- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi Diamondheart
-
tabi ki okuyabilir yetiştirme tarzımdan zaten kendisi dikkat eder ben de şehir dışında okudum ailem hiç araştırmadı sormadı ama 9.30 dan sonra hiç dışarda kalmadım ankara gibi yerde .siz çıkabilirsiniz saygı duyarım çünkü bana zararınız olmadığı sürece herkes istediği gibi yaşasın kafasında olan biriyimÜniversiteyi baska sehirde okumak isterse?
Üniversiteyi seneye bitircem inşallah.kendi evimi gecindircek param olduğunda hala böyle davranmaya devam ederse taşınmayı planlıyorum.umarim başarılı bir iş hayatım olur çok uğraşıyorum ve calisiyorumCanim sen haklisinda aileler de degismiyor. Üniversiteyi baska yerde oku firsatin varsa. Alisiyorlar o zaman ama yanlarina gelince yine ayni tabi.
Haklısınız gençsiniz gezmek eğlenmek istemeniz kadar doğal bir şey yok ama inanın Türkiye de yasamaya garantin yok o kadar pislik var ki neyin nereden geleceğini bilemiyorsun Allah kimseyi kötüyle karşılaştırmasın cnm yolda yürümeye korkuyor insan hele ki bayan olmak bu ülkede en zoru yaşamak içinHaklısınız fakat kötü insanlar ben yolda benimle birlikte on tane daha insanla yururken bana napabilir ki? Yaşadığım yer gerçekten aşırı kalabalık bu saatlerde bile gündüz dolaşmaktan bı farkı yok.onun dışında zaten kötü insanın hayatima nerden gircegi belli olmaz işten de olur aileden de bunun çözümü hava kararınca dışarda olmamak degildir
9.30 mu peki 10.00 olunca dagdan kurtlar mi iniyor ? Ben cikiyorm gece geliyorm demiyorm ayrica ben artik 20li yaslarda bile degilim. Sadece bunun kistasi ne size göre onu merak ediyorum?tabi ki okuyabilir yetiştirme tarzımdan zaten kendisi dikkat eder ben de şehir dışında okudum ailem hiç araştırmadı sormadı ama 9.30 dan sonra hiç dışarda kalmadım ankara gibi yerde .siz çıkabilirsiniz saygı duyarım çünkü bana zararınız olmadığı sürece herkes istediği gibi yaşasın kafasında olan biriyim
özel durumlarda 10 da olur 10 30 da ben genel olarak yazdım saati kuzum9.30 mu peki 10.00 olunca dagdan kurtlar mi iniyor ? Ben cikiyorm gece geliyorm demiyorm ayrica ben artik 20li yaslarda bile degilim. Sadece bunun kistasi ne size göre onu merak ediyorum?
chuck palahniuk der ki;İşte evlat bitki olmadığı için cam fanusta suyunu vitaminini verip büyütemiyorsun. İstediğin kadar sevgiden için gitsin kendi kendine düşmesine kalkmasına hayatı tanımasına bir nebze izin vermek gerekiyor. İçim rahat olsun diye çocuğun büyümesine izin vermemek bencilliktir.
Akşam dışarı çıkmak deyince aklınıza sadece bar disko geliyorsa diyecek bir şey yok zaten. İyi ki çıkmamışsınızMesela ne kaybettim. Eğlence mekanı gormedim bar görmedim alkole alısmadım. ondan hariç gundüz yapabileceğim aktiveteleri de yaptım gezebilecegim yeri de gezdim. Kaybettiğim bar diskoysa iyi ki kaybetmişim.
Seneye çalışmaya baslicam öyle düşünün seneye is arkadaslarim is çıkışı kahve icmeyj teklif etse gelemem annem kızıyor mu diyeceğim çalışmaya başlayan biri olarakŞahsi fikrim 22 yaş çok da büyük değil.
