Ekonomik krizin gerçekleşmesi yılları alıyor, patlaması için 2 adam yetiyor. Devletin başındaki 2 adam birbirine düşerse milletin ekonominin çözüleceğine inancı kalır mı? Kandırıyorlar cümlesinede bayılıyorum. Galiba bütün kaynakları aldılar elimizden, yancı tarih kaldı. Oradan okuyoruz biz.
Hic bir kitap firlatildi diye kriz cikar mi? Ekonomik kriz bir gunde cikmaz, onun kendini patlama noktasina getirmesi yillar alir. Iste boyle kandiriyorlar sizi.
Ülkenin yönetim biçimi değişti mi, biz cumhuriyetle yönetilmiyor mu diyoruz? Her neyse. Demokrasi var olduğu için seçim yapılacak ve yine demokrasi sayesinde çoğunluğun seçtiği gelecek. Benim fikrimde sizin fikrinizde değişmeyeceğine göre sonucu bekleyelim.Yahu başkanınız diyor ki daha demokratik bir ülke siz diyorsunuz ki çift başlılık... Bu ülkede farklı görüşe sahip bir sürü insan var.. Neden tek adam olsunmuşşş... Lütfen savunduğunuz şeyi doğru savunun... Bu ülke cumhuriyetle yönetilecek... Öğreneceksiniz bunu.. Tek adam bu ülkenin kurtuluşu falan değil... Emin olun aynı hataları tarafı olduğum kişi de yapsa gitsin artık diyebilirim.. Taze kan kazım.. Bi anlasanız aslında o yolların hepsinin vergisi senin cebinden çıkıyor hem se kat ve kat fazlasıyla... Doğmamış çocuklarımız borçlu.. Ama ne desek boş.. Çünkü yol ve köprülerimiz var.. Ama bizim değil..
Yetkisi yok, daha ne olsun?Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanı seçilse tek başlı olmayacağız ki. İttifak yaptı o da MHP ile. Bünün koalisyondan ne farkı var peki?
Çocuğum kaç yaşındasın sen. Bilmediğin, görmediğin, yaşadığın şeyleri masal gibi anlatıyorsun. Ben gördüm sana anlatayım. Herkesin evinde yoktu. Benim babam devlette çalışıyordu yoktu, dayımlar fabrikatördü onlarda da yoktu. Herkes kuyruğa giriyordu ve herkese aynı miktarda satılıyordu. İnsanların birbirine saygısı vardı. O kuyruklarda kimse kimseyle kavga etmezdi. Babam devlette çalışırdı ama İstanbulun göbeğinde Emlakbank kredisi ile ev almıştı ve ödüyordu. Evde tek çalışandı. Babannem el işi yapar satardı. Ama benim alışverişim hep Osmanbeydeki mağzalardan yapılırdı. Çocukların cebinde harçlıkları vardı. Herkesin evinde tencere kaynar, et pişerdi.Millet yağ kuyruklarını ekmek kuyruklarını su kuyruklarını çok çabuk unutmuşlar... bence laf anlatmaya değmez inan ki
Yetkisi yok, daha ne olsun?
Siyaset bu. İkinci tura kalsın olay, chp hdp iyi parti saadet partisi birleşse seçilen adamdan yetki mi talep edecek partiler? Tek aday çıkarttılar işte, neyini anlayamadın?Yetkisi olmayacak bir koalisyona neden girdi peki? Onu da geçtim, Recep Tayyip Erdoğan hiç yetki vermeyeceği bir koalisyona neden ihtiyaç duydu?
O yüzden hiç ciddiye alamıyorum. Muharrem İnce’yi bir dinleyeyim dedim geçen. Ya adamın seçim vaadi yok ki. Hep iktidara sallıyor. Hep böyleydi muhalefet. Yapacaklarını değil, yapılmayanları söylerler. Amaçları baştakini düşürmek, baştakini kötülemek, baştakinden oy çalabilmek. Tek başlarına, kendi icraatlarıyla bir şey yapamadılar, yapamazlar.
Chp belediyesinin semtindeyim. Her gün bi kez daha nefret ediyorum. Hiç mi çalışmaz bir belediye, hep mi yatar? “Ay akp yol yapıyor başka ne yapıyor”cular, keşke chpde bi yol yapsa, başka bi beklentim yok.
Vermediğini nereden biliyorsunuz?CHP belediyelerii devletten ödenek alabiliyor mu ki yapsın
Siyaset bu. İkinci tura kalsın olay, chp hdp iyi parti saadet partisi birleşse seçilen adamdan yetki mi talep edecek partiler? Tek aday çıkarttılar işte, neyini anlayamadın?
