Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
hepinizi alıntılayamıyorum kızlar ama akp'den önce chp'nin iktidar olduğunu varsaymış gibi burada chp üzerinden atıflar yaparak konuşanlara neyi anlatabileceğiz? iyi parti, hdp, chp vs. her kimse; akp öncesi vergileri toplayıp hizmet vermeyen iktidarlar bunlar değildi. Burada kıyas yapacaksanız kenan evren dönemi, özal dönemlerini ısıtıp önümüze koymanız gerek ki zira biz de onlardan yanlı değildik.
Boşuna kendinizi yormayın 5 değil 1000 yılda beklesiniz chp bu ülkenin başına gelmeyecek

Bizler, ''SAP İLE SAMANI AYIRT EDEBİLİRİZ ELHAMDÜLİLLAH''
Olayı çarpıtmakta üstünüze yok maşallah:rapci:

Bu sene Lise 1 gidenler, teogla yerleşmedi mi hanfendi?!
Neden olayı ÇARPITIYORSUNUZ?!:kızgın:
Önümüzdeki yıl, lise 1 başlayacaklar için, evet teog yapılmadı.
Yani okadar yazdıgım yorumun içinde, yazdıklarıma takılmadınızda sadece bu teog konusuna mı takıldınız?!:halay:
evet gerçekten buna takıldım.. yapılmadı diye biliyorum.. Netten araştırmaya üşendim size sordum ne var ki bunda bu kadar hiddetlenecek ?

Yani okadar yazdıgım yorumun içinde, yazdıklarıma takılmadınızda sadece bu teog konusuna mı takıldınız?!:halay:
Bilmediği için değil dalga geçiyor kendince

Mune Hanım, sanırım bazı üyelerin, özellikle olayları çarpıtıp ''DİNE'' Getirdiğini Görmüyorsunuz!!:olamaz:
Ben, Dini bir paylaşım yaptıgım da, günlerce ceza veriyorsunuz maşallah.:işsiz:

Farkındaysanız tüm üyelere uyarım var topikte, direkt suçlayıcı dille yazıp inanca saygısızlık yapan varsa kötü içerik yaparsınız, kötü içerik olmadan kim ne yazmış bilmediğimi sürekli anlattığım bir üyesiniz, bir kere daha tekrarlamama gerek olmadığını sanıyorum zira zeki bir kadınsınız, sizin aldığınız uyarılar ki yeniden masaya yatırmayalım isterseniz gebelik bölümünde bile farklı dinleri hedef gösteren yazılar, ayrıca sanırım size özelden de defalarca yazmıştım, uyarı sürenizi ben belirlemiyorum, "SİSTEM" ceza puanlarınızın toplamına göre süre belirler.

Şimdi müsade ederseniz siteye girmiş erkek üyelikler olmuş, onlara işlem yapmam lazım.

Sırf MUHALEFET Yapmış olmak için bu yorumu yazmış olduğunuzu düşünüyorum!..
Kızım 11 sınıfı bitiriyor bu sene.
Dikkatli okuyup, doğru analiz etseydiniz şayet, orada 2 kızımdan bahsetmişim!..
Evet bu sene son teog yapıldı ama önümüzdeki yıl için yapılmayacak!..

BAŞKOMUTAN Ne demektir?!
Bence siz önce bu cümlenin acılımını ögrenin,sonra yorum yapın derim!..:KK12:
Diğer konular ise, DİN konusuna girdiği için açıklama yapmıyorum!!!..
Bu Ülke nelere maruz kaldığını bizler çok iyi biliyoruz ve RAHMANIN Bizlere NİMET olarak görediği ERDOĞANA'DA Dört elle sarılıp destek veriyoruz çok şükürEn Büyük TÜRKİYE

