Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Kendi adıma teşekkürler.
Bir de siz yazdınız belki anlarlar.
Akparti sadece dindar kitle değil.
Dün sokaklarda şortlu,askılı,çarşaflı,başörtülü,sarı saçlı,kızıl saçlı,artık daha ne diyim,mavi etekli,yeşil gömlekli herkes yanyanaydı.
Muhafazakar da oy veriyor,"hizmet etti" diyen de.Rte yi seven de vs
Gerekçeler farklılık gösterebilir çok doğal.
Ben kapali degilim , sülalede hemen herkes açık ama herkes akpli...
Benim merak ettigim boyle nasil dusunuyorlar onu anlamiyorum....

Peki neden o partiyle kitap okuyan sayisi fazla olan iller zit dusuyor bunu aciklar misiniz??

Hangi il ? İstanbul ? Ankara ? İzmir ? Antalya ? Bana örnek verin ki onun üzerinden açıklama yapayım.

''biz şeriat istiyoruz'' diyenler de onlar.

Adam diktatör ama 17 sene de şeriatı getiremedi ? Ya diktatör değil ya da şeriat istemiyor.

Hangi il ? İstanbul ? Ankara ? İzmir ? Antalya ? Bana örnek verin ki onun üzerinden açıklama yapayım.

Adam diktatör ama 17 sene de şeriatı getiremedi ? Ya diktatör değil ya da şeriat istemiyor.

Turkiye genelinde oyle diyeyim Turkiye geneli haritaya bakildiginda anlasiliyor istatikler oyle gosteriyor.

Bu arada ben bir yerde mudur olmam adim mudur olmaz ama mudurun tum yetkilerini yaparim adim mudur olmaz onemli olan yapilanlar ad ne olursa olsun onemli degil..

Ben kapali degilim , sülalede hemen herkes açık ama herkes akpli...
Benim merak ettigim boyle nasil dusunuyorlar onu anlamiyorum....
Ben tesettürlüyüm.
Ailem karışık.
Çoğunluk akpartili.
Başı açık ama akpartili olan arkadaşlarım olduğu gibi kapalı olduğu halde akpartiye vermeyeceğim diyen arkadaşlarım da var.
Tahsil durumları değişiklik gösterse de kimseyi üniversite mezunu veya ilkokul mezunu olma durumuna göre değerlendirmedim.
Kendini geliştirme meselesi bir yerde.
Okumuş cahiller de var,hani şu 'hayat okulundan' mezun olanlar da :)
Ama gençlik okuyor :KK66:
En azından benim etrafımdakiler öyle:KK66:

Ben tesettürlüyüm.
Ailem karışık.
Çoğunluk akpartili.
Başı açık ama akpartili olan arkadaşlarım olduğu gibi kapalı olduğu halde akpartiye vermeyeceğim diyen arkadaşlarım da var.
Tahsil durumları değişiklik gösterse de kimseyi üniversite mezunu veya ilkokul mezunu olma durumuna göre değerlendirmedim.
Kendini geliştirme meselesi bir yerde.
Okumuş cahiller de var,hani şu 'hayat okulundan' mezun olanlar da :)
Ama gençlik okuyor :KK66:
En azından benim etrafımdakiler öyle:KK66:
Bir insana disardan bakarak şu partili şu kesim demek doğru degil....onun dusuncelerini bilmek gerekiyor..
Aynen benimde kapali bi arkadasim akpye vermedi oyunu...iste bazi beyinler kapalilar namaz kilanlar kesin akplidir, açık içki icen kesin chplidir diye ayristiriyorlar...

Hanımlar,
seçim bitti, seçimi ve seçim sonrasında değerlendirin ama hakaret edip aşağılamadan lütfen.

