Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Kisisel gorusum ama Erdogandaki potansiyel yok adamda... Ha bu lafida ters yerlere cekersiniz simdi sizler:)
Erdoğanın potansiyeli nedir? Mesela yol ve köprüden başka bu ülke için cola fabrikasından başka ne açtı? Bankasya açılışında kurdela kesti bu da bir icraat sayılır değil mi? Başka? Erdoğanın bu ülkenin ekonomisi için yaptığı iyi bir şey söyleyin... Eğitim için ne yaptı mesela? Sübyan okullarının keşfinden başka ..? Bir de okul kitaplarının bedava oluşu var ama hepsi içi boş kştaplar.... Henüz oturmuş tek bit sistemimiz yok... Her şey düz ova.... Potansiyelli ne isterse o...

Yok eleştirel düşünürsek eğer potansiyel sadece iyi şeyler için geçerli değildir. Bazılarının hem iyi hem de kötü şeyler için potansiyeli vardir. Onun için eksiler artıyi götürur. Bu işler değişir yani. Tek değişmeyen şey gelecek hakkında kesin yargılara varmamaktir. Bu bizi kör eder hem de geleceği kimse bilemeZ.

Daha kac sene daha basta kalmasini istersiniz herseyden ote bir ulkenin yeni bir kana yeni dusuncelere farkli insanlarada ihtiyaci var ben muharrem inceyi destekliyorum oldu ki secildi icraatlarindan birini yapmasin tepkimi gosteririm.ve bir daha asla oyumu vermem ben bir defada vazgecerim insanlar kac senedir neyi anlamadi yada istediginiz hayati yasiyorsunuz siz biz yasayamiyoruz gelir iyi hayat size ucuz hastaneler size bos vergiler size az zam gormuyorsunuz esnaf esi veya babasi olanlar biraz daha kazaniyim diye 11 lerde eve gelmiyor hersey bizemi kotu acaba diyorum

Zaten Erdogan yapiyor ve diyoruz. Sivas katliaminde önemli rol oynayanlarin bircogu akp icinde. Ayrica Erdogan sivas katliami zaman asimina ogradiginda "hayirli olsun" diyen biri ve "cem evi ibadet yeri olmadigini" söyleyen biri.

Yani anlayamiyorum, chp'yi bir konuda sucluyorsunuz fakat ayni zamanda akp'yi savunuyorsunuz. Bu nasil is?

Ha chp'ye kesinlikle hayran degilim. Kilicdaroglu koltuk sevdasina kendini kaptirmis. Ama yolsuzluk yok, rüsvet yok, toplumu ayristirmak yok, kendi gibi düsünmeyenlere küfür ve hakaret yok,.. Ve daha nicelerini sayabilirim.

Topluma düsen sey zaten iyi bir yönetimi secmektir. Ve eger iyi yönetilmiyorsa, baska birini secmektir. 16 yilda ülkenin haline bakin. Parasizliktan insanlar intihar ediyorlar fakat yazlik saraylar yapiliyor, Emine Erdogan magza kapatiriyor, ögretmenler 90 alsa dahi atanamiyor torpil, pardon, mülakattan dolayi.

Herseyi gectim, bebek,mamasi bile 45 tl. Hatta benim avrupada 13 euro'yu aldigim marka, Türkiyede neredeyse 100 lira. Asgari ücretli ne yapsin? Düsük kalite alsa dahi yine pahali. Bu arada asgari ücret derken, chp asgari ücretin yükselmesini isterken, akp "kaynak nerede" diye gülüyordu.

Adam bir numaraları sabıkalı Kılıçdaroğlu ile ortak ama biz suçlular akp içinde diye akp suçluyoruz.,ortak paydaları var ve el sıkışamıyor akp ile saadet. CHP yi suçlamıyorum ama Alevi arkadaşlarımın CHP li olduklarını biliyorum. CHP de Alevi kesimden oy aldığını bilirken tepki vermemesini garip buldum o kadar.
Kılıçdaroğlu koltuk sevdasına kapıldı ama onu yapmadı bunu yapmadı diyorsunuz. İyi de henüz bunları yapabilecek kadar yükselemedi ki.. Başa gelseydi de görseydik neyi ne kadar yapıyordu acaba?

Emine Erdoğan mağaza kapatıyor ne var bunda ? Geçen akşam da Kerimcan kapatmıştı alışveriş yapmak için. Parası olan herkes bunu yapabiliyor. Halkın yaptığı şeyleri Emine Erdoğan yapınca neden garip geliyor ?
Atama diyorsunuz geçenlerde de yazdım ,sağım solum formasyon alan öğretmenle dolu. Canı sıkılan öğretmen oldu maşallah. Hangi biri nereye atanacak acaba? Keşke formasyon kaldırılsa da herkes bölümünden mezun olur olmaz otomatik olarak atansa.
Enflasyon var pahalılık var herşey çok kötü. Haklısınız önceden hiç yoktu son 12 senede oldu bu dedikleriniz. En azından suyum akıyor benim evimde elhamdulillah. 12-13 yaşında göl kenarından bidonla su taşıyorduk evimize.
Geçenlerde kaynanama sordum eski zamanı da biliyorsun şimdiyi de nasıl dedim? Herşey çok mu kötü oldu sence dedim? Siz kötü görmemişsiniz, gitsin o günler Allah bir daha da yaşatmasın kimseye dedi. Öyle şeyler anlattı ki yokluğa ve sisteme dair. Rabbim bu günümüze hamdolsun diyorum.

