Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .

Sayenizde içimde o kadar merak uyandı ki. Başka kaynaklardan ve daha derin olmak koşuluyla Türkiye Cumhuriyeti dönemini yeniden gözden geçireceğim.
Sizin ve Mune ' nin bilgi birikimine, bilginizi aktarım şeklinize hayran kaldım. Tek kelimeyle taktire şayan...

Sadece bu mesaj bile anlatıyor hanımkelesimigetir .O kadar güzel yazmaya çalıştığım mesajdan "vurursunuz" kısmını çekip çıkarmak.!!!hlHalbuki orada komsumsun ,akrabamsin benzeri yazılı olan onca kelimeden bu hala daha Erdoganin kazanmasini bir ince inceliginde kutlayamadınız.Hala daha buradaki Erdogan secmenlerinin üstüne geliyorsunuz.Mübalağa olduğunu anlamadiysaniz Başka söze gerek yok !! Iyi akşamlar

:) ince secilseydi tepkisi ayni olur muydu dersin?
İnce seçilseydi, ülkenin durumu aynı olsaydı, parlamenter sistem yerine başkanlık sistemiyle tek adam rejimine geçilseydi ve Avusturyalı siyasetçi aynı şeyi söyleseydi yine haklı derdim.
Orada buraya göre çok daha iyi konumda yaşayıp burası için ‘siz başkanlık sistemiyle yönetilin.’ demek çok da yerinde değil bence.
Ha bence yurtdışında yaşayanların burası hakkında söz sahibi olması da garip bi durum.

Bitmedi mi bu topik :)
Bitmezz
İş yerinde konuşmamaya özen gösterdik, herkes sessiz kimi suratlar asık kimisi mutlu...bende kalan siyaset enerjimi burada atma çabasındayım:) Sakin sakin okuyup azcık yorum yapıyorum.

Senin günün de sorunsuz geçmiştir umarım.

Diktatör derseniz bu tanıma göre sizi içeri alırlarsa "diktatör tanım doğrulandığı" için doğruyu söylemiş olur ve ceza almazsınız. Çünkü siyaha siyah derseniz doğruyu söylemiş olursunuz.

Lakin diktatör değil ise yanlış kelime kullanımından ceza alırsınız. Ceza alma sebebiniz onun diktatör olmaması değil sizin yanlış tanımınızdır. Siyaha beyaz demeniz yani ....

Anlayıp anlamadığınızı ölçmek için soruyorum. Biri size yalan söyledi ve yalanını yakaladınız o yalancı mıdır ?

Ben ayni dusunmuyorum:) olay tam erdogan onlar icin.. yoksa iyi parti olsaydida chp olsaydida bu lafi etmezdi bu adam. Avusturya biliyosunuz irkci bi ulke haline geldi iyice son senelerde..

biri yalan söylediyse ve yakaladıysam yalancıdır.
peki onun diktatör olup olmadığını doğrulayacak kişiler kimlerdir?lütfen ülke durumunu göz önüne alarak cevap verin.

Başkanlık sistemi ya da parlamenter sistem ile yönetilip yönetilmediğini ya da tek adam rejimini çok önemsediğini düşünmüyorum.
Avrupa da yaşayan Akp seçmeni olarak gördüğü Türk halkı biraz muhafazakar ve malum avrupa da çarşaf da sorun. Bu nedenle orada sorun yaşanıyor bence isteme nedeni bu . Orada yaşan akrabalarımın söylemleri bu yönde. Orada siyaset içinde olanlarda var. Onların söylediklerinden böyle olacağını düşünüyorum. Hatta Türkler arasında dahi kutuplaşma varmış. Herkes kendi mahallesinde:)

biri yalan söylediyse ve yakaladıysam yalancıdır.

Yalancı değildir işte çünkü yalancı olsaydı yalanı yakalanmazdı.

peki onun diktatör olup olmadığını doğrulayacak kişiler kimlerdir?lütfen ülke durumunu göz önüne alarak cevap verin.

