Erdoğanın potansiyeli nedir? Mesela yol ve köprüden başka bu ülke için cola fabrikasından başka ne açtı? Bankasya açılışında kurdela kesti bu da bir icraat sayılır değil mi? Başka? Erdoğanın bu ülkenin ekonomisi için yaptığı iyi bir şey söyleyin... Eğitim için ne yaptı mesela? Sübyan okullarının keşfinden başka ..? Bir de okul kitaplarının bedava oluşu var ama hepsi içi boş kştaplar.... Henüz oturmuş tek bit sistemimiz yok... Her şey düz ova.... Potansiyelli ne isterse o...Kisisel gorusum ama Erdogandaki potansiyel yok adamda... Ha bu lafida ters yerlere cekersiniz simdi sizler:)
Demistim ben :)Bence de yok. Ve bu iyi bir şey.
Yok eleştirel düşünürsek eğer potansiyel sadece iyi şeyler için geçerli değildir. Bazılarının hem iyi hem de kötü şeyler için potansiyeli vardir. Onun için eksiler artıyi götürur. Bu işler değişir yani. Tek değişmeyen şey gelecek hakkında kesin yargılara varmamaktir. Bu bizi kör eder hem de geleceği kimse bilemeZ.Demistim ben :)
Demistim ben :)
Kim ne derse desin her şeye bir kılıf bulunabiliyor demek ki. Aynı şeyi Erdoğan yapsaydı Alevi katili ile el sıkıştı geberesice diyecektiniz.
Meclis’te azınlık olabilirsin her oylamada evet diye el mi kaldırıyor muhalafet. İş para olunca esamesi okunmuyor olanların. Ben şunu kabul ediyorum kim olursa olsun para için herşeyini satar hale gelmiş. Sağcısı-solcusu, büyüğü- küçüğü.Ama sanki bir kesim bu gerçeği göz ardı ediyor gibi geliyor bana. Her vaad gerçek sanılıyor.
Eski siyasetçiler diyorsunuz geri kalan sayfalarda ben dile getirmiştim zaten bu konuyu da . Bir sürü siyasetçi vardı vakti zamanında , siyaset meydanı seyrederek büyüdüm ben. Keşke yine aynı çeşitlilik olabilse . Ama maalesef herkes kendi parti başkanının piyonu olduğu için kimse sivrilip de parti kurup öne çıkamıyor. Kim ak kaşık kim Kara kaşık oda daha sonradan belli oluyor. Rahmetli Erbakan yaşarken ondan kötüsü yoktu. Adını ağzına almaya tenezzül etmeyen insanlar şimdi onun yüceliğinden, politik bilgisinden, zekasından bahseder olmuşlar. Kör öldü badem gözlü oldu.
Siyaseti ve tarihi para belirler. Bunu ister kabul edelim ister etmeyelim ama bu böyle. Dünyayı seçimler ya da demokratik düzen mi döndürüyor. Hayır . Çok daha derinlere gitmek lazım da orası bizim boyumuzu bayağı bir aşıyor.Allahım zalime fırsat vermesin inşallah. Devletimizi milletimizi korusun. Bir de biz insanız aldanıyoruz Rabbim bizi aldananlardan, aldananların peşine düşenlerden esirgesin.
Adam bir numaraları sabıkalı Kılıçdaroğlu ile ortak ama biz suçlular akp içinde diye akp suçluyoruz.,ortak paydaları var ve el sıkışamıyor akp ile saadet. CHP yi suçlamıyorum ama Alevi arkadaşlarımın CHP li olduklarını biliyorum. CHP de Alevi kesimden oy aldığını bilirken tepki vermemesini garip buldum o kadar.Zaten Erdogan yapiyor ve diyoruz. Sivas katliaminde önemli rol oynayanlarin bircogu akp icinde. Ayrica Erdogan sivas katliami zaman asimina ogradiginda "hayirli olsun" diyen biri ve "cem evi ibadet yeri olmadigini" söyleyen biri.
Yani anlayamiyorum, chp'yi bir konuda sucluyorsunuz fakat ayni zamanda akp'yi savunuyorsunuz. Bu nasil is?
