23 Aylik Bebekte Yemek Sikintisi

Tablodakideli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2015
700
905
Hanimlar merhaba;
20 Ocak 2023 dogumlu bir kizim var.
Boyu kilosu fazlasiyla yerinde ancak beslenme rutinimizde sikinti var sanki. Sizlerle paylasip tabsiye almak istiyorum.
Ek gidaya geciste her seyi tam da doktorlarin da tabsiye ettigi sekilde hazirladim yedirdim. Blend etmeden kasikla ezerek verdim, yedi. Gel zaman git zaman, sebze yemeklerini tuketmek istemedi. Peynir yemiyor, bugun pirasa yaptim tam bir fecehatti.

Kizim gebel olarak,
Zeytin, her turlu et (kofte balik doner pirzola vs vs), tarhana corbasi, kapya biber, kuru incir, kuru uzum, yaban mersini, kuymak, yogurt yiyor. Peynir yemiyor, tostla ya da borekle yiyor. Yunurta yemiyor. Sabahlari avakado haslanmis yunurta hurma ozu kuruyemis yogurt peynir kabak vekirdegi ici vs karisim yapip plenderdan geciriyorum, puding gibi bi kivamda oluyor onu yiyor.

Ben bu cocuga kuru fasulye, nohut, pilav, ne biliyim sebze yemekleri asla yediremiyorum. Yani kendimize yaptigim haliyle yemiyor. Ancak tarhana corbasina gizliyorum sebzeleri oyle yiyor, ya da mesela kereviz corbasi icen cocuk, patates yemegi yemiyor, yemekleri ezip ezmemem blend edip etmemem de sonucu degistirmiyor. Yayla corbasi icmiyor bazen mercimek corbasi iciyor.

Kendimi eksik suclu yetersiz hissediyorum. Milletin cocuklarina imreniyorum, ne analar var diyorum. Ne pisiriyolarsa cocuklari da yiyor diyorum..
benimki ne zaman boyle olucak olucak ki merak ediyorum.
Taneli yemegi reddeiyor desem, kofte vs nasil yiyor? Ya da kapya biberi salataligi nasil yiyor..
anlamiyorum ve uzuluyorum. Tavsiyelere acigim.
Bu arada hala bineronu birakmadi
Ogle uykusu ve aksam uykusundan once
4 olcu su 3’olcu mama iciyor, daha versem onu da icer de simdilik bu kadar azaltabildim.

Daha onemli mevzular arasinda benimki ufurukten gibi kalmis olanilir ama inanin isin icinden cikamiyorum, resmen bugun aglamali bir kriz yasadim.

Benim kızımda 27 aylık. Aynı seninki gibi tadım aşamasında yaklaşık 1 yaşına kadar sebzeleri yedi. Sonrasında yemedi yemiyor. Ağzina bile sokmuyor tadına bile bakmıyor. Ek gıdaya ilk önce sebzeyle başladım meyveleri sona bıraktım. Kuralına uygun yani. Bununla bi ilgisi yok demekki. Hele 2_3 aydır severek yediği şeyleri bile doğru düzgün yemiyor. Buda 2 yal dönemiyle ilgili sanırım. Yemekte yoğurt varsa yoğurttan başka bişey yemiyor. Doğru düzgün yoğurt yiyemez olduk. Her zaman yediği bişeyi yemediyse yoğurt veriyorum ekmek banıp yiyor başka yemek yok yemiyor napim. Böyle bi durumda üzülüyorum ama hiç kendimi eksik yada suçlu hissetmem ben elimden geleni yapıyorum. Eşimde bende herşeyi yeriz. Hiç yemek seçmeyiz.bilmiyorum neden böyle. Büyüdükçe düzelir diye umut ediyorum.

Ben de konunuzu okuyunca kendimi eksik, suclu ve yetersiz hissettim. Çocugunuza imrendim, tablodakideli ne anaymış dedim. Ne pisiriyorsa cocuğu da yiyor dedim. Benimki ne zaman boyle olucak olacak merak ettim : )

Sevdiği ve her zaman yediği yiyecekler(9 10 puanlık) ile birlikte sırasıyla 10 üzerinden 7 8 puanlık sevdiği, sonra 5 puanlık sevdiği, 3 puanlık sevdiği ve hiç sevmediği yiyecekleri sunun. 10 ve 7 puanlık yiyecekleri en az 3 hafta sunun ve bu şekilde ilerleyin. Her zaman birlikte yiyin, yiyecekleri farklı formlarda sunun, masanızı eğlenceli hala getirin.

Kızınız maşallah çok güzel yiyor daha ne yesin. Çocuklarımızın da kendi karakterleri var. Başka cocuklarla karşılaştırmayın. Bir de kendinize ve çocuğunuza bu konuda haksızlık etmeyin.

Sizin ve esinizin yemek secmemesi cok guzel, illa ki sizden gorecek ve zamanla bir duzeni olacaktir diye dusunuyorum insallah..

