Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Türkiye de oy verirken ülke menfaatleri değil, kişisel çıkar ve menfaatler hakim. Mesela oğlum işe girsin kızım çişe girsin gibi saiklerle oy veriliyor.
Aşağıda Erol komutan çok güzel açıklamış bu konuyu:

Güzel eleştirmiş maalesef seçmenin çoğu böyle. Ama bazılarını da din- Atatürk- laiklik üzerinden uyutuyorlar.

Sen o video da birşey yok diyorsan sana ne gösterirsek gösterelim zaten bunda birşey yok dersin :KK70: o yüzden kimse boşa uğraşmasın gözler kapler kapalı :deli: ne görmek istiyorlarsa o :rapci:
Ohff bibi sabah sabah :) gozum kapali hiii :) bana gore bisey yok tekrar ediyorum hatali oldugu seylerde cok.

Eleştirilerinizin çoğunda halkısınız . Zaten şuan ki siyasi partilerin kalıplaşmış tarzları var ve bunları değiştiremiyorlar maaşesef. Aydın kesim diye bir kesim olarak insanları ayırmak bana göre doğru değil. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz ve hepimiz oy verme hakkına sahibiz. Şimdi birileri aydın kesimi ! savundu diye şuan aksini yapanlar haklı görülmemeli. Ben hiç bir partiyi savunmadan sadece şuan ki Türkiye durumunu gözden geçirip öyle karar verilmesinden yanayım.
Gerçekten kimin ne giydiği neye inandığı ne okuduğu önemli olmamalı. Ama şuan bunlardan daha vahimi insnlar ırkı ve mezhebi ile ayrımlaştırılıyor.
Benim şahsım adına üzerime aldığım bir durum yok, yukarıda patlama noktam bir kaç yoruma dayalı cümlelerimdir. Yoksa kimseyi kücümseyici konuştuğumu ve aydın kesin ! olduğumu düşünmüyorum. Ben kendi halinde oy verme ve eleştirme hakkına sahip bir vatandaşım ve eleştirim şuan ki politik durumdur. Ancak karşımdaki kişinin takındığı tavır nedeniyle şaşkınlık içerisinde kaldım. Savunduğun şeyi eleştirmeye tenezzül etmeyip, körü körüne savunmak korkutucu çünkü. Bunları söylemek küçümsemek olarak adlandırılmamalı bence.☺️

Su an ki Türkiye durumunu gözden geçirirken farklı pencerelerden bakılıyor, ve yine küçümsemeler :)
Mesela diyor ki oy veren,
artık hastanede randevu sistemi var, daha az sıra var, yenileri açıldı ve hizmet alıyoruz,
Karşısında
Bunlar oldu da nasıl oldu? Taşeronlar, borçlar konuşulmaz tabi. Doktorlara saygı azaldı, sağlıkta şiddet arttı. Sistem elbet iyileşecekti çünkü teknolojik gelişmeler vs vs...
Şimdi ikisi de haklı. Biri aldığı hizmetten artık daha memnun olduğunu ifade ediyor, diğeri ise o hizmetin veriliş şeklinin yanlışlarını ortaya koyuyor.
Kimse doğrusu şöyle yapılırdı, kaynak buradan sağlanırdı, size daha iyisini vaad ediyoruz, sağlıktaki açıklar şunlardır ve bu sizin aldığınız hizmete bu şekilde yansır, şartlar böyle iyileş, diye bir fikir ortaya koymuyor.
Sürekli bir sen anlamazsın tavrı var.
Ben cidden muhalefetin kendini ifade edemediğini yada gerçekten politika oluşturamadığını düşünüyorum.
İnan’ın Muharrem İnce nin mitingini canlı hiç bir kanalda bulamayıp, Turkcell tv plus ta en son halk tv de falan buldum ve izledim. Genel olarak takip etmeye çalışıyorum. Ortada elle tutulur bir şey yok. Her şey asılı kalıyor.
Kesinlikle tv de canlı oturumlar olup adaylar elit sürelerde politikalarını anlatmalı.
Mitingde tezahüratla ben tatmin olmuyorum.

