Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
başörtü mü sadece işiniz gücünüz başörtü mü devlet başörtüsüyle yönetilmiyo buldu işte dinden bir yer ağzında din din din sizi kandırsın sizde kanmaya devam edin zaten bu adam ülkeye ne yaptı diye sorulduğunda yada niye oy veriyosunuz dendiğinde eee başörtüsü serbest bu mu yani mantık
sebebini sordugun için bende toplumdaki durumu analiz ettigim kadarıyla kendimce söylüyorum canım
iktidarda bunu gayet güzel kulanıyor zaten görmüyormusun bencede sadece bunun için oy vermek dogru degil tabiki

Soru soruyorsun cevabı yok?

Adam iki oğlunu askere göndermemiş şehitliği övüyor.Bu bile yeter yaaa.

Binalarla betonla övünmek de bizim millete has.Bu saray demokratik bir ülkede

yapılsa, demokratik bir ülkede dünyanın en güzel şehirlerinden birine betonla

ihanet edilse bırak cb yi komple hükümet istifa eder.
yol yapcağına fabrika yapsın beton dikceğine park yapsın piknik alanı yapsın doğudan herkes buraya geliyo yahu zaten biz geçinemiyoruz geçen burda biri diyo ki çiftçi yorulmasın diye yardım edilmiyo Allahım mantığa bak işte düz kafa doğuyada yatırım yapsın millet eksin biçsin bahçesine köyünde rahat yaşasın batı batıda rahat doğu doğuda rahat olsun yaşasın doğuda niye yatırım yok beton dikmekten koca koca binalar yeşillik alan yok neymiş yolmuş

sebebini sordugun için bende toplumdaki durumu analiz ettigim kadarıyla kendimce söylüyorum canım
iktidarda bunu gayet güzel kulanıyor zaten görmüyormusun bencede sadece bunun için oy vermek dogru degil tabiki
eee başörtüsü serbest noldu küçücük çocuklar okulda başörtülü kara çarşaflar altında kadın mı erkek mi belli değil 13 14 yaşında kızlar kapalı başörtü karın doyurmuyo çoğu insanımız açyani tek derdimiz başörtü değil

başörtü mü sadece işiniz gücünüz başörtü mü devlet başörtüsüyle yönetilmiyo buldu işte dinden bir yer ağzında din din din sizi kandırsın sizde kanmaya devam edin zaten bu adam ülkeye ne yaptı diye sorulduğunda yada niye oy veriyosunuz dendiğinde eee başörtüsü serbest bu mu yani mantık
devletin baş örtüyle yönetilmediginin farkındayım ayrıca sadece bas örtü değil belli kesimin kafasına zamanında fazla vurulmuş ki düşünme melekelerini kaybetmiş demek ki o kesim :KK53: şimdide o vuranlar bunlar niye düşünemiyor diye yaygara koparıyor:bicak::bicak: keşke o kadar vurmayaydınız

eee başörtüsü serbest noldu küçücük çocuklar okulda başörtülü kara çarşaflar altında kadın mı erkek mi belli değil 13 14 yaşında kızlar kapalı başörtü karın doyurmuyo çoğu insanımız açyani tek derdimiz başörtü değil
farkındayım canım bencede degil sebebini sordun söyledim

yol yapcağına fabrika yapsın beton dikceğine park yapsın piknik alanı yapsın doğudan herkes buraya geliyo yahu zaten biz geçinemiyoruz geçen burda biri diyo ki çiftçi yorulmasın diye yardım edilmiyo Allahım mantığa bak işte düz kafa doğuyada yatırım yapsın millet eksin biçsin bahçesine köyünde rahat yaşasın batı batıda rahat doğu doğuda rahat olsun yaşasın doğuda niye yatırım yok beton dikmekten koca koca binalar yeşillik alan yok neymiş yolmuş

Cahillik kadar kötü birşey yok.Anlamıyor.Anlamaya çalışmıyor.

Spor salonlarında toplantı yapıyorlar.Her ay o şehrin milletvekili, bakan v.s. katılıp icraat anlatıyor.

Bir toplantıda anlatığı, biz üretiyoruz 5 lira Çinden alıyoruz 2 lira .Niye uğraşalım?Daha ucuza

malediyoruz diyor.Salon alkış kıyamet.Çünkü sadece lafa bakıyor sonuçlarını düşünmüyor.

