- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
siz bir hakaret görememiş olabilirsiniz, ben gördüm
ben de mesela chp başa geçse, nasıl bu partiyi başa geçirmişler diyeceklerine eminim (bugünkü chp için!) ama "torunlarınız size hesap soracak" demek bununla aynı şey değil, ayrıca büyük konuşmak da istemem
elimden gelse, şu anki siyasetçilerin hepsini banlatırım, keşke tertemiz siyasetçilerimiz olsa, ne güzel olur
şimdi hakaretleri tek tek yazmayalım bence, o zaman ben de Kılıçdaroğlu'nun sırf gönderdiği çelengi reddettiler diye şehit ailesine "mala zarar vermekten" açtığı davadan başlayıp, ne kadar çok yalan dolan beyanlar verdiğiyle (15 temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları isterlerse askerlik yapmayacak, ama pkk ya karşı şehit olan askerlerin kardeşleri çocukları askerlik yapacak gibi) ilgili bir dolu şey yazabilirim.
şu "kendisi alevidir" meselesi de çok yazıldı çizildi, detayını biliyorsanız buraya bu şekilde yazmamanız lazım
Berkin olayına gelince, miting malzemesi yapmak ne kadar yanlışsa (ki bence yanlış), reklam malzemesi yapmak da o kadar yanlış değil mi (bence o da yanlış)?
"onca hakaret eden ve ayristiran bir kisiyi donanimli bulup cumhurbaskani olmasini istiyorsunuz. Sizce burda bir tezzatlik yok mudur?" hayır bence yoktur çünkü burada bir "daha" kelimesi var
erdoğan'ı akşener ve inceden daha donanımlı bulduğum doğrudur.
ülkenin geleceği daha kötü olamaz deniyor ya bence olur, akp ile daha kötü olacaksa akşener veya ince ile daha daha kötü olur bence
mesela bilmiyorum referandum öncesi, Ahmet Hakan'ın tarafsız bölge programında günlerce süren chp - akp münazaralarını izlediniz mi? (şimdi lütfen ahmet hakan mı pöh demeyin, olay ahmet hakan değil) o programı izleyip de chp'yi akp'den daha donanımlı bulmak mümkün değildi mesela bence
[aklıma geldi şimdi :"Yeni modeli kurduk. Halk seçti seçti Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, Başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye söylemiyorlar bunu millete?" gafını, dil sürçmesi olarak açıklamadılar mı? 5-6 cümlelik paragrafa dil sürçmesi bahanesi...]
erdoğan gitsin de kim başa gelirse gelsin, oyumuzu bölmeyelim, ince önde gidiyor ona verelim, akşener daha önde ona verelim derken de bu kural işliyor mu?
Ilk basta sunu söyleyim. Ben Kilicdaroglu hayrani degilim. Bana kalsa chp baskani baska biri olmali. Ben istesem saatlerce bunun kritigini yaparim zira demokrasi bunu gerektirir. Tek bir kisiye baglanmamak lazim. Hic bir politikaci cidden sadece halki düsünmez. Insan ogul bencil bir varliktir. Halk o poltikaciya o korkuyu vermesi lazim. "Eger sen yalnis yaparsan, sana oy vermeyiz" diyebilmesi lazim. Ve dürüst olun, bunu akp secmeni yapmiyor mesela.
Ve sizin dediginiz sehit yakinina dava acilmasi olayini bilmiyordum. Arastirdim. Ve Kilicdaroglu davayi geri cekmis zaten. Sehit ailesi oldugundan haberi yokmus ve haberi oldugunda davayi geri cekmis. Yinede bir cenaze sonrasi dava acilmasini elbette dogru bulmuyorum.
Simdi bu olayin tersine bakalim. Sizce bu sehit ailesi o celenk Erdogandan gelseydi, geri yollamaya cesaret edebilirmiydi? Hadi yolladilar, sizce Erdogan dava acmazmiydi? Asker olan sehit yakinini vatan haini yapan adamdan bahs ediyoruz. Bunu günlerce medyada boy boy gösterten Erdogandan bahs ediyoruz. Hani güya (olmayan) el kol hareketli eden kadina dava acan Erdogan. Hatta liseli bir cocuga dava acan Erdogan. Onun celenk küfür ve hakaret esliginde kaldirilsa ne olurdu sizce?
Ha bide unutmayim. Soma olayinda müsaviri Yusuf Yerkel yakinlarini kaybetmis bir adami dövmüstür. Bunun bircok fotografi vardir. Hatta olaydan sonra o adama dava acti ve tazminat aldi, ayagi acidi diye.
15 temmuz sehitlerin hakkini konusacaksak, önce 15 temmuzu konussak daha mantikli degil mi? En basit nasil oluyorda tüm Türkiye fetönun ne oldugunu biliyordu da, Erdogan kandirilmis oluyor? O degil mi devlet'in en önemli kisimlarini fetö'ya veren? Peki 15 temmuzun sorumlusu kimdir sizce? Niye hic o köprüdeki masum erleri linc edenlere birsey olmadi? Gecenlerde bir kadinin yalan söyledigi ortaya cikmisti. Iki yildir sehit maasi aliyordu.
Berkinin ölümü reklam malzemesimi? Siz iyimisiniz? Annesi eminim keske hickimse oglumun adini bilmese de yanimda olsa diye düsünüyordur. Ne zamandan beri bir haksizligi göstermek reklam yapmaktir? Aah bak gencecik 14 yasindaki cocuk öldü, gelin sizde sol görüslü olun diye reklam mi varmis? Lütfen sirf bir adami savunacaksiniz diye vicdaniniza kilit vurmayin.
Ve Erdogan nasil daha donanimli oluyor? Evet Ahmet Hakana bakmam. Sirf bir sohbet programi üzerine gidip kime oy verecegime karar vermem.
Mevcut durumu hatirlatim size
Euro 5in üzerinde ve dollar 4.30.
Etin kilosu 50 lira ve üstü
Musun kilosu bile 10 lira
Findik kilosu 200 lira
Hersey ithal. Hayvancilik ve tarim bitmis vaziyette. Milli tohum kullanmak yasak, tohum bile ithal yani. Üretim yok. Ekonomi insaat üzerine kurulu ve uzmanlar bu sektörde 2019'da cok agir bir kriz bekliyorlar. Artik emlakcilar isyan ediyorlar, elindekilerini satamiyorlar.
Insanlar ise borcunu kredi ile kapatma pesinde. O krediyi yine baska bir kredi ile. Özel sektörde halen bir asgari maas icin 12 saat calisan var, haftada 6 gün. Sendika dedigin bir ise yaramiyor. Iscilerin hakki 0. Kadinlarin hakki 0.
Adamin üniversite diplomasi yok. Istedigi sekilde secilmis basbakanlari, belediye baskanlarini indirebiliyor. Istedigi sekilde erken secime gidebiliyor.
Yani bu tabloda bana söylermisiniz donanim nerede? Sirf ayni isi (ki bence hile ve burda ile) yapiyorsun diye donanimli olunmuyor. Türkiyenin durumu cidden iyi degil ve ülkeyi bu konuda getiren ta kendisidir. Size son bir sorum var. Ülkenin durumu bu kadar iyiyse neden erken secim? Ülkenin durumu bu kadar kötü ise neden tekrar Erdogan?
Ha bu arada Kilicdaroglu'na "Alevi kültüründen gelmesi" dediginin videosu.