Su an ki Türkiye durumunu gözden geçirirken farklı pencerelerden bakılıyor, ve yine küçümsemeler :)
Mesela diyor ki oy veren,
artık hastanede randevu sistemi var, daha az sıra var, yenileri açıldı ve hizmet alıyoruz,
Karşısında
Bunlar oldu da nasıl oldu? Taşeronlar, borçlar konuşulmaz tabi. Doktorlara saygı azaldı, sağlıkta şiddet arttı. Sistem elbet iyileşecekti çünkü teknolojik gelişmeler vs vs...
Şimdi ikisi de haklı. Biri aldığı hizmetten artık daha memnun olduğunu ifade ediyor, diğeri ise o hizmetin veriliş şeklinin yanlışlarını ortaya koyuyor.
Kimse doğrusu şöyle yapılırdı, kaynak buradan sağlanırdı, size daha iyisini vaad ediyoruz, sağlıktaki açıklar şunlardır ve bu sizin aldığınız hizmete bu şekilde yansır, şartlar böyle iyileş, diye bir fikir ortaya koymuyor.
Sürekli bir sen anlamazsın tavrı var.
Ben cidden muhalefetin kendini ifade edemediğini yada gerçekten politika oluşturamadığını düşünüyorum.
İnan’ın Muharrem İnce nin mitingini canlı hiç bir kanalda bulamayıp, Turkcell tv plus ta en son halk tv de falan buldum ve izledim. Genel olarak takip etmeye çalışıyorum. Ortada elle tutulur bir şey yok. Her şey asılı kalıyor.
Kesinlikle tv de canlı oturumlar olup adaylar elit sürelerde politikalarını anlatmalı.
Mitingde tezahüratla ben tatmin olmuyorum.

Zaten öz eleştiri yaparsak ülkemizin geçmişi hakkında yapılması gerekenlerin yapılmadığı bizi bu duruma düşürdü. Artı ben sağlıkta reform olduğunu düşünmüyorum çünkü sağlık sorunlarım nedeniyle devlet hast ve özel hast gitme imkanlarım oldu ve hiç memnun kalmadım. Kimisi hiç ilgilenmiyor kimisi para peşinde. Sağlıkta devir bir tek teknolojik aletlerde onun dışında tıp eğitiminde bile düşüklük olduğu inancındayım çünkü çoğu doktor teşhis bile koyamıyor birinin ameliyat dediğine diğeri bir şey yok diyor? Yani bana göre reform yok sağlıkta eleştirdiğimiz avrupanın cihazlarını kullanıp sağlık yönünden gündemi takip ederek ilerliyoruz.
Kimi sever kimi sevmez ama Tunceli Ovacık Belediye başkanın gelir gider.Bütçesini halkla paylaştığı gibi bütçemizin halka açık olmasını isterim şahsen
Şuan muhalefet icraatlarından çok mitinglerde şuan ki iktidarın yaptığı hataları dile getiriyor. Bana göre mitingler, araçlar, bayraklar saçma ve masraf demek. Dediğin gibi oturup konuşsunlar icraatlarını anlatsınlar.
Muharem İnce nin vaatlerini dinledim seçilir ve yaprsa helal olsun derim. Ama bu icraatlarını daha çok kişinin duyacağı öğreneceği şekilde duyurması daha iyi olurdu. Aynı şekilde diğer muhaliflerde benZer vaatlerde bulunuyor. Benim görüşümü yansıtmasa da İyi Parti olsun saadet partisi olsun eğer başa geçerse öncelik ortak payda olacağından iyi olacağını düşünüyorum.

Hepimiz başka başka insanlarız tabi başka pencerelerden bakacağız ama ortak paydalarımızı unutmamak.
Bir de şu var muhalif partileri eleştirelim ama şuan iktidarda olan partiyi de eleştirmekten korkmayalım ya da es geçmeyelim.