Sen üreticiyi kanunlarla korumazsan, herşeyi ithal etmeye kalkarsan , üretmezsen insanlar

nerede çalışacak??? Bir müddet sonra o müşteri olduğun ülkeler sana sopayı sallamaycak mı?

Benim istediğim gibi davranmazsan ambargo uygularım diye.

Cahillik kadar kötü birşey yok.Anlamıyor.Anlamaya çalışmıyor.

Spor salonlarında toplantı yapıyorlar.Her ay o şehrin milletvekili, bakan v.s. katılıp icraat anlatıyor.

Bir toplantıda anlatığı, biz üretiyoruz 5 lira Çinden alıyoruz 2 lira .Niye uğraşalım?Daha ucuza

malediyoruz diyor.Salon alkış kıyamet.Çünkü sadece lafa bakıyor sonuçlarını düşünmüyor.

Sen üreticiyi kanunlarla korumazsan, herşeyi ithal etmeye kalkarsan , üretmezsen insanlar

nerede çalışacak??? Bir müddet sonra o müşteri olduğun ülkeler sana sopayı sallamaycak mı?

Benim istediğim gibi davranmazsan ambargo uygularım diye.
bilmiyorumda yarın öbür gün reisleri öldüğünde napcaklar onu merak ediyorum reiste reis deyip veriyolar

ne makarna ne kömür sebebi sadece bu ve bundan daha beter manzaraları yaşayan insanların,ailelerinin yaşadıgı duygu

ne makarna ne kömür sebebi sadece bu ve bundan daha beter manzaraları yaşayan insanların,ailelerinin yaşadıgı duygu[/QUOTE]
Eeee ne güzel işte bak şimdi bunların hepsi serbest... Dini eğitim alsın çocuğum diyenler yollasınlar vakıf okullarına... Ensar ve türevleri bir yığın vakıf okulu var... Onlar evladını gözden çıkardıktan sonra bizlik bir şey yok demek istiyorum da... Diyemiyorum.. Çünkü çocuklara kıyamıyorum....:KK43:(( Tövbe estağfurullah...
Bu arada kızkardeşim İmam Hatip okumak istedi. Tamamen kendi tercihi ile...
1 yılın sonunda artık gitmeyeceğini söyledi.... Defterinin arka kapağına kalp resmi çizdiği için hocaları sınıfta herkesin içinde ' o..... olacaksın, bu ne ' demiş... Sadece bir örnek...
Bu kafanın verdiği eğitimi alıp sonrasında BDV de konular, konular...

Son düzenleme:
ne makarna ne kömür sebebi sadece bu ve bundan daha beter manzaraları yaşayan insanların,ailelerinin yaşadıgı duygu
Eeee ne güzel işte bak şimdi bunların hepsi serbest... Dini eğitim alsın çocuğum diyenler yollasınlar vakıf okullarına... Ensar ve türevleri bir yığın vakıf okulu var... Onlar evladını gözden çıkardıktan sonra bizlik bir şey yok demek istiyorum da... Diyemiyorum.. Çünkü çocuklara kıyamıyorum....:KK43:(( Tövbe estağfurullah...
1 yılın sonunda artık gitmeyeceğini söyledi.... Defterinin arka kapağına kalp resmi çizdiği için hocaları sınıfta herkesin içinde ' o..... olacaksın, bu ne ' demiş... Sadece bir örnek...
Bu kafanın verdiği eğitimi alıp sonrasında BDV de konular, konular...[/QUOTE]
Nedense orta yolu bulamıyoruz bir türlü herkes istediği gibi yaşasın kimse kimseye baskı yapmasın özelikle güçlü olanlar kendi yaşam tarzını başkasına dayatmasın tek dileğim bu devlette denetciligini iyi yapabilmeli tabiki vakıflarda değil ama okullarda seçmeli kuranı kerim dersi var oradan alabilir isteyenler dersini devlet denetiminde olur en azından benim oğlan orta okula gidiyor seçmeli kuranı kerim dersi alıyor haftada iki saat gayet memunun eskiden olsa imkansızdı bu.İmam hatibin savunucusu değilim hiç gitmedim çocuklarında gitmiyor benimde bazı eleştirilerin var hatta imam hatip zihniyetine ama isteyenler gidebilmeli veya şu gönderdiğim videodaki olay olmamalı o çocuk onu yaşamalıdır orada o da bu ülkenin evladı hep beraber bizim çocuklarımız bu ülkenin geleceği

yalnız orada dini bir yarışma yada dini bir konu yok tamamen farklı bir konuda kazanılan ödulün kimligini durusunu o zamanki otorite begenmedi diye verilmemesi var siz bunu savunuyormusunuz
ben sahsen denetimsiz vakıflara karşıyım aynı şeymi şimdi bu

