Marmarayi acikladim, anlamadiniz mi? Eger Fransa, Japonya, bizden 20 misli uzun denizalti tunellerini bizden kat be kat ucuza yaptirabiliyorlarsa bir cocuk bile bizim ekonomimizin nasil yonetildigi hakkinda bir fikir sahibi olur.
Devlet her zaman kredi verdi, bankalar mevduati bu yuzden toplar, kasada para bos bos dururken cepten faiz odeyemezler mevduat sahiplerine, di mi? Sizinkinin yaptigi is baska.
AKP gelmeden once de insanlar ev-araba alabiliyordu ayrica. Ya biriktirdigi para ile, ya da senet ile. Mesela ben evimi 1 yil senet imzalayarak almistim. Sabit borc,kriz ciktiginda borcun katlanmayan cinsinden. Bir kisinin calisip 4 kisiyi gecindirdigi zamanlar.. Enflasyon yuzde 60 ise maaslara gelen zamin da yuzde 65 oldugu yillar. Reel faiz, reel zam, bilmem bu zamanda asina geliyor mu?
Dogalgazi kim olsa yayginlastirirdi 17 senede. AKP dogalgazda millete zarar ettirdi. Bizim zamanimizda fiyatlar makul idi, faturalar cep yakmazdi. AKP disardan alis fiyati ucuzladiginda minimum-maksimum fiyat antlasmasini bozdu, sahane ekonomik ongorusu sayesinde. Satin alma fiyatlari artisa gectiginde ise artik anlasma maksimum fiyati korumuyordu, o yuzden bugun kira gibi dogalgaz faturasi oduyorsunuz sizler. Neyse, halinizden memnunsunuz anlasilan..