Erdoğan diktatör değil belki ama demokratta değil bence.
Bu sürece kadar kutuplaştırıcı bir tavır sergiledi. Kendi seçmenini oluşturdu. Bu seçmen yeterli olduğundan diğer muhalefet seçmenini dikkate almadı bile.
Merak ettiğimden soruyorum sizin için ülke siyasetinde nerede Erdoğan? Yani nasıl bir Cumhurbaşkanı?
yalancı dan bahsediyoruz süpergüçleri olan bir kahramandan değil dimi:)Yalancı değildir işte çünkü yalancı olsaydı yalanı yakalanmazdı.
Çok basit cevabı ; Bu kişiye oy vermeyen ama partizan düşünceye sahip olmayan kişiler kendi seçmeninden daha objektif yorum yapar.
Bitmezz
İş yerinde konuşmamaya özen gösterdik, herkes sessiz kimi suratlar asık kimisi mutlu...bende kalan siyaset enerjimi burada atma çabasındayım:) Sakin sakin okuyup azcık yorum yapıyorum.
Senin günün de sorunsuz geçmiştir umarım.
Şimdi bu mantığa göre oy çalanların hırsız olmadığı mantığı çıkmıyor muYa da hepsi yakalanmadığı için hırsız mı?
Çaldığını anlamazsak hırsız olduğunu nasıl anlayacağız?
Kafamda deli sorularrrrrr
Bunun cevabını veriyorum veriyorum tekrar veriyorum ancak bir türlü size yeterli gelmiyor. O devlet başkanı eğer onaylamasada idi bu sefer kürt seçmen öncelikli olarak heleki chp ve yöneticileri çoktan ortalığı birbirine katmıştı.Ha illa benim düşüncemi merak ediyorsan Evet bencede onaylamamaliydi çoktan ipte sallandirmaliydi ancak herşey bizim düşündüğümüz gibi olamıyor malesef.Ha Allah korusun şu saatten sonra çözüm süreci der yok bilmem ne der ışte o zaman kesinlikle ama yine "inşaallah" diyerek bunun karşısında dururum. Çünkü hdpde bulunan (yenileri bilmiyorum)eskileri için konuşuyorum amaçları kürttürk kardeşliği değil,dogumuzu bizimle birlikte geliştirmek değil. Aklı sıra ülke bölmek. Seçim sürecine hiçbir zaman sıcak bakmadım ancak kürtte istedi mecliste temsil edileyim.Haksız diyebilir miyiz hayır dimi.Ancak yaptıkları yapacaklarının teminatı değildir inşaallah.Şu saatten sonra terör propagandası yapan,ima eden hiç bir vekil 1 dk bile tutulmamalı mecliste.Bu Ak parti ,chp, mhp ,hdp ,iyi parti farketmez. O mecliste bulunanlar millet vekili yani senin benim vekilim adı üstünde esas sensin, esas benim onlar ise vekil ve halk ne istiyorsa onu yapmakla yükümlüler ve birarada tutmak kardeşçe farkli dil ,din,ırk mezheple bir arada yasabilmemizi sağlamak zorundalar.Ama bizlerinde bunun için çaba sarfetmesi gerekmez mi?Üzgünüm ama burada sabahtan beri ne Yazdiysam olumlu her mesajım görmezden gelindi.Ama içinde geçen en ufak olumsuz cümle ise köpürtüldü.Herşeyin hayırlısı diyor ve mesajımı sonlandilırıyorum saygılarKürt secmen bir oy hdp bir oy chp/iyi partiyede vermis olabilir. Ayni sey akp secmeni icinde gecerli. Önceden akp'ye veren biri, bu sefer hdp'ye verebilir.
Yani bunlar secmenin yaptiklari. Ancak senin dedigin chp, hdp ile ittifak kurdu. Nerde bunun kaniti? Bu bir ithamdir farkindasin degil mi? O halde bende kanit isterim. O kaniti bir türlü veremedin.
Ayrica Erdogan'in hdp'nin secime girmesini onaylamasina birsey demiyorsun bakiyorum da. Sanirim daha dogrusu diyemiyorsun.
Sayın @ilginc Kiz
Çoklu partiye kaç yılında geçtik biliyorsunuz değil mi ? 1945 (babam doğdu)
1950 yılında da ilk çok partili seçim yapıldı.
1950'de İzmir cahil ve dindar bir kitlesi mi vardı ki ! %55 üzerinde bir oyla Demokrat Partiyi iktidara taşıdı.
Hatta öyle taşıdı ki 20 yıl boyunca İzmir Demokrat Parti'nin kalesi oldu.
Demokrat Parti'nin misyonunu dindar sağ bir partidir.
Tüm Ege sahili de bu konuda DP destek vermiş ve sağ partilerin oyu %60 lara yükselmiştir.
O dönem sahil kesim cahil iç bölgeler çok mu okumuş ve dinsizdi ?
Bu ne zamana kadar sürdü biliyor musunuz ? Karaoğlan devreye girene kadar... Yani 1971 (ben doğdum)
1973 yılında ise rahmetli Ecevit %44 lük bir oy ile İzmir'i ve sahil kesimi solun kalesi yaptı.
ve bugünlere geldik...
Yaşınız tutmaz bilmezsiniz, İstanbul'da hep sol görüşlü belediye başkanları vardı oyu da varoşlardan(kötü anlamda kullanmadım) alıyorlardı.
