Allah ıslah etsin ne diyeyim...
Allah ın süresini ayetini okumaya niyet ettiniz. Cok guzel okuyun Allah kabul etsin de yani sanki öncesinde kuran hiç okunmuyor namaz hiç kılınmıyormuş gibi iftira etmeyin ya. Günah be müsĺüman günah.. kendimi bildim bileli 40 yıldır bizim evimizde gürül gürül kuranlar okundu. Iftar sofraları kuruldu. Namazlar kılındı..
İnsan nasıl bakarsa öyle de görür. Nasıl görürse öyle de anlar. Nasıl anlamışsa öyle de yaşar. Anlamak yaşamın özüdür.
Kuran o özleri verir.Benim ayetlerime kör ve sağırlar gibi kapanmayın diyerek bunu vurgular.Fakat akledip düşünmemi var, diyede sürekli ifade eder. Akledip düşünmenin ana gereğide sorgudur. Ne akadar şiddetle sorarsanız, o oranda sonuca varırsınız. Yaşamı,insanı tanımak ve anlamakda böyledir.Allah bilenle bilmeyenin bir olmadığını söyler.
Samimiyet her alanda olmazsa olmazdır.
ön yargısız,ön koşulsuz ve kabulsüz bakmakta önemlidir.Yani din,yaşam bilim insanlık ancak sorguyla ilerler.
Sahsım olarak sorgulamaya ilk Allah nasıl varolduyla başladım 11 yaşında dedeme peygamberimizin mezhebi neydi diyerek başladım, yokmuş :) bizim niye var deyince cevap fenaydı ve 33 yıl geçti sorgum hala şiddetle devam ediyor, Din hususunda tek amacım her zaman doğruya ulaşmak oldu. En büyük çekincem kör olarak haşredileceklerin arasında olmaktı.
En büyük merakım Rabbin bütün serüveniydi. İnancım buna tamdır Elhamdülillah.. Meali en az 2 yılda bir okurum. Her okuyußumda anlam degismez ama benim anlayışım değisir. Aynı ayeti ilk okudugumda baska anlamışım yıllar gectikçe başla. Bir sürü ayetde neticeye vaŕmışım. Bir kısmında varacağım insallah okudukça.
Yarım hekim candan, yarım hoca dinden eder derdi rahmetli dedem..
Allah güzel düşünüp Hayır üreten samimi kullarının koruyucusu olsun, hem burada hemde ötesinde... kimse için ahiretimi heba edemem. Şans veririm 1 defa hepsi o...
Kimse kimsenin yerine yanmayacak zira.
En büyük şükür sebebim cehennemin varlığı oldu son yıllarda..
Çok mu konuştum yine affola dayanmadım işte..
.