- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.077
:) cevap verince kaynak ,kaynak verince cevap istiyorsunuz hep aynı taktik sizi sizi :)Haberturk e sormadım ki size sordum.
Varsa fikriniz söyleyin..
Hap bilgilerle de bir yere kadar tabi...
Ne olmus 15 vekile? CHP ve IYI parti ayni sey icin savas veriyor. Secmenleri zaten ayni taraf. Hangisi ikinci tura kalirsa ayni secmenler kalani destekler zaten. Sizin MHP ve AKP gibi birbirlerine soysuz, zuriyetsiz, namussuz, serefsiz , seni baskan yaptirmayacam, hesap sormazsam namussuzum deyip birbirine asagilik laflar ettikten sonra "biz kankayiz" diye ortaya cikan iki parti liderinin ittifaki ile uzaktan yakindan alakalari yok yane.. Ayni kapta degerlendiremezsin.Bu delegeler cumhurbaskani adayı seçilmesine razilar yani...ya ama pardon 15 vekil olayı vardı bide ne oldu o iş
biraz önce birisi sanirim nameaver halkın iradesine saygı duymayan erdogandan dem vurmuştu ...eee kılıçdaroğlu duymayınca demokrasi oluyor tabiii:)
Dr. Ergün DEMİR - İzmir Tabip Odası Üyesi
Dr. Güray KILIÇ - İstanbul Tabip Odası YK Üyesi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu her fırsatta geçmişte genel müdürlüğünü yaptığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) batırmakla suçlarken, SGK bu yıl finansman açığında tarihi zirveye doğru koşuyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçe sunumundan SGK’nin mali gelir-gider dengesinin giderek bozulduğu anlaşılıyordu. 2017 yılında 51.7 milyar lira devlet katkısına rağmen SGK bütçesi 24.1 milyar TL ‘açık’ vermişti. 2018 yılında ise SGK finansman açığının tarihi zirve yaparak 34. 045 milyar liraya çıkacağı, 2018 bütçe sunumunda belirtildi. Ancak açığın 2018 yılsonu tahmin ve gerçekleşme oranının bu miktarın çok üzerinde olması bekleniyor.
Denge bozuluyor, açık artıyor
SGK, toplumun tüm kesimlerinin hastalık, işsizlik, yaşlılık, sakatlık, ölüm ve analık halinde korunmasını sağlamakla yükümlü, en yüksek bütçeli kurumlardan. Kurumun resmi verilerinden görülüyor ki; AKP hükümeti döneminde SGK’nin mali gelir-giderleri arasındaki dengesizlik kronik hale gelmiş ve tarihi ‘açık’ rekorunu kırmış durumda.
SGK’nin 2017 yılı gelirlerinin yaklaşık yüzde 72’sini prim gelirleri, yüzde 18’ini devlet katkısı, yüzde 10’unu ise faiz, gayrimenkul ve fatura ödemeleri oluşturuyor.
Giderlerinin ise yüzde 67’si emekli aylıkları, yüzde 25’i sağlık giderleri, yüzde 8’i ise ek ödeme, faturalı ödemeler ve diğer giderlerden oluşuyor.
SGK’nin mali gelir gider dengesinin giderek bozulması ve böylece SGK finansman açığının tarihi zirve yapması işçiler, emekliler, sağlık hizmetine gereksinimi olanlar ve sağlık işletmeleri açısından sıkıntılı günlerin geleceğine işaret ediyor. Önümüzdeki aylarda işsizliğin ve hak kayıplarının artması, yeni mağduriyetlerin yaratılması bekleniyor.
Her seçim öncesi AKP’nin iddiası neydi?
Her seçim öncesi tüm TV kanalları ve medyada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) reklamlarıyla karşılaşıyorduk. SGK’nin AKP ile altın çağını yaşadığı; Kemal Kılıçdaroğlu’nun, görev yaptığı 1992-1999 yılları arasında kurumun 2 milyar lira açık vermesine ve böylece SSK’nin batırılmasına neden olduğu iddia ediliyor ve CHP Lideri seçim meydanlarında yuhalatılıyordu.
SGK’nin resmi rakamlarındaki gerçekler ise şöyle:
•2017 yılında 51.7 milyar lira devlet katkısına rağmen 24.1 milyar lira ‘açık’ meydana geldi.
•2018 yılında SGK finansman açığının tarihi zirve yaparak 34.045 milyar liraya çıkacağı 2018 bütçe sunumunda belirtildi.