Bu sene teog yapılmadı. Bu senenin orta sonları geçen sene teog yapılacakmış gibi çalıştılar, kurslara gittiler, özel ders aldılar. Sonra sizin başkumandanınız bir gün “teog kaldırılsın” dedi, milli eğitim bakanı da “baş üstüne kumandanım” dedi ve 1 gecede teog kaldırıldı, yerine getirilen sistemde tonlarca açık var. Çok yakınımdan 2 orta son öğrencisi geçen sene meslek lisesi hayalleri kurarken şu an açıkta kaldılar.
Evet bu sene de teog yapılsaydı, yeni sistem de 1 sene boyunca iyice ölçüp tartılarak insanların karşısına çıkarılsaydı ve doğru düzgün anlatılsaydı hak verirdim ki teog doğru bir sistem değildi zaten. Ama başkumandan öyle uygun görmedi.
Paragraflarca yazıp da kendinizi haklı ilan ediyorsunuz da azıcık daha araştırarak kısa ve öz yazın, aklarsınız belki öyle yapınca başkumandanınızı.

Bu Ülke nelere maruz kaldığını bizler çok iyi biliyoruz ve RAHMANIN Bizlere NİMET olarak görediği ERDOĞANA'DA Dört elle sarılıp destek veriyoruz çok şükür
Sen uçmuşsun mümkünse siz gibilerin oyu sayılmasın ya tabi rahman onu size peygamber olarak gönderdi son peygamber hz.recep deyinde kurtulalım başkomutanında anlamını sen öğren bence öyle telefondan milleti sokağa davet etmekle olmuyo o işler

ben bugun bu forumda aydınlandım. Neden derseniz;

-önceden insanlar hücrede yaşıyordu, ezan sesine hasretti. Cumaya gidenleri çıkışta kırbaçla ceza veriyorlardı. Şimdi herkes özgür.
- özellikle basın-yayın medya özgürlüğü var mesela TRT sürekli İnce ve Akşener mitinglerini veriyor. Kesinlikle her kanal ve gazete objektif.
-Alım gücü çok yükseldi, enflasyon %11in altına düşmese de durmadan indirim oluyor hiç BİNDİRİM olmuyor
-KDVsi, ÖTVsi zaten hiç yok. Elin amerikalısı bir bmw'yi 50.000e alırken biz 200.000den alıyoruz şanımız yürüsün büyük ülkeyiz ya daha çok para vereceğiz elbette
-Yıllık et tüketim seviyemiz kişi başı 4 tona tekabül ediyor, az daha kasarsak ABD'yi yakalayacağız. Çok şükür bugunlere, akp önecesi kuru soğan bulgura talimken şimdi her öğün hangi eti yiyeceğimizi şaşırıyoruz.
-Elin hindistanında Tac Mahal vardı, ispanyasında El Hamra sarayı vardı hep özeniyordum "bizim neden sarayımız yok bıbıcım?" diye ağlıyordum, e sarayımız da var çok şükür en değerli ESERimiz.
-Eğitim sistemimiz zaten muhteşem, işsizlik neredeyse sıfır. Neden derseniz 200 tane üniversite açıp binlerce vasıfsız mezun yarattıktan sonra e adam mühendis olsa da eşek değil istihdam var gitsin bulaşıkçı olsun maksat İŞ, tamamen şımarık insanımız iş beğenmiyor.
-Tarım da hayvancılık gibi uçmuş durumda, ithal tohum yabancı bakliyat bunların hepsi uydurma dış mihrakların oyunu.

valla yazdıkca içim açıldı, güzel günler göreceğiz güneşli günler. Eksiğim varsa sizler de tamamlarsınız.

Gidip yuzune mi soylemis burda:) tey Allahim ya. Garipsemiyorum bu kadar sadirdiginiza sasiriyorum asil. Kac defa repost yaptim onlari oku istiyosan, tekrar tekrar ayni seyleri tekrar ettirme bana gozunu seveyim.

Bide sanki bu adam babamin oglu niye gozu kapali olalim yani?
Türkiyenin önünde dedi yahu keşke yüzüne söyleseydi :olamaz:

Siz önce büyük harfle yazmanın manasını öğrenin, ondan sonra burada tartışın.

