Eleştirilerinizin çoğunda halkısınız . Zaten şuan ki siyasi partilerin kalıplaşmış tarzları var ve bunları değiştiremiyorlar maaşesef. Aydın kesim diye bir kesim olarak insanları ayırmak bana göre doğru değil. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz ve hepimiz oy verme hakkına sahibiz. Şimdi birileri aydın kesimi ! savundu diye şuan aksini yapanlar haklı görülmemeli. Ben hiç bir partiyi savunmadan sadece şuan ki Türkiye durumunu gözden geçirip öyle karar verilmesinden yanayım.
Gerçekten kimin ne giydiği neye inandığı ne okuduğu önemli olmamalı. Ama şuan bunlardan daha vahimi insnlar ırkı ve mezhebi ile ayrımlaştırılıyor.
Benim şahsım adına üzerime aldığım bir durum yok, yukarıda patlama noktam bir kaç yoruma dayalı cümlelerimdir. Yoksa kimseyi kücümseyici konuştuğumu ve aydın kesin ! olduğumu düşünmüyorum. Ben kendi halinde oy verme ve eleştirme hakkına sahip bir vatandaşım ve eleştirim şuan ki politik durumdur. Ancak karşımdaki kişinin takındığı tavır nedeniyle şaşkınlık içerisinde kaldım. Savunduğun şeyi eleştirmeye tenezzül etmeyip, körü körüne savunmak korkutucu çünkü. Bunları söylemek küçümsemek olarak adlandırılmamalı bence.
Su an ki Türkiye durumunu gözden geçirirken farklı pencerelerden bakılıyor, ve yine küçümsemeler :)
Mesela diyor ki oy veren,
artık hastanede randevu sistemi var, daha az sıra var, yenileri açıldı ve hizmet alıyoruz,
Karşısında
Bunlar oldu da nasıl oldu? Taşeronlar, borçlar konuşulmaz tabi. Doktorlara saygı azaldı, sağlıkta şiddet arttı. Sistem elbet iyileşecekti çünkü teknolojik gelişmeler vs vs...
Şimdi ikisi de haklı. Biri aldığı hizmetten artık daha memnun olduğunu ifade ediyor, diğeri ise o hizmetin veriliş şeklinin yanlışlarını ortaya koyuyor.
Kimse doğrusu şöyle yapılırdı, kaynak buradan sağlanırdı, size daha iyisini vaad ediyoruz, sağlıktaki açıklar şunlardır ve bu sizin aldığınız hizmete bu şekilde yansır, şartlar böyle iyileş, diye bir fikir ortaya koymuyor.
Sürekli bir sen anlamazsın tavrı var.
Ben cidden muhalefetin kendini ifade edemediğini yada gerçekten politika oluşturamadığını düşünüyorum.
İnan’ın Muharrem İnce nin mitingini canlı hiç bir kanalda bulamayıp, Turkcell tv plus ta en son halk tv de falan buldum ve izledim. Genel olarak takip etmeye çalışıyorum. Ortada elle tutulur bir şey yok. Her şey asılı kalıyor.
Kesinlikle tv de canlı oturumlar olup adaylar elit sürelerde politikalarını anlatmalı.
Mitingde tezahüratla ben tatmin olmuyorum.