Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Arkadaslar , bazilarimiz yakin tarih konusunda hatali bilgiye sahip

CHP 1979 senesinden beri iktidara gelmedi , 1981 senesinde darbe sonrasinda kapatildi , 1989 senesinde tekrar acildi

Yani salliyorsunuz chp'ye de bir acip bakin partinin tarihine , su anki iktidardan once de koalisyon hukumetleri vardi ve iclerindeki tek sosyal demokrat parti DSP idi , agirlikla anap , dyp , refah koalisyon kurmustur yani merkez sag partiler

-Kadrolu atanmak için yıllarca didinip KPSS ‘ye çalışan, kazanan,
kazanamayıp intihar eden gencecik öğretmenler var.
Bir de seçim öncesi “formalite “ icabı sınava girip kadro alan taşeron işçiler var.
- Tacize, tecavüze uğrayan çocuklar , hatta bebekler var.
Bir de rızasıyla birliktelik yaşayan çocuklar için işlenen suçlarda , nikah söz konusu olursa suç sayılmasın affedilsin diyerek Meclis’e önerge veren bir zihniyet var.
-Yıllarca yemeyip içmeyip didinip, çoluğunun çocuğunun rızkından kısıp ev sahibi olmak isteyenler var , bir yandan da zamanında köşeyi dönmüş, şu anda gözü imar affına dönmüş (!) kurnazlar var.
- Mecidiyeköy meydanda ,taksimde, Şişli’de, elit sayabileceğimiz yerlerin bile köşe başlarında bonzai içip yığılmış gençler var.
- Genç doktorların yıkılan hayalleri, ayrılan fakülteleri var.
- Ülkenin bazı bazı yerlerinde, devletin varlığı ve desteği olmadan yaşayan memurlar var.
- “Evet” “Hayır” diye insanların önüne seçenek sunup , “Neden hayır dedin, hayır diyenler vatan hainidir!” diye soran bir zihniyet var.
Bunları görüp devam etmek isteyen herkese tabi ki saygım sonsuz (!)

Ben chp ya da iyi partiyle daha iyi olmayacagini biliyorum hatta daha kotu olacagini dusunuyorum. Genede kirici olmama taraftariyim
Yanlış anlaşıldım galiba ben sizin görüşünüzü destekledim aslında.. şimdi diyorlar ki ay sonunu zor getiriyorum diyenler bu ülkeyi zamanında chp'de yönetti ama insanlar o döneme tekrar dönmemek için tabiki şuankini destekliyorlar.. asla teröristlerle el ele olanlara oy vermicem bunun içinde kimseye hesap vermicem... durmak yok tam gaz yola devam...

Mhp ve onları destekleyenlerin yaptığı yapacağı ne o zaman? Onlara da trajikomik diyebilir miyiz?
Benziyo evet ama ayni degilbence.. 15 temmuz bilionuz cok sey degstrdi ulkemiz icin. Eger erdogan ele gecirilseydi bahceliyide indirceklerdi. Kilictarogluna bise olmiycakti. Ha bu millette tabiiki birlesime yol acti.

1979 senesinden beri gormedigin bir partinin kotu yoneteceginden nasil bu kadar emin olabiliyorsun?
Tatlim kilictaroglunun zmnibda sskyi batirdigini biliyoruz. Baska seylerde biliyoruz bunun icin illaki yakin tarihte gormus olmak gerekmezki. Cok dinledik.. neyse dedim ya gelsede cehape hep birlikte izlesek

Valla kime oy verirseniz verin, isterse bir baskasi halktan yuzde 70 alsin, bu adam gitmez. Secimi hallac pamuguna cevirir, butun kozlarini kullanir ve bu adam gitmez. Bu adam secimle gitmez.

Bir dusunsenize, yargi elinde, polis asker emrinde, YSK emrinde, butun devlet kurumlarini kendine baglamis ve tek adam olmus. Son referandumdan sonra artik butun ipler anayasal olarak da cumhurbaskaninin elinde. Yani, oraya bir baskasinin gelmesi demek butun bu hakkin ona devredilmesi demek.. Oradan inmesi demek, 17-25 Aralik dosyalarinin ve daha bircoklarinin ortaya cikarilmasi demek.. Yargilanmak demek.. Hani kacacak diyorlar ya, nereye? Esad'in Suriyesine mi? Esadci Iran'a mi? Rusyaya mi? Kendisinden yaka silken Avrupaya mi? Reza Zarrab davasinin rusvet belgelerinde Emine Erdogan'in vakfi cikmis, olayin ucu kendine variyor, Amerikaya mi? Amerikanci Arap ulkelerine mi? Nereye?

O yuzden, kimse hayal kurmasin. Bu adam zaten demokrasinin, hukugun kalmadigi bir ulkede secimle gitmez.
Gidin sandiga, verin oyunuzu, aksam 5i 5 gece aciklanan sonuclar ve oynanan tiyatroyu seyredin. Bakalim o geceye ne tiyatrolar koymuslar. Var ya, en cok onu merak ediyorum.

