• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
27 yasindayim ve evliyim annem uzakta olmamiza ragmen ben eve girmeden rahat edemez. Devir o kadar kötü ki bu yuzden anneni anlayisla karsila. Her gün kadin cinayetleriyle ilgili haberleri duymak bir anne icin kolay degil

Şunu çok merak ediyorum konu sahibi arkadaşım.
Hadi annen seni serbest bıraktı geç saatlere kadar istediğini yaptın diyelim.Annen de hiçbir şekilde sana sormadı nereye gittin kiminle idin vs..diye .. Hiçbir zman hesap sormadi..Allah korusun insanlık hali ki (en çılgın yaşlar senin de) bir hataya düştün her türlü diyorum. işte o zaman inancın olsun ki kalbinden geçirecektin ki keşke annem sorumlu bir anne olsaydı da beni uyarsaydi geç saate kadar nerede idin vs
....
şunu unutma ki insan sevdiği kişiyi önemser tedirgin olur.
sevdiğin biri veya seni seven eşin olsa aynisini yapardı senin için tedirgin olurdu.
Tabiki ANNE gibi kimse asla olamaz.
Zamanı gelir evlenirsin eşi ile insan ne kadar birnrini çok sevse de eşin snaa en kızgın anında seni atar ama anne atmaz (her anneyi kastettmiyorum) Burda okuyoruz 10 yıldır birbri için aşkından ölüp biten evlendikten sonra birbrine değer vermeyen 3 ay sonra boşanmak için can atan insanları...
elbette hepimiz annemiz ile tartışıyoruz bazen..Ama kalp kırmak değil gönül kazanmak gerek 😊🌸
ANNENIN KIYMETINI BIL LÜTFEN CANIM:KK36:
Bir kadın, doğruyu yanlışı bilemez sizin mantığınızla, doğru anladım değil mi?
Mesela akşam 6 da eve giderse uyuşturucu ortamı görmez, sevgisiyle tenhalarda sevişmez, yanlış arkadaşlık kurmaz vs.

Öyle mi sanıyorsunuz, güneş enerjisiyle iyilik mi var dünyada?

Aileme milyon kere teşekkür ediyorum beni 13 yaşımda yatılı okulda bıraktıkları için.
Çünkü irdeleme, bana zarar vereni görme ve koruma güdüsünü kendim edindim, hayatımda bir başkasının aklına da himayesine de ihtiyacım hiç olmadı.
Başım dara düşse ablamdan (bakın yine genç bir kadın) başka arayacak insan aklıma bile gelmedi.

Komik yani, gerçekten komik bu söyledikleriniz.
Evde olunca ne engelleniyor, bu korunmak istenen kadınlar neyden kaçıyor, kaçıyoruz?
Sokaktaki bakkal amcanın, eve gelen sucunun, kapıcının sapık olma ihtimali yok ama, sokaktaki herkesin var.

Hayır efendim, kadınlar evden ancak kırmızı kuşağıyla babadan kocaya törenle devredilir dönemi bitti, hiçbir şeyden de kaçmıyoruz.
Gece gündüz hayatın her alanında varız.
Bu engelleyecek olan oğul yetiştiren aileler, haklarımızı koruyacak olan yasa koyuculardır.
Ailelerin böyle bir mantıkla kimseye baskı uygulaması hiçbir zaman seçenek dahi olamaz.

Walalhi kuusura bakmayın ama bu sıkmak değil.. sıkmak demek tamamen dışarı çıkmasına engel koymak...
Empati bu kadar mı zor ?
Bunların hepsi empati eksikliğinden...
Konu sahibi kendisini annesinin yerine koysun bakalım bir kendi çocuğuna olsa ne yapacaktı?
Ayrıca bizde zmaninda belirli saat vardı iyi ki yapmışlar çok şükür istediğimi de yaptım yarım saat erken gelmenin hesabını yapiyosunuz
Yok ben yarım saat erken gelmenin hesabını yapmıyorum. 22 yaşında bir genç kadının eve girip çıkacağı saate kendisinin karar vermesi gerektiğini savunuyorum. Ailesine haber verdiği ve güvenli bir şekilde gidip geldiği sürece istediği saatte eve gelebilmeli.

