Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
İnşaat sektörünü her halükarda ciddi bir kriz bekliyor çok fazla süreceğini düşünmüyorum yakın zamanda fiyatlar tepetaklak olacaktır zira İstanbul'un neredeyse tamamının şu an dağ taş şantiye halinde olduğu düşünülürse...
Ay ben bu topikte bir daha yorum yapmayacaktım gelsin biri ağzımı bantlasın :KK70:

Düşsün düşsün ev alazaaam.

Kim alıntı yapmıştı sağlık ile alakalı yazıma hatırlamıyorum cevap vereyim devlet hastanelerine gidemiyorduk derme çatma yerlerde muayene oluyorduk sosyal güvencemiz olduğu halde devlet hastanesine gidilemiyordu ben çocuktum annemin anlattığı SSK doktoruna devlet hastanesinde yer verilmiyordu onun için ayrı bir yer tahsis ediliyormuş
Bu arada o zamanlar hatırlıyorum herkesin sağlık karnesi olmazdı benim karnemle 10 kişinin muayene olduğunu bilirim :)

Hadi İnşallah tez zamanda ama acele etme bekle :)

Kira ödemekten Avrupa Yakası'ndaki Dilber Hala'nın tabiriyle "cıbıldağım çıktı". Okuldan sonra geri dönerim diyordum ama işi gücü burada bulunca dönemiyorum da. Kaldı ki kardeşim de yanımda okuyor. Bir süre burada kalacak gibiyim yani annemler de bari kendi evin olsun diyorlar, haklılar.

Tatlim kadinmidir kizmidir:) bunu zara baglayan sizsiniz ben oyle bisey anlamadim:) evlilik oncesi sex vs dusunmedim bile.. daha oncede yazdim yasi genc mi yasli mi onu kastettigini dusundum.. ki tayyipcide degilim yani. Ha buarada kac kisi onume ayni videoyu koyarsa ayni sekil savunmaya gecebilirim. Bunda garip olan bi durum yok
Iyi de konustugu kadinin gencligini biliyor
Neyse uzatmiycam
Yanlis anliyorsun o zaman
Kast ettigi yas degil benim anlattigim durum

Cidden ya birileri bizi aydınlatsa ne iyi olur. Ya da kriz gelecekse en az hasarla nasıl atlatırız? Mesela ev kredileri düştü, ev kredisi çekip ev almak mantıklı mıdır? Yoksa başka yatırım fırsatları mı değerlendirilmeli? Birisi hayrına yazsa keşke. Çevremde biri A diyor, biri Z diyor böyle taban tabana zıt.

Şuan türkiye ekonomisinin büyük bir kısmı İnşaat sektörüne bağlı. Maalesef son zamanlardaki İnşaat sektörünün durgunlaşması satış yapamaması büyük bir krize sebep olabilir. Çünkü İnşaat sektörü satmazsa yeniden inşaat yapamaz. tüm ekonomiyi sırtlamış İnşaat sektörünün çokmesi bayağı sıkıntılı günlerin habercisi olacaktır.
Bu sebeple Bankalarda konut kredi fazilerini düşürme ve konut satışındaki alınan vergi harçlarının düşürülme isteğinin temelinde bu var.
Tek dinamik İnşaat sektörü mü? hayır tabikide.
Döviz artışı. Dış piyasaya bağımlı olunmanın bugün İthalatla herşeyi temin etmenin faturası ağır. Piyasaya TL ile satıp dışarıya döviz ile ödeme yapmak bizi girdaba ayrıca sürüklüyor.
Merkez bankasının koalisyon hükümetlerinde yaptığı döviz müdahalelerin yanlışının anlaşılması üzerine Merkez bankası döviz rezervleri faiz ile özel sektöre kredi ile satıyor. daha önce 1,25 milyon dolar olan bu rezerv şuan 1,5 milyon dolara çıkarılarak anlık dolar düşüşüne sebep oldu ama seçime kadar bile götürmedi yükseliş devam.
Borsa tarihi düşüşünü gösteriyor.
cumhurbalkanı faizleri düşürün diye bankalara talimat verip duruyor kaç aydır. Niye kimse onu dinlemiyor çünkü o seçmene oynuyor. düşürmek istese zaten düşürüde istemiyor çünkü faiz düşerse döviz artar terazi böyle daha döviz artışı olmasını istemiyor ki...
bu arada devletin kasasına bir göz atarsak boş tın tın sesler geliyor. yeni kaynaklar aranıyor. İlk önce vergi affı ile topğlanamayan gelir toplanmak amaçlanıyor faiz siliyor, sonra konut barışı ile %3 vergi toplayıp tapu dağıtmayıp tapu tahsis belgesi dağıtacaklar. Tapu alanacak mı sonrasında oda bilinmiyor. Hadi alınsın%3 de ozaman alacağız diyor.
Zaten seçimin öne alınma sebeplerinin en büyüğü ekonomik istikrarsızlık 2019 bile çıkaramacak kadar zayıf kırılgan bir yapı mevcut.
vs... ekonomiden çok anlamam takip etmeye çalışıyorum.

