Iyi Parti de sag olarak cikti ama turlu engellemeler ile kimsenin tanimasina bile izin vermediler. Demokrasi rafa kalkinca boyle oluyor.
Avatariniz ile uyusuyorsunuz. Gerçekten çok hoşsunuz:))

Su milliyetciligi kullanarak atip durdugunuz nutuklardan gına geldi artik
Hayir bu adamin da fani oldugunu unutmayin bir gun ölüp gittiginde vatansız mı kalacaksiniz anlamadim ki..
Adam zaten kolon kanseri imis.. Taa 2012de yaziyorlardi, aradan 6 yil gecmis.. Kotu bir hastalik, hayatta en cok korktugum hastaliklardan biri.. Boyle tedavi ve ameliyattan 6-7 yil sonra vucudun baska bir yerinde nukseden bir hastalik, Allah dusmanima vermesin. Sonradan akcigerde cikiyor, beyne metastas yaptiginda da son duraga gelmis oluyorsun.

Ben Tayyip'in durumunu iyi gormedim. Bu son mitinglerde ne Bursalilara "Sakarya ayaga kalk" demedigi kaldi, ne de Bingol halkina Diyarbakirlilar diye seslenmedigi.. Tersi de olabilir, ne de olsa hic bir mitingini izlemiyorum, biryerlerde gozume ilismisti. Bir ay icinde kiraathanelerde "tatar boregi de olabilir" dedigini bile unutup Ince'ye yalanci dedi. Gerci evvelden de boyle seyler yapiyordu ama bu ara cok sik bir sekilde dalginlik alametleri var. Insallah yaniliyorumdur, ben onun olmesini degil hakkindaki iddialardan yargilanmasini istiyorum. Herkes gibi..

Evlere muhurlu oy pusulalari dagitmis, sandikta verilen bos oy pusulasini kendine getirene para odulleri dagitmis.. AKP yapar mi? Yapar.. Bugune dek yaptiklari yapacaklarinin teminati. Hazine ellerinde, birazini da fakirlestirdikleri halkla paylasmislar, oy satin alarak.. Insanlar para icin oy karsiligi vatan satmislar, yakala sandikta yakalayabilirsen.. Bu secimi almak icin herseyi yapacaklarini soylemistik zaten. Kaybettigi takdirde yargilanmak vardi. I. Melih bile bu korku ile AKPnin kanatlari altina siginmadi mi? Ser ittifaki.. AKP oylari aldi, ama Bahceli de aldi. Miting bile yapmadan.. Suya sabuna dokunmadan.. Bu iste bir yanlislik yok mu? Ecevit zamaninda ayni MHP cok daha azi icin baraj alti kalmisti. Bu sonuclari isteyen yer, isteyen gargara yapar, artik bu saatten sonra Turkiye'nin geldigi noktaya acimaktan baska birsey gelmiyor icimden..

Ben cevap verdim ama sen anlamamissin. Senin yazdiklarin ispatlanmaz seyler, ama benimki ispatlanabilir demisim kisaca. Konu hepsinde Araplar.. Izmir'de istedigi kadar Arap olsun, Izmir ezici cogunlukla Ataturkcu oldugu icin AKP orada Arap secmen ile sadece varligini devam ettirebiir, onlar olmasa idi % 32 de alamazdi Izmirden.. Yalova da ona keza, minicik sehrin secmen sayisi uc yilda 20 bin artmis.. Hatay demistin, onlarin secmen sayisi da 800 binlerden 925 bine cikmis. Mardin'e bakmadim. Uzaydan mi geliyor bu secmenler bu kadar kisa sure icinde? Onceki secimlerde 4 sene arayla hemen hemen ayni, sonra birden fuze?

İspatlanabilir şeyler dediğiniz herşeyi ispatlayın o zaman, para ödülü dağıttığına dair mış-mişli haberler değil, gerçek belgeniz var mı elinizde? "İnsanlar para karşılığı oy için vatanını satmışlar" ki çok çirkin ve ağır bir itham, belgesi var mı?

Hukuk delillere göre işler Saraylım, iddia eden iddiasını ispatlamakla yükümlüdür, siz bunu mahkemede söyleseniz ve gazete kupürü dahi götürseniz dava düşer, mışla mişle kulaktan dolma fısıltı gazetesinin söylemleriyle dava yürümez, gerçek somut delil gerekir.

Böyle olduğu içindir ki Muharrem İnce bakınız ne demiş:

"Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. Bu seçimi ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur.
Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK'nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum."

Muharrem beyin ispat edemediğini "gerçek" belgeler bularak ispat edin ve bence hemen o gerçek belgeleri Muharrem beye ulaştırın.

Sorumu yineliyorum çünkü yazdığınız yazı sorumun cevabı değil, hani para karşılığında satmışlar ya, mesela neden Mardin'dekiler bunu yapmamış?