Emaptiyi bir de siz gençlerle yapmayı deneseniz mesela?

Ooo 22 yaşına gelmişsiniz hala karışıyor demek. Siz ki koskocaman insan olmuşsunuz. O zaman şöyle yapın çalışın kazanın kendi evinize geçin ve istediğiniz saatte istediğiniz yapın. Immm o olmuyor mu yoksa?O zaman o kadar da büyümemişsiniz hala ve hala ailenize muhtaç ve tabiisiniz. Ayaklarınızın üstünde durun ve istediğinizi yapın. Tabii çalışırken ve ev gecindirmeye uğraşırken tek başına enerjiniz çok çok kalırsa.

Annen artik derdi sadece endişe degil, kontrol etmek. Özelikle tek çocuksan. Annen tüm hayatini sen üzerine inşa etti.

Ancak zaman akiyor. Ona bagli bir bebek degilsin. Ona ihtiyacin azaldi. Annen bu yeni gerçek ile nasil baş edecegini bilmedigi icin, bu kurali koyuyor.

Eger özgurlük istiyorsan, annenin suyuna giyme. Degismez. Dişariya cikma olayini kademe kademe yükselt. Mesela ayda bir yerine, haftada 1 git. Sonra haftada 2,... Ve eve gelme saatinide yükselt. Saat 9, sonra 9 bucuk, 10,..

Eve geldiginde hemen odana git. Annen birak bagirsin cagirsin. Bir süre sonra alisacaktir.
Teşekkür ederim sanırım böyle yapicam.Burada esip kukredigime bakmayın şu ana kadar bı kere bile ne istersem yaparım bana karışma diye karşılık vermedim ona.onu kırmayı istemiyorum çünkü ama onu kırmamak için hep ben kiriliyorum ve fedakarlık yapmak zorunda kaliyorum.cok yorucu geliyor

Aynen öyle 18 yaşına gelince ya bu evde kalacaksan kira ode ya da basının çaresine bak diyorlar.
Kusura bakmayın ama araştırmadigjniz çok belli tavsiye ederim araştırin zarar gelmez :işsiz:
Ne güzel işte yapıyorlarsa da en doğrusunu yapıyorlar. Sorumluluk alıyor çocuklar, hayatı öğreniyor. Miss...

Ülkelerin yaşam biçimleri, aile yapıları araştırarak değil, o insanları tanıyarak hatta aralarında yaşayarak öğrenilir. Sizinki takvim gazetesinden falan öğrenilmiş gibi 😂

Ooo 22 yaşına gelmişsiniz hala karışıyor demek. Siz ki koskocaman insan olmuşsunuz. O zaman şöyle yapın çalışın kazanın kendi evinize geçin ve istediğiniz saatte istediğiniz yapın. Immm o olmuyor mu yoksa?O zaman o kadar da büyümemişsiniz hala ve hala ailenize muhtaç ve tabiisiniz. Ayaklarınızın üstünde durun ve istediğinizi yapın. Tabii çalışırken ve ev gecindirmeye uğraşırken tek başına enerjiniz çok çok kalırsa.
Bu nasıl bir düşünce?

Nerede olduğunu söyleyip kaçta geleceğini söyledikten sonra aile bilir ve dahada üstelememesi gerekir.

22 yaşında genç bir insan kendini eve mi kapatsın?

Bağnazlık sizinki ya

Bağlılık ile bağımlılık çok ayrı şeyler.

Bir kadın, doğruyu yanlışı bilemez sizin mantığınızla, doğru anladım değil mi?
Mesela akşam 6 da eve giderse uyuşturucu ortamı görmez, sevgisiyle tenhalarda sevişmez, yanlış arkadaşlık kurmaz vs.

Öyle mi sanıyorsunuz, güneş enerjisiyle iyilik mi var dünyada?

