Menopoz 23 Yaşındayım Galiba Menopoza Girdim,İçim Acıyor

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

kemancxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
348
0
inanın canım okadar sıkılıyorki yazmak bile içimden gelmiyor.az önce deryacan die bi arkadaşın erken menepozunu okuyunca gözyaşlarımı tutamadım.şuan bi yandan ağlıyor bir yandan yazmaya çalışıyoru.yaklaşık beş yıldır pko luyum.kullanmadığım ilaç kalmadı.gitmediğim dr prof...bi ara adetlerim baya düzelmişti,ya şimdi.3 ay önce ginella kullandım (doğum kontrol hapı)bitince biliyposunuz adet olunur aradan 20 gün geçti olmadım dr a gittim yine.farlutal verdi..bekledim bitti 10 gün geçti yine olmadımmm..dr a yine gittim bu sefer gonophe ve dusptapon verdi..bugün 5.gün bitti ve bir damla yokkgün geçtikçe kilo alıyorum ve bekarımmm...ben bebek düşkünü çocuk hastası ben dayanamıyorum içim acıyor..annem artık bırak ilaçları bünyeni bukadar üst üste ilaçla mafettin diyor.oysa elimden gelen herşeyi yapıyorum ama nafile.bir damlayada razıyım ama yok yok yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
çok acı çekiyorum,kendimi yarım hissediyorum.canım yanıyor yasenağlamasenağlamasenağlama

canim bende 26 yasindayim ve 11 senedir erken meneopozdayim bebegim olmuyor... senin icin aynisini söylemek icin bence cok erken dr ne diyor canim ?

ay canım kıyamam daha dur ne menapozu....İlaçlar bu sürede istenilen sonucu vermedi diye direkt bu sonuca götürme kendini, doktor ne yorum yaptı?

canım üzüldükçe adetin gelceği varsada gelmez.benim bir tanıdığım var o da senin yasındayken ilaçla adet görüyodu 5-6 ayda bir .ama şimdi evli ve çocuğu da var bence üzülme sitreste yapmamaya çalış. ve her önüne gelen ilacı kullanma güzel bir doktor bul ve onun tedavisini uygula

çok tşk ediyorum size çokk iikki varsınız:((ne yazacamı bilmiyorum bazen o yumurtalarımı alıp parçalamak geliyor içimden bıçak sokasım geliyor kanasın diye.anlatamıyorum duygularımı çok özürdilerim.allah insanı en sevdiği şeyle sınarmışşş..benide böle sınıyor heralde
ama dayanamıyorummmmm

benim göğsümden bişey gelmiyor ama en son yaptığım test sonuçlarında prolaktinim yükselmiş.testesteronum normalin iki katı..ve minik bi sürü kist
aktarları araştırdım ama ne deerecede fayda verecek bende bilmiyorum

ay canım kıyamam daha dur ne menapozu....İlaçlar bu sürede istenilen sonucu vermedi diye direkt bu sonuca götürme kendini, doktor ne yorum yaptı?

dr umu yarın aricam..geçen hafta konuştuk bana iki üç günde olursun demişti.6 gün oldu..
bukadar ilaç üstüne hala bişey yok düşünebiliomusun..sıyırıcam..benim neyim var yaaaa

ALLAH razı olsun sendennn....çok sağol..bekliyorummm:enbuyukkk::enbuyukkk:

canım benim yıpratma kendini bu kadar pkolu olupda doğal yolla ikizleri olan arkadaşım var benim

üstelik oda aylaca adet görmezdi ,halada göremiyor sıkma canını.Ama neden adaçayını, hayıt

tohumunu denemiyosun

burdaki sitelerde bundan çok bahsedilmiş okursan göreceksin herkesde memnun.Bende şuan hayıt

suyumu içiyorum çünkü ne yazıkki benimde adetlerin inanılmaz azaldı ve hormon problemim var.

Bİr dene derim ben ama hiç bırakmadan çok iyi netice alan arkadaşlar var.İnşallah seninde

hormonların yoluna girer canım üzme kendini bak stresde çok büyük etken.

ah canım benim kıyamam ben sana..inş düzelirsin çok dua edicemm..ne olur sende yılma olurmuu

canim benim allah cümlemize eclat sahibi olmayi nasip etsin insallah,sikma canini iyi bir doktor bul azda olsa yumurtalarin varsa eger erken meneopoz dönemindeysen benden sana tavsiye doktorunla konus o yumurtalari toplattir ve dondur ilerde cocuk sahibi olmak istediginde belki bir cözüm olur..benim malesef artik öyle bir sansim yok.. allah büyük üzülme ama tedavinide sakin birakma ümidini sakin yitirme ben bile bu durumda ümidimi yitirmiyorum allah yardimcimiz olsun canim

Ben de yıllardır tedavilerle,ilaçlarla adet görüyorum,ilaçları bıraktığım anda adetten de kesiliyorum,yumurtalıklarım çalışmıyor ama benimki nedensiz,yaptırmadığım test,gitmdigim doktor kalmadı.Kist falan da yok,artık düşünceden kendi kendimi yiyorum,İlerde çocuk sahibi olamamak en büyük korkum.Onun için yazını okurken kendi hislerime tercüman oldugunu düşündüm,Allah yardımcımız olsun...