Nedense orta yolu bulamıyoruz bir türlü herkes istediği gibi yaşasın kimse kimseye baskı yapmasın özelikle güçlü olanlar kendi yaşam tarzını başkasına dayatmasın tek dileğim bu devlette denetciligini iyi yapabilmeli tabiki vakıflarda değil ama okullarda seçmeli kuranı kerim dersi var oradan alabilir isteyenler dersini devlet denetiminde olur en azından benim oğlan orta okula gidiyor seçmeli kuranı kerim dersi alıyor haftada iki saat gayet memunun eskiden olsa imkansızdı bu.İmambhatibin savunucusu değilim hiç gitmedim çocuklarında gitmiyor benimde bazı eleştirilerin var hatta imam hatip zihniyetine ama isteyenler gidebilmeli veya şu gönderdiğim videodaki olay olmamalı o çocuk onu yaşamalıdır orada o da bu ülkenin evladı hep beraber bizim çocuklarımız bu ülkenin geleceği[/QUOTE]
Biz de bunu diyoruz zaten... Herkesin tercihine saygı duyulsun. Herkese uygun sistem geliştirilip hizmet verilsin.
Bizden veya bizden değil diye farklı muamele yapamaz hükümet... Vergisini ödeyen her vatandaş eşittir.
O hizmetini sunacak, isteyen öpüp başınakoyar, istemeyen bana göre değil bu deyip arkasını döner gider.
Ben yaptım, ben yaptıysam herkes buna uymak zorunda ne demek ? Ya da çoğunluk biziz biz ne istersek siz de onu yaşayacaksınız dayatması ne ola ?
Şurada insanları anlamaya çalışıyorum.. Herkes satırlar dolusu yazıyor, çiziyor, soruyor... Bilenler anlatıyor, örnekliyor..
Hopp gelip biri en fazla 5 kelimelik bir cümle bırakıyor.. Ya da kopyalayıp yapıştırıyor Reis'i. Sorulanlara cevap güya...
2 kelimesi de bunlardan bir ( Türban, Fetö, hain, terörist, kıskanıyorlar )...
Sonra da vayyy bizi küçümsüyorlar, cahil diyorlar... Değil yahu... Anlatıyor insanlar... Anlamaya çalışıni gayret edin..
Londra'da okula giderken, 15 yıldır orada yaşayan Türk bir abla vardı. Markete gidince alacağını eliyle gösterirdi.
Abla bu ne didm ya 15 sene de insan ekmeğin, yumurtanın ingilizcesini öğrenmez mi ? Temel ihtiyacın kadarını en azından.. 20 yıl sonra aynı şaşkınlığı her gün bir yerlerde mutlaka yaşıyorum..
Annem dönüp bakıyorum sonra. 69 yaşında. İlkokula dahi gitmemiş... Okuma yazmayı kendi kendine öğrenmiş. Sürekli okuyup günden takip eder. İlkokul ortaokul öğretmenlerimiz annemle sohbet etmeye bayılır, çaya yemeğe gelirlerdi evimize. 55 yaşına kadar sağ görüşe oy verdi. Ondan sonra da tamamen sol görüşlü oldu. Bastonla yürüyor 20 yıldır. 10 yıl önce tek başına kafile ile umre'ye gitti..
Artık insanlar, bilhassa da kadınlar anneleri kendini eğitmeli.. Papağan gibi aynı kelimeler tekrar edildi şurada onca yazılan şeye karşılık...
Bizim vergilerimizle bize hizmet etmek üzere seçilmiş adam ülkesine yol, köprü yaptı diye minnet duymam beklenmesin.. O Meclis onun için var. Yapmak için seçildi. Yere göğe sığdıramayacak bir durum yok yani..
Eskiden yapılmıyordu demeye gelmesin kimse. Eskiler yapamadığı için seçildi zaten...
Az bir şey düşünmekle bir şey kaybedilmez.. Düşünün..

