Parti olmasına engel olunamıyor işte, çok enteresan ülkedeyiz.
Sen kapatıyorsun o açıyor ve daha güçlenmiş şekilde yapıyor bunu.
Parti olmasa, bağımsız giriyor, başkanı tutukluyorsun eş başkan diyor, e o da terörist diyorsun, cenazeye gitmek suç mu diyor.
Aynı duyarlılığı şehitler için göster diyorsun, zorunda mıyım diyor?
E bir de milliyet farkı olunca yaptırım uygulandığında, azınlıklar, haklar diyor.
Kürtlerle alakası olmamasına rağmen, oralar kaynıyor.
Bilmiyorum gerçekten engellenebilir miydi girmesi?
Arınç’ın oğlu harici dikkatimi çeken isim olmadı.
Ama bu konuda at izi it izi karıştı gerçekten, çünkü kendileri de çok iç içe girdi.
Her şeye rağmen bu mevzunun geri dönüşü olamaz. Ben bu konuda çok netim. Akp seçmeni bile olsa herkesin bir sınırı var. Bunca darbe girişimi, sivil kayıp, tutuklama, ortalık karışması, cemaatler bilmem neler, sil baştan kabul edemezler.
Koalisyon meselesini dün gördüğümde bugün taaa 2012-2013 dönemine kadar başkanlık adı anılmaya başlandığı zamana kadar geri donup okudum.
Her haber, koalisyon bizi mahvetti, olmaması için başkanlık şart, minvalinde.
E şimdi koalisyon anılıyor.
Bence erken davrandı Erdoğan.
Bana kalırsa zaten başkanlığı alacak, ama mecliste çoğunluk sağlaması mümkün değil.
MHP de olsa mümkün değil. Hatta MHP illerde çoğunluk sağladı diyelim 10 milletvekili ancak çıkaracak.
Bu adam yasa geçirmek için çoğunluğa ihtiyaç duymayacak mı?
Yada tekrar seçime gidecek
Giderse kendi getirdiği sistem gereği, 3 başkanlık hakkından biri yanacak.
Bunu göze alır mı? Hiç sanmıyorum .
Erken davrandı dediğim de, hdp meclise giremezse bir ihtimal çoğunluk sağlayabilir.
Ama o da bunun Olmayacağının farkına vardı demek.
Yada iyi partide çözülme olur, seçilen vekillerden birilerini kaparsa bu da kendini kurtarmak için bir adım olur.
He olmadı bir koalisyon ortağı olacak ve hayal edemiyorum kim olacağını.
O yüzden kimse kraldan çok kralcı olmasın. Diğer partilere hakarete varan söylemlerde bulunmasın, Akşener e fetocu, ince’ye tacizci, hdp ye terörist derken bir bakmışsın birliktesiniz :)
Siyaset işte...