Bilmediği için değil dalga geçiyor kendince
Dalga geçmedim. Şaşırdım okuyunca sordum. Sizin yazacak 2 satırınız yok diye başkaları üzerinden yürümeyin. Beni alintilayip bana yazın. Varsa şayet bir fikriniz ya da yanlışımı ispatlayacak kendi doğrunuz...

Farkındaysanız tüm üyelere uyarım var topikte, direkt suçlayıcı dille yazıp inanca saygısızlık yapan varsa kötü içerik yaparsınız, kötü içerik olmadan kim ne yazmış bilmediğimi sürekli anlattığım bir üyesiniz, bir kere daha tekrarlamama gerek olmadığını sanıyorum zira zeki bir kadınsınız, sizin aldığınız uyarılar ki yeniden masaya yatırmayalım isterseniz gebelik bölümünde bile farklı dinleri hedef gösteren yazılar, ayrıca sanırım size özelden de defalarca yazmıştım, uyarı sürenizi ben belirlemiyorum, "SİSTEM" ceza puanlarınızın toplamına göre süre belirler.

Şimdi müsade ederseniz siteye girmiş erkek üyelikler olmuş, onlara işlem yapmam lazım.
Ben sizi Çok iyi anlıyorum da, siz beni anlamıyorsunuz mune hanım.
Bakın, ben 1 hadisi örnek vermemden yola çıkıp 10gün ceza alıyorken, burada millet bana onlarca yorum yapmış ve hepside ''DİNDEN'' Yola çıkmış. Onlar sorunca suç olmuyor da, ben cevap yazınca neden suç oluyor?! Diyorum ben.
Bir konuda aynı olay başıma geldi çünkü. Siyaset sayfasında 28 şubattaki başörtü zulmünden örnek verdiğim için 10gün ceza yedim. Hatırlarsanız en son cezamı ''Ezan sesinden bir tek İblis Rahatsız Olur'' Dediğim için aldım. Ama benim verdiğim bu örnek suç olurken, Onların, çocukların uygulamalı dini eğitim almasına karşı çıkmaları suç olmuyor.
Yemin ederim bende şaşırdım artık. Bu DİNİ KONU KATEGORİSİNE HANGİ KELİMELER GİRİYOR?! Bende ögreneyim de, bundan sonra dikkat edeyim bari.
Ben Yönetime,MUHALEFET Olmak gibi bir gayem ASLA YOK. Ama ben yönetimin kurallarını bir türlü çözemedim gitti. Millet harıl harıl dinden örnekler verip AK Partililere saldırıyor. Dini alet ettiniz vs. Ama ben basit bir örnekte, topun agzında güme gidiyorum:kızgın:

Şimdi burada ben, Muharrem İncenin, sözlerindeki çelişkiden örnek verdim. Millet çıkdı olayı Ezana, Camiye Namaz getirdi.
Hayırda bu ülkede ''DİN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK MU Kİ, BİZLERE, ARABİSTANA GİDİN'' Deme KÜSTAHLIĞINI GÖSTEREBİLİYORLAR!!!...
Bu Ülke Hiç kimsenin tekelinde DEĞİLDİR!!!!..
Bu VATAN için, senin benim onun dedesi Kan döküp, can verdiyse şayet,Bu ÜLKEDE, bende Paşalar gibi Aslanlar gibi ÖZGÜRCE yaşama hakkına SAHİBİM Diye Düşünüyorum!!!...
Daha İKTİDAR Sahibi bile değilken, sırf Dini vecibemizi eda ediyoruz diye, bize ''YALLAH ARABİSTANA'' Deme Cüretkarlığını gösterenler, Acaba yarın iktidar olsalar ne yaparlar dı, hiç düşünemiyorum bile:skandal:

Yönetim Israrla, ''Dini Paylaşım Yasak'' Diye uyarı yapmamış olsaydı şayet, ben size açıklamanın kralını yapardım ama neyse...
Sizin bu yaptığınız, Kişilik hak ve hürriyetine ''MÜDAHALE'' Oluyor.Biliyorsunuz değil mi?!
SİZE NE KARDEŞİM, Millet ister baleye yollar, ister tiyatroya gider, ister ise sinemaya gider, İster ise de çocuklarını özel izinle, uygulamalı ''CAMİ ZİYARETİNE YOLLAR'' Milletin çocuğunun özel dini eğitim almasına, karışmaya ne hakkınız VAR?!..
İsteyen istediği kesimde eğitim alsın.Kimsenin özel isteklerine müdahale etme ''CÜRETİNİ'' Gösteremem!.. Benim orada anlatmak istediğim, din dersinin sadece imamhatiplerle sınırlandırılmasına binayen o örnekleri verdim!.. Dİn, sadece İmamhatiplerde ögretilmelidir diye bir kural mı var?!
Ne münasebet, o kadar da ''KÖR'' Değilim Elhamdülillah. abd beyaz sarayına karşı çıkan bir muhalefeti yok iken, bizim Aksarayımıza saldıran muhalefetlere ithafen yapılmış bir yorumdu O.
Tabiki ''Anlayana sivri sinek saz.Anlamayana davul zurna az''Misali

Ne alaka?!..
Siyasiler kendi cebinden ödüyor diye düşündüğümüzü kim çıkardı,Allah Aşkına?!
Bizler, 2002'den önceki hükümetler de aynı vergiyi alıyordu ama, Neden bu hizmetleri yapmıyordu?! Diyoruz!..
Hortumlanan içi boşaltılan bankaları unutmadık.
1 gecede ülkenin tepetaklak olduğu yıllar daha dün gibi. Cumhurbaşkanın ve Başbakanın 1 kitap fırlatma polemiği, bu ülkeye katrilyonlarca zarara ugradı!
Ben en basidinden yaşadığım şehirden örnek vereyim.2000 yıllarının başında Gaziantep geldim.O zaman ikdidar da 3 dönem hükümdarlık süren bir celal doğan vardı.Yazın Gaziantep'de 4 gün su akmaz.1 gün su akardı.İtfaiye araçları mahalle arasında, belli günler gelip su dagıtırdı. İnsanların en temel ihtiyacı olan SUYU bile bulamayan bir İldi Gaziantep!!!...
Yeşil alan desen, rüyanda bile göremezdin.Şimdi nasıl peki Gaziantep, her yer yeşil alan, spor tesisleri var. aylık 20 verip, haftanın 3 günü spor salonuna gidiyorsun.Spor aletlerinde, spor yapıyorsun.haftada birde, hocanın önderliğinde step yapıyorsun.spordan sonra isteyen sıcak suyla duşunu alıp, giyinip evine gidiyor. Bu hizmet için sadece ve sadece 20tl belediye ödeme yapıyorsunuz!..
Çocuklar için, her mahallede yeşil alan ve Oyun alanları mevcuttur.Tüm parklarda, spor aletleri mevcut.İsteyen parkta yürüme parkurunda yürüyüp,o spor aletlerinde de hareket yapabiliyor.
Konuyu daha fazla uzatmamak adına kısa kesiyorum. HİZMETİN KRALINA, AK PARTİ DÖNEMİNDE ERİŞTİK BİZLER!!.
Bu arada, milletin özgür iradesiyle verdiği kararla, çocuklarının camii ziyaretine karşı çıkanlar, DİNİ ÖZGÜRLÜK HAKKINA MÜDAHALE ETMİŞ OLMUYOR MU?!:işsiz:

Olayı neden ısrarla DİNE GETİRİYORSUNUZ YA?!:KK57:
Sizler, ''Sap ile Samanı Ayırt Edemiyor musunuz?!'' Ben orada, onun ezana olan saygısına mı değinmişim,iyi okuyup,DOĞRU ANALİZ EDİN!!!..
1 gün önce, mitinginde, ''EZANA SAYGI GÖSTERİP SUSAN, BİR GÜN SONRADA, TV EKRANLARINDA EZAN OKUNURKEN KONUŞULMAZ,SUSULUR DİYE BİR KAİDE YOKTUR'' Diyerek, kendiyle çelişen bir insan olduğunu göstermek istedim. AMA Sizler ısrarla olayı ,üstüne basa basa söylüyorum ki,''Ç A R P I T I Y O R S U N U Z''':KK62:

Sayemizde, ADAM gibi bir Hizmetlere mazhar oluyorsunuz işte:KK68: VAlla varsın hakkınız, ''Helal Etmeyin!'' :KK69:
Sizler 16 yıl öncesinin, çölük yıgını, suyu akmayan, yolları olmadıgı için çamur deryasında yaşayan, hastaların bakımsızlıktan öldüğü TÜRKİYEDE Yaşamak istiyorsanız bilemem AMA Bizler KRAL Gibi Hizmetleri kendimize layık gördüğümüz için, AK PARTİYLE YOLA DEVAM DİYORUZ!!..En Büyük TÜRKİYE:KK36:

Bundan daha BÜYÜK SEBEP Olabilir mi?!:63:
Sizde, 6 yıl tıp eğitimi alıp doktor olduktan sonra, TUS Sınavına girdiğinizde önce kazandınız yazısı alıp, daha sonrada ''Kılık Kıyafet Yasasına Uymadıgınız için sınavınız FESH Edilmiştir'' Diye yazı elinize ulaşsaydı şayet, ne yapardınız?!
VALLA Bizler bu ikdidar için, kuru ekmek yeriz ama yinede bu ikdidardan VAZ GEÇMEYİZ!!!.. Bizlere ''ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VEREN'' Bu İnsan için, bir oy vermişiz Çok mu?!:KK200:En Büyük TÜRKİYE

İnsanların öncelik verdiği şeyler farklı olabilir!!!..
Sizin için öncelik AŞ, Bir başkası için İş, Bizler içinde ''İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜDÜR!'' :işsiz:
Bir dilim ekmek yerim ama isterim ki, kimse benim İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜME MÜDAHALE ETMESİN!!..
Devlet başörtüsüyle yönetilmiyorsa şayet, o devlet milletin başörtüsüne de, müdahale edemez!!!!.
Yıllarca milletin başındaki örtüyle ugraşmaktan, 1 civi bile çakmadılar bir dikili agaçları yok!!..

Bu Yorumunuz çok ALAKASIZ Olmuş!!!..
Ne Alaka, Atatürk?
15 Temmuz'da da, bu Millet BAŞKOMUTANI ERDOĞAN İle birlikte, Omuz Omuza Mücadele etti!.. Hatırlatayım istedim!!!.....

Son Olarak; Bazı üyeler benim nezdim de, ''YOK'' Hükmünde oldukları için, yorumlarına cevap verme zahmetinde bile bulunmuyorum!!!...
İlim Bilim Diyenler, Bilim sanat okullarında, üstün zekalı ögrencilere ücretsiz birebir ders veriliyor. Dersaneye gidemeyen çocuklara, hafta sonu okullarında ücretsiz birebir ders veriliyor. Kızlarımı, bütçem olmadığı için dersaneye gönderemedim ve bir tek Okulundaki kurslara katıldı. teogda, İngilizce ,Din, Türkçeden Full yaptı.Sıfır yanlışla geçti. İngilizcesi o kadar iyi ki, hocası 1 yıl yurt dışına gönderecekti ben müsade etmedim ve bana ''Kardelen hanım,bu ülkemiz ve kızınız için büyük kayıp''Dedi.Küçük Kızımda aynı şekilde 2 yıldır ortaokul 1cisi. Tüm Bunlar, Devletimin bana sağladığı ücretsiz eğitimle oldu...
Türkiyede yıkılan ve yanan salonları yenileyip, daha büyük Opera salonu açan da, bu hükümet değil mi?!
Okuma seferbeliği başlatan.
Bilal erdoğanın açtığı ''TÜRGEV'' bu sene muhteşem bir kampanya başlattı ve okul birincilerine, sınıf birincilerine ÖZEL DERS Verilecek,Gezilere götürülecek ve Özel Davetler verilip yemek yemeye götürecekler. Tüm Bunları nerden mi biliyorum?! Çünkü ben sizler gibi, saldırmış olmak için bakıp körü körüne yazmıyorum!!!!
Ortaokula giden kızımda, okul birincisi olduğu için, bu eğitim camiasının içinde.
Daha Ne Yapması gerekiyor bu devletin,Bilim ve İlim için acaba?!