yalnız orada dini bir yarışma yada dini bir konu yok tamamen farklı bir konuda kazanılan ödulün kimligini durusunu o zamanki otorite begenmedi diye verilmemesi var siz bunu savunuyormusunuz
ben sahsen denetimsiz vakıflara karşıyım aynı şeymi şimdi bu[/QUOTE]
son yazdığım mesajda zaten bunun da cevabı var... Videoyu izledim ve anladım..

pardon da, sizin evladınız spor dersini gidip spor salonlarında mı alıyor? Müzik dersini gidip müzik salonlarında mı alıyor?
O Öğretmen, velilerin izni olmadan o çocukların bir tanesini dahi okul kapısından dışarı çıkaramaz!!!!..
O çocuklar toplu şekilde camiye götürülmüşse şayet, velilerden yazılı ve imzalı izin kağıdı alınmıştır. Velilerin izni dahilinde yapılmış bir faaliyete, karışmaya kimin ne hakkı var?!.. Benim orta2 giden kızımı, okulun hemen karşısındaki camiye götürülmesi için, bende imzalı yazılı izin kağıdı aldılar. Yani bu işler keyfe kader yapılmıyor!!..
Müzeye giden, pikniğe giden, baleye ve sinamaya giden ve götürülen çocuklara, izin var.Ama velilerin onayı olsa dahi, camiye götürülmeye izin yok.Öyle mi?! :kızgın: Sizin izin vermiyor olmanız ve hoş karşılamıyor olmanız, herkesin de, sizin gibi düşüneceği anlamına gelmez!. Milletin şahsi kararlarına neden saygı göstermiyorsunuz ve göstermiyorlar ACABA?!:duduk:

Şöyle bir etrafına baksan, ne demek istediğimi anlarsın. Yürüdüğün yollardan, oturup dinlendiğin parktan, denizin altından giden MARMARAY'dan, 3 köprü ve 3 havaalanı gibi eserlerden mesala.
Hangi eserler olduğunu ÖĞRENMEN için, başkan adaylarının vaatlerine bakmanız bile yeterli yani:rapci:

Siz hiç ''Başkan Olunca, Beyaz Sarayı Satacağım'' diyen, abd başkan adayı gördünüz mü?!
Şöyle bi oturup etrafıma bakınca Mustafa Kemal Atatürk ün halkla bir olup savaşarak kazandığı memleketi mi görüyorum ama siz göremezsiniz tabi işinize gelmez yollara bakın yollara :deli:

Öncelikle çuvaldızı başkasına batırmadan iğneyi kendimize batıralım.
Güzel ülkemde -ahlak kavramı- ve ona olan bakış açısı değişmeden hiçbir şeyin değişimeyeceği bir gerçek.
Dindar kesimin ahlak sadece kendilerine özgü bir şeymiş gibi düşünmesi ve kendilerinden başka herkesi ahlaksız olarak görmesi. Ahlak tanımlarının günahla eşit olması. Oysaki insanların haklarını yemenin, onları sindirmenin, toplumda güven duygusunu yerle bir etmenin en büyük ahlaksızlık olduğunu görememeleri en büyük sorunu teşkil ediyor.

Din toplumun alt kesimine ahlak ve iyiyi empoze ederken, güce yaklaştığında iktidarın bütün yanlışlarının fetvacısı ve meşrulaştırıcısı konumuna düştüğü için içselliği kaybettik.
Evet ülkemiz ahlak üretemiyor artık, buda bizim gelişmemizi her yönüyle engelliyor.
Kimse kural koyulma aşamasında etkin olmadığı bir sistemi ve onun dayatmacı kurallarını istemiyor.
Kurallara uymaktansa uymamak daha akıl karı bir iş gibi gözüküyor.

Ülkemizin aydın kesimine gelince onlarında ahlak tanımlarında bir hata var.
Her kesime hitap eden bir kavram yaratılmalı.
Ayrıca Batının sadece şekilciliği değil üretimi de örnek alınmalı, artık batıyı sadece -dış mihraklar, ahlaksızlar, iç işlerimize karışmaya çalışanlar olarak- görmemeliyiz. İyi olan örnek alınabilecek ne varsa almalıyız.