•SGK’nin resmi verilerinde de görülüyor ki; AKP hükümeti döneminde (2003-2017) SGK’nin gelir- gideri arasındaki dengesizlik kronik hale geldi ve parmak hesabı ile toplam 301 milyar lira ‘açık’ oluştu.
•Kurumun mali bütçesindeki bu açıktan genel müdürler değil, uygulanan politikalar ve bu politikaları hayata geçirmeye çalışan hükümetler sorumludur.
•Yoksa SGK’ye açık verdiren ve böylece çöküşüne(!) yol açan Kurum Başkanı’nın Urfa’dan AKP milletvekili adayı olması tesadüf mü?
SGK siyasi malzeme yapılıyor
Sonuç olarak; sistemi bu hale getiren siyasetçilerin, kendi sorumluluklarını gizlemek için SGK’yi siyasi malzeme yaptıkları görülüyor. Her seçim döneminde oy avcılığı için prim borçlarının ertelenmesi, silinmesi, prim teşviki, prim indirimi vs. uygulamalar, SGK’nin mali gelir-giderleri arasındaki dengesizliği giderek artırıyor.
SGK’nin mali gelir-gider dengesinin giderek bozulması, SGK finansman açığının tarihi zirve yapması ve böylece SGK’yi şoka sokması ile seçim sonrası zor ve gerilimli günlerin kapımızda olacağını tahmin etmek güç değil.
Uygulanan bu politikalara “T A M A M” denmez ise önümüzdeki günlerde kıdem tazminatına el konulması, iş güvencesinin kaldırılması, emekli maaşlarının düşürülmesi veya ödenememesi, sağlıkta cepten ödemelerin artırılması, Genel Sağlık Sigortası’na ek olarak yurttaşın cebinden tamamlayıcı sağlık sigortası için ek finansman çıkması gibi konular bu bağlamda gündemimizde yer alacak.
https://www.birgun.net/haber-detay/...yle-hukumet-bol-keseden-dagitiyor-215799.html
Ya sen anlatamadun, ya ben anlamiyirum...ya da ben anlatamadum ya da sen anlamayisun ....chp ye hoşgörülü oldun, ak partiye karşı ciktunBu yapılan transfer bir çıkar gözetilerek yaapılmadı.Yeni kurulan, halkın ilgisini çeken bir
partiye halkın iradesi dışında sadece kendi çıkarlarını düşünerek atılan bir çelmeye engel
olmak için yapıldı.
O partinin seçime girmesinde CHP nin değil demokrasinin çıkarı var.
İşte bunun için demokrasi oluyor.Anlatabildim mi demiyorum ama anlayabildiniz mi diyorum??
İkna olmak istiyorsanız muharrem incenin manifestosunu dinleyin... Türkiye de hukukun ayaklar altında olduğunu görün... Ekomomimşn halini görün... Tarım Bakanının benim eşim hep 25 tl den alıyor daha fazla para verenlerin durumu kendisini bağlar minvalindeki açıklamasını izleyin... Şeker fabrikalarının satışını görün .. Çiftçinin halini görün... Eğitimin halini görün... Yolsuzlukları görün... Ödediğiniz vergileri sorgulayın.. Vee son olarak chp tezektir diyen Erdoğanın üslubuna bakın.. Ama ikna olmak istemiyorsunuz.. Siz devamcısınız haliyle biz de tamamcı... Ortak nokta yok...Dur bide yazmazsam uykum sekteye uğrar ( anlayamazsınız, dusunemezsiniz vs.vs.) Ya arkadaş hiç mi olgun ,olumlu ,karşındakini rencide etme telaşı olmadan konuşamazsiniz, yav biriniz de çıkın kapak üstüne kapak yapacağınıza bi ikna edin da belki ikna olacağım, olacağız :) belki hep hani şu çok demokratik olarak anilan heykelini dike.. .... ya da bizi tukuruguyle boğmaya çalış.. .....lara barajı geçti diye pilav dağıtan.....çıksın diyen demokrarik sartlarda kampanyasini yurutsun diyen ittifaka oyy v.. ... tobeeee diyemedum
Valla bunu onlarla kol kola girip halay çekenlere, oslo da dolmabahcede masaya oturanlara sorun niye bize soruyorsunuz ki :))Dur bide yazmazsam uykum sekteye uğrar ( anlayamazsınız, dusunemezsiniz vs.vs.) Ya arkadaş hiç mi olgun ,olumlu ,karşındakini rencide etme telaşı olmadan konuşamazsiniz, yav biriniz de çıkın kapak üstüne kapak yapacağınıza bi ikna edin da belki ikna olacağım, olacağız :) belki hep hani şu çok demokratik olarak anilan heykelini dike.. .... ya da bizi tukuruguyle boğmaya çalış.. .....lara barajı geçti diye pilav dağıtan.....çıksın diyen demokrarik sartlarda kampanyasini yurutsun diyen ittifaka oyy v.. ... tobeeee diyemedum
Ben yatıyorum sayın üyeler tüm günümü yediniz gecemi yedirmem...Ben girmeyecektim kk ya ama yaşimdi kaçtı diyecenuz, he kaçtım siz hep, ben tek gerçi alintisina cevap yazmadığım kaldı mı? Kalmadi sanıyorum , hadi bakalım sizin oyunuz size bizim oyumuz ERDOGANA ♡ Devam ♡[/QUOTE]
........