İnşaat sektörünü her halükarda ciddi bir kriz bekliyor çok fazla süreceğini düşünmüyorum yakın zamanda fiyatlar tepetaklak olacaktır zira İstanbul'un neredeyse tamamının şu an dağ taş şantiye halinde olduğu düşünülürse...
Ay ben bu topikte bir daha yorum yapmayacaktım gelsin biri ağzımı bantlasın :KK70:
Sadece ist degil tum ulke oyle
Yani isin uzmanlari da konut fiyatlari dusecek diyor cunku satilmiyor cunku millettr para yok alamiyor cunku neden acaba :))

Eeeeehhheytereeyterebeyaa!!1!1!1!!

Bi halt araştırmazsınız.
İki cümleyi zor bir araya getirirsiniz.
Bozuk plak gibi hep aynı teraneleri sayıklarsınız.

Sonra yok efendim "Bize cahil deyollaaa"
Ne denecekti?

Ben kendini, yaşamını ve geleceğini bu kadar değersiz gören, kula kulluk etmeye bu denli meraklı bir topluluk daha görmedim.

Yahu size aslında her şey müstehak da;
sizin yüzünüzden olan bize oluyo bee!

Banla beni müdür @Mune
Her partinin cahil seçmeni vardır
Tüm siyasi tarihi hatta yakın siyasi tarihi geçtim
chp/iyi/mhp... seçmenlerinin tamamı kendi partisinin tarihini biliyor mu zannediyorsunuz

Şu genellemelerden kurtulsanız keşke

Birde üslup var tabi ama bile isteye bu şekilde yazmışsınız zaten ona diyecek birşeyim yok

Türkiye'de muhalif kesim hiç bir zaman yaptığı haksızlıkların sorumluluğunu almadi. Hala da almıyor. Biz şöyle hata yaptık demiyor.

Lafa gelince kadın haklari, esitlik en önemli şeylerdir. Ama bu ülkede kadınların bir kismi eğitim hakkı gibi temel haklarından yoksun bırakıldı. Çalışma hakkı yoktu. Haa temizlik personeli olabilir ona izin var ama onun dışında üniversite okuyamazsin, kamu kurumunda çalışmazsin. Ama kadın hakları önemlidir, lafta tabii ki. Bunlar kolaylıkla unutulabilecek şeyler değil.

Baktığın zaman 28 Şubattan da, üniversite kapılarında yaşanan olaylardan da, katsayı uygulamasından da pişman olan yok. Bu da maalesef şu anki iktidara yaradı, yarıyor. Su an ki hukumetin basa gelme ve yillardir iktidarda olma sebebi onceki yillarda yapilan haksizliklardir.

Muhalef bir gün bunu anlarsa eğer, kendilerini üstün/elit görmekten vazgecerse belki bir gün iktidar olabilir.
Bir de su an diyorlar ki simdi boyle sorunlar yok, neden yok? Hukumet akp oldugu icin.
Akpnin her adiminda chp karsi cikmadi mi?
Universitede turban serbest olsun dediler chp karsi cikti.
Abdullah gulun esi turbanli cb olamasin dediler
Kamuda calisanlar olamasin
Ogretmenler olamasin
Polisler olamasin. Her adimda chp karsi cikmadi mi?
Eksisozluk vs sayfalara girin bakin, hergun turbanliyi asagilayan basliklar acilmiyor mu?
Hataniz turbani bi bez parcasi olarak gormekti, bi insanin inancini yoksaymakti.
Ki bu insan bi tane degil yasadiginiz memleketin buyuk bi yuzdesini olusturan kisiler & onlarin aileleri.
Ben yurtta kalirken bi abla vardi, kantinci.
Meger psikoloji 3. Siniftayken turban kanunu cikmis. Okuldan atilmis.
Af gelince dondu geri simdi psikolog.
Bu kadin chp ye oy verebilir mi? Birakin vermeyi chp kazanma ihtimali olmasin diye akpye vermeye devam eder.
Hic samimi degil sol partiler malesef. Turbanli uyeler ediniyorlar ama guc onlarda olsa zihniyetlerinin hic degismedigi cok asikar malesef.
Iste su an iyi parti sol olmadigi icin bi sansi var, ona da feto yakistirmasi yapiyorlar.
Bu secimde yine de akpye cok oy kaybettirecegini dusunuyorum.

