Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Sana verilecek çok güzel cevaplar var ama, eğer o cevapları yazarsa şayeti, dini paylaşım yasak kuralına uymadığım için ceza alırım. Nitekim de, kaç defa ceza aldım artık sayısını unuttum:KK70:
28 Şubat zulmünü iyi araştır derim!!..
O zaman banlanmayın.. Karşıt görüş olmadan tek taraflı yazmak çok sıkıcı zira :işsiz::işsiz:
Olsun siz bana özelden yazın... Kaynak da yazın... Cidden istiyorum bunu..
Nette inanılmaz bilgi kirliği var çünkü...

Bir zamanlar kuran okumak için bir araya gelen insanları birileri şikayet edip sanki fuhuş baskını yapar gibi yaka paça götürülen zamanlar da oldu
Çevremden çok duyuyorum yatıp kalkıp dua ediyorlar Cumhurbaşkanımız sayesinde yüksek sesle evimizde kuran okuyabiliyoruz diye

kardelen2780 kardelen2780 tekrar ediyorum kötü içerik yaptınız mı? Cevap cıksss.

Ben müneccim miyim sizce? Kötü içerik olmadan 150 sayfa olmuş topiği nasıl yorum yorum analiz edeyim söyler misiniz? Tek bölüm burası da değil, bakınız az evvel kaç tane erkek üyelik attım, site şifre sorunu yaşayan üyelerin mesajlarına odaklanıyorum bir yandan, ben burada yorum yazınca süpermen gibi 150 sayfayı okuyup işime gelen mesajı pas geçiyorum, işime gelmeyene uyarı veriyorum sanıyorsunuz galiba ama öyle değil, sizlere cevap yazarken klavyeden kafamı kaldırıp görebildiğim mesajlar hangisiyse o kadar fikrim oluyor topikle ilgili, yine tane tane söyleyeyim, siyaset bölümü dahil sitenin tüm bölümlerinde kötü içerik yoksa biz kim ne yazmış bi-le-me-yiz.

Cidden burada son ikazım olsun, insanların dini imanına girmeyin burada, karşıt görüşlerinizi yazın, bunun üzerine "seviyeli" bir şekilde tartışmanızı da yapın ama işi inanca getirmeyin hiçbiriniz.

Ayrıca büyük harflerle de yazılmasın, büyük harf bağırmak demektir bu nedenle yasaktır, kimse kimseyi bağırarak bastırmasın, güzelce yazışsın.

Ay durun dipnot düşeyim, kardelen2780 siz uyarı aldığınız kadardan çok daha fazla kötü içerik yapıldınız ama her kötü içeriğiniz banla sonuçlanmadı, demek ki yazdıklarınızın bir kısmı site kurallarına uygunmuş ki uyarı vermemişiz, bir kısmı değilmiş uyarı vermişiz.

Siz sorulan sorulara cevaben yazdıklarınızdan ziyade gebelik bölümünde ya da duvarınızda silmek zorunda kaldığım, uyarı aldım ama falancanın eseriydi, esere de ceza verdiler diyerek bir şiirin ardına gizlenerek aslında alttan alta inancı olmayanlara attığınız laflar sebebiyle uyarı aldınız, kaldı ki sizi defalarca ama defalarca özelden ikaz ettim yapmayın diye, biri de gelip burada Neyzen Tevfik veya Hayyam şiiri yazsa hoş mu olur? Olmaz zira inanç müstakildir ve ister ateist olsun ister yahudi, ister müslüman olsun ister budist, tüm insanlar, bu ülke vatandaşları inancı yüzünden yargılanamaz, inandıklarına saygısızlık yapılamaz.

Biz Mevlana gibi bir insana sahip, inançlar konusunda hoşgörü ve saygının hakim olması gereken bir millet değil miyiz?

Aynı şey diğer inançlara sahip kişiler içinde geçerlidir, kalkıp da müslümana laf eden de gayet uyarı alıyor, siz inkar etseniz de bilen duyan gören bize yeter, "O" nun şahitliği bize yeter, anlamışsınız sanırım.

Neyse kaçtım, çok işim var.