Ben yatıyorum sayın üyeler tüm günümü yediniz gecemi yedirmem...Ben girmeyecektim kk ya ama yaşimdi kaçtı diyecenuz, he kaçtım siz hep, ben tek gerçi alintisina cevap yazmadığım kaldı mı? Kalmadi sanıyorum , hadi bakalım sizin oyunuz size bizim oyumuz ERDOGANA ♡ Devam ♡
En azından din üzerinden siyaset yapmıyorlar dimi ??? Evet çok sevimli , dürüst kişiler....... ,bilim,eğiitim gibi konulara en çok değer veren ATATÜRKÜN İZİNDEN GİDEN İNSANLARParti baskanligina neden layık gormedi o zaman...bu arada ince kilicdaroglunu aratmiyor çok sevimli ya vallaha
He he çok komık değilsiniz vallahi acıyorum sizeAz önce tv'de haberleri izlerken, bir kez daha ''GURUR'' Duydum.Bir çağrısıyla,'' İslam İş Birliğini'' acil toplayan Bir ''LİDERE'' Sahibiz Elhamdülillah!...
Dış güçlerin, neden Erdoğana saldırdığını şimdi daha iyi anlıyoruz.
Tüm ülkeler Ayakta uyurken, Zalimin zulmüne sesiz kalmayan ve Mazlumlara kol kanat geren bu ''LİDERE'' Sahip çıkmak, bizim en yegane Görevimizdir!..
Dünyadaki, Zalimlerin zulmüne son vermek için,Mazlumların Yanında Olabilmek için, ''Durmak Yok.Erdoğan ile,Yola DEVAM!''
O yürürlükte sanadığınız hiçbir şey aslında yürürlükte falan değil.. Kanmayın Allah aşkına... Yargıyı mı bağımsız yapacaklar? Hukukun üstünlüğünü mü tanıyacaklar? Ne yapacak bunlar? Şu ülkenin halini nasıl göremiyorsunuz? Gerçekten her şey güllük gülistanlık mı? Para bitti para... Şeker fabrikalarındam sonra sıra sosyaş tesislerde... Sataaa sataaa sıra oturduğunuz evlerinize gelecek... Evlatlarınıza nasıö bir ülke bırakacaksınız.. Tamamen dışa bağlı bir ülkeyiz...Eyyy Amerika diyen Erdoğan nişasta bazlı şekeri Amerikadan alacak... Zehir yedireceksiniz...Muharrem İnce nşn samsun mitingini gördünüz mü? Oraya giden hiç kimse zorla gitmedi... Bedava otobüs yok.. Döner ekmek yok... Para karşılığında gelen yok... Herkesin hür iradesi... Herkes kendi imkanlarıyla gittii... Nasıl hazırlıksız olduğunu düşündünüz.. Öyle güzel konuşuyor ki... Öyle bam teline basıyor ki... Ama zoruna giden gülüp ayy çok komik bu ya diyip geçiştiriyor... Ağzından köpük saça saça akp tezektir demediği için biz pek gülmüyoruz inceye... Ha demeli mi? Bence diyebilir... Ama üslup işte...Siz ve sizin gibiler anca goy goy yapın... Gerçekler acıdır.. Değindiği en önemli nokta hukukun üstünlüğüdür... Gerisi zaten gelecektir... Tıpış tıpış yargılanacaklar... Böyle kuyruklarını kıstıra kıstıra... Yakındır inşallah o günler...Onu bunu birakin muharrem abiyi cok dinliyorum ben :) ama adam baya komik hee:)) zaten yururlukte olan seylerin vaadini yapiyomus duyduguma gore.. insan niye bu kadar hazirliksiz olurki? Konusmadan once bi arastirir. Acaba o da mi gizli akp li:) hani akp liler arastirmayi bilmiyo ya:))