Alıntı yapmak istemedim ama bunu da söylemek zorundayım. Ben 44 yaşında kadınım.
15-20 yıl öncesine kadar zaten o yazıdaki gibi bir hayat yaşadım ben..
Mahalle de en sevdiğim komşu teyzem Aze (azime).. Aze aleviydi.. yattığı yer nur dolsun. Annem çok sık hastalanır hastaneye yatardı. 3 kardeş Aze' ye emanettik geceli gündüzlü..
Yazlık komşumuz Sofi ( Sofia ). Sofi Rumdu. Çok güzel limonata ve börekler yapar, kahve falı bakardı :))
Annem teyzem kapalıydı. Ama açık bir sürü arkadaşları vardı.
Annem sıkı bir Atatürk sevdalısı ve Cumhuriyetçi bir Türk kadını...
Teyzem mevcut iktidarı destekledi bu seçime kadar. Canın desek çıkarır verir o kadar sever bizi ama inandım kızım ne yapayım ama bitti diyor şimdi...
Vs vs .. velhasıl kelam biz zaten o yazıdaki gibi yaşıyorduk..
Bizi ayıran, siz / biz yapan güç sarhoşu olmuş birinin çıkıp çıkıp meydanlara çukura atsan kabul etmez söylemleri oldu...
Ben geriden geliyorum cok, sen bunu yazali cok olmus, ama alintiladigin mesaji okurken ayni seyi dusundum. Butun cocuklugum benim de bu sekilde gecti, sadece komsuluk idi aslolan. Komsuluk! Ne kadar kocaman bir parantezmis meger...
Kendi kendime bir de sunu dusundum, yasimiz da ayni ya, bu denli karsi fikre saygisiz, tahammulsuz, dili bu kadar uslupsuz, ve tum soylemleri bu kadar ayrimciliga dair olan baska bir politikaci geldi mi gorduk mu biz??? Hayir! Benim siyaset bilgim yuksek degildir, ama duydugumu anlarim cok sukur. Saygisiz konusmalar bu kadar bagira bagira yapilmasaydi bile yeterli derecede rahatsiz ediciydi zaten.
Cocuklugumdan itibaren secim donemlerinde (tek kanalli zamanlar dahil) yapilan programlarda yine politikacilar birbirine laf doserdi, elestiri diz boyuydu, ama "sayin" lafi ayaklar altinda degildi, hala bir anlam iceriyordu.
Kendi adima, bana dini ogreten babaannem adina, cocuklarim adina, dini siyasete bu kadar soktugu icin, insanlari ayristirdigi icin, kadinlara (ve annelere de) saygisiz ve kucuk dusurucu konustugu icin, egitimi imam-hatiplerden ibaret hala getirdigi icin "yaziklar olsun" diyorum.
Durum bu kadar vahim olmasaydi da keske, sadece karsi fikirler tartisiliyor olsaydi.
Yas itibariyla da yillarca icimde birike birike zifte dondu dusuncelerim su an, iyi bir sey yapsa da icimden gecirecegim sey su olur "keske baska biri yapsaydi bunu da, bu sahis prim almasaydi"... Bu bende kendi kendine olusmadi, duyduklarim gorduklerim okuduklarimla olusturuldu...
Karmakarisik icimi doktum kacacagim, ama herkes elini vicdanina koymali, hep soyledim yine de soyleyecegim, turban yasaginin kalkmasi bu kadar buyuk bedelle yapilmamaliydi. Halk yillarca dolduruldu bilincli olarak.
AKP ilk belediyeleri aldiginda Istanbul Kadikoy`de mini etekli bir kiz denize atilmisti. Universitedeydim, turban yasagina karsi ama mini etek giyen biriydim. Hala da oyleyim. Hala dogrularim ve inancim ayni, sanirim icimi acitan da bu!... Esit sartlarda tartisamiyoruz.