22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Cok sey kaybetmişsin diyene cevabım bu olurdu cunku bitek bunu yapmadım.
15 yaşında cocuk lar gibi laf ebeliği yapıp biraz daha komikleşmek isterseniz yine devam ederiz . yarın tekrar görüşelim.
Gerçekten mi? Bir tek bunu mu yapmadınız? Tiyatroda,operada matinelere, gündüz konserlerine, gündüz festivallerine, günübirlik tatillere (aman ezan okunmasın), sinemada sadece ezandan önce bitecek seanslara, güneşin altında sahilde yürümeye, düğüne derneğe toplantıya gündüz vakitlerinde gittiniz de bir disko bar kaldı yani. Eh o da eksiklik bence yeterince komik oldu sanki.

p.s. Çoğul eki birleşik yazılır.

Şahsi fikrim 22 yaş çok da büyük değil.
Evet, 22 büyük değil.
İş evlenmeye, çocuk doğurmaya, bir adama ‘karılık’, bir anneye ‘gelinlik’, eve para getirmeye ‘çalışan’ olarak geldiğinde, eşek kadar insan, kendi sorumluluğunu al olan ülkede; ne hikmetse kadınlar bir tek(!) kendi keyiflerince gezmek, sosyalleşmek, tatil yapmak ya da keşif yapmak istediğinde ‘küçük’ oluyor...

Güzel tespit, evet büyük değil.
Okumaya, kendini geliştirmeye, gezmeye, yeni deneyimler edinip kendini tanımaya ve tanımlamaya, bir cafede barda arkadaşlarıyla sohbet etmeye geldiğinde ise mevzu, hiç küçük değil emin olun.

Yorumların çoğunu hayretle okudum. Kız çocuklarınızi sakin dışarı çıkarmayın kafeslerinde büyusunler koca evine gidene kadar.

18 yaşında degildim üniversite kazandığımda. Puanım yettiği halde ailemin yasadigi şehirde ( büyük şehir köklü universiteler var ) değil de hayallerimin şehrinde üniversite tercihi yaptım. Ailem hep destek oldu. Ne zaman ararlarsa actim ya da açmaya calistim. Hiçbir sey gizlemedim. Ailesinden baskı gören arkadaşlarım yalan söylerlerdi. Ailesi yalana yonlendiriyordu cunku. Bazi aileler herkesin bir birey olduğunu unutuyorlar .evet ebeveyn sizsiniz ama sahibi değilsiniz. Bırakın kendi yanlışlarını yapsın gezsin eglensin. Bırakın hata yapmaktan korkmasın. Bırakın çocuklarınız kendi hayatlarını yaşasın, sizin empoze ettiğiniz hayatı değil .

Dip not: burada ki coğu kişinin kız çocuğu evinde otursun düşüncesiyle hareket ettiğini düşünüyorum.

bugüne kadar kiz-erkek ayrımcılığı hiç yasamadim açıkçası. Benim yakın çevrem kıza da aynı,erkeğe de aynı davranir. Mesela annemin panik ve cam fanus sevdalısı bir insan olması tek bana değil, dedeme,ananeme ulaşamayınca da panik olur, konu komsuyu arar baktirir, telefonun seslerini kısmişlarsa azarlar. Babamla memlekete gittiğinde adamın tek dönmesine izin vermez (çok uzun yol) akrabadan eşten dosttan İstanbul'a gelecek birini arar,zorla bulur eşlik etsin diye. İstanbul'a gelmişken birkaç gün bizde kalan akrabanin oğlu bile biraz geç kalsin yüz kere arar.
Yani onun araması,darlamasi "kadın" olduğum için değil, yapı olarak böyle panik bir insan olmasından kaynaklı. Kediyi bile rahat bırakmıyor, azıcık saklansin 'neyse,çıkar bir yerden' demez, elinde mamayı sallaya sallaya dakikalarca gezer evin içinde Yapısı bu yani kadının :) çok panik ve otoriter bir insan.
Ama o panik oluyor diye neden ben hayatımı yaşamayayım ki? Neden içimde kalsın? Neden güzel ülkemin şelalelerinin dibinde "aman annem korkar' diye düşünüp bir başıma kamp yapmayayım,neden imkanım,param ve vaktim varken "annemin anksiyitesi azmasin,bana ulasamazsa delirir" diye dünyayı keşfetmeye çıkmayayim??
Ona da hep diyorum "annelik, endişelik hali" . Daha hamileyken endişe etmiyor muydun sağlıklı mı,aman hareker etmedi bilmemne. Doğdum ayrı terane, büyüdüm ayrı...yani endişe etmek anneliğin fıtratında var. Endişeden uzak,kafa rahat bir hayat istiyoduysan anneliğe hiç girişmeyecektin...
Dünyaya bir kere geliyoruz sonuçta.

