Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Az önce gördüğüm bişeye çok güldüm ve sizinle paylaşmak istedim hanımlar Yavuz Bingöl demişki ''Biz çok daha özgürüz. Yurt dışında yere tüküremezsiniz ama burada tükürüyorsunuz'' Ağlancak halimize güldüğümün farkındayım bu arada ama naparsın işte Canım Türkiye'm...Ayrıca kk'nın güzel anneleri Anneler Gününüz Kutlu Olsun...:KK200::anne:
Tükürmek ve özgürlüğün aynı cumle içinde kullanıldığını görmek :KK57:. Yavuz Bingol'ün üretkenliği saçmalama konusunda alan değistirmiş galiba..
Bu saçmalığın üzerine güzel gider; anneler gününüz kutlu olsun hepinizin..

Tükürmek ve özgürlüğün aynı cumle içinde kullanıldığını görmek :KK57:. Yavuz Bingol'ün üretkenliği saçmalama konusunda alan değistirmiş galiba..
Bu saçmalığın üzerine güzel gider; anneler gününüz kutlu olsun hepinizin..

Türkiye de tükürecek onca yüz varken; acaba neden yerlere tükürüyorlar_? Anlamıyorum.

Sabah sabah çok şey yazmak istiyorum ama siyaseti anlamayan, söylediğimi anlamayan be en önemlisi sorgulamadan sonuna kadar bir adam peşinde koşup laiklik düşmanlığı yapanlara ne anlatılır anlaması için bilmiyorum...

Aslında neden oy verildiğini bu cümle ile açıklıyorsunuz
Aydın kesimin, genel olarak bu takındığı küçümseyici tavır var ya, insanları itiyor.
Bu ülkede hiç bir zaman ‘beyaz Türkler’ yada ‘aydın kesim’ yada adına her ne diyorsanız bugün öteki beriki diye ayrıştıgından şikayet ettiğiniz, hiç bir zaman halkın kendinden olmayan kısmını kucaklayamadı.
sosyal devlet vaadi vermek, alt kesim için kimine göre yeterli. Onlar bunu anlamalı ve oy vermeli. Ama reelde işler öyle yürümüyor.
İnsanlar kıyafetleri, görüşleri, eğitimleri, aile yapısı, çocuk sayısı gibi şeylerle yargılanıyor olmaktan rahatsız.
Akp bunu çok güzel kullanıyor. Ver gerçekten saygı duyulmadığı surece, seçmenin bu kesimi daimi tabanı.

Sadece siz nezdinde söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen. Ben bunu gerçekten muhalifler görmüyorlar mı, farkında değiller mi merak ediyorum. Değiştirmeye çalıştıkları zamanlar oluyor diye gözlemledim, ama hiç bir zaman insanlara samimi gelmedi.

Aydın kesimin, genel olarak bu takındığı küçümseyici tavır var ya, insanları itiyor.
Bu ülkede hiç bir zaman ‘beyaz Türkler’ yada ‘aydın kesim’ yada adına her ne diyorsanız bugün öteki beriki diye ayrıştıgından şikayet ettiğiniz, hiç bir zaman halkın kendinden olmayan kısmını kucaklayamadı.
sosyal devlet vaadi vermek, alt kesim için kimine göre yeterli. Onlar bunu anlamalı ve oy vermeli. Ama reelde işler öyle yürümüyor.
İnsanlar kıyafetleri, görüşleri, eğitimleri, aile yapısı, çocuk sayısı gibi şeylerle yargılanıyor olmaktan rahatsız.
Akp bunu çok güzel kullanıyor. Ver gerçekten saygı duyulmadığı surece, seçmenin bu kesimi daimi tabanı.

Sadece siz nezdinde söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen. Ben bunu gerçekten muhalifler görmüyorlar mı, farkında değiller mi merak ediyorum. Değiştirmeye çalıştıkları zamanlar oluyor diye gözlemledim, ama hiç bir zaman insanlara samimi gelmedi.
Iyi de bizim durumumuz da bunun tam tersi
Akp bize saygi duyuyor mu? Benim hayat tarzima surekli hakaret ediliyor , neden onlar icin d3 ayni elestiriyi yapmiyorsunuz?
Ayrica akp'nin kendisi itiraf etti , egitim seviyesi yukseldikce bizim oylarimiz dusuyor diye , egitimli bilincli insanlarin kendilerini neden istemedigini anlamaktan bile acizler

