- 12 Temmuz 2006
- 55.465
- 212.529
- 52
Siz farklı bir pencereden bakıyorsunuz Saraylım, akp seçmeninin penceresinden bakınca yazı bana mantıklı geliyor.Bence bunlrin hepsi bahane.. AKP senelerdir neler yapiyor da hepsini rahatca kabullenebiliyor, hazmedebiliyorlar.. Boyle bir kitleden bahsediyoruz yani.. Ince'nin yaptiklari ve soyledikleri onlarin yaninda cekirdek..
Bu topikte de İnce'nin bazı açıklamalarına tepkileri gördük, okudum, sizler de okudunuz, sizlerin mantığına oturmuyor olabilir ama akp seçmeninin korku ve endişelerini masaya yatırınca, akpye oy vermekten vazgeçmek üzere olan ya da kararsız kalan seçmenin korktuğunu kabul etmek gerekir.
Bakın mesela neden Muharrem İnce'nin doğduğu, büyüdüğü, öğretmenlik yaptığı Yalova'da oy oranı beklediğinin çok altında çıktı?
Yalova çok renkli bir şehirdir ama aynı zamanda muhafazakar bir yapısı da vardır, Muharrem bey bunu çok iyi bilir bir Yalova'lı olarak.
Birşeyleri eksik ya da yanlış yaptı, bunu kabul etmek gerekir, bizim siyaset anlayışında ki bunu iktidar ve muhalefet diye ayırmadan söylüyorum, birinin hatası üzerinden savunma geliştiriliyor, Erdoğan yaptı, İnce'nin yaptıkları neden göze batıyor veya İnce yaptı Erdoğan'ın hataları neden göze batıyor şeklinde, herkes önce kendi hatasını kabul edip sonra karşısındakinin hatasını masaya yatırmalı, her ikisinin de üslubu aynı olsa, bir konuşmada ağzınızdan çıkan tek bir söz size kazandırır da kaybettirir de.
Bakın bir link koyacağım, haber doğru mudur bilmiyorum ama yapılan açıklama bu yönde, doğruysa şayet Muharrem bey artık Cumhurbaşkanı adayı olmasın, bu seçimde yakaladığı kitleyi bundan sonra rüyasında görür çünkü, hala onun için ayakta olan seçmen var zira.
https://www.artigercek.com/ince-kabul-etti-konusmasi-da-ice-donuk-olacak