Yaşamayan bilmez. Bazıları baskılanmayı kabul eder. Bazıları içinse eziyettir. Egenin çok küçük karasal bir ilçesinde büyüdüm. Büyürken hep erkek kardeşlerimin izin almasına gerek olmadığına ben izin istediğimdeyse hep hayır dendiğine şahit oldum.24 yaşındayım hala dışarı çıkarken annem kıyafetimi ve makyajımı kontrol eder. Bunun nesi beni korumak ? İş başvurularında kendimi ifade edemiyorum çünkü birinin bana soru ve beklentilerimi sormasına ve beni dinlemesine alışkın değilim bocalıyorum. Ailemden kurtulayım taş olsa yerim kafasında hareket ettigimden muhtemelen de kötü bir yerde işe gireceğim belki atanamayacağım. Eğer ailem beni bu denli kısıtlayıp karışmasa belki daha çok kpss çalışıp kendim için atanmayı isteyecektim. Ailesi kısıtlamayan arkadaşlarımı da görüyorum hepsi iyi yerlerde kendi hallerinde ve başarılılar.İnanın alkışlamak istiyorum sizi.Annemin beni yetistiris şeklinden aşırı korumaciligindan belki de ömrüm boyu aşırı çekingen kendini savunamayan ozguvensiz biri oldum.yapmak istediğim konsermis tiyatroymus hiçbirini yapamıyorum .ama burda insanlar anne olmadan anlamazsın diye tutturmuş gidiyor.benim mutsuzluğum nolcak benim ömür boyu hissettiğim eziklik.anne olmak cocugu psikolojik şiddete maruz bırakma hakkını vermiyor kimse kusura bakmasın.annesiniz diye çocuğunuzun hayatını istediğiniz gibi yonetemezsiniz.ancak tavsiye verebilirsiniz ve uygulayıp doğruyu yanlışı öğrenme ona kalir
Özgürlügü malesef evlenince tattim. Esim su saatte evde ol diyen bir tip degildi. Kocaman insansin ne zaman gelecegini sen bilirsin derdi. O kadar hosuma gitmisti ki. Bir insanin bana ve kararlarima güvenmesi. Türkiyede bir cok kadinin evlendiginde ailesinin yanindan bir nebze daha özgür oldugunu düsünüyorm cogumuz bu sebepten yanlis evliliklerde yaptik. Keske aileler bu kadar baskilayici olmasa. Anne baba olduklari icin otoriteleri sarsiliyor saniyorlar.chuck palahniuk der ki;
bizi gerçekten seven insanlar, bize gitmemiz için yalvarırlardı. hayalimizi gerçekleştirmemiz, yeteneğimizi kullanmamız için... ve geri döndüğümüzde , bizi sevmeye devam ederlerdi...
Ama bizim ülkemizde benimsenmiş öyle çarpık bir düzen var ki; ne kadar kısıtlarsan,baskilarsan, duygusal ilişkiyse kiskanirsan o kadar çok sevgin olduğuna inaniliyor.
Yazik cidden...
Malesef bizim coğrafyada - bu zihniyette bir ailedeysen bireyselliğini eline alabilmen icin, ozgurlugunden payına düşenin birazını bile alabilmen için türlü fedakarliklar yapman, mücadele etmen, sevdiklerinin kalbini Kirman, belki ayrı dusmen ve hatalar yapman gerekiyor .
Bu konuda hislerimi anlatan , sevdiğim iki bir söz var,
İlki Buket uzuner'in toprak kitabinda , bir nine-torun sarılma sahnesinden. Kendine ait bir hayat için ailesini terkedip buyuk şehre gelen kadın için şöyle bir cümle vardı "bu an yıllardır ailesinden uzak yaşamak zorunda kalan bir küçük şehir kızının , kendi hayatını yaşayabilmek için kaç sıcak kucaklaşmadan fedakarlik ettiğini kavradığı andı"
Ve ikincisi rahmetli Furuğ Ferruhzad' in Almanya'dan babasına yazdigi bir mektubundan;
Özgürüm, bana vermekten korktuğunuz özgürlük ve benim sizden gizli olarak elde etmek istediğim ve bu nedenle de hatalar yaptığım özgürlük… Hata da yapsam benim. ...
Keşke bunu okuyan "ne emeklerle büyüttüm cocugumu,kılına zarar gelsin istemem,onu cam fanusta büyüyeceğim" anneleri çocuklarına aslında ne zorluk yasattigini farkına varabilseler
Hatanız var. Bu dedikleriniz sadece kadınlar için geçerli. Erkeklere zaten her şey altın tepsi de sunuluyor mücadale etmelerine gerek kalmıyor. Bu yüzden erkekler genelde aileme yakın oturayım,ailemle oturayım vs.. der. Siz hiç ailesinin olduğu şehirde iş bulupta farklı eve çıkan erkek duydunuz mu ? Çoğu erkek risk almıyor. Ya ailemin yanında iş bulurum ya da çalışmam diyor.chuck palahniuk der ki;
bizi gerçekten seven insanlar, bize gitmemiz için yalvarırlardı. hayalimizi gerçekleştirmemiz, yeteneğimizi kullanmamız için... ve geri döndüğümüzde , bizi sevmeye devam ederlerdi...
Ama bizim ülkemizde benimsenmiş öyle çarpık bir düzen var ki; ne kadar kısıtlarsan,baskilarsan, duygusal ilişkiyse kiskanirsan o kadar çok sevgin olduğuna inaniliyor.
Yazik cidden...
Malesef bizim coğrafyada - bu zihniyette bir ailedeysen bireyselliğini eline alabilmen icin, ozgurlugunden payına düşenin birazını bile alabilmen için türlü fedakarliklar yapman, mücadele etmen, sevdiklerinin kalbini Kirman, belki ayrı dusmen ve hatalar yapman gerekiyor .
