Yalova'da 2014te 164bin secmen, 2015te de ayni sayida secmen, 2018de 182 bin secmen, 18,000 genc secim yasina erismis, ama hic kimse olmemis.. O da guzelmis.. Benim ispatlanabilir dedigim mesajimi atlamissin, diger mesajlarimi getirmissin. Ben sana bu cevabi yazmistim:
Cumhurbaskani daha once aldigi oy yuzdesinin ustune cikamamis, he mi? O yuzden yani butun savunman.. Peki cumhurbaskaninin daha once aldigi oy oraninin cok daha fazla dusmus olabilecegi, aradaki farki Arapla, Suriyeli ile, hile ile anca bu kadar kapatabildigi hic aklina gelmiyor mu? Yani ille de ustune mi cikmasi gerekiyor hile yapmis sayilmasi icin? Bu kadar kotu yonetime hic yerli secmen kaybetmedi, uste de Araplarin oyu eklendi, daha cok oyu olmasi gerekiyordu, he mi?
Burasi Avrupa'da bir ulke olsa idi Erdogan baraji bile asamazdi. Zaten yargilanirdi once, bakalim 17-25 Aralik iddialari ne kadar dogru, Man adalari rusvetine ne kadar bulasmis diye.. Zaten kanunlara gore niteliklerini tasimadigi icin cumhurbaskani bile olamazdi ya, o da ayri..
Sag partili olmanin egitimle alakali oldugunu kim soyledi? Ben de eskiden sag partilere oy veriyordum, ta ki oy verdigim parti hakkinda bir suc saibesi olana, ya da ekonomiyi iyi yonetemediklerine inanana kadar.. Eskiden kistas buydu. Zihniyet degisti, artik namaz kilmak yetiyor, ulkeye devlet adami degil, imam seciyoruz ya, calmak, ekonomiyi batirmak, ulkeye terorist doldurmak iktidar olmaya engel degil, yeter ki her cuma bir Bakara okusunlar..
Ayrica 1999 da DSPnin basinda Ecevit vardi. CHP secmeni ECEVIT ile CHPyi ozdestirmistir. Ecevit nerdeyse CHPli secmen oradaydi.
Mardin diyorsun, Izmir ne kadar Ataturkcu ise Mardin de o kadar Kurtcudur. Herhalde oradan HDP cikacak. Araplarin bu gibi fanatik sehirlerde AKPyi ilk siraya tasiyabilecegini nasil dusunursun? AKP alabildigi kadar sandalye pesinde oralarda, ilk parti olamayacagini o da biliyor, oylar arasinda ucurum var, ucurumu kapatsa yeter ona, o da onu yapiyor. Bu sehirlerden de milletvekili cikarabildi mi? Cikartti.. Mardin'de de 6 milletvekilinin ikisi onda. Daha ne?
Para karsiligi oy satmaya gelince.. Bir kac gun once burada bir video paylasmistim. 2011 de kamyondan sacilan AKPye muhur basili oylari gosteren.. Bir kamyon dolusu AKP muhurlu oy ne ise yarar? Neden zahmet edip hazirlamislar sence? Muzeye kaldirmak icin mi? Ben ne demisim : yaptiklari yapacaklarinin teminatidir. O zaman yaptiysa, bu zaman elli sefer yapar, cunki bu secim daha da kritik bir secim idi. Istersen sen kafani kuma gommeye devam edebilirsin tabii, o da senin secimin.