Bu arada gonlum Muharrem Ince'den yana.. Aklim Muharrem Ince'den yana.. Oyum Muharrem Ince'den yana..
Keske "nasilsa kriz geliyor, ustune yikariz" deyip hile yapmazlar da onurlu, ozu sozu bir, durust, devlet adami ozelliklerini tasiyan, devlet adami gibi vakur, agzindan cikan lafi bilen, elin memleketinde basimizi one egdirmeyen, nerede yasiyorsak yasayalim dunyanin heryerinde gurur duyacagimiz bir cumhurbaskanimiz olur.

Tatlim kilictaroglunun zmnibda sskyi batirdigini biliyoruz. Baska seylerde biliyoruz bunun icin illaki yakin tarihte gormus olmak gerekmezki. Cok dinledik.. neyse dedim ya gelsede cehape hep birlikte izlesek
Millet yağ kuyruklarını ekmek kuyruklarını su kuyruklarını çok çabuk unutmuşlar... bence laf anlatmaya değmez inan ki

Trajikomik olan bi durum varki o da: suanki gitsinde yeterki oyumuz ayni yerde toplansin diyerek oy atmaktir. :)
O yüzden hiç ciddiye alamıyorum. Muharrem İnce’yi bir dinleyeyim dedim geçen. Ya adamın seçim vaadi yok ki. Hep iktidara sallıyor. Hep böyleydi muhalefet. Yapacaklarını değil, yapılmayanları söylerler. Amaçları baştakini düşürmek, baştakini kötülemek, baştakinden oy çalabilmek. Tek başlarına, kendi icraatlarıyla bir şey yapamadılar, yapamazlar.

Chp belediyesinin semtindeyim. Her gün bi kez daha nefret ediyorum. Hiç mi çalışmaz bir belediye, hep mi yatar? “Ay akp yol yapıyor başka ne yapıyor”cular, keşke chpde bi yol yapsa, başka bi beklentim yok.

Ama lafi ceviriyorsun su anda
Ne gordun? Ne dinledin?
Mesala kilicdaroglu ne yaparak sgk'yi batirdi? Bununla ilgili iktidarin soyledigi seyler haricinde hic okuyup arastirdin mi gercekten o donemde ne oldugunu?
Sgk haricinde one surebilecegin ne var?

Mesela hic o cok dinledim dedigin kisilerin cok iyi bilip analiz ettiginden nasil emin olabiliyorsun?

Evet ucuz et kuyrukları var ülkede.. Hayvancılık yapamıyor insnalar.. Çiftçilik yapamıyor... Her şey dışardan... Üretemeyen bir ülke olduk... Alın bakın marketlerden aldığınız pirinçlerin, mercimeklerin menşeine... Hani eskiden tutum yatırım haftalarında Türkiye haritasının üzerine hangi bölgede ne yetişiyorsa o bakliyattan koyardır.. Şimdi artık o harita yok..! Bu ülkenin ne hale geldiğini ne zaman anlayacaksınız biliyor musunuz? Beton ve asfaltın yenilebilir bir şey olmadığını idrak ettiğiniz zaman... Bundan yıllar sonra çocuğunuza içirecek halis muhlis süt bulamayacksınız.. Bu ülkenin dağlarında yetişmiş hayvanının kekik kokan etini bulamayacksınız... Domatesi, patatesi, soğanı tane işi alacaksınız... Çünküüü üüüüreeeetmiyoooooruuuuuzzz... Şeker fabrikaları satıldı... Ya düşünün Türkiyenin ilk şeker fabrikası olan Alpullu Şeker fabrikası artık yok... Bu bizim ülkemiz için utanç tablosu değil midir? Allah aşkına biriniz de çıkıp desin ki evet bir şeyler yanlış...

Millet yağ kuyruklarını ekmek kuyruklarını su kuyruklarını çok çabuk unutmuşlar... bence laf anlatmaya değmez inan ki

Keşke ekmek kuyruğu , yağ kuyruğu olsa da gencecik vatan evlatları geride ailelerini sevdiklerini bırakıp her gün toprağa düşmese, her gün şehit olmasa.

Evet bu ulkede millet yag kuyrugunda , tup kuyrugunda bekledi
Cunku o donemde burnumuzun dibinde ikinci dunya savasi vardi , avrupada , balkanlarda , kuzeyimizde binlerce insan öldü , ulkeler harap oldu
Dogal olarak dibinde dunya savasi olan bir ulkede de bazi zorunlu ihtiyac malzemeleri icin kuruklar olustu
O donemki hukumet cok guzel stratejik kararlar alarak ulkemizi ikinci dunya savasina sokmamayi basarmistir

Siz hic merak edip arastirdiniz mi neden tup sirasi , yag sirasi vardi diye?

Ak partinin vaatlerini bana bir sayar mıısnız? Manifestosunu dinlemişsinizdir muhakkak... İnceyi iyi dinlemediğiniz kesin...Adam yasama yürütme yargıyı eski haline getireceğim... Gerekirse benide yargılayacak diyor... Sarayı bilşm yuvası yapacağım diyor... Herkesin cumhurbaşkanı olacağım diyor.. Tüm Türkiyeyi kucaklayacağım diyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…