Adile Naşit'in hamam sahnesi konu olmuş galiba, BDV'de hararetli ve üslupsuz topikleri kapatırken ben de koyuyordum o videoyu, he bir de şiir mevzusu olmuş, zamanında ben de çok şiir yazdım, hala ara sıra nüktedan şiirler yazıyorum o yüzden şiir konusunun gündeme gelmesini amatörce şiir yazan biri olarak üstüme alındım, şiir yazanlar sapkın değildir.
Şiir sanattır, aynı heykel, resim, müzik, bale, tiyatro gibi, resim de yapıyor olabilirdi, belki nü bir kadın portresi çizmiş de olabilirdi ya da nü bir erkek heykeli.
Şiir sanattır, içinde kadın bacaklarından, göğüslerinden bahsetmek insanı sapık yapmaz, sanatın ayıbı olmaz, sanat içinde ayıp barındırmaz, o yüzden sanattır, yüzyıllardır en güzel eserlerini dünyaya miras bırakan sanatçıların en güzel resim ve heykelleri kadın ve erkek temalı eserleridir, yüzyıllardır ozanların en güzel şiirleri sevgiliye duydukları hasret temalıdır, zaman zaman hasret duydukları sevgilinin dudaklarından, göğüslerinden, kokularından bahsederler, bu bir sanattır, Karacaoğlan yazdığı şiirlerde aşkı anlatır, hasreti anlatır, duyduğu özlemi anlatır, Nazım Hikmet Hoş geldin kadınım benim hoş geldin yorulmuşsundur; nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını derken kadının ayaklarına sapkınlık yapmamıştır, hasretini, aşkını, aşık olduğu kadına duyduğu özlemi anlatmıştır, o zaman kadın temalı bazı türküleri yazan veya söyleyen tüm ozan ve türkücüleri, hatta düğünlerde o türküler eşliğinde oynadığımız için bizi sapık ilan etmeleri lazımdı.
Şu türküleri bir dinleyin bence :))