Esim malesef yemek secer, annesinin evinde de boyleymis evlendigimiz bu yana da degismedi, disaridan pizza hamburger kebap tarzi seylerle omru geciyor adeta. Evde pisirip de yedirebildigim sinirli yemek var. Kurufasulue pilav, karniyarik, firinda makarna, kofte. Bana fusion mitfagi yemeklerinden bahsedip michlen yildizli sef performansi bekledigi de ouyor ara ara. Kizimdan once yapiyordum segisik seyler, ama ondan sonra ben de biraz bosladim. Sebze asla yemez, corba kuturu yok, sofra kulturu hala oturmus degil. Kizimla birlikte az az olustu, ben anlata anlata ama yok devami..
o yemeyince benim de istahim hevesim olmuyor.
Kayinvalidem bir defasinda “sen degistirirsin diye dusundum ama yok sen de yapamadin” dedi, cok icerlemistim. 40 yasina gelmis adam, bu yasa kadar edinemediuse bazi seyleri, benim elimden bir sey gelmez diyebilmistim sadece.
Ben her turlu sebzeyi yemegi severim. Yemedigim tek yemek mantar. O da migrenimi tetikliyor.
Umarim kizim babasina cekmez bu anlamda.
Amin.

İlk paragrafta ironi yaptimiz zannimca :) zira yemiyor pisirdiklerimi, cok afedersiniz totomdan yemek uyduruyorum yesin diye.
Bugun yaptigim pirasayi yesin diye resmen cok israrci oldum ki normalde de yapmam ama bilmiyorum bugun ne oldu bana..
neyse.. onerinizle ilgili sorum var, musaitliginizde yanitlaraaniz cok sevinirim.

Kizimin en sevdigi yemekler sirasiyla; kofte, doner, balik :)
Bunlari her gun versem yer.
Tarhana corbasinin da bi 8 puani var.
Bunun alti bi yemek yok :)
Yani asla agzina surmuyor. Sensoru var sipanin sanki, iki metre oteden aliyor kokuyu anliyor sanki.
O nedenle bu oneriyi nasil yapicam anlamadim.
Brokoli, karnabahar, tatli patates, havuc vs vs aklimiza gelebilecek her sebzeyi bol sogqnli sarimsakli buharda pisirip blemderdan gecirip tarhana corbasiyla karistiriyorum. Diger turlu tadina bile bakmiyor.
Bugun pirasayi gordu ben daha pisirirken ogh dedi, bunu nerden nasil ogrendi anlamdim. Ezdim iyice anlamaz belki diye tabagi horunce yine ayni hareket. Dudagina surdum tadini alir yer belki doye zira cidden guzeldi ama cocuk dudaklarini bile kapamadi. Bi guc bi lokma aldi agzina geri cikardi. Bizimki ya cok seviyor ya hic. O ara puanlar yok.
Yani bazen nohut fasulye de yemeyiversin et yiyor zaten diyorum, sebzeleri de corbanin icinde tuketiyor diyorum ama ne zamana kadar boyle olucak diyorum.
7 yasinda kuzeni var, ona ne verseler hep yermis, devamli onun hikayelerini dinliyorum. Kocam da sag olsun bu cocuk hep ayni tip besleniyor, cesitlendirmelisin dedikce bana buhranlar basiyor.

Kocam 32 yaşında saydiginjz çoğu şeyi yemiyor. Yemeyen yemiyor yani kendinizi eksik hissetmenizin bir anlamı yok ki. Yediği şeylere kata kata vermeye devam edin. Dayımın kızı doğduğu günden beri peynir yemiyor , tadını biliyor musun diyorum hayır diyor ama peynir aldığın çatalla herhangi bir şeye dokun görmese bile bunda iğrenç bir tat var diyor, nereye gizlersen gizle bunun tadı iğrenç diyor.

23 aylık bebek niye pırasa yesin ki, ben de yakın zamanda yemeye başladım, eşim hala yemez evde yemek seçen olunca çocuklar da seçiyor. Bir de herkes her şeyi sevip yemek zorunda değil. Bizde durum daha kötü. Yediği şeyleri pişiriyorum ben de artık

Benim oğlum da 23 aylık, balık, köfte, peynir,zeytin, haşlanmış yumurta, salatalık, kuru incir, kuru üzüm vs muz haricî meyve yemiyor, geri kalanları bir şekilde çok gönüllü olmasa da yiyor acıkınca, bu arada emziriyorum hâlâ. Kahvaltıya peyniri tost yaparsam yer, pankek şeklinde yer, patates kızartması yer diğer türlü birsey yapamiyorum kahvaltılık seçenek yok.