Ha chp'ye kesinlikle hayran degilim. Kilicdaroglu koltuk sevdasina kendini kaptirmis. Ama yolsuzluk yok, rüsvet yok, toplumu ayristirmak yok, kendi gibi düsünmeyenlere küfür ve hakaret yok,.. Ve daha nicelerini sayabilirim.
Topluma düsen sey zaten iyi bir yönetimi secmektir. Ve eger iyi yönetilmiyorsa, baska birini secmektir. 16 yilda ülkenin haline bakin. Parasizliktan insanlar intihar ediyorlar fakat yazlik saraylar yapiliyor, Emine Erdogan magza kapatiriyor, ögretmenler 90 alsa dahi atanamiyor torpil, pardon, mülakattan dolayi.
Herseyi gectim, bebek,mamasi bile 45 tl. Hatta benim avrupada 13 euro'yu aldigim marka, Türkiyede neredeyse 100 lira. Asgari ücretli ne yapsin? Düsük kalite alsa dahi yine pahali. Bu arada asgari ücret derken, chp asgari ücretin yükselmesini isterken, akp "kaynak nerede" diye gülüyordu.
Mesela nereye bagli olsaydik? Diyanete mi? Zten butceden en buyuk kaymagi o aliyor, daha ne olsun? Yaptigi da kim kime helal, kim kime haram bunla ilgili fetvalar vermek...Tokalaşmaktn kastım Cumhur ittifakında destek olmalarıydı, herkes herkesle tokalaşıyor. Ki bunlar zamanında aynı saflarda olan insanlardı.
Örnek verdiğiniz ülkelerden Almanya kilise ile yönetilir arkasında büyük bir maddi güç vardır. Asla başıboş bırakılmaz başa getirilen kimse. Şimdi keşke biz de biryerlere bağlı olsaydık diyeceğim kavga çıkacak o yüzden hiç demiyorum
Üretim olmalı ki güç olsun. Devlet açılım olduğu dönemde Doğu illerine çok güzel teşviklerde bulundu. Amaç iş olanağı yaratılıp büyük kentteki göçleri biraz olsun azaltmak ,iş gücü oluşturmak, işsizliği azaltmaya çalışmaktı. Zatın biri aldığı teşvikle bir fabrika açtı. Sonra ne yaptı biliyor musunuz Çin’den işçi getirtti bir güzel üretti sattı köşe oldu İstanbul’da bir sürü gayrimenkul aldı fabrikayı kapattı. Devlet imkan veriyor evet denetleme mekanizmasında sorun var belki ama bu da bizim herşeyi gözardı etmemiz demek mi? İnsanlar kaypak olmuş. Halk arasında bu kadar afedersiniz ama şerefizlik yapılırken bu adamlar tepelere geldiklerinde neler yapmıyorlar.
Her zaman diyorum sistem düzelmeye alttan başlar ,mahalle düzgün olursa şehir düzgün olur. Şehirler düzeldikçe toplum düzelir. Düzen içten çürümüş ama pislik en başa maledilir olmuş. Burda o suçlu ama bu değil denmesi bana çok saçma geliyor. Sistemi bizler oluşturuyoru kendi menfaatimize olunca hiç sesimiz çıkmıyor ama canımız yanınca sistem devlet herkes kötü. Kavimler nasıl olursa öyle yönetilirlermiş. Demek ki en büyük firavun bizim kendi içimizde
Yalnız atamada mülakat olmasını istemiyor kimse. 90 aldıysa o puanı 90 olarak kalsın o puanla atanabilirse atansin istiyor. Ama sımdi o puanı alan birisi rahatça atanirim bile diyemiyor. Yazık değil mi?Adam bir numaraları sabıkalı Kılıçdaroğlu ile ortak ama biz suçlular akp içinde diye akp suçluyoruz.,ortak paydaları var ve el sıkışamıyor akp ile saadet. CHP yi suçlamıyorum ama Alevi arkadaşlarımın CHP li olduklarını biliyorum. CHP de Alevi kesimden oy aldığını bilirken tepki vermemesini garip buldum o kadar.
