Tarihlerde hatam olabilir ama CHP'li bir vekil ile konuşmam da İzmir sağın kalesi idi cümlesinden sonra bu araştırmayı yapmıştım. Hatta amma sıktı demiştim içimden ... İzmir ve sağ ! Şaka gibiydi...
Sadece bu mesaj bile anlatıyor hanımkelesimigetir .O kadar güzel yazmaya çalıştığım mesajdan "vurursunuz" kısmını çekip çıkarmak.!!!hlHalbuki orada komsumsun ,akrabamsin benzeri yazılı olan onca kelimeden buBu mesajı kaçırmışım,sen ne dediğinin farkındamısın .
Ne demek vurursunuz,sen bizi eli silahlı cani filanmı zannettin yoksa...
Sen nasıl eğitimcisin öyle,şu söylediğine kendin inanıyormusun acaba..
İnce seçilseydi, ülkenin durumu aynı olsaydı, parlamenter sistem yerine başkanlık sistemiyle tek adam rejimine geçilseydi ve Avusturyalı siyasetçi aynı şeyi söyleseydi yine haklı derdim.:) ince secilseydi tepkisi ayni olur muydu dersin?
BitmezzBitmedi mi bu topik :)
diktatör : Ülkenin mutlak güce sahip bulunan tek bir kişi veya birkaç kişiden oluşan bir grup tarafından, denetimsiz veya kayıtsız şartsız yönetilmesine dayanan siyasal düzen. Demokratik yönetim biçiminin karşıtı. Krallık, imparatorluk, monarşi gibi yönetim biçimleri diktatörlük rejiminin çeşitli örnekleridir.
K Kazen
sorunuza gelince,şimdi ben Erdoğan diktatördür dersem içeri alınırmıyım alınmazmıyım?
Ben ayni dusunmuyorum:) olay tam erdogan onlar icin.. yoksa iyi parti olsaydida chp olsaydida bu lafi etmezdi bu adam. Avusturya biliyosunuz irkci bi ulke haline geldi iyice son senelerde..İnce seçilseydi, ülkenin durumu aynı olsaydı, parlamenter sistem yerine başkanlık sistemiyle tek adam rejimine geçilseydi ve Avusturyalı siyasetçi aynı şeyi söyleseydi yine haklı derdim.
Orada buraya göre çok daha iyi konumda yaşayıp burası için ‘siz başkanlık sistemiyle yönetilin.’ demek çok da yerinde değil bence.
Ha bence yurtdışında yaşayanların burası hakkında söz sahibi olması da garip bi durum.
biri yalan söylediyse ve yakaladıysam yalancıdır.Diktatör derseniz bu tanıma göre sizi içeri alırlarsa "diktatör tanım doğrulandığı" için doğruyu söylemiş olur ve ceza almazsınız. Çünkü siyaha siyah derseniz doğruyu söylemiş olursunuz.
Lakin diktatör değil ise yanlış kelime kullanımından ceza alırsınız. Ceza alma sebebiniz onun diktatör olmaması değil sizin yanlış tanımınızdır. Siyaha beyaz demeniz yani ....
Anlayıp anlamadığınızı ölçmek için soruyorum. Biri size yalan söyledi ve yalanını yakaladınız o yalancı mıdır ?
İnce seçilseydi, ülkenin durumu aynı olsaydı, parlamenter sistem yerine başkanlık sistemiyle tek adam rejimine geçilseydi ve Avusturyalı siyasetçi aynı şeyi söyleseydi yine haklı derdim.
Orada buraya göre çok daha iyi konumda yaşayıp burası için ‘siz başkanlık sistemiyle yönetilin.’ demek çok da yerinde değil bence.
Ha bence yurtdışında yaşayanların burası hakkında söz sahibi olması da garip bi durum.
biri yalan söylediyse ve yakaladıysam yalancıdır.
peki onun diktatör olup olmadığını doğrulayacak kişiler kimlerdir?lütfen ülke durumunu göz önüne alarak cevap verin.