Yalova da seçmen sayısı artmış ve sizin iddianıza göre bunun sebebi Suriye kökenli ve hadi sizi kırmayıp Katar'lılara ve Suud'lara da vatandaşlık verilmiş ve nüfus bu yüzden 3 yılda 20 bin artmış ya hani.

O zaman size somut bir delil sunalım:

10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Yalova İl Geneli

Seçmen Sayısı:164.654

Kullanılan Oy: 124.172

Geçerli Oy: 122.187

Erdoğan: 61.343 (50.5)

İhsanoğlu:53.700 (43.9)

Demirtaş: 7.144 (6.1)

24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİ

YALOVA İL GENELİ

Seçmen sayısı: 178.886. Kullanılan Oy: 155472.

Geçerli Oy: 153280

Erdoğan: 76402 (%50)

İnce: 58848 (%39)

Akşener: 7426 (%5)

Demirtaş: 7443 (%5)

Karamollaoğlu: 1426 (%1)

Yalova'nın 2014-2018 arası seçmen sayısı 14.232 kişi artmış, siz 2014'te 14 yaşındaki Arap olmayan Yalova'lı gençlerin 2018'de oy kullanmış olacağı gerçeğini bir kenara bırakarak bu 14.232 kişiyi Suriye'li farz edin.

Ama gördüğünüz üzere her iki seçimde de seçmen sayısıyla oy kullanmaya giden sayısı farklı, 2018'de 14 bin küsür fazla seçmen varken, katılım 2014'e göre daha da yüksekken hem de, hadi bunu da göz ardı ettiniz diyelim, vatandaşlık verilenler de o kadar uğraşmış ama Cumhurbaşkanı 2014'te aldığı oy yüzdesinin üzerine çıkamamış, AKP'nin matematik hesapları tutmamış olsa gerek, aynı hesap Mardin'de de tutmamış ne hikmetse, Mardin'e niye bakmadınız bakın bakın, oranın Arap nüfusu Yalova'dan çok daha fazla ama çıkan sonuç HDP, İzmir'inde Arap nüfusu Yalova'dan fazla çıkan sonuç CHP.

Şu gerçeği pas geçmeyin, seçmenlerin hemen hemen 60 yıldır sağ partiye meyili daha fazladır, bakınız Menderes, Özal, Demirel, Çiller, Yılmaz, Erbakan unuttuklarım varsa affola, mesela ANAP Özal zamanı 2 dönem iktidar oldu değil mi?
Menderes 10 yıl sanırım o da 2 ya da 3 dönem üst üste seçilmişti, bu iki sağ partinin seçim sonuçlarıyla ilgili şaibe var mı? Yok, halk kendi isteğiyle gidip oy verdi, ANAP epeyce aydın, okumuş, kültürlü insanların oyunu aldı, demek ki sağ partili olmak eğitimle alakalı değil.

1999 seçimlerine ne dersiniz CHP meclise giremedi ama sol parti olan DSP %22 küsür oy alarak mecliste yerini aldı, yani CHP'nin kemikleşmiş oy oranı kadar, demek ki chp bir yerlerde birşeyleri yanlış ya da eksik yapıyor sözümü yineleyeyim, herşeye rağmen bir seçimde oy oranını yükseltmeleri mümkün, bunu bu seçimlerde gördük ama genel politikaları yanlış, İnce yapabileceğinin en iyisini yaptı, oy verenlerde partiye değil İnce'ye verdi ki bakınız son dakika haberi : https://www.sozcu.com.tr/2018/gunde...lu-ve-merkez-yonetime-istifa-cagrisi-2486942/

CHP silkelenmelidir, yönetimi değişmelidir, halkın nabzını iyi tutmalıdır ve seçmen kitlesi de önyargılarını bir kenara bırakıp parti için pozitif güç olacak hata ve yanlışlarını yüzlerine söyleyip eleştirecek bir hale gelmelidir.

İspatlanabilir şeyler dediğiniz herşeyi ispatlayın o zaman, para ödülü dağıttığına dair mış-mişli haberler değil, gerçek belgeniz var mı elinizde? "İnsanlar para karşılığı oy için vatanını satmışlar" ki çok çirkin ve ağır bir itham, belgesi var mı?

Hukuk delillere göre işler Saraylım, iddia eden iddiasını ispatlamakla yükümlüdür, siz bunu mahkemede söyleseniz ve gazete kupürü dahi götürseniz dava düşer, mışla mişle kulaktan dolma fısıltı gazetesinin söylemleriyle dava yürümez, gerçek somut delil gerekir.

Böyle olduğu içindir ki Muharrem İnce bakınız ne demiş:

"Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. Bu seçimi ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur.
Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK'nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum."