Son düzenleme:
Benim babam asker. 2000 senesinde Çok kısa bir dönem yaklaşık 2-3 ay, bulunduğu garnizon komutanı kıllık yaptı, başörtülü olanlar başını açacak yoksa lojmandan çıkın dedi. Kimi lojmandan çıktı, kimi başını açtı. Annem de başını açanlardan biri. Ama dediğim gibi 2-3 ay sonra bu adamı şikayet etmişler, görevden atıldı. Yerine gelen komutan da böyle saçma şey olmaz, herkes istediğini yaşayabilir dedi konu kapandı. Can hıraş hükümeti savunanlar, bu 2-3 ayı tüm ömürlerince yaşamış gibi davrananlar işte. Çünkü işlerine böyle geliyor. Çünkü büyük ihtimalle akp örgütlerinden birine üyeler ve önünde bazı kapılar açılıyor. (Çevremde örneği çok o yüzden böyle diyorum. Kadın kollarına üye olup da durumu sıfırken kendine mağaza açanları biliyorum) he herkes yapıyordur demiyorum, Allah korkusu olan illa ki vardır aralarında, ama bazı kapılar da önlerine daha kolay açılıyordur tahminim.
Oy verenlere değil ama sırf bu partiye üye oldukları için önünde kapı açılanlara, ben hak etmişken benim yerime işe girenlere haramdır benim hakkım. Rabbim öbür dünyada hesap soracak onlara. Yoksa çok fakir olup da 2 paket makarnadan medet umanlara haram etsem ne etmesem ne.
Bu olayların en zirve yaptığı zamanlarda Kasımpaşa Orduevine Düğüne gitmiştik. Çarşaflı olanları yani sadece gözleri görünenleri almadılar ama anneme ablama birşey demediler. Başlarını çene altından bağlıyordu onlar... Bu ayırımı iyi yapmak lazım evet... Ve de diğer konularda Haklısınız..

Bu olayların en zirve yaptığı zamanlarda Kasımpaşa Orduevine Düğüne gitmiştik. Çarşaflı olanları yani sadece gözleri görünenleri almadılar ama anneme ablama birşey demediler. Başlarını çene altından bağlıyordu onlar... Bu ayırımı iyi yapmak lazım evet... Ve de diğer konularda Haklısınız..

Dine girmek istemem ama sadece gözü görünen insanlara ben sokakta görünce bile güvenmiyorum, askeriye gibi bir ortama zaten sokulmasın. Ondan sonra askeriyeyi de tonla şeyle karalıyorlar yani.
Annem, ananem, babaannem kapalı ve bahsettiğim 2-3 ay hariç 17 sene asker lojmanda oturduk hiç sorun yaşamadık. Ramazan ayında mukabele okudu annemler lojmanda kimse basmadı kimsenin evini.
Olayları bir döneme, bir partiye mal ediyorlar da yaşayan bir insan olarak ben neden onlar kadar karanlık bakamıyorum anlamıyorum?

Bir zamanlar kuran okumak için bir araya gelen insanları birileri şikayet edip sanki fuhuş baskını yapar gibi yaka paça götürülen zamanlar da oldu
Çevremden çok duyuyorum yatıp kalkıp dua ediyorlar Cumhurbaşkanımız sayesinde yüksek sesle evimizde kuran okuyabiliyoruz diye
Hangi zamanlarmış bunlar? Dininizi akp ile mi öğrendiniz? Önceden neye inanıyordular o zaman? Neredeyse bizi fırınlarda pişirdiler diyeceksiniz, pes vallahi!

Hangi zamanlarmış bunlar? Dininizi akp ile mi öğrendiniz? Önceden neye inanıyordular o zaman? Neredeyse bizi fırınlarda pişirdiler diyeceksiniz, pes vallahi!
37 yaşındayım hiç böyle şeyler duymadım tam tersi her yaz kuran kusrlarına giderdik :işsiz: sanarsın dini erdoğan getirdi tövbe tövbe bi onu ilan etmediğiniz kaldı zaten :işsiz:

Nedense orta yolu bulamıyoruz bir türlü herkes istediği gibi yaşasın kimse kimseye baskı yapmasın özelikle güçlü olanlar kendi yaşam tarzını başkasına dayatmasın tek dileğim bu devlette denetciligini iyi yapabilmeli tabiki vakıflarda değil ama okullarda seçmeli kuranı kerim dersi var oradan alabilir isteyenler dersini devlet denetiminde olur en azından benim oğlan orta okula gidiyor seçmeli kuranı kerim dersi alıyor haftada iki saat gayet memunun eskiden olsa imkansızdı bu.İmambhatibin savunucusu değilim hiç gitmedim çocuklarında gitmiyor benimde bazı eleştirilerin var hatta imam hatip zihniyetine ama isteyenler gidebilmeli veya şu gönderdiğim videodaki olay olmamalı o çocuk onu yaşamalıdır orada o da bu ülkenin evladı hep beraber bizim çocuklarımız bu ülkenin geleceği
Biz de bunu diyoruz zaten... Herkesin tercihine saygı duyulsun. Herkese uygun sistem geliştirilip hizmet verilsin.
Bizden veya bizden değil diye farklı muamele yapamaz hükümet... Vergisini ödeyen her vatandaş eşittir.
O hizmetini sunacak, isteyen öpüp başınakoyar, istemeyen bana göre değil bu deyip arkasını döner gider.
Ben yaptım, ben yaptıysam herkes buna uymak zorunda ne demek ? Ya da çoğunluk biziz biz ne istersek siz de onu yaşayacaksınız dayatması ne ola ?
Şurada insanları anlamaya çalışıyorum.. Herkes satırlar dolusu yazıyor, çiziyor, soruyor... Bilenler anlatıyor, örnekliyor..
Hopp gelip biri en fazla 5 kelimelik bir cümle bırakıyor.. Ya da kopyalayıp yapıştırıyor Reis'i. Sorulanlara cevap güya...
2 kelimesi de bunlardan bir ( Türban, Fetö, hain, terörist, kıskanıyorlar )...
Sonra da vayyy bizi küçümsüyorlar, cahil diyorlar... Değil yahu... Anlatıyor insanlar... Anlamaya çalışıni gayret edin..
Londra'da okula giderken, 15 yıldır orada yaşayan Türk bir abla vardı. Markete gidince alacağını eliyle gösterirdi.
Abla bu ne didm ya 15 sene de insan ekmeğin, yumurtanın ingilizcesini öğrenmez mi ? Temel ihtiyacın kadarını en azından.. 20 yıl sonra aynı şaşkınlığı her gün bir yerlerde mutlaka yaşıyorum..
Annem dönüp bakıyorum sonra. 69 yaşında. İlkokula dahi gitmemiş... Okuma yazmayı kendi kendine öğrenmiş. Sürekli okuyup günden takip eder. İlkokul ortaokul öğretmenlerimiz annemle sohbet etmeye bayılır, çaya yemeğe gelirlerdi evimize. 55 yaşına kadar sağ görüşe oy verdi. Ondan sonra da tamamen sol görüşlü oldu. Bastonla yürüyor 20 yıldır. 10 yıl önce tek başına kafile ile umre'ye gitti..
Artık insanlar, bilhassa da kadınlar anneleri kendini eğitmeli.. Papağan gibi aynı kelimeler tekrar edildi şurada onca yazılan şeye karşılık...
Bizim vergilerimizle bize hizmet etmek üzere seçilmiş adam ülkesine yol, köprü yaptı diye minnet duymam beklenmesin.. O Meclis onun için var. Yapmak için seçildi. Yere göğe sığdıramayacak bir durum yok yani..
Eskiden yapılmıyordu demeye gelmesin kimse. Eskiler yapamadığı için seçildi zaten...
Az bir şey düşünmekle bir şey kaybedilmez.. Düşünün..[/QUOTE]
Nedense orta yolu bulamıyoruz bir türlü herkes istediği gibi yaşasın kimse kimseye baskı yapmasın özelikle güçlü olanlar kendi yaşam tarzını başkasına dayatmasın tek dileğim bu devlette denetciligini iyi yapabilmeli tabiki vakıflarda değil ama okullarda seçmeli kuranı kerim dersi var oradan alabilir isteyenler dersini devlet denetiminde olur en azından benim oğlan orta okula gidiyor seçmeli kuranı kerim dersi alıyor haftada iki saat gayet memunun eskiden olsa imkansızdı bu.İmambhatibin savunucusu değilim hiç gitmedim çocuklarında gitmiyor benimde bazı eleştirilerin var hatta imam hatip zihniyetine ama isteyenler gidebilmeli veya şu gönderdiğim videodaki olay olmamalı o çocuk onu yaşamalıdır orada o da bu ülkenin evladı hep beraber bizim çocuklarımız bu ülkenin geleceği
Biz de bunu diyoruz zaten... Herkesin tercihine saygı duyulsun. Herkese uygun sistem geliştirilip hizmet verilsin.
Bizden veya bizden değil diye farklı muamele yapamaz hükümet... Vergisini ödeyen her vatandaş eşittir.
O hizmetini sunacak, isteyen öpüp başınakoyar, istemeyen bana göre değil bu deyip arkasını döner gider.
Ben yaptım, ben yaptıysam herkes buna uymak zorunda ne demek ? Ya da çoğunluk biziz biz ne istersek siz de onu yaşayacaksınız dayatması ne ola ?
Şurada insanları anlamaya çalışıyorum.. Herkes satırlar dolusu yazıyor, çiziyor, soruyor... Bilenler anlatıyor, örnekliyor..
Hopp gelip biri en faz

