Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Erdoğan diktatör değil belki ama demokratta değil bence.

işte doğru tanım bu ; asla demokrat bir lider olmadı belki de olamadı. Zaten demokrat tanımına değil Cumhuriyetçi tanımına uyuyor.

Bugüne kadar inanılmaz kutuplaşmalar oldu kesinlikle hem fikiriz. Fakat taban dediğimiz kemik kitlenin duymak istediklerini söylemek için bu belkide gerekliydi. Bunu Cumhurbaşkanı iken yapması asla etik olmadı. Zaten sorun da burada... Cumhurbaşkanlığı koltuğunun sadece adını taşıdı ama gereğini yapmadı. AKP başkanı gibi hareket etti.

yalancı dan bahsediyoruz süpergüçleri olan bir kahramandan değil dimi:)

anlayabildiği kadar objektif yorum yapar anlamadığı yerde kendi fikrini dile getirmesi de kesin sonucu vermez.diktatör kelimesinin açılımı ortada.sonucu ortada.objektifliğe gerek var mı ? cevabını bu zamanda veremiyceğimiz sorularla insanları ateşe atmayalım duyarlı olalım lütfen olmaz mı?
bakın insanlar bir yerde durmak zorunda kalıyorsa sorulan soru yanlıştır.

Bugun oglene saatlerine kadar bizim sirkette cok sessizdi.
Kimse kimsenin yuzune bakmadi diyebilirim.
Bir kac gune normale donulur tabi ama yinede uzuluyor insan.

:)))))) yakalanmasalardı oy çalındı denebilirdi ama yakalandılar oy çalındı demek yanlış olur : )))))))

Bunun cevabını veriyorum veriyorum tekrar veriyorum ancak bir türlü size yeterli gelmiyor. O devlet başkanı eğer onaylamasada idi bu sefer kürt seçmen öncelikli olarak heleki chp ve yöneticileri çoktan ortalığı birbirine katmıştı.Ha illa benim düşüncemi merak ediyorsan Evet bencede onaylamamaliydi çoktan ipte sallandirmaliydi ancak herşey bizim düşündüğümüz gibi olamıyor malesef.Ha Allah korusun şu saatten sonra çözüm süreci der yok bilmem ne der ışte o zaman kesinlikle ama yine "inşaallah" diyerek bunun karşısında dururum. Çünkü hdpde bulunan (yenileri bilmiyorum)eskileri için konuşuyorum amaçları kürttürk kardeşliği değil,dogumuzu bizimle birlikte geliştirmek değil. Aklı sıra ülke bölmek. Seçim sürecine hiçbir zaman sıcak bakmadım ancak kürtte istedi mecliste temsil edileyim.Haksız diyebilir miyiz hayır dimi.Ancak yaptıkları yapacaklarının teminatı değildir inşaallah.Şu saatten sonra terör propagandası yapan,ima eden hiç bir vekil 1 dk bile tutulmamalı mecliste.Bu Ak parti ,chp, mhp ,hdp ,iyi parti farketmez. O mecliste bulunanlar millet vekili yani senin benim vekilim adı üstünde esas sensin, esas benim onlar ise vekil ve halk ne istiyorsa onu yapmakla yükümlüler ve birarada tutmak kardeşçe farkli dil ,din,ırk mezheple bir arada yasabilmemizi sağlamak zorundalar.Ama bizlerinde bunun için çaba sarfetmesi gerekmez mi?Üzgünüm ama burada sabahtan beri ne Yazdiysam olumlu her mesajım görmezden gelindi.Ama içinde geçen en ufak olumsuz cümle ise köpürtüldü.Herşeyin hayırlısı diyor ve mesajımı sonlandilırıyorum saygılar

Ege kiyilari zaten 90larda da solcu falan degildir Turkiye'de sol orani ciddi dusuktur, tarihi olarak buralar hem demokrat partinin merkezi ki Adnan Mendere Aydin'li bir toprak agasidir, hem de 9larda ANAP ve DYP gibi merkez sac partilerin oy aldigi yuksek yerlerdir.

