- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.801
Canim kutuplasma yeni birsey degil 16 yildir olusan birseyde degil.. oncesindede vardi.. ee tabii hatirliyosaniz o zamanlari.. sadece bi kesim adam yerine konmuyodu.. ha simdi burdada disardada bazilarinin zoruna giden sey bir zamanlar adamdan saymayacaklaryla ayni haklarinin olmasi.. hatta ulkenin onlardan birinin yonetmesi. Ozgurluk istiyoruz deniyo? Bi kesme cok ozgurluk verilip bi kesme verilmiyo mu?Hakaret kısmına yorum yapmak istemiyorum çünkü asla tasvip ettiğim bir şey değil fakat demokrasi çoğunluğun dediğinin olması değildir elbette. Öyle olsaydı adı demokrasi olmazdı. Çoğulcu ve çoğunlukçu demokrasi kavramları arasında ülkemizde çoğunlukçu olan uygulanıyor her zaman. Oysaki farklı görüşteki tek bir vatandaşın bile hakları ihlal edilmemeli, dışlanmamalı, ötekileştirilmemeli ve incitilmemelidir. 16 senelik iktidarda eksik olan da bu özveri ne yazık ki. Kucaklayıcı bir yönetim olsaydı insanlar bu kadar kutuplaşmazdı sanırım. Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledim. Eski konuşmalarına oranla daha sakin ve yumuşaktı. Umarım söylediği gibi tüm kesimlerin başkanı olmayı başarır.
Demokrasinin acilimini yazmis mune.. secim bu sekilde isler yani.. cogu ulkede bu boyle.. bunada mi itiraz edilecek simdi:)