METANOL METANOL sizinle benim mesajlarımız yer değiştiriyor alıntı yapılınca...
Anlamadım neden ? Bazen telefondan bazen PC den yazıyorum ondan mı acaba ?

Bende bilmiyorum silmeye çalıştım ama olmadı
Tamamen başka bir konuya yazacaktım nasıl oldu bilmiyorum yönetim silebilirim acaba

Baştan sona kadar okudum hiç bir siyasi partiye ve başındakilere bu denli inanıp güvenmedim ve her oyda aklıma mantığıma uyan kişiye verdim evet Erdoğan'a da verdim bir sonraki seçimde başkasınada verdim ben halkım istediğime oy veririm çünkü 5 yılda bir herkesin fikri zihni değişiyor bu na Cumhurbaşkanı da dahildir diye düşünüyorum 5 yıl önce yaptığınız birşey size sonra ah keşke yapmasaydım dedirtmiyormu bu herkeste olur lütfen ama bir partiye doğruları ve yanlışlarıyla bukadar tapılmazki evet başörtü sorunu çarşaf hariç o yıllarda yapılan haksızlıktı ama bu o yıl ülkenin başında olanın sorunuydu şimdiki adaylara mal edemezsiniz şuan her kim gelirse merak etmeyin oyıllara dönemezsiniz asla artık öyle şeylerin olacağını düşünmüyorum merak etmeyin ezanıda kimse susturmaz susturamaz bizler artık vatandaşlık görevini yapalım bir ülke bana böylece taparken her seçimde yüzde 50 yi aşarsam valla öyle bir şımarırım öyle bir şımarırımki artık gözüm hiç birşey görmez bence arada değişiklik iyidir herkes toparlar kendini sizler bu kadar taptıkça resmen ülke 2 ye bölünüyor lütfen ya evet arkadaşım haklısın ben bu yanlışı görmemişim ama bana göre daha iyisi yok buda benim düşüncem deseniz daha iyi anlaşırız ha bu arada evet çoğunluğu müslüman bir ülkede yaşıyoruz elhamdürillah müslümanım ve diğer dinlerden bir sürü arkadaşım var hiç birimiz birbirimizi yadırgamdan arkadaşlık yapıyoruz burda Ada'mın ibadeti yüzünden müslüman müslümanın Müslümanlığını sorguluyor ayıptır ya Allah sorgulasın hepimizin ibadetini bir yazımda yazmıştım tekrar yazıyorum müftülüğe imam değil ülkeye Başkan seçiyoruz iyi olan hak eden kazansın ülkem ve milletim adına çocuğum adına hayırlı olsun inşaallah

Bende bilmiyorum silmeye çalıştım ama olmadı
Tamamen başka bir konuya yazacaktım nasıl oldu bilmiyorum yönetim silebilirim acaba
Silemeyiz düzenleme yapabiliriz yalnızca, sorun nedir anlayamadımo_O nedir düzeltilmesi gereken ?