Yine de her şeye rağmen umut etmeyi bırakamayız. Bu vatan bizim. Ne emeklerle kurtarıldı ve yaşatılmalı.
Kimsenin sözde olmayan vicdanına bırakılmamalı. Kimsenin oyuncağı olmamalı.
Hepimiz taşın altına elimizi sokmaktan vazgeçmemeliyiz.
İyi günleri hayal etmeliyiz o günlere ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Bu vаtаn, çocuklаrımız ve torunlаrımız için cennet yаpılmаyа lаyıktır. -Mustаfа Kemаl Atаtürk

Madden ve manen olan tüm sömürüye karşıyım..Aslinda bütün bunları kalem kalem sıralayabilirim buraya fakat ben artık sorgulamayan insanlara karşı verilen bu mucadeleyi yorucu buluyorum..

Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlılık gösteren idealist her birey tercihimdir.
Ve bu koşullarda bana en yakın gelen Sayın Muharrem İnce dir.

Hakkımızda ya en İyisi ya da en hayırlısı olsun..

Adamlar yol yapıyor. 2 yol parası yandaşa hibe...1 köprü yapıyor. Güzergah belirlenmeden arazi yandaşlara satılıyor. Köprü geçecek deyip devlet misli parayı ödeyip araziyi geri satın alıyor. İhaleye veriyor oradan 2 köprü parası iç ediliyor. Havalimanlari hakeza ayni.
Bizim paramız bu yahu. Coluk çocuğumuzun geleceği istikbalî.
Kocalarınız 2 kere kv ye görümce ye pazar parası verse gelip burada konu açıyorsunuz. Halkın parasını, emanetini iç edenleri yere göğe sığdıramıyorşunuz. İnsaf yahu...

Her ay bende detaylı inceliyorum . Her baktığımda da çıldırıyorum. Şikayette de bulundum haddinden fazla fazla para ödediğimiz için, sonuç yok.
Hele TRT payını hiç hiç anlamıyorum. KDV nin KDV sini alan bir milletiz.

Haklısınız, diyorum ya ben öderim, ödüyorum da zaten ama asfalt yeni icat edilmiş gibi yazılmasın, sene 1974 o yıllarda çocuk olanlar tarif edeceğim kız çocuk giyimini hatırlar, altında orlon ipten tığla örülmüş pembe eteği, ayağında beyaz dantel külotlu çorabı kapsının önündeki asfalt yolda poz vermiş 2 yaşında bir kız yani ben:)))

1974 rahmetli Ecevit dönemi oluyor, mahallemizde asfalt vardı, Anadolu yakasından Avrupa yakasına da salla geçmiyorduk, Boğaziçi köprüsünü kullanıyorduk.

Vergi alınsın, bunu sorun etmiyorum lakin alınan vergilerle yapılan yol, köprü vb hizmetler zaten devletin yapması gereken hizmetlerdir, her ay su faturasıyla çöp vergisi ödüyoruz, o vergi üstüne çöpleri toplamazlarsa ayıp olur, maliki olduğumuz evlerin vergisini ödüyoruz, o eve su, elektrik, doğalgaz vb hizmet getirmezlerse ayıp olur, ki bizim buralarda hala doğalgaz yok mesela, gelebilmesi için vatandaşların imza atması lazımmış ama nüfusumuz az, istedikleri talep ettikleri imza sayısına ulaşamıyoruz o yüzden, ben getireyim isteyen evine doğalgaz döşetir istemeyen döşetmez de denmiyor.

Yıl 2018 biz hala kömür yakıyoruz :) kömür dolara endeksli torbası 32 gayme :)

Aslında burada bizi mazur görmeniz gerek Mune hanım, çünkü siyasete dini bizden önce baştaki yönetim karıştırdığı ve bu şekilde rant sağladığı için ister istemez konuya din karışıyor.
Scarlet, anlıyorum ama bu sefer bireylerin kişisel inançlarına kadar giriliyor, zaten siyaset ayrıştırıyor, bir de üyelerin inançları ortaya atılınca çok ağır laflar ediliyor, o yüzden olmasa daha iyi.

Screenshot_20180514-141905.jpg

X