Kılıçdaroğlu koltuk sevdasına kapıldı ama onu yapmadı bunu yapmadı diyorsunuz. İyi de henüz bunları yapabilecek kadar yükselemedi ki.. Başa gelseydi de görseydik neyi ne kadar yapıyordu acaba?
Emine Erdoğan mağaza kapatıyor ne var bunda ? Geçen akşam da Kerimcan kapatmıştı alışveriş yapmak için. Parası olan herkes bunu yapabiliyor. Halkın yaptığı şeyleri Emine Erdoğan yapınca neden garip geliyor ?
Atama diyorsunuz geçenlerde de yazdım ,sağım solum formasyon alan öğretmenle dolu. Canı sıkılan öğretmen oldu maşallah. Hangi biri nereye atanacak acaba? Keşke formasyon kaldırılsa da herkes bölümünden mezun olur olmaz otomatik olarak atansa.
Enflasyon var pahalılık var herşey çok kötü. Haklısınız önceden hiç yoktu son 12 senede oldu bu dedikleriniz. En azından suyum akıyor benim evimde elhamdulillah. 12-13 yaşında göl kenarından bidonla su taşıyorduk evimize.
Geçenlerde kaynanama sordum eski zamanı da biliyorsun şimdiyi de nasıl dedim? Herşey çok mu kötü oldu sence dedim? Siz kötü görmemişsiniz, gitsin o günler Allah bir daha da yaşatmasın kimseye dedi. Öyle şeyler anlattı ki yokluğa ve sisteme dair. Rabbim bu günümüze hamdolsun diyorum.
Ne örnek versek adamları bir şekilde yandaş yapıp devlete bağlıyorsunuz. Devlet düşmanı bu adamlar ama size göre bu kadar adiliği yapıyorsa kesin devletle işbirliği yapıyor. Diyecek bir şeyim yok benim. Dediğim gibi herşeyin sebebi de belli size göre sonucu da belli..Mesela nereye bagli olsaydik? Diyanete mi? Zten butceden en buyuk kaymagi o aliyor, daha ne olsun? Yaptigi da kim kime helal, kim kime haram bunla ilgili fetvalar vermek...
Almanya uclu koalisyon hukumeti ile yonetiliyor. Almanya'nin geleneginde koalisyon hukumetleri ile yonetilmek var, cunki demokratik bir ulke, tek adam takintilari yok, kanunlari da ona gore.. Kilise sadece dinden sorumludur, Avrupa'da din ve devlet isleri birbirinden ayrilali cok oluyor. Yani Avrupa devletleri laik hukuk devletleri, kilisenin yonettigi kanisina nerden vardin anlamadim. Hristiyan demek istedin herhalde..
Insanoglu cig sut emmis, imkan verirsen hersey yapar. Bu yuzden yurutme var, yargi var, kanunlar var, kanun yapan hukumetler var. Iyi yonetilen ulkelerde herkesin hakki kanunlarla korunur. Bizim gibi ucuncu dunya ulkelerinde ise bastaki adamin ve yandaslarinin her turlu hakki korunuyor bir tek gordugun gibi. Soma madeninde 300 madenci yasam odasi bile olmadigindan olur, ama bir de baskanin korumalarindan dayak yer. Arastirma onergeleri reddedilir, yasam odasi buna ragmen yapilmaz, fitrat denir gecilir. Orasi da ozelde, sizinki satti, yandaslarindan birine.. Yandasinin kar yapma hakkini koruyor..Doguda fbrika kuran yandasinin da koruyordur, adam tesvigi cebine koyup yabanci adam getirebildigine, kisa sure sonra da fabrikayi kapatabildigine gore.. Tesvigi verirken adami hic bir kurala baglamamis anlasilan. Milletin parasini hibe etmis sartsiz surtsuz.. Iste sen de ondan sonra cok iyi yonetiliyoruz ama insanlarda is yok sanirsin boyle.. Yaa.. Turkiye'de bu iktidarin isleri boyle donuyor, binlerce yandasi zengin etti milletin parasiyla, seninki sadece bir ornek.