Saraylım,
oylar vs belki haklısınızdır, belki değilsinizdir benim birşey hatırlamama gerek yok, ben akp seçmeni değilim ki, ona oy da vermedim hiç, herhangi bir partiye bağlılığım olmadığından her iki yönlü düşünüp değerlendirme yapıyorum rahatça, ben size seçmenin duygusal bağından bahsediyorum, yadsınamaz bir gerçektir ama bunu hep göz ardı ediyorsunuz, elbette ileride bizim bilmediğimiz başka şeyler varsa çıkar, hiçbirşey gizli kalmaz lakin hala bazı şeylere hikaye diyorsunuz, Muharrem bey bile sizin çalındı diye iddia ettiğiniz oyların sonucu değiştirmeyeceğini söyledi, değiştirecek kadar fazla olsaydı Muharrem bey üstüne gitmez miydi? Yani siz şu söyleminizle Muharrem beyde sessiz kalıyor olana bitene razı geliyor demek istiyorsunuz, İnce'ye en büyük haksızlığı siz yapmış oluyorsunuz bu durumda, Muharrem bey çalındı diye iddia ettiğiniz oyların peşine düşmüyor demiş oluyorsunuz, ki eğer ciddi bir fark yaratacak olsaydı peşine düşerdi emin olun, bugün ondan çok başka açıklamalar duyardınız sonucu değiştirecek kadar farklar olsaydı, geçen sefer Yalova seçimlerinde günlerce uğraşmıştı çünkü ortada sonucu etkileyecek büyük bir fark olduğunu biliyordu, benim gördüğüm Muharrem İnce işi sonuna kadar götürecek cesarette bir adam çünkü, susmazdı, ysk yargı ne gerekiyorsa yapardı.

Peki madem size birşey daha diyeyim, Akp için İzmir'den akp çıkarmak önemlidir, neden akp çıkmadı? Yalova İstanbul hikaye diyorsunuz ya, neden İzmir yine yeniden CHP çıktı, İzmir Aydın Muğla daha mı iyi sahip çıktı sandıklarına?

Muharrem beyin açıklamasını tam olarak dinleme imkanı bulamadım ama sanırım özeleştiri yapmış, sizlerde özeleştiri yapın diyorum sadece, akp ötekileştiriyorsa aynı ötekileştirmeyi bir takım muhalefet seçmeni de yapıyor, kendileri zeki, kendileri bilgili, kendileri mağrur tavrına giriyorlar.
Bu yaklaşım olmuyor diyorum size, yıllardır dedim size hatırlarsanız, bu üslup sadece kışkırtır, öfkeyi büyütür, muhalefet başa gelirse sonumuz olur algısı yaratır. Halbuki siyaset bu, bugün akp, yarın chp iktidar olur ve muhalif partilerde başa gelse geçmişten ders aldıkları için herkese eşit yaklaşır ama bunu göstermeyi başaramamalarının sebebi biraz kendileri, biraz seçmenlerinin suçlayıcı dili.

Sen, o, bu ne derse desin ben bu ulkede bu adamin arkasinda yuzde elli Turk vatandasi olduguna inanmiyorum. Yillarca sinir kapilari acikti, milyonlarca OSOlu, El Nusra'li, Hizbullahci terorist bu ulkeye elini kolunu sallaya sallaya girdi. Yalova dedigin yerde Turkler kadar Katarli, Suudi Arabistanli yasiyor, Suriyelinin yanisira. Gecen gun Binali cikip "30 bin Suriyeli'ye vatandaslik verdik" dedi, itiraf gibi... Neden boyle birsey deme ihtiyaci hissetti? Sokakta elinde nufus cuzdani ile gordugun her arabi o 30 binin icinde say diye.. Kim biliyor gercek rakami?

Evlere muhurlu oy pusulalari dagitmis, sandikta verilen bos oy pusulasini kendine getirene para odulleri dagitmis.. AKP yapar mi? Yapar.. Bugune dek yaptiklari yapacaklarinin teminati. Hazine ellerinde, birazini da fakirlestirdikleri halkla paylasmislar, oy satin alarak.. Insanlar para icin oy karsiligi vatan satmislar, yakala sandikta yakalayabilirsen.. Bu secimi almak icin herseyi yapacaklarini soylemistik zaten. Kaybettigi takdirde yargilanmak vardi. I. Melih bile bu korku ile AKPnin kanatlari altina siginmadi mi? Ser ittifaki.. AKP oylari aldi, ama Bahceli de aldi. Miting bile yapmadan.. Suya sabuna dokunmadan.. Bu iste bir yanlislik yok mu? Ecevit zamaninda ayni MHP cok daha azi icin baraj alti kalmisti. Bu sonuclari isteyen yer, isteyen gargara yapar, artik bu saatten sonra Turkiye'nin geldigi noktaya acimaktan baska birsey gelmiyor icimden..

Screenshot_20180625-211149.jpg

Şu siyasetten dini bir çıkartamadık gitti. Şimdi konu eklenerek artmış birde.