Allah yardımcın olsun arkadaşım,ben de farlutal kullandım 1 hafta kullandım tık yok vallahi,ben de endişeleniyorum.çok zor anlıyorum.Allah yardımcımız olsun canım...

az önce ağlamaktan gözlerim şişmişti belkide hala şiş fakat mesajlarınız beni güçlendiriyor.daha iyiyim şuan,anlık bi krize girmişim işte..hepinizden allah razı olsun bu siteyi çıkarandanda....

evet cnm bekarım bunuu tekrar belirtim...ama bu hastalık hakkında kullanmadığım ilaç kalmadı buna emin olabilirsin:)

Canım söylediklerini mutlaka deneyeceğim,teşekkürler,sevgiler...

saolasın canımmm bu dediklerini uygulicam aynennnn çok sağol gecenin bu saatinde uğraştın bu kadar...çok sağol ya

Hay Allah çok üzülüyorum böyle gençkızlarımızı kadınlarımızı görünce ...hemde ciddi anlamda üzülüyorum:çok üzgünüm:...bu son jenerasyonlarda sıklıkla görülmeye başladı...önceden binde bir duyardık böyle şeyleri...gerçi bizim jenerasyonlarda genelde kendiliğinden değil...histeroktomi ile 40 lı yaşlarda menapoza girer oldu...:çok üzgünüm:çoğu yaştaşım rahimlerini aldırmak zorunda kalıyor artık...ve bende adayım...benimkininde eli kulağında heran ameliyatla alınabilir..işte daha yaşım 40 az daha dursa kardır diye düşünüp heray sıkıntısına,sancısına dişimi sıkıyorum....ama sizleri okuyuncada...sanki hadsizlik yapıyormuşum gibi geliyor....canım lütfen üzülme küçük teyzemin kızıda..henüz 25 li yaşlarda...tek yumurtalığı çikolata kisti yüzünden alındı,endometriozis'ide var...tüp bebeğe uğraştılar fakat o tek yumurtada çikolata kist oluşup duruyor yumurta elde edemiyorlar..bıraktı artık yavrum kaldıramıyorum dedi....:çok üzgünüm:...annen haklı o kullandığın ilaçlar hep sentetik hormon...yarınlarda başına iş açabilirler(rahimde miyomlar,memede kistler iyi olan tarafı,Allah korusun kanser bile oluşabilir bu organlarında)...biraz vücudunu dinlendir fırsat ver atsın vücudun şu ailaçları bünyenden....ne kadarını atar bilemem ama...birazda alternatif tıp'ı dene...kızlar topiclerde otlardan felan bahsediyorlar onlara danış....civanperçemi rahime çok iyi gelirmiş mesela...birde hayıt otu felan diyorlar...bunları araştır...bazen ne düşünüyorum biliyormusunuz...belki saçmalık ama...şimdi benim bir kızım olsa 20 li yaşlarda olacaktı...benim jenerasyon hanımlarda jinekologlar bir takım rahatsızlıklarımızda böyle çok sentetik hormonlar verirlerdi tedaviye yönelik..yine bizim dönemin hanımları doğum kontrol haplarını felan çok kullanırdı...şimdikileri bilmemde...bende kullandım bu hormonlardan...şimdi rahimde myomlarım,memelerimde kistlerim var..ve dr'lar buna eskiden kullandığım bu ilaçları sebeb buluyorlar...biz anneler bu ilaçları kullandık bunlar vücudumuzda bir takım birikimler yapıp,birşeylerin dengesini ve kimyasını olumsuz anlamda etkiledide...bizlerden doğan kız çocuklarının bu yüzdenmi bu kadar erken yaşlarda üreme organları ve hormonlarından sorun yaşıyorlar diye aklıma geliyor...yani onlara hamileyken bu birikimler onlar üstünde olumsuz bir durum yaratmış olabilir mi...çünkü daha eski hanımlar bizden de iyi durumdalar ...çoğu doğal yoldan menopoza girmişler ve 50_55 yaşlarında...onlar öyle dr kapılarında gezip,önlerine ilaç dayanmamış..çoğu hamile kalınca bile dr'a gitmemiş..hatta doğumlarını evlerde ebe ile yapmışlar...yani bu tür hormon türevi ilaçları kullananlar parmak sayısı kadarmış...tüm bunların yanında birde ekolojik ortamda sunileşti...bilmiyorum işte düşününce sebeb bunlar geliyor aklıma...ama mantıksız mı...? 23_25 yaşında kullandığım hormonlar yıllar sonrasında vücudumun orasında burasında kistlere sebeb olacak kadar bünyemde kalmış ve etki etmişlerse..o dönem yaşadığım hamilelikte bir kız çocuğunuda etkiliyebilir...gerçi erkek çocuklarını etkilemedi diye birşey yok...onlarında sperm sayıları düşük,amormal spermler çoğunlukta...yani erkeklerde eskiye göre sıkıntı var....:sm_confused:
Allah yardımcımız olsun...benimkiler sadece bir düşünce...umarım yerinde ve aslı olan bir tahmin olmasın.....sevgiler

aslında haklısınız..eskiden annelerimiz teyzelerimiz bukadar ilaçmı bilirlerdi..dediğiniz gibi herşey sunileşti artık.faydaları olduğu gibi zararlarıda var bu ilaçların..ama inanın yaşım henüz çok genç bende elimden geldiğince bişiler yapmaya çalışıyorum,anne olmak için,bi yavrumun olması için çaba sarfediyorum..ne dr lara inancım kaldı ne ilaçlara.düşüncelerinizi paylaştığınız için tşk ederim:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…