Merkeze uzak bölgede(varoşlar diyelim) oturanlar Oxford mezunu muydu da bütün ilçelerde, büyük şehirde Sol başkanlara oy veriyordu ?
Buradan çıkan sonuç nedir biliyor musunuz ? Seçimi etkileyen ne statüdür, ne eğitim ! Kim ki halkın seviyesine inerse orada sempati toplar.
Önce seçmeni insan olarak göreceksiniz ! AKP bu seçimde başarılımıdır ? Asla %7 oy kaybettiler.
bende aynısını yazdım ...fikrini dile getirmesi de kesin sonucu vermez
Siz, yazdiklarimdan bunu anladiysaniz başka söze gerek olmadığını düşünuyorum...Ozaman üniye gitmeyelim boşa gidiyoruz üniler kapatılsın hayat okulu başlasın
işte doğru tanım bu ; asla demokrat bir lider olmadı belki de olamadı. Zaten demokrat tanımına değil Cumhuriyetçi tanımına uyuyor.
Bugüne kadar inanılmaz kutuplaşmalar oldu kesinlikle hem fikiriz. Fakat taban dediğimiz kemik kitlenin duymak istediklerini söylemek için bu belkide gerekliydi. Bunu Cumhurbaşkanı iken yapması asla etik olmadı. Zaten sorun da burada... Cumhurbaşkanlığı koltuğunun sadece adını taşıdı ama gereğini yapmadı. AKP başkanı gibi hareket etti.
Başka söze gerek yok zaten ben daha öncede yazdım bu partinin seçmeni yarı yarıya malesefSiz, yazdiklarimdan bunu anladiysaniz başka söze gerek olmadığını düşünuyorum...
Hah işte kesinlikle böyle. Cumhurbaşkanı olduğu an Akp kimliğini bi kenara bırakıp hareket etmeliydi ama ben hiçbir zaman tüm ülkenin Cumhurbaşkanı gibi davrandığını görmedim.işte doğru tanım bu ; asla demokrat bir lider olmadı belki de olamadı. Zaten demokrat tanımına değil Cumhuriyetçi tanımına uyuyor.
Bugüne kadar inanılmaz kutuplaşmalar oldu kesinlikle hem fikiriz. Fakat taban dediğimiz kemik kitlenin duymak istediklerini söylemek için bu belkide gerekliydi. Bunu Cumhurbaşkanı iken yapması asla etik olmadı. Zaten sorun da burada... Cumhurbaşkanlığı koltuğunun sadece adını taşıdı ama gereğini yapmadı. AKP başkanı gibi hareket etti.
tamam deneyimleyelim siz şimdi Erdoğan diktatördür deyin ben burdan şikayette bulunayım sonucu hep beraber görelim :))bende aynısını yazdım ...
Eğer fikri doğru ise suç olmaz doğru değilse bu suç kabul edilir.
Erdoğan diktatör değil belki ama demokratta değil bence. Bu sürece kadar kutuplaştırıcı bir tavır sergiledi
Hayat devam ediyor artık tek temennim ülkemizde iyi şeylerin olması ve inşallah olur :) Artık düzenin iyi şeyler yapması lazımBitmezz
İş yerinde konuşmamaya özen gösterdik, herkes sessiz kimi suratlar asık kimisi mutlu...bende kalan siyaset enerjimi burada atma çabasındayım:) Sakin sakin okuyup azcık yorum yapıyorum.
Senin günün de sorunsuz geçmiştir umarım.
Bugun oglene saatlerine kadar bizim sirkette cok sessizdi.
Kimse kimsenin yuzune bakmadi diyebilirim.
Bir kac gune normale donulur tabi ama yinede uzuluyor insan.
:)))))) yakalanmasalardı oy çalındı denebilirdi ama yakalandılar oy çalındı demek yanlış olur : )))))))
Turkiyenin sistemiyle orasi baska. Mesela Turkiyede kapali alanda sigara yasak dimi? Ama iciyolar ve bu tolere ediliyor bazi yerlerde. Oralarda bu dedigin olmaz cunku uyari alirlar. Emin olun Turkiyeden daha kati kurallari var. Trafik cezalari gene ole. Caydirici yani.. yayalara yol verme bakalim yaya geciyinde..mecbur vereceksin. Cunku duzen boyle..Mesela yurtdışında yaşayan Türklere sorsanız büyük bi çoğunluğu buraya dönmek istemez, kesin dönüş yapmak istemezler. O yüzden oralarda yaşayanların seçimlerde oy kullanması biraz saçma geliyor bana.
Maalesef dediğiniz gibi beceremiyoruz, nedense herkes birbirine karışma hakkı buluyor kendinde, refah seviyesi herkes için aynı değil zaten. Keşke öğrenebilsek de birbirimize saygımızı hiç kaybetmesek.
Hayat devam ediyor artık tek temennim ülkemizde iyi şeylerin olması ve inşallah olur :) Artık düzenin iyi şeyler yapması lazım
Ege kiyilari zaten 90larda da solcu falan degildir Turkiye'de sol orani ciddi dusuktur, tarihi olarak buralar hem demokrat partinin merkezi ki Adnan Mendere Aydin'li bir toprak agasidir, hem de 9larda ANAP ve DYP gibi merkez sac partilerin oy aldigi yuksek yerlerdir.