Aileme milyon kere teşekkür ediyorum beni 13 yaşımda yatılı okulda bıraktıkları için.
Çünkü irdeleme, bana zarar vereni görme ve koruma güdüsünü kendim edindim, hayatımda bir başkasının aklına da himayesine de ihtiyacım hiç olmadı.
Başım dara düşse ablamdan (bakın yine genç bir kadın) başka arayacak insan aklıma bile gelmedi.

Komik yani, gerçekten komik bu söyledikleriniz.
Evde olunca ne engelleniyor, bu korunmak istenen kadınlar neyden kaçıyor, kaçıyoruz?
Sokaktaki bakkal amcanın, eve gelen sucunun, kapıcının sapık olma ihtimali yok ama, sokaktaki herkesin var.

Hayır efendim, kadınlar evden ancak kırmızı kuşağıyla babadan kocaya törenle devredilir dönemi bitti, hiçbir şeyden de kaçmıyoruz.
Gece gündüz hayatın her alanında varız.
Bu engelleyecek olan oğul yetiştiren aileler, haklarımızı koruyacak olan yasa koruyuculardır.
Ailelerin böyle bir mantıkla kimseye baskı uygulaması hiçbir zaman seçenek dahi olamaz.
Yahu ne alakası var
Sizin içiniz dolmuş bana o kadar alakasiz cevaplar yazmissiniz ki neyse sıkıntı yok.
Siz kendi çocuğunuz olursa sabahlara kadar müsade edersiniz ok.
Konuyu o kadar saptirdiniz ki karşıyı SUÇLAMA modundasiniz.
Konu sahibi umarım bu kadar söylemeden net cikarisin tatlım sonucu..

Ne güzel işte yapıyorlarsa da en doğrusunu yapıyorlar. Sorumluluk alıyor çocuklar, hayatı öğreniyor. Miss...

Ülkelerin yaşam biçimleri, aile yapıları araştırarak değil, o insanları tanıyarak hatta aralarında yaşayarak öğrenilir. Sizinki takvim gazetesinden falan öğrenilmiş gibi 😂
Evet o yüzden şu an ABD de uyuşturucu bağımlısı oranlar vb.vakalae en çok değil mi ohh ne güzel sorumluluk veriyorlar :işsiz:
Sizde çocuğunuz 18 yaşına gelince aynısını yapın o halde.

Tabiki var saka mı yapıyorsunuz? şok oldum şuan...
Almanya da yaşayan yengem var
Üniveriste de hazırlık okudum ABD li bir hocam vardı.
Hepsini geçtim açın bir belgesele bakın bakalım görürsünüz hepsini anlatıyor.
Bence bir araştırın derim.

Türkiye'de yaşayanlar çok şanslı da diyor mu yengeniz ?

niye bu kadar farklı bakiyosunuz. evet gunes enerjisiyle olmuyo değil, surda suan kac kez polis geldi gitti heryer güllük gülistanlik değil.
o annenin endisesini anlayabiliyorum benim de evladim var ve evet eski kafa dediginiz gibi aksam ezanindan önce eve gelmesini istiyorum.

Yahu ne alakası var
Sizin içiniz dolmuş bana o kadar alakasiz cevaplar yazmissiniz ki neyse sıkıntı yok.
Siz kendi çocuğunuz olursa sabahlara kadar müsade edersiniz ok.
Konuyu o kadar saptirdiniz ki karşıyı SUÇLAMA modundasiniz.
Konu sahibi umarım bu kadar söylemeden net cikarisin tatlım sonucu..
Hiç saptırmadım
İyi ki ailem beni aramış, eve erken gitmişim de yanlışa düşmemişim dersiniz diyerek konu sahibinin ve böyle genç kadınların beyinlerini yok eden sizin yazınızdır, dönün bir daha okuyun!
Suçluyorum evet, şu günlerde bile hala kadınların bırakın şu bu hayatı, sosyal yaşamda var olmasına engel olan, arkadaşlık ilişkilerine karışan bir de bunu ebeveyn olmak böyle bir şey sen de anlarsın zihniyetiyle normalleştirilmesine çok ama çok kızıyorum!!!
Çünkü aynı ebeveynler ‘hayırlı’ bir kısmet, apartmanları, dükkanları olan bir oğlancık gelip isteyince, o kafede oturmasına müsade etmediğini kızını veriveriyor.
Çabucacık hem de...