Bu konuda hislerimi anlatan , sevdiğim iki bir söz var,
İlki Buket uzuner'in toprak kitabinda , bir nine-torun sarılma sahnesinden. Kendine ait bir hayat için ailesini terkedip buyuk şehre gelen kadın için şöyle bir cümle vardı "bu an yıllardır ailesinden uzak yaşamak zorunda kalan bir küçük şehir kızının , kendi hayatını yaşayabilmek için kaç sıcak kucaklaşmadan fedakarlik ettiğini kavradığı andı"
Ve ikincisi rahmetli Furuğ Ferruhzad' in Almanya'dan babasına yazdigi bir mektubundan;
Özgürüm, bana vermekten korktuğunuz özgürlük ve benim sizden gizli olarak elde etmek istediğim ve bu nedenle de hatalar yaptığım özgürlük… Hata da yapsam benim. ...
Keşke bunu okuyan "ne emeklerle büyüttüm cocugumu,kılına zarar gelsin istemem,onu cam fanusta büyüyeceğim" anneleri çocuklarına aslında ne zorluk yasattigini farkına varabilseler
Umarım başarılı ve mutlu olursunuz.kendi paranızı kazanın ve kimseyi takmayın hayat sizin.nasil yasacaginiza siz karar vermelisiniz.gerekirse başka eve çıkın gerekirse şehir disina.ama hep mutlu olacağınız şeyleri yapın 70 yaşınıza geldiğinizde dusunceginiz güzel anılar yaşayın hayattaYaşamayan bilmez. Bazıları baskılanmayı kabul eder. Bazıları içinse eziyettir. Egenin çok küçük karasal bir ilçesinde büyüdüm. Büyürken hep erkek kardeşlerimin izin almasına gerek olmadığına ben izin istediğimdeyse hep hayır dendiğine şahit oldum.24 yaşındayım hala dışarı çıkarken annem kıyafetimi ve makyajımı kontrol eder. Bunun nesi beni korumak ? İş başvurularında kendimi ifade edemiyorum çünkü birinin bana soru ve beklentilerimi sormasına ve beni dinlemesine alışkın değilim bocalıyorum. Ailemden kurtulayım taş olsa yerim kafasında hareket ettigimden muhtemelen de kötü bir yerde işe gireceğim belki atanamayacağım. Eğer ailem beni bu denli kısıtlayıp karışmasa belki daha çok kpss çalışıp kendim için atanmayı isteyecektim. Ailesi kısıtlamayan arkadaşlarımı da görüyorum hepsi iyi yerlerde kendi hallerinde ve başarılılar.
Aynı şeyler sizin icin de geçerli. Tek diyeceğim risk alın aileler insan öyle bir aşılıyor ki sanki onlardan ayrı yaşarsanız aç kalacaksınız, geçinemeyeceksiniz. "Biz senin iyiligin çin konuşuyoruz kriz var geçinemezsin" Bir kere evden ayrılınca mutlaka kendi başınızın çaresine bakarsınızUmarım başarılı ve mutlu olursunuz.kendi paranızı kazanın ve kimseyi takmayın hayat sizin.nasil yasacaginiza siz karar vermelisiniz.gerekirse başka eve çıkın gerekirse şehir disina.ama hep mutlu olacağınız şeyleri yapın 70 yaşınıza geldiğinizde dusunceginiz güzel anılar yaşayın hayatta
Cok sey kaybetmişsin diyene cevabım bu olurdu cunku bitek bunu yapmadım.Akşam dışarı çıkmak deyince aklınıza sadece bar disko geliyorsa diyecek bir şey yok zaten. İyi ki çıkmamışsınız
Sizin için ne kadar mutlu oldum bilemezsinizÖzgürlügü malesef evlenince tattim. Esim su saatte evde ol diyen bir tip degildi. Kocaman insansin ne zaman gelecegini sen bilirsin derdi. O kadar hosuma gitmisti ki. Bir insanin bana ve kararlarima güvenmesi. Türkiyede bir cok kadinin evlendiginde ailesinin yanindan bir nebze daha özgür oldugunu düsünüyorm cogumuz bu sebepten yanlis evliliklerde yaptik. Keske aileler bu kadar baskilayici olmasa. Anne baba olduklari icin otoriteleri sarsiliyor saniyorlar.
Malesef o insanla baska sebeplerden yürümedi. Su an tek yasiyorum genel olarak mutluyum hayatimda.Sizin için ne kadar mutlu oldum bilemezsinizÇoğu kadın gidip ailesi gibi baskıcı birini buluyor. Daha iyisi yok sanıyor.
Yürümeyebilir insanız sonuçta hayat inişli çıkışlıdır. Güçlü bir kadınsınız güzel günlerin sizi beklediğinden eminim.Malesef o insanla baska sebeplerden yürümedi. Su an tek yasiyorum genel olarak mutluyum hayatimda.
konuna yazdınmı ??? Ben mecburmuyum bütün yorumları okumaya ??? Kadının demekki güvenemediği yerler varki merak ediyorElli kere söyledim annemle üç kere konuştuğumu ve dolmuşa bindiğimde aradigimi.atar yapmadan bı okusanız keske
Cok tesekkür ederim. Hepimiz icin en güzeli olsun.Yürümeyebilir insanız sonuçta hayat inişli çıkışlıdır. Güçlü bir kadınsınız güzel günlerin sizi beklediğinden eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?