Zaten öz eleştiri yaparsak ülkemizin geçmişi hakkında yapılması gerekenlerin yapılmadığı bizi bu duruma düşürdü. Artı ben sağlıkta reform olduğunu düşünmüyorum çünkü sağlık sorunlarım nedeniyle devlet hast ve özel hast gitme imkanlarım oldu ve hiç memnun kalmadım. Kimisi hiç ilgilenmiyor kimisi para peşinde. Sağlıkta devir bir tek teknolojik aletlerde onun dışında tıp eğitiminde bile düşüklük olduğu inancındayım çünkü çoğu doktor teşhis bile koyamıyor birinin ameliyat dediğine diğeri bir şey yok diyor? Yani bana göre reform yok sağlıkta eleştirdiğimiz avrupanın cihazlarını kullanıp sağlık yönünden gündemi takip ederek ilerliyoruz.
Kimi sever kimi sevmez ama Tunceli Ovacık Belediye başkanın gelir gider.Bütçesini halkla paylaştığı gibi bütçemizin halka açık olmasını isterim şahsen
Şuan muhalefet icraatlarından çok mitinglerde şuan ki iktidarın yaptığı hataları dile getiriyor. Bana göre mitingler, araçlar, bayraklar saçma ve masraf demek. Dediğin gibi oturup konuşsunlar icraatlarını anlatsınlar.
Muharem İnce nin vaatlerini dinledim seçilir ve yaprsa helal olsun derim. Ama bu icraatlarını daha çok kişinin duyacağı öğreneceği şekilde duyurması daha iyi olurdu. Aynı şekilde diğer muhaliflerde benZer vaatlerde bulunuyor. Benim görüşümü yansıtmasa da İyi Parti olsun saadet partisi olsun eğer başa geçerse öncelik ortak payda olacağından iyi olacağını düşünüyorum.

Hepimiz başka başka insanlarız tabi başka pencerelerden bakacağız ama ortak paydalarımızı unutmamak.
Bir de şu var muhalif partileri eleştirelim ama şuan iktidarda olan partiyi de eleştirmekten korkmayalım ya da es geçmeyelim.

Sağlık öylesşne bir örnekti. Karşılıklı konuşmalarda çok rastladığım bir diyalog, gerçeği yansıtıyor anlamında yazmadım :)

Öncesinde de eleştirim yığınla var zaten de adamlar bir şekilde seçiliyor.
Seçilemeyen neden seçilemiyor?

Sağlık öylesşne bir örnekti. Karşılıklı konuşmalarda çok rastladığım bir diyalog, gerçeği yansıtıyor anlamında yazmadım :)

Öncesinde de eleştirim yığınla var zaten de adamlar bir şekilde seçiliyor.
Seçilemeyen neden seçilemiyor?

Ben size has söylemedim eleştiri konusunu. Sağlıkta örnek verdiğiniz için aynı örnek üzerinden gittim.
Aslında sorun bu adamlar bir şekilde seçiliyor! O şekil çok önemli benim için. Ben iktidara gelmiş birisini eleştirip daha önce iktidar olmamış bir kişi ile kıyaslayıp ona göre oy kullanıyorum. Sizin de kendinizce sebepleriniz vardır. Eleştirmek güzeldir, seçilmemiş birinin neden seçilmediği konusunda da kendi eksiklikleri daha doğrusu yöntem hatası var ve bunun yanında çok etken var!!!. Bir karalama politikası var siyasette bu her muhalif için geçerli. Kendinden olmayanı karalayan bir toplum yaratıldı.

Herşeyin hayırlısı diyorum hepimiz umuyorum ki ülkemizi düşünerek oy vereceğiz. O yüzden ülkemiz için en iyisi olsun

Ben size has söylemedim eleştiri konusunu. Sağlıkta örnek verdiğiniz için aynı örnek üzerinden gittim.
Aslında sorun bu adamlar bir şekilde seçiliyor! O şekil çok önemli benim için. Ben iktidara gelmiş birisini eleştirip daha önce iktidar olmamış bir kişi ile kıyaslayıp ona göre oy kullanıyorum. Sizin de kendinizce sebepleriniz vardır. Eleştirmek güzeldir, seçilmemiş birinin neden seçilmediği konusunda da kendi eksiklikleri daha doğrusu yöntem hatası var ve bunun yanında çok etken var!!!. Bir karalama politikası var siyasette bu her muhalif için geçerli. Kendinden olmayanı karalayan bir toplum yaratıldı.

Herşeyin hayırlısı diyorum hepimiz umuyorum ki ülkemizi düşünerek oy vereceğiz. O yüzden ülkemiz için en iyisi olsun

ben oy kullanmıyorum :)
31 yaşındayım, hiç kullanmadım.
Kullanmayı düşünmüyorum. Kullanmamak için kendimce haklı sebeplerim var.
Mevcut partilerden birini sırf diğeri olmasın diye seçmek istemiyorum.
Bunun vatandaşlık görevi yada kullanmamanın vatan hainliği olduğunu hiç düşünmüyorum.
Kafamın yattığı hiç bir şey Yok ve güven de duymuyorum, nasıl zorla oy kullanabilirim ki?