12 Eylül darbesinde ben ilkokul 2 ye gidiyordum... sonra yaz tatili oldu.. Camiye yolladı annem kardeşimle beni. Namaz surelerini ve Kuran-ı Kerim okumayı yaz tatillerinde cami de öğrendik. Çok tatlı bir Remzi hocamız vardı.. Nur içinde yatsın.. Yanına dizinin dibine toplardı bizi. Dayak yok, bağırma çağırma yok.. Kızlarım evlatlarım yavrularım diyerek..
Ben başka bir ülkede mi yaşadım bunları...
He şimdi çocuğunuzu camiye yollar mısınız diye sorsalar... Yollamam asla... Hocasına da güvenmem bu kadar netim..
Çocuğuma dini eğitimi de kendim vermek isterim. Bildiğim kadarı ile..Ama önce çocuğumu namuslu, ahlaklı, haram yemeyen, vicdanlı bir birey olarak yetiştiririm. Önce bu eğitimi vermeden üzerine inanç inşa edemeyiz zaten. Şu anki karmaşa da bundan kaynaklanıyor bence. İbadetde makbul olan niyettir zira.. Nerede yaptığım, kiminle yaptığım, ne kadar yaptığım değil.. Temiz bir kalple, bedenle, ruhla ve inançla yapabildiğim kadar..
Bir ramazan günü babam iftar sofrasında işyerinde ne kadar çok oruç tutmayan var dedi.. O zaman rahmetli dedem bunu diyeceğine keşke sende tutmasaydın dedi.. Sonra neden böyle dediğini bize anlattı..
Kimseye inanmadığı için, oruç tutmadığı için, ibadet etmediği için birşey deme hakkımız yok.. Bu Allahı gücendirir, siz de sakın yapmayın. Yapanlara da karşı durun...
O günden beri ibadet edene de etmeyene de aynı mesafede durdum hep... Kimsenin de ibadetinden yoksun bırakıldığını düşünmüyorum açıkçası...

Allah aşkına kime oy verirseniz verin ama sanki bir lütufmuş gibi vay yirmi yil once hastaneler şöyleydi simdi şöyle deyip durmayin afedersiniz essek yüküyle lanet olasi katilim payını odeyip duruyoruz az once eczaneden ciktim yine 40 tl katilim payi cikti bu kadar toplanan vergiye bi zahmet sağlık sistemi iyileşsin
Bir de eczaciya bu 40 tl neyin nesi dedim aciklamada mükerrer muayene ucreti diye bi sey var devlet hastanesindeki kadin dogum ile ozelde zaten para vererek gittigim kadin dogum arasinda kisa zaman olmus o yuzden muayene katilim payindan baska ayrica para oduyormusum bak bak..

Allah aşkına kime oy verirseniz verin ama sanki bir lütufmuş gibi vay yirmi yil once hastaneler şöyleydi simdi şöyle deyip durmayin afedersiniz essek yüküyle lanet olasi katilim payını odeyip duruyoruz az once eczaneden ciktim yine 40 tl katilim payi cikti bu kadar toplanan vergiye bi zahmet sağlık sistemi iyileşsin
Bir de eczaciya bu 40 tl neyin nesi dedim aciklamada mükerrer muayene ucreti diye bi sey var devlet hastanesindeki kadin dogum ile ozelde zaten para vererek gittigim kadin dogum arasinda kisa zaman olmus o yuzden ayrica para oduyormusum bak bak..
Şaka yapıosunn :skandal:o nasıl bişey ya sağlığım için bide süresine mi bakıcakmışım öncesinde para verip özele gittim diyeee

Silemeyiz düzenleme yapabiliriz yalnızca, sorun nedir anlayamadımo_O nedir düzeltilmesi gereken ?
O mesajın tamamen silinmesi gerekiyor yeni birşey yok çünkü eski alıntılar çıkmış ama silinemiyormus sanırım o zaman arkadaşlar dikkate almasını
Teşekkürler cevabınız icin

X