Iyi de bizim durumumuz da bunun tam tersi
Akp bize saygi duyuyor mu? Benim hayat tarzima surekli hakaret ediliyor , neden onlar icin d3 ayni elestiriyi yapmiyorsunuz?
Ayrica akp'nin kendisi itiraf etti , egitim seviyesi yukseldikce bizim oylarimiz dusuyor diye , egitimli bilincli insanlarin kendilerini neden istemedigini anlamaktan bile acizler

Siyaseten bakarsanız, yönetim şeklimiz demokrasi.
Akp saygısızlık yaptığı kesimin oyuna ihtiyaç duymuyor demekki.
Ama muhalefetin ihtiyacı olduğu 16 yıldır ortada.

Mevcut eğitim düzeyi, toplum sosyolojisi ile akp muhtemel galip bu seçimde.

Ben aslında eleştiriyi partilere değil sisteme yapıyorum :) ne düşünürsünüz bilmiyorum ama demokrasi doğru bir sistem değil.
Çünkü hiç bir zaman, hiç bir yerde, aydın kesim, yada başka açıdan bakmak isteyenler için alim kesim avamdan fazla olamaz.
Yani gönül ister ki politikaları gerçekten anlayanlar, bunun sonucunu görebilenler, gelecek kaygısı olanlar, diğer ülkelerle diplomatik ilişkilerimizi analiz edebilenler oy versin. Ama olmuyor değil mi? O zaman biraz çözüm odaklı bir şeyler üretmenin zamanı.

Ben aslında eleştiriyi partilere değil sisteme yapıyorum :) ne düşünürsünüz bilmiyorum ama demokrasi doğru bir sistem değil.
Çünkü hiç bir zaman, hiç bir yerde, aydın kesim, yada başka açıdan bakmak isteyenler için alim kesim avamdan fazla olamaz.
Yani gönül ister ki politikaları gerçekten anlayanlar, bunun sonucunu görebilenler, gelecek kaygısı olanlar, diğer ülkelerle diplomatik ilişkilerimizi analiz edebilenler oy versin. Ama olmuyor değil mi? O zaman biraz çözüm odaklı bir şeyler üretmenin zamanı.
Bende bu konuda elitist bir bakis acisina sahibim
Onceki sayfalarda yazmistik baska arkadaslarla , herkes oy vermemeli , herkes aday olmamali
Aslinda demokrasi ilk yunanistan'da ortaya ciktiginda da bu sekildeydi :) belli kesim oy verebiliyordu ve belli bir kesim aday olabiliyordu
Bence oy verme ve aday olabilme kriterleri tamamen egitim ve yeterlilik ile ilgili olmali ve zeka seviyesi

Onceki sayfalarda yazmistik baska arkadaslarla , herkes oy vermemeli , herkes aday olmamali
Aslinda demokrasi ilk yunanistan'da ortaya ciktiginda da bu sekildeydi :) belli kesim oy verebiliyordu ve belli bir kesim aday olabiliyordu
Bence oy verme ve aday olabilme kriterleri tamamen egitim ve yeterlilik ile ilgili olmali ve zeka seviyesi

Bu görüşüne kısmi olarak katılıyorum.
Mesela Fransız seçi,m sisteminde milletvekilliği de 2 turlu yapılmakta. Daha önemlisi de vergi vermeyen, sosyalden yardım alan çalışmayanlar oy kullanamıyorlar.
Keşke o sistem Türkiye ye gelse.

Bu görüşüne kısmi olarak katılıyorum.
Mesela Fransız seçi,m sisteminde milletvekilliği de 2 turlu yapılmakta. Daha önemlisi de vergi vermeyen, sosyalden yardım alan çalışmayanlar oy kullanamıyorlar.
Keşke o sistem Türkiye ye gelse.
Bunu bilmiyordum , keske gelse bizim buralara da ama o zaman bastakiler iktidari sonsuza kadar kaybeder :)

Türkiye de oy verirken ülke menfaatleri değil, kişisel çıkar ve menfaatler hakim. Mesela oğlum işe girsin kızım çişe girsin gibi saiklerle oy veriliyor.
Aşağıda Erol komutan çok güzel açıklamış bu konuyu:

İşte sistemde değişiklik olma ihtimali yok. E durum da bu. Şimdi biraz muhalefet ben halkın her kesimine nasıl hitap ederim, kucaklayıcı üslubu nasıl bulabilirim diye düşünmeli.
Ama çarşaflıya rozet takarak değil :)
İnandırıcı olması için biraz gerçekten saygı da duyması lazım. Sadece dini boyutu için değil.
Yaşam tarzı, eğitim düzeyi, eğitimsizlik seçimi, çalışma hayatı vs vs..
Sürekli aynı söylemlerle seçim geçiriyorlar. Biraz arada farklı seyler yapmaya başladıklarında parti içinden çatlak sesler patlak veriyor ve yine insanlara kandırılmışlık hissi geçiyor.
Çözümü ne gerçekten bilmiyorum :)

Dini siyasete alet etmek demek, düne kadar dini vecibelerini yerine getirenlere saldırırken, bugün adaylıgınız ortaya çıkıca, gösteriş yaparcasına kameralar karşısında, cuma kılmaktır.
Düne kadar, okulda namaz kılan ögrencileri gösterip de, ''İrtica geliyor,laiklik elden gidiyor''Diye yaygara koparırken, bugün çıkıp da, ''Küçükken bende kuran kursuna gittim.'' Demektir.
ERDOĞANIN, dünüde orta da, bugoünüde ortada! Dün de, aynıydı bugünde aynıdır!..
Dün namaz kılarken bugün elinde bira bardağı gördünüz mü Erdoğanın?!..
Zilyonda korumayla namaz gitmesinde ne gibi bir sakınca var?! O Ümmetin Lideridir!.. Onu korumak en doğal hakkımızdır.
Şimdi çıkıp da, camiden mi korkuyorsunuz demeyin çünkü bizler, camiden değil,bizden biriymiş gibi görünüp de, bizi sırtımızdan vuranlardan korkuyoruz!
Hz Ömer, Hz Ali Namaz kılarken,Hz Osman da, Kuran Okurken ŞEHİD Edildi.Bilmem anlatabildim mi?!
Dini Siyaset alet etmek, düne kadar dine saldırıp bugün aday gösterildiğinde, o saldırdığın değerlere sahip çıkmak ile olunuyor!..
ERDOĞAN, dün ne ise bugünde ODUR!!...
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az
Tebrik ederim :KK9:

İşte sistemde değişiklik olma ihtimali yok. E durum da bu. Şimdi biraz muhalefet ben halkın her kesimine nasıl hitap ederim, kucaklayıcı üslubu nasıl bulabilirim diye düşünmeli.
Ama çarşaflıya rozet takarak değil :)
İnandırıcı olması için biraz gerçekten saygı da duyması lazım. Sadece dini boyutu için değil.
Yaşam tarzı, eğitim düzeyi, eğitimsizlik seçimi, çalışma hayatı vs vs..
Sürekli aynı söylemlerle seçim geçiriyorlar. Biraz arada farklı seyler yapmaya başladıklarında parti içinden çatlak sesler patlak veriyor ve yine insanlara kandırılmışlık hissi geçiyor.
Çözümü ne gerçekten bilmiyorum :)
Ben pek katilmiyorum buna :)
Bence durusundan taviz vermemeli yoksa beni temsil edemez bu sefer
Yine onceko sayfalarda arkadaslarin yazdigi bir konu vardi , sadece turban ozgurlugune dair garanti vermeli chp
Bunun disinda soylemlerinde cizgisini bozmamali
Cunku iktidar yuzde elliyse bizde geri kalan yuzde elliyiz
Muhalefet iktidarla ayni sekilde davranmaya baslarsa benim oyumu kaybeder

Yine onceko sayfalarda arkadaslarin yazdigi bir konu vardi , sadece turban ozgurlugune dair garanti vermeli chp

Yakında onlar giyindikleri kıyafetlerini değiştirirler. Göreceksin. Halbuki sıkıntı onların kıyafeti değil. Kıyafetler gördüm içinde insan yoktu; insanlar gördüm üzerlerinde kıyafetleri yoktu.
Şu video yu izlersen bittiklerini görürsünüz.

Yok kastettiğim iktidara dönüşsün değil ki.
Ayrıca kalan yüzde 50 tek çatıda birleşemiyor da zaten.
Benim beklentim saygı.