Mesela nereye bagli olsaydik? Diyanete mi? Zten butceden en buyuk kaymagi o aliyor, daha ne olsun? Yaptigi da kim kime helal, kim kime haram bunla ilgili fetvalar vermek...
Almanya uclu koalisyon hukumeti ile yonetiliyor. Almanya'nin geleneginde koalisyon hukumetleri ile yonetilmek var, cunki demokratik bir ulke, tek adam takintilari yok, kanunlari da ona gore.. Kilise sadece dinden sorumludur, Avrupa'da din ve devlet isleri birbirinden ayrilali cok oluyor. Yani Avrupa devletleri laik hukuk devletleri, kilisenin yonettigi kanisina nerden vardin anlamadim. Hristiyan demek istedin herhalde..

Insanoglu cig sut emmis, imkan verirsen hersey yapar. Bu yuzden yurutme var, yargi var, kanunlar var, kanun yapan hukumetler var. Iyi yonetilen ulkelerde herkesin hakki kanunlarla korunur. Bizim gibi ucuncu dunya ulkelerinde ise bastaki adamin ve yandaslarinin her turlu hakki korunuyor bir tek gordugun gibi. Soma madeninde 300 madenci yasam odasi bile olmadigindan olur, ama bir de baskanin korumalarindan dayak yer. Arastirma onergeleri reddedilir, yasam odasi buna ragmen yapilmaz, fitrat denir gecilir. Orasi da ozelde, sizinki satti, yandaslarindan birine.. Yandasinin kar yapma hakkini koruyor.. Doguda fbrika kuran yandasinin da koruyordur, adam tesvigi cebine koyup yabanci adam getirebildigine, kisa sure sonra da fabrikayi kapatabildigine gore.. Tesvigi verirken adami hic bir kurala baglamamis anlasilan. Milletin parasini hibe etmis sartsiz surtsuz.. Iste sen de ondan sonra cok iyi yonetiliyoruz ama insanlarda is yok sanirsin boyle.. Yaa.. Turkiye'de bu iktidarin isleri boyle donuyor, binlerce yandasi zengin etti milletin parasiyla, seninki sadece bir ornek.

Gelismekte olan ulkeler gurubundaydik, ama artik bence resmen ucuncu dunya ulkesi haline geldik, ozellikle de referandumdan sonra.

Yalnız atamada mülakat olmasını istemiyor kimse. 90 aldıysa o puanı 90 olarak kalsın o puanla atanabilirse atansin istiyor. Ama sımdi o puanı alan birisi rahatça atanirim bile diyemiyor. Yazık değil mi?

Ne örnek versek adamları bir şekilde yandaş yapıp devlete bağlıyorsunuz. Devlet düşmanı bu adamlar ama size göre bu kadar adiliği yapıyorsa kesin devletle işbirliği yapıyor. Diyecek bir şeyim yok benim. Dediğim gibi herşeyin sebebi de belli size göre sonucu da belli..

Yav arkadaş çıldırmamak işten değil.
Su akıyor, elektrik var, yol yapıyor diye ömrübillah bunlar mı kalacak?

Sen devletsin be! Sene olmuş 2018 herhalde suyum akacak, yolum olacak!

Sen bana eğitimdeki reformlardan, teknolojideki yeniliklerden, ekonomik gelişmelerden haber versene?

Nerdeeee! Varsa yoksa beton asfalt!

Kaldırım kemirdiğiniz günler yine konuşalım!

Yalnız atamada mülakat olmasını istemiyor kimse. 90 aldıysa o puanı 90 olarak kalsın o puanla atanabilirse atansin istiyor. Ama sımdi o puanı alan birisi rahatça atanirim bile diyemiyor. Yazık değil mi?
Valla bende çocuk okutan biri olarak herkese atama yapılmasını istemiyorum.Elensinler arkadaşım ben canı sıkılıp da bölüm okumuş birinin öğretmenlik yapmasını istemiyorum. Sınıf öğretmenliği okuyan biri girmeden KPSS ye direk atansın. Herkes öğretmen olmuş,sonra da eğitim çok kötü düştü. Çocuk psikolojisinden anlamayan insanlara çocuk emanet edip eğitim aldırıyoruz.

Su ve elekrik sürekli olsa yine iyi. Özelleştirdiler İstanbul'da sürekli kesinti yaşıyoruz. Yol desem sürekli yıllardır bi yollar bitmedi gitti trafik berbat. Hafriyat kamyonu olayına girmek istemiyorum bile. Eğitim reformu işte heryer ihl oldu evrim teorisini kaldırdılar. Ekonomi işte sürekli cumhuriyet kazanımları satıldı. Teknoloji de caiz değil

İşte biz de aynı şeyi söyloruz. Herkes öğretmen olmasın.. Kpss ye girdikten sonra bir de mülakat belasına torpilii olanı almasın devlet.. Kim getirdi bu sistemi? Doğru tek işte.. Yanlışa yanlış diyoruz bizler..