İyikide gitmemişim zaten. En buyuk eksikliğim bu olsun

Annenin evindeyken ister 50 yaşına gel onun kanatları altındasındır. Ve dünyanın binbir türlü hali var kadın sen dısarda eglenirken neler geçiyordur aklından neler.. bence anneyi kırmaya gerek yok ne diyorsa yapmalısın en azından uymalısın tabi bazen istisnalar olabilmeli onuda güzelce kırmadan anlaşmalısın..

Ben onu kirmiyorum fakat o beni kırmayı kendine hak görüyor bu durumu napicaz ?

Yaa peki kedinin suçu ne kediye neden bu baskı evet insanlar hep ama o benim annem beni doğurdu büyüttü simdi de ben onun gönlünü etmeliyim diyor ama annelik bir tercih meseledir gönüllü olarak dünyaya getirir gönüllü olarak bakar bunun için anneler baş tacıdır sevilir ama minnet duymak her dediğini yapmak zorunda hissetmek sağlıklı bir bakış açısı değil.

35 yaşım, evliyim, annem arıyor napıyorsun diye arkadaşlarımlayım diyorum, saat 11 ne yapıyorsun diyor tek başına evliyim yaa, beyim sorun etmiyor annem hala aynı annem

Çook normal, ben evliyim 26 yasındayım. annem hala bazı şeylere karışır. Sonuçta kötülüğğmüz için değil ama konuşma biçimi uyarış tarzı insanınn psikolojisini bozabiliyor. Karşılıklı oturup anne kız konuşup belki çözebilirsiniz. Üzüldüğünüzü, rahat olmadığınızı vs. Arkadaşlarını tanıştırabilirsin annenin içini ferah tutmak için..

Eğer toplu ulaşımın olduğu tenha olmayan bir yerde yaşıyorsanız 9 çok erken bir saat. Evet dışarısı it kopuk dolu, evet türkiye kadınlar için tehlikeli bir yer ama malesef bunun çaresi kızlarımızı kadınlarımızı evimize kapatmak değil. Annenizin yöntemi yanlış. Oturup adam akıllı anlatmaya çalışın, olmuyorsa da söylediklerini bırakın bir kulağınızdan girsin öbürüncen çıksın canınızı sıkmayın hiç.
Bu hayata bir kere geldiniz, ilerde yitip giden gençliğinize çok üzülürsünüz. Bir an önce ekonomik özgürlüğünüzü elinize almaya çalışın. Sonrasın da karışamaz zaten. Burada yazılanları da dinlemeyin. Annenizin tavrı kesinlikle normal değil. Lise çağımdan beri eve geliş gidiş saat sınırım hiç olmadı. Ben de kendim gece 12 yi hiç geçmedim. Zaten aşırı merkezi bir yerde oturduğumuz için 12 de bile sokaklar dolu olduğu için hiç sıkıntı yaşamadım. Ailem de tedirgin oldularsa da bana hiç hissettirmediler. Ben de hayata öcü gibi bakmadım bu sayede. Siz de annenize bunları anlatmaya çalışın.

Al karşına konuş sakin olduğu bi an. Kahvenizi yap içerken böyleyken böyle de. 9 da değil de 8 de gel, Yavaş yavaş alıştır. Ailen o şekilde, inatlaşırsan işler sarpa sarar. Tatlı dil ve uyum sağlayarak Orta yoldan yavaş yavaş kendi isteklerine evireceksin. tr yaşıyorsun, orta yol bulucu olmak çok avantaj sağlar. Ben böyleyim şartlarım da bunlar diyebilmek için ayrı eve çıkabilecek gücünün olması gerekiyor.

O kadar acı haberler, olaylar duyuyoruz ki kız olsun erkek olsun endişelenmekte haklılar. Çocuğum olmadığı halde içim yanıyor her genç için. Sen kendine dikkat etsen bile çevreden ne zarar gelir bilemeyiz. 22 hala genç bir yaş.

Her anne endişelenince sakin konuşmuyor malesef. Annen haklı ama tepkisini doğru şekilde göstermiyor.

9 da İstanbul için geç bir saat değil, her zaman olan birşeyde değilmiş üstelik.

Nerede,kiminle olduğunuzu biliyorsa biraz daha sakin olabilmeli anneniz, normal zamanda sakin sakin konuşmayı deneyin.

Burada yazılmış annem kaç yaşına geldim karışıyor diye, bende 32 yaşındayım akşam yürüyerek kendi evime geçecek olsam annem gidince haber ver der bu başka birşey bağırıp çağırmak ise başka.

Geçen sene olsaydı bu kadar kasmamalı derdim ama son zamanlarda virüsü, cinayetleri çok fazla kötü şey oldu psikolojiler yıprandı. Şimdi anneyim son haberler ve olanlar yeterince üzdüğü için kontrolcü olmasını anlayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…