Yok kastettiğim iktidara dönüşsün değil ki.
Ayrıca kalan yüzde 50 tek çatıda birleşemiyor da zaten.
Benim beklentim saygı.

Başıma 3 gün once gelen şeyi anlatayım :)
Eğitim duzeyim, doktora öğrencisi. Eşim yüksek mühendis. İkimiz de dil biliyoruz.
Epey ülke gezdik.
Türkiye şartlarına göre ailemizin geliri epey yüksek.
Büyük ailelerimiz de varlıklı insanlar, bu kısım ile ilgilenmesekte, hani her şey ters gitse bile gelecek kaygısı olan insanlar değiliz.
3 yaş ve 8 ay iki çocuğum var. Tesettürlüyüm.
Şu an yeni bir şeyler denemelik Trakya da küçük sehirdeyiz.
Hastane imkanı kısıtlı; hamilelik şüphesi ile nasıl olsa takip yapmayacak ama gidelim birine diyip seçtik birini.
Hayatımda bu kadar aşağılandığımı hatırlamıyorum :)
Doktor ne olduğumuzu kim olduğumuzu görmeden, iki küçüğü görünce ne cehaletimiz kaldı, ne çocuklarımızı düşünmediğimiz.
Ne hangi partiye oy veridigimizle yargılanmadığımız ki oy falan da vermiyorum :)
Bildiğiniz gülümseyerek dinledik.
Buna saygı çok zor olmamalı diye düşünüyorum. Aile planlamama kadar karışacak haddi kendinde bulamamalı.
Mesele sadece başörtüye serbestliği değil. Bildiğiniz anlamda herkesin herkese seçimleri konusunda asgari duymamak gereken saygı.
Yoksa dediğiniz doğru, değişim adımları atıldığında komik durma sebebi de tabanına aykırı olması zaten
Haklisin
Ama ben gidip de sevgilimle sevistim kontrole geldim dedigimde beni ahlaksizlikla suclayip cok daha kotu davranacak doktor sayisi daha fazla emin ol
Benim tek istedigim kimsenin hayatina karisilmadigi , yargilanmadigi , herkesin ozgur oldugu bir ulkede yasamak ve bu hukumetle bu mumkun degil
Ancak sosyal demokrat dusunce herkese saygi duyar ve ozgurlukleri garanti altina alir

Nasıl yok ya biri gelip senin yüzüne kız mısın kadın mısın nesin belli değil dese hihihihi diye gülersin yüzüne demek
Gidip yuzune mi soylemis burda:) tey Allahim ya. Garipsemiyorum bu kadar sadirdiginiza sasiriyorum asil. Kac defa repost yaptim onlari oku istiyosan, tekrar tekrar ayni seyleri tekrar ettirme bana gozunu seveyim.

Bide sanki bu adam babamin oglu niye gozu kapali olalim yani?

ben oy kullanmıyorum :)
31 yaşındayım, hiç kullanmadım.
Kullanmayı düşünmüyorum. Kullanmamak için kendimce haklı sebeplerim var.
Mevcut partilerden birini sırf diğeri olmasın diye seçmek istemiyorum.
Bunun vatandaşlık görevi yada kullanmamanın vatan hainliği olduğunu hiç düşünmüyorum.
Kafamın yattığı hiç bir şey Yok ve güven de duymuyorum, nasıl zorla oy kullanabilirim ki?
Aynı yaştaymışız. Tercih sizin kullanıp kullanmamak bu vatandaş olarak tanınmış bir hak ama kullanmamak kişiye kalmış, vatan hainliği değil tabi ki. Ama netice de boş oyların ve yetersiz sayılan oylarının dağılımı barajı geçen partilerin oranlarına göre oylarına ekleme yapılıyor bunu da unutmamak gerek.