Muharrem beyin ispat edemediğini "gerçek" belgeler bularak ispat edin ve bence hemen o gerçek belgeleri Muharrem beye ulaştırın.

Sorumu yineliyorum çünkü yazdığınız yazı sorumun cevabı değil, hani para karşılığında satmışlar ya, mesela neden Mardin'dekiler bunu yapmamış?

Yalova da seçmen sayısı artmış ve sizin iddianıza göre bunun sebebi Suriye kökenli ve hadi sizi kırmayıp Katar'lılara ve Suud'lara da vatandaşlık verilmiş ve nüfus bu yüzden 3 yılda 20 bin artmış ya hani.

O zaman size somut bir delil sunalım:

10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Yalova İl Geneli

Seçmen Sayısı:164.654

Kullanılan Oy: 124.172

Geçerli Oy: 122.187

Erdoğan: 61.343 (50.5)

İhsanoğlu:53.700 (43.9)

Demirtaş: 7.144 (6.1)

24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİ

YALOVA İL GENELİ

Seçmen sayısı: 178.886. Kullanılan Oy: 155472.

Geçerli Oy: 153280

Erdoğan: 76402 (%50)

İnce: 58848 (%39)

Akşener: 7426 (%5)

Demirtaş: 7443 (%5)

Karamollaoğlu: 1426 (%1)

Yalova'nın 2014-2018 arası seçmen sayısı 14.232 kişi artmış, siz 2014'te 14 yaşındaki Arap olmayan Yalova'lı gençlerin 2018'de oy kullanmış olacağı gerçeğini bir kenara bırakarak bu 14.232 kişiyi Suriye'li farz edin.

Ama gördüğünüz üzere her iki seçimde de seçmen sayısıyla oy kullanmaya giden sayısı farklı, 2018'de 14 bin küsür fazla seçmen varken, katılım 2014'e göre daha da yüksekken hem de, hadi bunu da göz ardı ettiniz diyelim, vatandaşlık verilenler de o kadar uğraşmış ama Cumhurbaşkanı 2014'te aldığı oy yüzdesinin üzerine çıkamamış, AKP'nin matematik hesapları tutmamış olsa gerek, aynı hesap Mardin'de de tutmamış ne hikmetse, Mardin'e niye bakmadınız bakın bakın, oranın Arap nüfusu Yalova'dan çok daha fazla ama çıkan sonuç HDP, İzmir'inde Arap nüfusu Yalova'dan fazla çıkan sonuç CHP.

Şu gerçeği pas geçmeyin, seçmenlerin hemen hemen 60 yıldır sağ partiye meyili daha fazladır, bakınız Menderes, Özal, Demirel, Çiller, Yılmaz, Erbakan unuttuklarım varsa affola, mesela ANAP Özal zamanı 2 dönem iktidar oldu değil mi?
Menderes 10 yıl sanırım o da 2 ya da 3 dönem üst üste seçilmişti, bu iki sağ partinin seçim sonuçlarıyla ilgili şaibe var mı? Yok, halk kendi isteğiyle gidip oy verdi, ANAP epeyce aydın, okumuş, kültürlü insanların oyunu aldı, demek ki sağ partili olmak eğitimle alakalı değil.

1999 seçimlerine ne dersiniz CHP meclise giremedi ama sol parti olan DSP %22 küsür oy alarak mecliste yerini aldı, yani CHP'nin kemikleşmiş oy oranı kadar, demek ki chp bir yerlerde birşeyleri yanlış ya da eksik yapıyor sözümü yineleyeyim, herşeye rağmen bir seçimde oy oranını yükseltmeleri mümkün, bunu bu seçimlerde gördük ama genel politikaları yanlış, İnce yapabileceğinin en iyisini yaptı, oy verenlerde partiye değil İnce'ye verdi ki bakınız son dakika haberi : https://www.sozcu.com.tr/2018/gunde...lu-ve-merkez-yonetime-istifa-cagrisi-2486942/

CHP silkelenmelidir, yönetimi değişmelidir, halkın nabzını iyi tutmalıdır ve seçmen kitlesi de önyargılarını bir kenara bırakıp parti için pozitif güç olacak hata ve yanlışlarını yüzlerine söyleyip eleştirecek bir hale gelmelidir.