Gelismekte olan ulkeler gurubundaydik, ama artik bence resmen ucuncu dunya ulkesi haline geldik, ozellikle de referandumdan sonra.
Valla bende çocuk okutan biri olarak herkese atama yapılmasını istemiyorum.Elensinler arkadaşım ben canı sıkılıp da bölüm okumuş birinin öğretmenlik yapmasını istemiyorum. Sınıf öğretmenliği okuyan biri girmeden KPSS ye direk atansın. Herkes öğretmen olmuş,sonra da eğitim çok kötü düştü. Çocuk psikolojisinden anlamayan insanlara çocuk emanet edip eğitim aldırıyoruz.Yalnız atamada mülakat olmasını istemiyor kimse. 90 aldıysa o puanı 90 olarak kalsın o puanla atanabilirse atansin istiyor. Ama sımdi o puanı alan birisi rahatça atanirim bile diyemiyor. Yazık değil mi?
Su ve elekrik sürekli olsa yine iyi. Özelleştirdiler İstanbul'da sürekli kesinti yaşıyoruz. Yol desem sürekli yıllardır bi yollar bitmedi gitti trafik berbat. Hafriyat kamyonu olayına girmek istemiyorum bile. Eğitim reformu işte heryer ihl oldu evrim teorisini kaldırdılar. Ekonomi işte sürekli cumhuriyet kazanımları satıldı. Teknoloji de caiz değilYav arkadaş çıldırmamak işten değil.
Su akıyor, elektrik var, yol yapıyor diye ömrübillah bunlar mı kalacak?
Sen devletsin be! Sene olmuş 2018 herhalde suyum akacak, yolum olacak!
Sen bana eğitimdeki reformlardan, teknolojideki yeniliklerden, ekonomik gelişmelerden haber versene?
Nerdeeee! Varsa yoksa beton asfalt!
Kaldırım kemirdiğiniz günler yine konuşalım!
İşte biz de aynı şeyi söyloruz. Herkes öğretmen olmasın.. Kpss ye girdikten sonra bir de mülakat belasına torpilii olanı almasın devlet.. Kim getirdi bu sistemi? Doğru tek işte.. Yanlışa yanlış diyoruz bizler..Valla bende çocuk okutan biri olarak herkese atama yapılmasını istemiyorum.Elensinler arkadaşım ben canı sıkılıp da bölüm okumuş birinin öğretmenlik yapmasını istemiyorum. Sınıf öğretmenliği okuyan biri girmeden KPSS ye direk atansın. Herkes öğretmen olmuş,sonra da eğitim çok kötü düştü. Çocuk psikolojisinden anlamayan insanlara çocuk emanet edip eğitim aldırıyoruz.
Siz hiç mülakata girdiniz mi? Beş dakika anca suruyor. Zaten alacakları sayının 3 katı aday çağırıyorlar. Normal yani. Beş dakikada anlaşılır mı sizce öğretmenlik yeterlilikleri o zaman. Siz anliyorsaniz bravo. Bu uygulama nasıl savunulur ki diyordum. Boyle oluyormuş meğerse.Valla bende çocuk okutan biri olarak herkese atama yapılmasını istemiyorum.Elensinler arkadaşım ben canı sıkılıp da bölüm okumuş birinin öğretmenlik yapmasını istemiyorum. Sınıf öğretmenliği okuyan biri girmeden KPSS ye direk atansın. Herkes öğretmen olmuş,sonra da eğitim çok kötü düştü. Çocuk psikolojisinden anlamayan insanlara çocuk emanet edip eğitim aldırıyoruz.
Pardon ben ne savundum size göre. Ben diyorum ki sınıf öğretmenliği mi okudu direk atansın kimya öğretmeni mi atansın. Sen branşlara formasyonla öğretmenlik hakkı verirsen KPSS ile de mülakat ile de uğraşırsın. Burda sistemi eleştiriyorum onay vermiyorum hiçbir şeye. Muhalefet olmak için muhalefetlik böyle yapılıyormuş anladımSiz hiç mülakata girdiniz mi? Beş dakika anca suruyor. Zaten alacakları sayının 3 katı aday çağırıyorlar. Normal yani. Beş dakikada anlaşılır mı sizce öğretmenlik yeterlilikleri o zaman. Siz anliyorsaniz bravo. Bu uygulama nasıl savunulur ki diyordum. Boyle oluyormuş meğerse.