Sadece ist degil tum ulke oyle
Yani isin uzmanlari da konut fiyatlari dusecek diyor cunku satilmiyor cunku millettr para yok alamiyor cunku neden acaba :))

Epey lüks bir toplu konut projesinin satış temsilcileriyle görüşmeye gittim geçenlerde. Kız bir anlatıyor ediyor "Ayy son 4 dairemiz kaldı işte bıdı bıdı çoktan satıldı" falan. 2+1, metrekaresi benim evimden küçük daireye 1 milyon liraya yakın fiyat çekti. Dedim yok kalsın. Sonra öğrendim ki 1 senedir son 4 dairemiz kaldı diyorlarmış haha. Hem satış yok hem fiyatlar uçmuş yahu.

Sorunuza cevap olur mu bilmem ama şu sıra kredi çekmek iyi değil gibi sanki, şu haberi de bir okuyun, içinde inşaat sektörü de geçiyor, bir de hasta olmayın hiçbiriniz, okuyunca neden böyle dedim anlarsınız.
http://www.diken.com.tr/ilac-sektor...rin-piyasada-bulunamayacagi-donem-yaklasiyor/
Olmazsa olmaz bir sektördeyim. İş yapılmaması neredeyse imkansız gibi birşey. USD ile hammadde ithal edip, işleyerek yine USD ile satıyorum. Kur artışı TL bazında kar oranımızı yükseltmiş olmasına rağmen ekonomik gidişattan ve kur dengesizliğinden son derece rahatsızım... Bankalar bir anda kredilerini geri çekme kararı alabilir... Geçmişte örneğini yaşadık bunun. Bankaya borçlanmak için hiç doğru bir zaman değil.. Belli başlı devletin güvnce verdiği bankalar dışında bankalarda para tutmak da riskli...
4 aydır sadece peşin satış yapıyorum. Asla çek kabul etmiyorum. Bankalar çekleri krediye çevirmek istemiyor. Piyasada çekleri dönen batan çok eski ve köklü firmalar oldu.. Dolayısı ile de ciroda düşüş var. Bireysel anlamda korkacak bir şeyim yok ama özel sektör çökerse kamu da iflas eder. 44 yaşındayım ve 18 yaşından beri çalışıyorum. Böyle bir nakit tıkanıklığı süreci ( ki artarak devam ediyor ) daha önce hiç yaşamadım.
Yani demem o ki, akıllı olmaz bu şansı da değerlendiremezsek bütün o ideolojiler, prensipler bize kaçacak yine... 1 sefere mahsus matematiksel hesapla hareket etmek zorundayız.
Kimse bana bir şey olmaz demesin... Benim çocuğum yok, kimseye muhtaç olmayacak kadar bir gelecek hazırladım çok şükür. Ama bütünün hayrını gözetmek zorundayım vicdanen... Amannnn bana ne deyip susmakta bir seçenek ama benim seçeneğim değil...
Yoksa gerçekten ama gerçekten bana ne !.....

Bir de su an diyorlar ki simdi boyle sorunlar yok, neden yok? Hukumet akp oldugu icin.
Akpnin her adiminda chp karsi cikmadi mi?
Universitede turban serbest olsun dediler chp karsi cikti.
Abdullah gulun esi turbanli cb olamasin dediler
Kamuda calisanlar olamasin
Ogretmenler olamasin
Polisler olamasin. Her adimda chp karsi cikmadi mi?
Eksisozluk vs sayfalara girin bakin, hergun turbanliyi asagilayan basliklar acilmiyor mu?
Hataniz turbani bi bez parcasi olarak gormekti, bi insanin inancini yoksaymakti.
Ki bu insan bi tane degil yasadiginiz memleketin buyuk bi yuzdesini olusturan kisiler & onlarin aileleri.
Ben yurtta kalirken bi abla vardi, kantinci.
Meger psikoloji 3. Siniftayken turban kanunu cikmis. Okuldan atilmis.
Af gelince dondu geri simdi psikolog.
Bu kadin chp ye oy verebilir mi? Birakin vermeyi chp kazanma ihtimali olmasin diye akpye vermeye devam eder.
Hic samimi degil sol partiler malesef. Turbanli uyeler ediniyorlar ama guc onlarda olsa zihniyetlerinin hic degismedigi cok asikar malesef.
Iste su an iyi parti sol olmadigi icin bi sansi var, ona da feto yakistirmasi yapiyorlar.
Bu secimde yine de akpye cok oy kaybettirecegini dusunuyorum.
Akşener sol da değil sağda o halde buyurun buraya :halay:

Feto ile boy boy resimleri olan , ona sayın hocam diyen de bendim zaten di mi kızlar ha pardon kandırılmıştım :KK70:

X