Çok basit cevabı ; Bu kişiye oy vermeyen ama partizan düşünceye sahip olmayan kişiler kendi seçmeninden daha objektif yorum yapar.

Ben ayni dusunmuyorum:) olay tam erdogan onlar icin.. yoksa iyi parti olsaydida chp olsaydida bu lafi etmezdi bu adam. Avusturya biliyosunuz irkci bi ulke haline geldi iyice son senelerde..
Yok aslında bu lafı eder miydi etmez miydi bilemiyorum tam olarak, ama dediğim gibi yine bu şekilde yaklaşsaydı yine haklı derdim :)
Tabii ki, çoğu yerde ırkçılık var maalesef, bizim kendi içimizde bile var, bu kaçınılmaz bi şey aslında. Keşke herkes karşısındakini sadece ‘insan’ olduğu için sevebilse, ama olmuyor maalesef.
Bizim ülkemizin ekonomik durumu belli, asgari ücret belli. Avusturya gibi ülkelerde onlara göre düşük ücretle bile rahat geçinilebiliyor ama bizim ülkemizde böyle değil.
Düşük asgari ücretle bırakın sosyal hayatı insanlar zorunlu masraflarını çok zor karşılıyor. O yüzden orada rahat yaşayabilen gurbetçilerin burasının yönetim şekline karışması bana garip geliyor.

Ha tabii ki Avusturya gibi yerler de böyle seçimleri kullanabiliyorlar.

yalanı yakalanmadığı sürece yalancıdır o kişi biri kisi yok : ) Yakalandığı anda yalancılık vasfını kaybeder...
Bunu oncedende konusmusuzdur arkadaslarla.. surekli yalan soyluyosa o zaman yalancidir:) 1 kez soylediyse yalanci olmaz:)

Erdoğan diktatör değil belki ama demokratta değil bence. Bu sürece kadar kutuplaştırıcı bir tavır sergiledi. Kendi seçmenini oluşturdu. Bu seçmen yeterli olduğundan diğer muhalefet seçmenini dikkate almadı bile.
Merak ettiğimden soruyorum sizin için ülke siyasetinde nerede Erdoğan? Yani nasıl bir Cumhurbaşkanı?

Hakli oldugun yerler var canim. Herkesin istegi refah icinde ozgurce yasamak. Olmuyo biz halk olsrak bunu beceremiyoruz maalesef

Yalancı değildir işte çünkü yalancı olsaydı yalanı yakalanmazdı.
.
Şimdi bu mantığa göre oy çalanların hırsız olmadığı mantığı çıkmıyor mu Ya da hepsi yakalanmadığı için hırsız mı?
Çaldığını anlamazsak hırsız olduğunu nasıl anlayacağız?

Kafamda deli sorularrrrrr

Avusturya diyorsunuz da Hollanda da ayni seyi demisti. Avrupa'da konusan veya konusmayan butun ulkeler Avrupa'da demokratik haklarini kullanip iyi yasayan Turklerin, kendi ulkeleri Turkiye icin Erdogan gibi birini, anti demokratik, hukugu cignemekte veis gormeyen, her turlu pis ise adi bulasan birini layik gormelerini anlayamiyorlar. Turkiyedeki antiAKPciler gibi.. Biz de mi irkciyiz yani..

Ozaman üniye gitmeyelim boşa gidiyoruz üniler kapatılsın hayat okulu başlasın

Hakli oldugun yerler var canim. Herkesin istegi refah icinde ozgurce yasamak. Olmuyo biz halk olsrak bunu beceremiyoruz maalesef
Mesela yurtdışında yaşayan Türklere sorsanız büyük bi çoğunluğu buraya dönmek istemez, kesin dönüş yapmak istemezler. O yüzden oralarda yaşayanların seçimlerde oy kullanması biraz saçma geliyor bana.
Maalesef dediğiniz gibi beceremiyoruz, nedense herkes birbirine karışma hakkı buluyor kendinde, refah seviyesi herkes için aynı değil zaten. Keşke öğrenebilsek de birbirimize saygımızı hiç kaybetmesek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…