Su ve elekrik sürekli olsa yine iyi. Özelleştirdiler İstanbul'da sürekli kesinti yaşıyoruz. Yol desem sürekli yıllardır bi yollar bitmedi gitti trafik berbat. Hafriyat kamyonu olayına girmek istemiyorum bile. Eğitim reformu işte heryer ihl oldu evrim teorisini kaldırdılar. Ekonomi işte sürekli cumhuriyet kazanımları satıldı. Teknoloji de caiz değil
Adam bir numaraları sabıkalı Kılıçdaroğlu ile ortak ama biz suçlular akp içinde diye akp suçluyoruz.,ortak paydaları var ve el sıkışamıyor akp ile saadet. CHP yi suçlamıyorum ama Alevi arkadaşlarımın CHP li olduklarını biliyorum. CHP de Alevi kesimden oy aldığını bilirken tepki vermemesini garip buldum o kadar.
Kılıçdaroğlu koltuk sevdasına kapıldı ama onu yapmadı bunu yapmadı diyorsunuz. İyi de henüz bunları yapabilecek kadar yükselemedi ki.. Başa gelseydi de görseydik neyi ne kadar yapıyordu acaba?
Emine Erdoğan mağaza kapatıyor ne var bunda ? Geçen akşam da Kerimcan kapatmıştı alışveriş yapmak için. Parası olan herkes bunu yapabiliyor. Halkın yaptığı şeyleri Emine Erdoğan yapınca neden garip geliyor ?
Atama diyorsunuz geçenlerde de yazdım ,sağım solum formasyon alan öğretmenle dolu. Canı sıkılan öğretmen oldu maşallah. Hangi biri nereye atanacak acaba? Keşke formasyon kaldırılsa da herkes bölümünden mezun olur olmaz otomatik olarak atansa.
Enflasyon var pahalılık var herşey çok kötü. Haklısınız önceden hiç yoktu son 12 senede oldu bu dedikleriniz. En azından suyum akıyor benim evimde elhamdulillah. 12-13 yaşında göl kenarından bidonla su taşıyorduk evimize.
Geçenlerde kaynanama sordum eski zamanı da biliyorsun şimdiyi de nasıl dedim? Herşey çok mu kötü oldu sence dedim? Siz kötü görmemişsiniz, gitsin o günler Allah bir daha da yaşatmasın kimseye dedi. Öyle şeyler anlattı ki yokluğa ve sisteme dair. Rabbim bu günümüze hamdolsun diyorum.
Teyze hergün havalimanını kullanacak sanki :)) yok denileni dinlemiyorlar. Avrupa birliğine üye olcaz oleyyy Avrupa birliğine ihtiyacımız yok kendi birliğimizi kurarız oleyyy. Gözlerine perde inmiş başka açıklaması yok ya. Hala daha diriliş izleyip osmanlı devletini geri istiyorlar. Osmanlı ayağına suriyeyi ekleyelim derken suriyeliler bize eklendi. Konu konuyu açıyor :)Ya özellikle şu duble yol muhabbetini asla anlamayacağım. Şu forumda herkes mi tır şoförü?
He birde bunu...
Bunu hiç ama hiç anlamayacağım.
Sabah uyanıp ilk iş olarak yüzünü yıkamak için musluğa giden yurttaş Mehmet, daha o an güne, kullandığı suyun bedelinden hariç, “Atık Su Bedeli”, “Şube Yolu Bakım Bedeli”, “KDV”, “Çevre Temizlik” gibi 4 adet vergi ile başlıyor.En azından suyum akıyor benim evimde elhamdulillah. 12-13 yaşında göl kenarından bidonla su taşıyorduk evimize.