Mune Hanım, sanırım bazı üyelerin, özellikle olayları çarpıtıp ''DİNE'' Getirdiğini Görmüyorsunuz!!:olamaz:
Ben, Dini bir paylaşım yaptıgım da, günlerce ceza veriyorsunuz maşallah.:işsiz:
He başkomutan evinde oturan komutan :KK70:

Ben sizi Çok iyi anlıyorum da, siz beni anlamıyorsunuz mune hanım.
Bakın, ben 1 hadisi örnek vermemden yola çıkıp 10gün ceza alıyorken, burada millet bana onlarca yorum yapmış ve hepside ''DİNDEN'' Yola çıkmış. Onlar sorunca suç olmuyor da, ben cevap yazınca neden suç oluyor?! Diyorum ben.
Bir konuda aynı olay başıma geldi çünkü. Siyaset sayfasında 28 şubattaki başörtü zulmünden örnek verdiğim için 10gün ceza yedim. Hatırlarsanız en son cezamı ''Ezan sesinden bir tek İblis Rahatsız Olur'' Dediğim için aldım. Ama benim verdiğim bu örnek suç olurken, Onların, çocukların uygulamalı dini eğitim almasına karşı çıkmaları suç olmuyor.
Yemin ederim bende şaşırdım artık. Bu DİNİ KONU KATEGORİSİNE HANGİ KELİMELER GİRİYOR?! Bende ögreneyim de, bundan sonra dikkat edeyim bari.
Ben Yönetime,MUHALEFET Olmak gibi bir gayem ASLA YOK. Ama ben yönetimin kurallarını bir türlü çözemedim gitti. Millet harıl harıl dinden örnekler verip AK Partililere saldırıyor. Dini alet ettiniz vs. Ama ben basit bir örnekte, topun agzında güme gidiyorum:kızgın:

Şimdi burada ben, Muharrem İncenin, sözlerindeki çelişkiden örnek verdim. Millet çıkdı olayı Ezana, Camiye Namaz getirdi.
Hayırda bu ülkede ''DİN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK MU Kİ, BİZLERE, ARABİSTANA GİDİN'' Deme KÜSTAHLIĞINI GÖSTEREBİLİYORLAR!!!...
Bu Ülke Hiç kimsenin tekelinde DEĞİLDİR!!!!..
Bu VATAN için, senin benim onun dedesi Kan döküp, can verdiyse şayet,Bu ÜLKEDE, bende Paşalar gibi Aslanlar gibi ÖZGÜRCE yaşama hakkına SAHİBİM Diye Düşünüyorum!!!...
Daha İKTİDAR Sahibi bile değilken, sırf Dini vecibemizi eda ediyoruz diye, bize ''YALLAH ARABİSTANA'' Deme Cüretkarlığını gösterenler, Acaba yarın iktidar olsalar ne yaparlar dı, hiç düşünemiyorum bile:skandal:

Bütün samimiyetimle şunu söylemek istiyorum size... Benim annem 69 yaşında. Ben 44 yaşındayım. Ben kendimi bildim bileli başı kapalı ve namazını hep kıldı. Teyzelerim, halalarım ve ablamında... Evimizde ezan sesi, kuran sesi hiç eksik olmadı. Orucumuzu tuttuk. Hacca giden oldu, umreye giden oldu.. Universite mezunu kızlarımız bir dünya. Başı açık olanı da var olmayanı da...
Bize kimse müdahale etmedi.. Aynı ülkedeyiz.. Ben anlamıyorum..
Bir dönem ünv. yasak vardı ( bunu asla onaylamam ve doğru bulmamdım.) ama kendi halinde insanlara kimse ibadet etme, namaz kılma, oruç tutma demedi yahu...
Bu kadar abartmayın din elden gidiyor diye... Gitmez.. Gidemez...

Bütün samimiyetimle şunu söylemek istiyorum size... Benim annem 69 yaşında. Ben 44 yaşındayım. Ben kendimi bildim bileli başı kapalı ve namazını hep kıldı. Teyzelerim, halalarım ve ablamında... Evimizde ezan sesi, kuran sesi hiç eksik olmadı. Orucumuzu tuttuk. Hacca giden oldu, umreye giden oldu.. Universite mezunu kızlarımız bir dünya. Başı açık olanı da var olmayanı da...
Bir dönem ünv. yasak vardı ( bunu asla onaylamam ve doğru bulmamdım.) ama kendi halinde insanlara kimse ibadet etme, namaz kılma, oruç tutma demedi yahu...
Sana verilecek çok güzel cevaplar var ama, eğer o cevapları yazarsa şayeti, dini paylaşım yasak kuralına uymadığım için ceza alırım. Nitekim de, kaç defa ceza aldım artık sayısını unuttum:KK70:
28 Şubat zulmünü iyi araştır derim!!..

Bütün samimiyetimle şunu sormak istiyorum size... Benim annem 69 yaşında. Ben 44 yaşındayım. Ben kendimi bildim bileli başı kapalı ve namazını hep kıldı. Teyzelerim, halalarım ve ablamında... Evimizde ezan sesi, kuran sesi hiç eksik olmadı. Orucumuzu tuttuk. Hacca giden oldu, umreye giden oldu.. Universite mezunu kızlarımız bir dünya. Başı açık olanı da var olmayanı da...

Benim babam asker. 2000 senesinde Çok kısa bir dönem yaklaşık 2-3 ay, bulunduğu garnizon komutanı kıllık yaptı, başörtülü olanlar başını açacak yoksa lojmandan çıkın dedi. Kimi lojmandan çıktı, kimi başını açtı. Annem de başını açanlardan biri. Ama dediğim gibi 2-3 ay sonra bu adamı şikayet etmişler, görevden atıldı. Yerine gelen komutan da böyle saçma şey olmaz, herkes istediğini yaşayabilir dedi konu kapandı. Can hıraş hükümeti savunanlar, bu 2-3 ayı tüm ömürlerince yaşamış gibi davrananlar işte. Çünkü işlerine böyle geliyor. Çünkü büyük ihtimalle akp örgütlerinden birine üyeler ve önünde bazı kapılar açılıyor. (Çevremde örneği çok o yüzden böyle diyorum. Kadın kollarına üye olup da durumu sıfırken kendine mağaza açanları biliyorum) he herkes yapıyordur demiyorum, Allah korkusu olan illa ki vardır aralarında, ama bazı kapılar da önlerine daha kolay açılıyordur tahminim.
Oy verenlere değil ama sırf bu partiye üye oldukları için önünde kapı açılanlara, ben hak etmişken benim yerime işe girenlere haramdır benim hakkım. Rabbim öbür dünyada hesap soracak onlara. Yoksa çok fakir olup da 2 paket makarnadan medet umanlara haram etsem ne etmesem ne.

üniversite yasağı evrene aittir bu arada not düşelim. tasvip etmiyorum bunu dindar olmamama rağmen.

X