Mesela ne kaybettim. Eğlence mekanı gormedim bar görmedim alkole alısmadım. ondan hariç gundüz yapabileceğim aktiveteleri de yaptım gezebilecegim yeri de gezdim. Kaybettiğim bar diskoysa iyi ki kaybetmişim.

İyi de siz bilmediğiniz bir şey üzerinden yorum yapıyorsunuz. Deseniz ki bir kere gittim sevmedim benlik değil tamam ama hiç gitmediğiniz, görmediğiniz, bilmediğiniz, yaşamadığınız bir ortam için iyi ki gitmemişim demeniz garip.

Biraz bakış açınızı geniş tutarsanız akşamları sadece bar, discoya gidilmiyor. Tiyatrolar akşam oluyor, konserler akşam oluyor. Bunları kaybetmişsiniz mesela ama zaten bunlara da muhtemelen gidemediğiniz için ne kaybettiğinizi de bilmiyorsunuz.

Alkole alışmak konusuna gelince o tamamen kişinin elinde olan bir durum, arkadaşlarıyla her gün alkollü mekana gelip tek damla alkol ağzına sürmeyen tanıdığım çok insan vardı üniversitede. İradeyle, istekle ilgisi var. Bara gidince alkole alışmak zorunda olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

Evet o yüzden şu an ABD de uyuşturucu bağımlısı oranlar vb.vakalae en çok değil mi ohh ne güzel sorumluluk veriyorlar :işsiz:
Sizde çocuğunuz 18 yaşına gelince aynısını yapın o halde.

En çok falan değil keşke doğru araştırma kanalları kullansanız. Abd savundurtuyorsunuz insana.

18 yaşında lise biter, üniversite okumayacaksa ne yapacaz çocuğu evlenene kadar kavanozda mı saklayacaz? Tabi ki gidecek çalışacak, aile evinde yaşıyorsa eve maddi katkıda bulunacak ayrı evde yaşamak istiyorsa da sorumluluğunu alıp gidecek. Üniversite okursa aynı şeyler 22-23 yaş için geçerli olacak.

Türk kültürü sanki çok muhteşem. burda 35 yaşında ana bağımlısı insanları hiç okumuyoruz, evlenecek koca koca insanların ailelerden beklentilerini görmüyoruz, aile kurmuş insanların aileden maddi yardım aldığına verilmediğinde kavga çıkarttığına hiç şahit olmuyoruz gibi...

bana da annem cok kizardi. Babam hic demezdi niye gec geldin diye. Annem yüzünden yalan soyleyip dururdum. Üniversite de oh sehir disinda kimse yok rahattim diye düşünürdüm. Ama simdi anneme hak veriyorum...Suan 18 aylik kizim var. Sert bir üslupla konuşmam ama hava kararmadan evde olması gerektigini bir şekilde büyüdükçe öğreteceğim. Hele ki git gide sapiklaşan vahşi insanlar oldukça. Eşimde takmış kafaya 3 yasinda karate tekvando ne varsa kursa göndereceğim, biz yokkende kendini korusun diye. Ortalik fena yani canim, basina is gelse en cok anne yüreği yanar. Ve annen baban bunu biliyor.

Bu nasıl bir düşünce?

Nerede olduğunu söyleyip kaçta geleceğini söyledikten sonra aile bilir ve dahada üstelememesi gerekir.

22 yaşında genç bir insan kendini eve mi kapatsın?