İşçiler den bahsediyordu sanırım mevcut çalışan işçiler hangi partili diye bakılmadan alındı demek istedi
Aynen işçilerden bahsetmiştim ama işte anlamıyorlar oyüzden de zorla beyinlere bişey sokulmadığını anlamış oldum:)) ve artık boşuna kendimi yormuyorum..
Oysaki başta babamın gece bekçisi olduğunu söylemiştim:)))

Siz anladığınız için teşekkür ederim zekiymişsiniz:KK66: :KK66:

Haklisin
Ama ben gidip de sevgilimle sevistim kontrole geldim dedigimde beni ahlaksizlikla suclayip cok daha kotu davranacak doktor sayisi daha fazla emin ol
Benim tek istedigim kimsenin hayatina karisilmadigi , yargilanmadigi , herkesin ozgur oldugu bir ulkede yasamak ve bu hukumetle bu mumkun degil
Ancak sosyal demokrat dusunce herkese saygi duyar ve ozgurlukleri garanti altina alir

Farklı bakışlardan aslında herkes bildiğiniz yaşamak istiyor :)
Yani öyle lüks beklentilerimiz Yok.
Saygı görelim, insanca yerlerde yaşayalım, çocuklarımızı güzel egitebilelim, yaşanacak alanları olsun, gıda ve temel ihtiyaçlarımızı kaliteli karşılayalım, sosyalleşmek için imkanlarımız olsun :)
İnşallah yakın zamanda kavuşuruz diyeyim...

Farklı bakışlardan aslında herkes bildiğiniz yaşamak istiyor :)
Yani öyle lüks beklentilerimiz Yok.
Saygı görelim, insanca yerlerde yaşayalım, çocuklarımızı güzel egitebilelim, yaşanacak alanları olsun, gıda ve temel ihtiyaçlarımızı kaliteli karşılayalım, sosyalleşmek için imkanlarımız olsun :)
İnşallah yakın zamanda kavuşuruz diyeyim...
Insallah , en buyuk temennim ama pek umidim yok :)

keşke betonun yenmeyeceğini anlayabilseydik ...

Hiç bir siyasi liderin çiftçiye yönelik vaatleri yok ! Vaatlerle bile mutlu oluyorduk oysa

Neden 70-80 ler de seçimin gidişatını değiştiren çiftçinin artık hükmü yok, yazık
O yuzden bizim koyde kimse kalmadi herkes buyuk sehirlere gittiler.. olanlarda zaten ya adam calistiriyo koskoca apartman dikmisler koye. Eskiden oyle miydi? Herkes sehirli oldu ciftcinin yaptigi isi kimse yapmakta istemiyor artik zaten. Koyde karnim doyacagina sehirde yari ac gezerim diyen cok : (

A
keşke betonun yenmeyeceğini anlayabilseydik ...

Hiç bir siyasi liderin çiftçiye yönelik vaatleri yok ! Vaatlerle bile mutlu oluyorduk oysa

Neden 70-80 ler de seçimin gidişatını değiştiren çiftçinin artık hükmü yok, yazık
Buna kendimden örnek vermek istiyorum. Şeker pancarınin yetiştiği ve fabrikasinin satıldığı bir memlekettenim.
İstanbul da doğdum büyüdüm ama orada da düzenimiz var.
Oradaki pancar yetiştiricilerine yıllardır yılda 2000 tl yonca parası hibe eder hükümet. Hayvani olsa da olmasa da. Yonca eksede ekmesede.Sözde hayvancılığa teşvik, bana göre başka birşey. Hepsi bu 2000 TL tamah etti yıllarca. Pancarını da ekti bicti sattı. Onların deyimiyle muhanete muhtaç değillerdi.. yıllarca o 2000 tl kesilir biz seçilmezsek diye korkutuldular muhtarlar kanalı ile... muhtarlar sarayda boşa ağırlanmıyor.
Bu yıl pancar ekemediler. Alım yapılmayacak dendi...
Ooooo çarşı pazar karıştı.. biri arıyor biri kapatıyor teli orada yaşayan eş dost akrabadan...
Yani demem o ki ucu kendine dokunana kadar uyanmayacak bu millet.. köylüsü kentlisi okumuşu cahili zengini fukarası...
Herkesi kendine getirecek tek birşey kaldı işte ..
Y

Son düzenleme:
Fikrim yoktu düne kadar bugün oyumu kullandım sonuçlara şaşırmamanin imkanı yok

Yine beklenen sonuç sanırım :/

X