Akp' ye oy verenlerin yarısı köylü, taşra kısmıysa yarısı da okumuş üst düzey yönetici, müdür vs. Kıyaslama yapmak çok yanlış. Okumak, üniversite mezunu olmak kişiliği belirlemez ki? Oy vermek için düşünmek yeterli. Aklı başında herkes oy kullanma özgürlüğüne sahip. Okumuş ya da okumamış!!!
Siyasileri eleştirin, ama seçmenleri rencide edici eleştirilerden kaçınalım. Çok yazık daha da kötü oluyor böyle.

Sayın @ilginc Kiz

Çoklu partiye kaç yılında geçtik biliyorsunuz değil mi ? 1945 (babam doğdu)

1950 yılında da ilk çok partili seçim yapıldı.

1950'de İzmir cahil ve dindar bir kitlesi mi vardı ki ! %55 üzerinde bir oyla Demokrat Partiyi iktidara taşıdı.

Hatta öyle taşıdı ki 20 yıl boyunca İzmir Demokrat Parti'nin kalesi oldu.

Demokrat Parti'nin misyonunu dindar sağ bir partidir.

Tüm Ege sahili de bu konuda DP destek vermiş ve sağ partilerin oyu %60 lara yükselmiştir.

O dönem sahil kesim cahil iç bölgeler çok mu okumuş ve dinsizdi ?

Bu ne zamana kadar sürdü biliyor musunuz ? Karaoğlan devreye girene kadar... Yani 1971 (ben doğdum)

1973 yılında ise rahmetli Ecevit %44 lük bir oy ile İzmir'i ve sahil kesimi solun kalesi yaptı.

ve bugünlere geldik...

Yaşınız tutmaz bilmezsiniz, İstanbul'da hep sol görüşlü belediye başkanları vardı oyu da varoşlardan(kötü anlamda kullanmadım) alıyorlardı.

Merkeze uzak bölgede(varoşlar diyelim) oturanlar Oxford mezunu muydu da bütün ilçelerde, büyük şehirde Sol başkanlara oy veriyordu ?

Buradan çıkan sonuç nedir biliyor musunuz ? Seçimi etkileyen ne statüdür, ne eğitim ! Kim ki halkın seviyesine inerse orada sempati toplar.

Önce seçmeni insan olarak göreceksiniz ! AKP bu seçimde başarılımıdır ? Asla %7 oy kaybettiler.

Sayın @ilginc Kiz

1950'de İzmir cahil ve dindar bir kitlesi mi vardı ki ! %55 üzerinde bir oyla Demokrat Partiyi iktidara taşıdı.

Tüm Ege sahili de bu konuda DP destek vermiş ve sağ partilerin oyu %60 lara yükselmiştir.

Bu ne zamana kadar sürdü biliyor musunuz ? Karaoğlan devreye girene kadar... Yani 1971 (ben doğdum)

1973 yılında ise rahmetli Ecevit %44 lük bir oy ile İzmir'i ve sahil kesimi solun kalesi yaptı.

ve bugünlere geldik...

Yaşınız tutmaz bilmezsiniz, İstanbul'da hep sol görüşlü belediye başkanları vardı oyu da varoşlardan(kötü anlamda kullanmadım) alıyorlardı.

Merkeze uzak bölgede(varoşlar diyelim) oturanlar Oxford mezunu muydu da bütün ilçelerde, büyük şehirde Sol başkanlara oy veriyordu ?

Buradan çıkan sonuç nedir biliyor musunuz ? Seçimi etkileyen ne statüdür, ne eğitim ! Kim ki halkın seviyesine inerse orada sempati toplar.

Önce seçmeni insan olarak göreceksiniz ! AKP bu seçimde başarılımıdır ? Asla %7 oy kaybettiler.
Kesinlikle katılıyorum akp secimde oy kaybetti sapkalarini önüne alip düşünmeleri gerekiyor... oylar Recep Tayyip Erdoğana verildi....

Sayın @ilginc Kiz

ve bugünlere geldik...

Guzel aciklamaniz icin Tesekkurler.

diktatör : Ülkenin mutlak güce sahip bulunan tek bir kişi veya birkaç kişiden oluşan bir grup tarafından, denetimsiz veya kayıtsız şartsız yönetilmesine dayanan siyasal düzen. Demokratik yönetim biçiminin karşıtı. Krallık, imparatorluk, monarşi gibi yönetim biçimleri diktatörlük rejiminin çeşitli örnekleridir.
K Kazen
sorunuza gelince,şimdi ben Erdoğan diktatördür dersem içeri alınırmıyım alınmazmıyım?

X