Başıma 3 gün once gelen şeyi anlatayım :)
Eğitim duzeyim, doktora öğrencisi. Eşim yüksek mühendis. İkimiz de dil biliyoruz.
Epey ülke gezdik.
Türkiye şartlarına göre ailemizin geliri epey yüksek.
Büyük ailelerimiz de varlıklı insanlar, bu kısım ile ilgilenmesekte, hani her şey ters gitse bile gelecek kaygısı olan insanlar değiliz.
3 yaş ve 8 ay iki çocuğum var. Tesettürlüyüm.
Şu an yeni bir şeyler denemelik Trakya da küçük sehirdeyiz.
Hastane imkanı kısıtlı; hamilelik şüphesi ile nasıl olsa takip yapmayacak ama gidelim birine diyip seçtik birini.
Hayatımda bu kadar aşağılandığımı hatırlamıyorum :)
Doktor ne olduğumuzu kim olduğumuzu görmeden, iki küçüğü görünce ne cehaletimiz kaldı, ne çocuklarımızı düşünmediğimiz.
Ne hangi partiye oy veridigimizle yargılanmadığımız ki oy falan da vermiyorum :)
Bildiğiniz gülümseyerek dinledik.
Buna saygı çok zor olmamalı diye düşünüyorum. Aile planlamama kadar karışacak haddi kendinde bulamamalı.
Mesele sadece başörtüye serbestliği değil. Bildiğiniz anlamda herkesin herkese seçimleri konusunda asgari duymamak gereken saygı.
Yoksa dediğiniz doğru, değişim adımları atıldığında komik durma sebebi de tabanına aykırı olması zaten

Iki yazi koymussunuz bu sunu dedi bunu dedi videolu gosterin. Herkes caps yapiyo bu zor degil. Arastirin arastirin, iddia ediyosan gosterirsin yani. Kaldiki bi video gosterdiniz ok, ben sorun olarak gormuyorum kadin kiz demesini. Burda bazi chp ciler yuzunden bence bazilari gidip inadina akp ye oy verecek :)
Sen o video da birşey yok diyorsan sana ne gösterirsek gösterelim zaten bunda birşey yok dersin :KK70: o yüzden kimse boşa uğraşmasın gözler kapler kapalı :deli: ne görmek istiyorlarsa o :rapci:

Eleştirilerinizin çoğunda halkısınız . Zaten şuan ki siyasi partilerin kalıplaşmış tarzları var ve bunları değiştiremiyorlar maaşesef. Aydın kesim diye bir kesim olarak insanları ayırmak bana göre doğru değil. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz ve hepimiz oy verme hakkına sahibiz. Şimdi birileri aydın kesimi ! savundu diye şuan aksini yapanlar haklı görülmemeli. Ben hiç bir partiyi savunmadan sadece şuan ki Türkiye durumunu gözden geçirip öyle karar verilmesinden yanayım.
Gerçekten kimin ne giydiği neye inandığı ne okuduğu önemli olmamalı. Ama şuan bunlardan daha vahimi insnlar ırkı ve mezhebi ile ayrımlaştırılıyor.
Benim şahsım adına üzerime aldığım bir durum yok, yukarıda patlama noktam bir kaç yoruma dayalı cümlelerimdir. Yoksa kimseyi kücümseyici konuştuğumu ve aydın kesin ! olduğumu düşünmüyorum. Ben kendi halinde oy verme ve eleştirme hakkına sahip bir vatandaşım ve eleştirim şuan ki politik durumdur. Ancak karşımdaki kişinin takındığı tavır nedeniyle şaşkınlık içerisinde kaldım. Savunduğun şeyi eleştirmeye tenezzül etmeyip, körü körüne savunmak korkutucu çünkü. Bunları söylemek küçümsemek olarak adlandırılmamalı bence.☺️

Demokrasini iyi birşey seçim barajı kötü☺️ Ben seçim barajına karşıyım her kesimi temsil eden bir parti- bir vekil olmalı bunun yolu da demokrasiyi tam uygulamaktır.
Hangi sistem olursa olsun başa geçen ilk kendi lehine kanunu değiştirip eğip bükmekten vazgeçmedikçe bir şey değişmez. Bu hangi parti olurla olsun maalesef böyle.
Yani kısaca demek istediğim;
“Sorun yönetim şeklinde değil yönetenlerde”

X