Bağnazlık sizinki ya

Bağlılık ile bağımlılık çok ayrı şeyler.
Benim bağnazlıkla hiç ama hiçbir alakam yok. Siz diyorsunuz ki hem maddi manevi aileye dayansin gem de kurallara karşı gelsin. Avrupada gençler daha rahat mesela ama geneli de çalışıyor cocuk bakıcılığı yapıyor gecelik ya da part time garsonluk vs. Benim de kızım var neredeyse 10 yaşında ve ben onu okurken de çalışmaya teşvik edeceğim. Isterse gece 3eKadar parttime barda çalışsın.. Benim evimin 200 metre ötesinde çokça gittiğim bir bar var ve öğrenciler çalışıyor hep..Neyse benim demek istediğim başka siz başka yorumluyorsunuz.

Senin yasinda ogrencilerim var benim. 22 yaşı cok mu olgun goruyorsun? Annenden daha mi tecrubelisin ya da, ergenlikten henuz cikmis biri olarak? 15 yas ile 20 li yaslar arasinda cok mu fark var saniyorsun? Yazdiklarimdan sadece 15 yasindaki oglumu mu gordun? 48 yasindaki kendimi de yazmistim oysa. Bir alt cumlesinde annemin gozunde hala 5 yasindayimdi. Sunu da yazdim, ben annenin yerinde olsa idim ben de sana kizardim. Bir gun kendine ayri bir duzen kurdugunda istedigin saatte gelebilirsin evine ama henuz baba ocaginda yasiyorsan o evin kurallarina uymalisin, ki bu da senin iyiligin icin emin ol. Anneler cocuklarinin iyiligini ister cunku.
Ben annemle büyümedim kime ne anlatıyorsun ya? 22 yaş üniversite bitimine denk gelir insanların iş hayatına atılmaya hazırlandığı hatta bazılarımızın çoktaan atıldığı yaşlardır. “Ev kuralları” akla mantığa yatkınsa kabuldür ama üniversite öğrencisi eve her zaman 9 dan önce gelemez. 11 okey ama 9 hayır.

En çok falan değil keşke doğru araştırma kanalları kullansanız. Abd savundurtuyorsunuz insana.

18 yaşında lise biter, üniversite okumayacaksa ne yapacaz çocuğu evlenene kadar kavanozda mı saklayacaz? Tabi ki gidecek çalışacak, aile evinde yaşıyorsa eve maddi katkıda bulunacak ayrı evde yaşamak istiyorsa da sorumluluğunu alıp gidecek. Üniversite okursa aynı şeyler 22-23 yaş için geçerli olacak.

Türk kültürü sanki çok muhteşem. burda 35 yaşında ana bağımlısı insanları hiç okumuyoruz, evlenecek koca koca insanların ailelerden beklentilerini görmüyoruz, aile kurmuş insanların aileden maddi yardım aldığına verilmediğinde kavga çıkarttığına hiç şahit olmuyoruz gibi...

Ya çalışmayan çocuğa bile çık git evden demiyor kimse.Gerçekten şu salak yalanı kim attı acaba ortaya çok merak ediyorum.Bir siz anne babasınız he,geri kalan herkes çocuğunu atıyor sokağa,kafalar müthiş.

Aynen öyle 18 yaşına gelince ya bu evde kalacaksan kira ode ya da basının çaresine bak diyorlar.
Kusura bakmayın ama araştırmadigjniz çok belli tavsiye ederim araştırin zarar gelmez :işsiz:

Avrupada yasiyorum ve bunu her aile yapmiyor. Ancak evet 18 yasinda sonra cocuga daha cok sorumluluk verilir. Cogulari 20li yaslarda ev kiraliyor, yada sevgili ile beraber yasiyor.

Ki bence bu iyi bisey. Bizde ne oluyor? Ancak evlenince o evden cikiliyor. Ister yas 30 olsun. Tatile yanliz gidilmiyor. Her işe anne baba kosuyor. Torun oluyor yok erkek tarafi bebek odasi alsin, yok 3 yasina kadar babaanne, anneanne baksin oluyor.

Cocuklar gec olgunlasiyor, birey olamiyorlar. Burda kac konu var erkek ana kuzulari üzerine. Cocuklara kisaca hayat ögretilmiyor.

Back