Siz hiç mülakata girdiniz mi? Beş dakika anca suruyor. Zaten alacakları sayının 3 katı aday çağırıyorlar. Normal yani. Beş dakikada anlaşılır mı sizce öğretmenlik yeterlilikleri o zaman. Siz anliyorsaniz bravo. Bu uygulama nasıl savunulur ki diyordum. Boyle oluyormuş meğerse.

Pardon ben ne savundum size göre. Ben diyorum ki sınıf öğretmenliği mi okudu direk atansın kimya öğretmeni mi atansın. Sen branşlara formasyonla öğretmenlik hakkı verirsen KPSS ile de mülakat ile de uğraşırsın. Burda sistemi eleştiriyorum onay vermiyorum hiçbir şeye. Muhalefet olmak için muhalefetlik böyle yapılıyormuş anladım

Ya özellikle şu duble yol muhabbetini asla anlamayacağım. Şu forumda herkes mi tır şoförü?

He birde bunu...
Bunu hiç ama hiç anlamayacağım.

Yahu akp gidip daha düne kadar sövdügü parti ile ittifak kurdu. Erdogan "evli degilsin, aileden ne anlarsin" diyordu Bahceliye. Bahcelide akp icin "bunlar alcak bunlar hain" felan diyordu. Bunu normal karsiliyorsunuz. Sivas katliamin faillerinin akp icinde olmasini normal karsiliyorsunuz fakat saadet ile chp'yi mi normal karsilamiyorsunuz??

Benim annem babam alevi. Ben alevilerin ne düsündüklerimi gayet iyi biliyorum. Ve siz katliamlarin faillerinin barindiran bir partiyi tutup, Aleviligi din olarak görmeyen bir partiyi tutup, hatta Alevi askerin cenazesine gelemeyen bir partiyi tutup, Alevi haklarindan bahs edemezsiniz. Veyahut kendiniz sanki Alevilerin düsünmüs gibi yapamazsiniz. Yemiyoruz yani.

Gercekten bu ülkenin cumhurbaskanin esini ve kerimcan durmazi biri tutuyorsunuz? Kerimcan bu ülkenin basinda degil. Sorumlusu degil. Kendi parasini kendi kazaniyor. Daha düne kadar sadece yüzügü olan bir adamin nasil bu kadar mal mülk sahibi oldu saniyorsunuz? Maasi belli sonucta. Nasil oluyorda Emine hanim maasinin 6 katini bir cantaya harciyabiliyor? Bu ülkede insanlar birak eti, fistikli baklava yiyemezken, bir cumhurbaskani nasil bu servete ulasiyor düsündünüzmü hic?? Bu kadar din diye tutturanlara biri, o paraya helal yolu ile aldiginimi düsünüyorsunuz?

Evet Erdogandan önce hersey gülluk gülistanlik degildi ama evlerde iyi kötü et pisiyordu. Cocuklari iyi egitim aliyordu. Köydeki cocuk bile sinav sayesinde iyi okula gitme imkani vardi. Toplum bu kadar ayristirilmamisti. Millette bu kadar nefret yoktu birbirlerine karsi. Torpil daima cadi fakat bu kadar alanen ve bu kadar vasifsiz insanlara verilmiyordu.

Ve ne yani, Erdogandan önce milletin sicak suyu felan yokmuydu? Lütfen abartmayin!

Ya özellikle şu duble yol muhabbetini asla anlamayacağım. Şu forumda herkes mi tır şoförü?

He birde bunu...
Bunu hiç ama hiç anlamayacağım.

Teyze hergün havalimanını kullanacak sanki :)) yok denileni dinlemiyorlar. Avrupa birliğine üye olcaz oleyyy Avrupa birliğine ihtiyacımız yok kendi birliğimizi kurarız oleyyy. Gözlerine perde inmiş başka açıklaması yok ya. Hala daha diriliş izleyip osmanlı devletini geri istiyorlar. Osmanlı ayağına suriyeyi ekleyelim derken suriyeliler bize eklendi. Konu konuyu açıyor :)

En azından suyum akıyor benim evimde elhamdulillah. 12-13 yaşında göl kenarından bidonla su taşıyorduk evimize.
Sabah uyanıp ilk iş olarak yüzünü yıkamak için musluğa giden yurttaş Mehmet, daha o an güne, kullandığı suyun bedelinden hariç, “Atık Su Bedeli”, “Şube Yolu Bakım Bedeli”, “KDV”, “Çevre Temizlik” gibi 4 adet vergi ile başlıyor.
https://www.birgun.net/haber-detay/...alk-vergilerle-yoksullastiriliyor-213975.html

25 lira su kullanimi var 60 lira fatura oduyorum, bi zahmet bu kadar vergiye aksin su!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…