Analizinizde de bence yanlissiniz. Solun sorunu Turkiye'de halka inenemesi degil, tam aksine halka inmis solun ki sol "halkin hakkini ve adaha adaletli bir gelir dagilimini savunur", ozellikle 1980 darbesi ile surgun edilmesi, oldurulmesi, iskencelerden gecip yurdunu terketmesi ve kalanlarin baski altinda kalmasi yuzunden. Bunun ustune 80 darbesi ie kapitalist dunyaya entegre edilen turkiye, Amerika tarafindan Turkiye ve bolge ulkelerinde desteklenen ve beslenen siyasal islamci ideoloji ile yere diz cokturuldu.

ABD oyle kisa vaadeli plan yapmaz elli yil sonrasini yuz yil sonrasini planlar ve bir cok aktorle calisir(Feto ve AKP) , 80 darbesi ile ve soguk savas donemi ile orta doguda ve kuzey afrika da siyasal islam abd tarafindan desteklendi ve beslendi ki bolge amerikan cikarlarina gore dizayn edilsin. Bunun ilk asamasi da afganistanda mucahitleri desteklemek ile basladi ki bu gruplar talibani ve el kaideyi olusturdular, ardindan ihvan hareketi vs derken turkiye de darbe ile "zorunlu din" dersleri, ile halk dindarlastirilarak sovyetlere karsi bariyer olusturulmak istendi.... Sonuc bugun zafer abdnindir, kendilerini tebrik ediyorum. Bakalim gelecek elli yilda bizim icin ne planlari varmis...

Cevap için teşekkürler. Söylediğiniz her şeye katılıyorum. İşte bu yüzden bundan sonrada -maalesef ki- tarafsız bir Cumhurbaşkanı ya da Başkan olacağını sanmıyorum.

Hah işte kesinlikle böyle. Cumhurbaşkanı olduğu an Akp kimliğini bi kenara bırakıp hareket etmeliydi ama ben hiçbir zaman tüm ülkenin Cumhurbaşkanı gibi davrandığını görmedim.

Yargının nasıl tam bağımsız ve tarafsız olması gerekiyorsa ülkenin cumhurbaşkanının da aynı şekilde tarafsız olması gerekiyordu. Maalesef Erdoğan bunu başaramadı bana göre.

bende aynısını yazdım ...

Eğer fikri doğru ise suç olmaz doğru değilse bu suç kabul edilir.
tamam deneyimleyelim siz şimdi Erdoğan diktatördür deyin ben burdan şikayette bulunayım sonucu hep beraber görelim :))
soruyu siz sorduğunuz için sizin bunu sonuca ulaştırmanız gerek çünkü.:) bizde hep beraber öğrenmiş oluruz.olur mu?

Hayat devam ediyor artık tek temennim ülkemizde iyi şeylerin olması ve inşallah olur :) Artık düzenin iyi şeyler yapması lazım

Bugun oglene saatlerine kadar bizim sirkette cok sessizdi.
Kimse kimsenin yuzune bakmadi diyebilirim.
Bir kac gune normale donulur tabi ama yinede uzuluyor insan.

Bende üzülenlerdenim ama yapacak bir şey yok. Hayırlısını dilemekten.
Bu gün tek tesellim bakanlıkalrın değişmesinden dolayı müdürlüklerin değişme ihtimaliydi:)

:)))))) yakalanmasalardı oy çalındı denebilirdi ama yakalandılar oy çalındı demek yanlış olur : )))))))

Peki önemli-kritik yerlerde oy çalmış ve yakalanmadıysa?
Kısır döngüye girer bu mevzu. Neticede oy çalıp yakalanma olayı varsa daha önce de olmuş ve daha sonra da olacak anlamındadır. Ve yakalanmamış olma ihtimalleri de. İşte bu yüzden seçimler bazı kitleler için güvenilir değil. :)