Yok aslında bu lafı eder miydi etmez miydi bilemiyorum tam olarak, ama dediğim gibi yine bu şekilde yaklaşsaydı yine haklı derdim :)Ben ayni dusunmuyorum:) olay tam erdogan onlar icin.. yoksa iyi parti olsaydida chp olsaydida bu lafi etmezdi bu adam. Avusturya biliyosunuz irkci bi ulke haline geldi iyice son senelerde..
1 kez yalan soyledi diye yalanci olmaz o kisi bence..
Bunu oncedende konusmusuzdur arkadaslarla.. surekli yalan soyluyosa o zaman yalancidir:) 1 kez soylediyse yalanci olmaz:)yalanı yakalanmadığı sürece yalancıdır o kişi biri kisi yok : ) Yakalandığı anda yalancılık vasfını kaybeder...
Diktatör derseniz bu tanıma göre sizi içeri alırlarsa "diktatör tanım doğrulandığı" için doğruyu söylemiş olur ve ceza almazsınız. Çünkü siyaha siyah derseniz doğruyu söylemiş olursunuz.
Lakin diktatör değil ise yanlış kelime kullanımından ceza alırsınız. Ceza alma sebebiniz onun diktatör olmaması değil sizin yanlış tanımınızdır. Siyaha beyaz demeniz yani ....
Anlayıp anlamadığınızı ölçmek için soruyorum. Biri size yalan söyledi ve yalanını yakaladınız o yalancı mıdır ?
Hakli oldugun yerler var canim. Herkesin istegi refah icinde ozgurce yasamak. Olmuyo biz halk olsrak bunu beceremiyoruz maalesefYok aslında bu lafı eder miydi etmez miydi bilemiyorum tam olarak, ama dediğim gibi yine bu şekilde yaklaşsaydı yine haklı derdim :)
Tabii ki, çoğu yerde ırkçılık var maalesef, bizim kendi içimizde bile var, bu kaçınılmaz bi şey aslında. Keşke herkes karşısındakini sadece ‘insan’ olduğu için sevebilse, ama olmuyor maalesef.
Bizim ülkemizin ekonomik durumu belli, asgari ücret belli. Avusturya gibi ülkelerde onlara göre düşük ücretle bile rahat geçinilebiliyor ama bizim ülkemizde böyle değil.
Düşük asgari ücretle bırakın sosyal hayatı insanlar zorunlu masraflarını çok zor karşılıyor. O yüzden orada rahat yaşayabilen gurbetçilerin burasının yönetim şekline karışması bana garip geliyor.
Ha tabii ki Avusturya gibi yerler de böyle seçimleri kullanabiliyorlar.
Şimdi bu mantığa göre oy çalanların hırsız olmadığı mantığı çıkmıyor muYalancı değildir işte çünkü yalancı olsaydı yalanı yakalanmazdı.
.
Ozaman üniye gitmeyelim boşa gidiyoruz üniler kapatılsın hayat okulu başlasınBu nasıl bi düşünce şaşkınlıka okudum...siz ne mezunusunuz bilmiyorum ama unv bitirmekle kültür edinilmiyor...
ilkokul mezunu insanlar var inanin bi konusmaya baslasinlar agziniz acik dinlersiniz kisinin kendini gelistirmesiyle alakali.... bi bakarsinuz unv mezunu insan iki kelimeyi bi araya getirip konusamaz...
Bu arada yıllardir oyumuzu akp veririz esim mimar , ben turist rehberiyim.....
Mesela yurtdışında yaşayan Türklere sorsanız büyük bi çoğunluğu buraya dönmek istemez, kesin dönüş yapmak istemezler. O yüzden oralarda yaşayanların seçimlerde oy kullanması biraz saçma geliyor bana.Hakli oldugun yerler var canim. Herkesin istegi refah icinde ozgurce yasamak. Olmuyo biz halk olsrak bunu beceremiyoruz maalesef