Yalova'da 2014te 164bin secmen, 2015te de ayni sayida secmen, 2018de 182 bin secmen, 18,000 genc secim yasina erismis, ama hic kimse olmemis.. O da guzelmis.. Benim ispatlanabilir dedigim mesajimi atlamissin, diger mesajlarimi getirmissin. Ben sana bu cevabi yazmistim:
Kalem kalem Araplarin sayisini nerden buldun bilmiyorum ama herkesin kolayca bulabilecegi secmen sayisindan yola cikacagim. Hangisi kim artik sen hesapla. Hepsine bakamadim. Izmir'den ornek vereyim, AKPnin karin agrisi Izmir'den..
2011 secimlerinde secmen sayisi yaklasik 2,5 milyon, tam olarak tek tek toplamadim. 2015 yili genel secimlerinde, yani 4 yil sonra gene ayni oranda secmen sayisi, 2.4-2.5 civari.. Bu yil, yani uc yil sonra secmen sayisi 2.9 milyon civarina firlamis. Tam da senin verdigin 400.000 lik Arap sayisi kadar, ne tesaduf degil mi?

Bak, bu ulkede Arap sayisi ile ilgili verdigin rakamlar aslinda hic bir sey ifade etmiyor. 2011 yilindan 2013 yilina dek kac Arabin sinirlardan iceri girdigini kendileri bile bilmiyor, cunki Suriye sinirinda kimlik bile sorulmadan iceri alinmislardi. Yani o kadar Allaha emanet yasiyorsunuz bu ulkede.. Devlet de o kadar sallapati yonetiliyor, ciftlik gibi yani..
Cumhurbaskani daha once aldigi oy yuzdesinin ustune cikamamis, he mi? O yuzden yani butun savunman.. Peki cumhurbaskaninin daha once aldigi oy oraninin cok daha fazla dusmus olabilecegi, aradaki farki Arapla, Suriyeli ile, hile ile anca bu kadar kapatabildigi hic aklina gelmiyor mu? Yani ille de ustune mi cikmasi gerekiyor hile yapmis sayilmasi icin? Bu kadar kotu yonetime hic yerli secmen kaybetmedi, uste de Araplarin oyu eklendi, daha cok oyu olmasi gerekiyordu, he mi?:-)Burasi Avrupa'da bir ulke olsa idi Erdogan baraji bile asamazdi. Zaten yargilanirdi once, bakalim 17-25 Aralik iddialari ne kadar dogru, Man adalari rusvetine ne kadar bulasmis diye.. Zaten kanunlara gore niteliklerini tasimadigi icin cumhurbaskani bile olamazdi ya, o da ayri..

Sag partili olmanin egitimle alakali oldugunu kim soyledi? Ben de eskiden sag partilere oy veriyordum, ta ki oy verdigim parti hakkinda bir suc saibesi olana, ya da ekonomiyi iyi yonetemediklerine inanana kadar.. Eskiden kistas buydu. Zihniyet degisti, artik namaz kilmak yetiyor, ulkeye devlet adami degil, imam seciyoruz ya, calmak, ekonomiyi batirmak, ulkeye terorist doldurmak iktidar olmaya engel degil, yeter ki her cuma bir Bakara okusunlar..
Ayrica 1999 da DSPnin basinda Ecevit vardi. CHP secmeni ECEVIT ile CHPyi ozdestirmistir. Ecevit nerdeyse CHPli secmen oradaydi.

Mardin diyorsun, Izmir ne kadar Ataturkcu ise Mardin de o kadar Kurtcudur. Herhalde oradan HDP cikacak. Araplarin bu gibi fanatik sehirlerde AKPyi ilk siraya tasiyabilecegini nasil dusunursun? AKP alabildigi kadar sandalye pesinde oralarda, ilk parti olamayacagini o da biliyor, oylar arasinda ucurum var, ucurumu kapatsa yeter ona, o da onu yapiyor. Bu sehirlerden de milletvekili cikarabildi mi? Cikartti.. Mardin'de de 6 milletvekilinin ikisi onda. Daha ne?

Para karsiligi oy satmaya gelince.. Bir kac gun once burada bir video paylasmistim. 2011 de kamyondan sacilan AKPye muhur basili oylari gosteren.. Bir kamyon dolusu AKP muhurlu oy ne ise yarar? Neden zahmet edip hazirlamislar sence? Muzeye kaldirmak icin mi? Ben ne demisim : yaptiklari yapacaklarinin teminatidir. O zaman yaptiysa, bu zaman elli sefer yapar, cunki bu secim daha da kritik bir secim idi. Istersen sen kafani kuma gommeye devam edebilirsin tabii, o da senin secimin.

Yzdıklarını okuyunca aşağıdaki video da televizyon yere konmaz sahnesi geldi.

Ben dizi izlemem. O nedenler çukuru tümseği bilmiyorum. Çoğunluk dizi izleyip bir yerlere diziliyorlar. Sanırım dizilerle bilinçaltlarına dizilmek enjekte ediliyor.

Çoğunu izlememiştim.Oradaki TV yere konmaz Erdoğan sözünü de söyleyeni de samimi bulmadım.Kamera açık olmasaydı yine aynı şeyi söyler miydi acaba?Sözde Erdoğan'a değer vermiş ,yüceltmiş oluyor.

Son düzenleme:
X