Bir üye yazmıştı eşim başka partiye verdi oyunu ,ben Ak partiye ,dargın bana gibisinden birşey yazmıştı ,kim olduğu aklımda değil.Bu da bir sorun esasında .Hadi arkadaş ,komşu aynı partide olmasa tartışsa neyse,karı-koca arasında parti tartışması ,benim istediğin partiye oy vereceksin oyunu baskısı da çok var.Özellikle erkekler.Eşine düşünme şansı vermeyen ,fikrini sormayan erkekler de var.Benim eski komşum önceki seçimde Ak partiye vermek istiyordu oyunu,eşi HDPye ,eğer Ak partiye verirsen oyunu sütüne vicdanına demiş.Bu kadın eşiyle sorun yaşamayı mı seçer,yoksa oy vermeyi mi?Aynı şekilde çoğumuz izlemiştiriz Belkıs Akkale'nin muhtar adaylığına girmek için eşiyle mücadele etmesini konu alan filmini.Hani sabah biri yazmıştı,seçme -seçilme hakkını Atatürk verdi diye.Eş izin vermeyince Atatürk seçme seçilme hakkı vermiş ne fayda...

Bence 1 kez dahi olsa yalancıdır sadece "yalancı " olduğunu bilemeyiz o kadar. Ha yalan tanımınıız ne ona bakmak lazım bile isteye karşısindaki insana zarar verecek her söz yalandır. Ama atıyorum o benim hakkımda "geveze "demiş doğru mu dediginde eğer ki onun herhangi bir ortamda rencide edecek düzeyde değilse ve iki kişinin arasını bozmaya degmeyecek bir sözse ve hayır ben duymadım diyorsan bu yalan degildir diye düşünüyorum. Yalan yalandır ve menfaati için vb.birçok sebep için söylenen her şey yalandır. Ha soylemimden beyaz yalan masumdur anlamı çıkmaz inşaallah. Yalaniñ beyazı siyahı olmaz.Belki gerçek saklanabilir. Niye bu kadar açıklama yaptım bende bilmiyorum. Sanki bana soruldu soru

Turkiyenin sistemiyle orasi baska. Mesela Turkiyede kapali alanda sigara yasak dimi? Ama iciyolar ve bu tolere ediliyor bazi yerlerde. Oralarda bu dedigin olmaz cunku uyari alirlar. Emin olun Turkiyeden daha kati kurallari var. Trafik cezalari gene ole. Caydirici yani.. yayalara yol verme bakalim yaya geciyinde..mecbur vereceksin. Cunku duzen boyle..

Mesela Turkiyede bi belediyeye git.. memurlar asik surattir gelen vatandasida hor gorur hee.. o masanin basina oturana bi haller oluyo:)demiyorumki yol yordam biliyoruz milletce.. daha siraya girmekten aciz bi millet halindeyiz bazen.

Ha onlarin iclerinde asosyal insan yok mu? Var hemde yiginla..ama cezalar caydirici en azindan.

Kulturumuz baska.. adamlar bi duzen oturtmuslar iyi oturtmuslar ama.. dusmanlik var irkcilik var ama iyiside var elbet.. maalesef oralardada boyle siyasetciler bu irkciliga on ayak oluyolar.

Hayat devam ediyor artık tek temennim ülkemizde iyi şeylerin olması ve inşallah olur :) Artık düzenin iyi şeyler yapması lazım

Düzen dedin de aklıma ıstagramdan bir paylaşım aklıma geldi...

Mevcut düzen bitti, yeni bir düzen var ama bu yeni düzenin getirisi olur mu halka bilmiyorum.

Hayat devam ediyor, üzücü de olsa. Bakalım yeni sistem ne getirecek bizlere. Bekleyip göreceğiz.

Yıllara göre dağılımı verdim ve burada liderlerin etken olduğunu anlatmaya çalıştım. 50-70 arasında sağ görüş hakimken 70 sonrası sol görüşe (ki Ecevit etkeni) dönüşten bahsettim.

1983 seçimin de Turgut Özal İzmir'de %50 oy almıştır. Rahmetli Özal İzmir'li bir ağa mıdır ? Yoksa İzmir'de okuma yazma oranı düşük müdür ? Yoksa dinci midir ? Ya da İzmir sağ görüşlü müdür ? Yoksa Lidere göre mi hareket etmektedir ?

Konunun gelişine bakarsanız neden öyle cevap verdiğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…