Koalisyon partilerin birleşerek ülkeyi yönetmesi demek. Burada oy birliği var, Mhp yönetime dahil olmayacak. Yani bu koalisyon değil, yani kimse lafını yemedi,yani kimse o yaptıysa doğrudur demiyor. Ne yapayım Mhp destekçilerine “hayır siz oy veremezsiniz” mi diyeyim?Anlayamadığım bişey yok. Sadece size soruyorum, koalisyona bu kadar karşıyken 16 yıldır koalisyon yollarını kötüleyerek “aman koalisyon olacağına kötünün iyisi başta olsun” diye oyları toplarken şimdi koalisyona neden yanaştılar diyorum? Sizin gibi senelerdir koalisyona karşı çıkıp şimdi “başkan yaptıysa vardır bir bildiği” diyenlerin düşüncelerini merak ediyorum.
Ve ufak bir düzeltme: HDP Muhalefetin yaptığı ittifak partileri arasında yok. Yarın öbür gün bunu da kullanmaya çalışacaklar için şimdiden önlemi alalım.
Hic bir kitap firlatildi diye kriz cikar mi? Ekonomik kriz bir gunde cikmaz, onun kendini patlama noktasina getirmesi yillar alir. Iste boyle kandiriyorlar sizi.
Marmarayi acikladim, anlamadiniz mi? Eger Fransa, Japonya, bizden 20 misli uzun denizalti tunellerini bizden kat be kat ucuza yaptirabiliyorlarsa bir cocuk bile bizim ekonomimizin nasil yonetildigi hakkinda bir fikir sahibi olur.Marmaray için nasıl daha az harcanabilirdi de devlet bütçe yönetimi yapamadı merak ettim doğrusu. Çok altı boş cümleler bunlar. Ayrıca Gaziosmanpaşa köprüsü değil, Osmangazi köprüsü.
Devlet size kredi imkanı tanıdığı için mi suçlu? Ev alma, araba alma imkanı verdiği için mi? Faiz %60larda kalsaydı da kimse mal mülk sahibi olmasaydı, o zaman daha mı minnettar olunurdu acaba? İnsanların çoğu borç batağındaysa ödeyeceklerinden fazlasına giriştikleri içindir.
bunun icindir.
Tek adam bu ülkenin kurtuluşudur. 2001 yılında Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit’in yüzüne anayasa kitapçığını fırlattığı için ekonomik kriz çıktı. Neden? İki başlılık yüzünden. Şu ülkeye iki ayrı parti üyeleri cumhurbaşkanı ve başbakan olarak bi gelsin, seyreyleyin cümbüşü.
Koalisyon partilerin birleşerek ülkeyi yönetmesi demek. Burada oy birliği var, Mhp yönetime dahil olmayacak. Yani bu koalisyon değil, yani kimse lafını yemedi,yani kimse o yaptıysa doğrudur demiyor. Ne yapayım Mhp destekçilerine “hayır siz oy veremezsiniz” mi diyeyim?
Vermediğini nereden biliyorsunuz?
Sizi ve düşüncelerinizi ayakta alkışlıyorum. Ne mutlu ki hem fikir olduğum insanlar var ..Marmarayi acikladim, anlamadiniz mi? Eger Fransa, Japonya, bizden 20 misli uzun denizalti tunellerini bizden kat be kat ucuza yaptirabiliyorlarsa bir cocuk bile bizim ekonomimizin nasil yonetildigi hakkinda bir fikir sahibi olur.
Devlet her zaman kredi verdi, bankalar mevduati bu yuzden toplar, kasada para bos bos dururken cepten faiz odeyemezler mevduat sahiplerine, di mi? Sizinkinin yaptigi is baska.
AKP gelmeden once de insanlar ev-araba alabiliyordu ayrica. Ya biriktirdigi para ile, ya da senet ile. Mesela ben evimi 1 yil senet imzalayarak almistim. Sabit borc,kriz ciktiginda borcun katlanmayan cinsinden. Bir kisinin calisip 4 kisiyi gecindirdigi zamanlar.. Enflasyon yuzde 60 ise maaslara gelen zamin da yuzde 65 oldugu yillar. Reel faiz, reel zam, bilmem bu zamanda asina geliyor mu?
Dogalgazi kim olsa yayginlastirirdi 17 senede. AKP dogalgazda millete zarar ettirdi. Bizim zamanimizda fiyatlar makul idi, faturalar cep yakmazdi. AKP disardan alis fiyati ucuzladiginda minimum-maksimum fiyat antlasmasini bozdu, sahane ekonomik ongorusu sayesinde. Satin alma fiyatlari artisa gectiginde ise artik anlasma maksimum fiyati korumuyordu, o yuzden bugun kira gibi dogalgaz faturasi oduyorsunuz sizler. Neyse, halinizden memnunsunuz anlasilan..
Tesekkurler, ancak ben o nicki aldigimda daha saray filan yoktu yane ortada..Bir hayran da benim :) bir de nickinize ayrı hayran oldum :) çok manidar