23 aylik oğlum ile baş edemiyorum

Pamukprensali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
3.758
2.084
133
Sabir etmekten beynim zonkluyor artık parka çıkarıyorum olmuyor evde oyun oynuyoruz olmuyor yemek yemiyor sürekli sınırlı herşeye mızmız artık dayanamıyorum bazen kızıyorum sonra vicdan azabından ölüyorum bunun bi çaresi yok mudur:(

Tablet telefon televizyon ne kadar izletiyorsunuz? Ailede kavga gürültü ne sıklıkta oluyor?

Sabir etmekten beynim zonkluyor artık parka çıkarıyorum olmuyor evde oyun oynuyoruz olmuyor yemek yemiyor sürekli sınırlı herşeye mızmız artık dayanamıyorum bazen kızıyorum sonra vicdan azabından ölüyorum bunun bi çaresi yok mudur:KK43:
benim oğlum iki yaşında çok sinirliydi ve parka gidemezdim çünkü parktaki bütün çocukları küçük büyük döverdi. Konuşması biraz geç oldu ve bu yüzden kendini ifade edemiyor dediler , çok hareketliydi enerjisini atamıyor dediler, dediler de dediler , şu an oğlum beş yaşında ve çok anlayışlı bir yerim ağrıyor deyince gelip sarılıp masaj yapmaya çalışıyor öpüyor vs .. kısacası sabredin büyüdükçe geçecek ve düzelecek. ( diş problemi olabilir, çok fazla tatlı yedirmeyin gbii şeyler söylemişti doktorum)

Tablet telefon televizyon ne kadar izletiyorsunuz? Ailede kavga gürültü ne sıklıkta oluyor?
23 aydır tv açmıyoruz evimizde tablet yok telefon vermiyoruz. Eşimle bende kavga etmeyiz
benim oğlum iki yaşında çok sinirliydi ve parka gidemezdim çünkü parktaki bütün çocukları küçük büyük döverdi. Konuşması biraz geç oldu ve bu yüzden kendini ifade edemiyor dediler , çok hareketliydi enerjisini atamıyor dediler, dediler de dediler , şu an oğlum beş yaşında ve çok anlayışlı bir yerim ağrıyor deyince gelip sarılıp masaj yapmaya çalışıyor öpüyor vs .. kısacası sabredin büyüdükçe geçecek ve düzelecek. ( diş problemi olabilir, çok fazla tatlı yedirmeyin gbii şeyler söylemişti doktorum)
Oğlumu tanıyamıyorum artık :( evde istediği bisey olmayınca kendini paraliyor kafasına vuruyor pedagoga goturdum geçer dedi Inş geçer ama bende sabir kalmadi artık ses tonu yükseliyor yavaş yavaş en basitinden kek pişiyordu bugün fırında kontrol için açtım hemen geldi dokunmak istedi oğlum çok sıcak pissin yiyeceğiz dedim diye kendine vurmaya kendini yerden yere atmaya başladı

23 aydır tv açmıyoruz evimizde tablet yok telefon vermiyoruz. Eşimle bende kavga etmeyiz

Oğlumu tanıyamıyorum artık :KK43: evde istediği bisey olmayınca kendini paraliyor kafasına vuruyor pedagoga goturdum geçer dedi Inş geçer ama bende sabir kalmadi artık ses tonu yükseliyor yavaş yavaş en basitinden kek pişiyordu bugün fırında kontrol için açtım hemen geldi dokunmak istedi oğlum çok sıcak pissin yiyeceğiz dedim diye kendine vurmaya kendini yerden yere atmaya başladı
Zor biliyorum ama; görmezden gelmeye çalışın bu hareketleri yapınca onu yalnız bırakın ya da siz de onun yaptıklarının aynısını yapın hangisinde şaşırır ya da sakinleşirse bulduğunuz taktiği denemeye devam edersiniz

Terrible two...

Üzgünüm ama yapacak bir şey yok, bu durumların üstesinden gelmek için biraz araştırın önerileri, doktor tavsiyelerini falan.
Sizin çocuğunuza en uygun yöntemi siz bilirsiniz ama normal, gelişim sürecinin bir parçası bu.

Sabir etmekten beynim zonkluyor artık parka çıkarıyorum olmuyor evde oyun oynuyoruz olmuyor yemek yemiyor sürekli sınırlı herşeye mızmız artık dayanamıyorum bazen kızıyorum sonra vicdan azabından ölüyorum bunun bi çaresi yok mudur:KK43:

Tek çaresi sabır.
Çünkü o normal sürecini yaşıyor. Duyguları yeni öğreniyor.
İnan oda neden yaptığının farkında değil.
Anne olarak her zaman sakin kalmak çok zor biliyorum ama elinden geleni yap. O sinir anında 10a kadar say.
İnstagramda bir sürü pedagog var yazılar paylaşan onlaro oku motive ol.
Biz 32 aylığız biri bitti derken bir başka kriz atakları çıkıyor. Biz normal çocuktur diyip sakin kaldıkça işler düzeliyor.
Hepsi geçiyor merak etme.

Ekran vermiyormuşsunuz, sizi tebrik ederim gerçekten. Aletha Solter'ın Oyun Oynama Sanatı kitabını öneriyorum. Farkında olmadan yaptiginiz fazla kural koymak gibi hataların yol açtığı ya da sadece gelişim döneminin getirdiği bir sorun bile olsa inanılmaz sonuçlar yaratan oyun önerileri var kitapta. Önce soruna, sonra sorunun olası sebeplerine değiniliyor ve en son örnek vakalar üstünden oyun önerileri yer alıyor kitapta.

Ekran vermiyormuşsunuz, sizi tebrik ederim gerçekten. Aletha Solter'ın Oyun Oynama Sanatı kitabını öneriyorum. Farkında olmadan yaptiginiz fazla kural koymak gibi hataların yol açtığı ya da sadece gelişim döneminin getirdiği bir sorun bile olsa inanılmaz sonuçlar yaratan oyun önerileri var kitapta. Önce soruna, sonra sorunun olası sebeplerine değiniliyor ve en son örnek vakalar üstünden oyun önerileri yer alıyor kitapta.
Bu kitaba bakacağım çok teşekkür ederim inş 1 sene daha vermemek için çevremdekiler ile savaş halinde olacağım pes etmem umarım ekran konusunda

Back