Keşke ironi yapsam ama benim kızım 2.5 yasına gelecek daha yeni yeni doğru düzgün yemeye başladı. Ben kreşe gitmesinin etkili olduğunu düşünüyorum. Diğer çocuklardan göre göre az da olsa yemeye başladı. Çorba hiç yemez hala. Gerçekten okurken keske benim kızım da bu kadar yese diye gecirdim :)

Mesela köfte 10 puanlık yemek bizim için. Yanına patates ekliyoruz. (Farklı şekil ve boyutlarda kurabiye keseceğiyle yıldız vs. gibi şekil de yapabilirsiniz. ) Bunların yanına iki hafta tarhana çorbası + sebze (şekilli havuç, kocaman brokoli, kocaman karnabahar)( haşlanmış veya fırında olabilir)
Bu iki hafta boyunca kofte, doner, baliktan biri + tarhana + sebze devam ediyoruz.

Diğer haftalarda kofte, doner, balik + sebze
Biraz sebzeleri yemeye başlayınca da tarhana +sebze

Sebzeleri mucver yapabilirsiniz veya kek. Bu sekilde farkli formlarda sunabilirsiniz. Baklagilleri un haline getirip krep veya tost yapabilirsiniz. Ancak hic zorlamayin. Birlikte hazirlayabilirsiniz. Renkli tabaklar kullanabilirsiniz. Sebzeleri smoothie yapabilirsiniz. Yere örtü serip yerde yiyebilirsiniz. Kendisinin yemesine izin verebilirsiniz. Meyve sebze kartları var onlardan alip birlikte inceleyebilirsiniz.

Bir de kocaniz cok biliyorsa kendi yapsin ve yedirsin. Hatta bazen yalnız bırakın onlari baba kiz yemek yapıp yesinler. Baba farklı tarifler denesin.

Kardesler arasında dahi bu konuda farklılık var o yüzden sakın kıyaslamayın. Çocuğun yanında konuşmayın.

Aynı benim eşim de böyle çocuk babasını örnek alıp yemek seçmeye başlamış olabilir mi acaba benim bebek daha doğmadı ama tırstım şimdi XD

Cok haklisiniz, bildigim sisteme devam edecegim bir de iamonmyway in onerisini deneyecegim..

Yalniz olmadigima sevinmem gerek sanirim ama yemeyen yemek secen cocuk o kadar zor ki sevinemiyorum, allah size de kolaylik versin, dilerim tez vakitte bulduklarini yiyen afiyetle saglikla gelisimlerine devam eden cocuklar olarak buyurler..

simdi anladim sizi.. size de kolayliklar diliyorum.. mucver arada yapiyorum evet yiyor havasinda olursa.. bakliyatlari dediginiz gibi un olarak zaman zaman kullaniyorum. Hani benim derdim bizim tabagimizda olan haliyle o da yesindi ama sanirim halime sukredip tavsiyenizi deneyerek yoluma devam edecegim..
40 yasinda adam yemiyorken henuz iki yasini bile tamamlamamis cocuktan bu kadar sey beklemem hem ona hem kendime haksizlikmis..
Kocam sag olsun beni boyle eksik ve suclu hissettiren oydu ama artik ne ona ne kayinvalideme asla ve asla kulak vermiycem. Tekrar tesekkur ediyorum.
Not: kres ortami ya da akranlwriyla beraber olsugu anlar her anlamda cocuklarin gelisimi icin muthis ortamlar.. kizimi 4 yasina kadar krese vermemeyi planladim ben de ise ara verdim, bazen bu fikrimi gozden gecirmem gerektigini duaunuyorum.

Aynı benim eşim de böyle çocuk babasını örnek alıp yemek seçmeye başlamış olabilir mi acaba benim bebek daha doğmadı ama tırstım şimdi XD
:) mumkun, zira cocuklar soylediklerimizi degil yaptiklarimizi ornek alip modelliyorlar. Ama korkmayin, esinizle bu konulari simdiden guzel guzel konusun. Uyumlu biriyse size ve evladiniza bu anlamda destek olucaktir zira herkes benimki gibi aliskanliklarindan konforundan vazgecmeyecek diye bir kaide yok. Siz olumlu dusunun ve mutlaka konusun her firsatta. Bu anlamda bideolar bilgilendirici post makale vs paylasin onunla.
Simdiden saglikla evladinizi kucaginiza almanizi diliyorum.. sahane anlar, tadini cikarin hamileleginizin zira o donem de ozleniyormus.. karnindayken baska bir bag, yqnindayken baska.. hespnin tadi baska, ve bence birnirinin yerini tutmuyor. O nedenle icinde bulundugunuz an her neyse doyasiya yasayin bu keyfi..

Benimkiyle arasında 1 ay var. Konunuzu okurken keşke benimki de böyle yemese dedim
Normal bence bunlar. Benimki köfte yemez mesela, köfte yemeyen çocuk ben bi bizimkini biliyorum. Napayım, balık ve pirzola seviyor onları veriyorum.

Pırasayı çorba yapıyorum ben, öyle içiyor. Sebzeleri genelde çorba veriyorum. Tahıl bizimki de yemiyor. Bulgur yemiyor, pirinç pilavı yiyor. Tencere yemeği pek yemiyor ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…