22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Başkasına geldi, bana da gelecek diye bir şey mi var
Bu paradoks uzar gider...
Sen önlemimi al gelmesin. Cocugun varmı?
[/QUOTE]
İşte onu diyorum, önlem dediğiniz şey duvarlar ardında yaşamak değildir.
Çocuğunuza kötülükleri, sinyalleriyle öğretmek gerek.
Her durumda yanında olduğunuzu, başına herhangi bir şey gelirse yalansız dolansız daima onu kollayacağınızı anlatacaksınız.
Sonrasında gittiği yerleri, insanları öğrenerek serbest bırakacaksınız.
Konu sahibi ne güzel, dolmuşa bindiğini bile haber vermiş, daha ne yapsın?
Yaz günü akşam 9 da dışarı çıkılır, eve girmek bir kenara...

Var var, iki tane çocuğum var, merak etmeyin.
En büyük dileğim de bağımlı değil, bağlı bireyler olmaları.
Daima hayatlarının her anında hükümsürer olsunlar, başka isteğim yok.

Bara diskoya gitmeyip bir sey kaybetmemis olabilirsiniz. Gitmeyedebilirsiniz tamamen tercih meselesi ama gitmeyerek bir sey kacirmissam iyi ki de kacirmisim demek biraz ötekilestiriyor.

Mesela ne kaybettin diyenlere ne kaybettiğini soyliyim.Hayatimda hic istediğim müzik gruplarının konserine gidemedim oysaki bı kere onları canlı dinlemek için neleri vermezdim.Gitmek istediğim bı tiyatro opera vs oluyor saatine bakıyorum sekizde başlıyor e benim zaten sekizde evde olmam lazım diyorum gidemiyorum.İstedigim hiçbir konsere,tiyatroya ,operaya gidemedim hep annem giderse ancak yanında gittim.Ramazan oluyor tüm arkadaşlarım oruç tutuyor diyor birlikte iftar yapalım bı akşam bı yerde.herkes katılıyor ben katılamıyorum. Akşam eve dokuzda gelmek illaki barlara gitmek degildir.kaldi ki kendini bilen aklı başında olan insan bara gitse de kendine sahip çıkmayı bilir.

O kadar kötü haberler duyuyoruz ki korktuğu için endişeleniyordur. Kızması çok yanlış tabiki
Ben de size katiliyorum. Endiselenebilirler. Ben de annem babam icin endiseleniyorm cok sagliksiz besleniyorlar sekerleri oldugu halde ama uyarimi yapiyorum gerekeni onlara birakiyorum.

hergün bir kadın solarken böyle düşünmesi gayet normal ben erkeklerden korkar oldum aylardır kız arkadaş dışı çıkmıyorum, annene kızma koruma içgüdüsü bu

Ben eve gelme saati konusunda hiç sorun yaşamadım
Üniversitede dışarda sabahladığımda oldu bir şey olmadı ha olabilirdi tabiki
Ama bence önemli olan o durumlarda baş çıkartabilmek
Ee sonra okuyorum burayı kadın halimle ne yapıcam tarzı cümleler kuruluyor

anneler çocuklarını korumak istiyor
Ama ayrı ev olunca çocuklar istedıgını yapacak çok baskı olursa yalan söyleyecek
Tedbiri almak gerekiyor
Taksi taksi plakası taksicinin adı hatta resmini falan çekip gönderdiğim oldu aileme
Ya da taksiye binmişsem gece geç saatte mutlaka gidene kadar annemle konusurum vs vs

Bu tarz şeyler de hayata hazırlanmaktır
Ama anneyş biz değiştiremeyiz ya ne zaman maddi bagımıszlıgınız olur çıkarsanız edersiniz ama hatalı buluyorum korumak sadece eve erken gel demekle olmuyor

Çocuk nereye gittiğini doğru söyleyecek e bunjn için de makul bir aile olmak lazım gerekirse anne baba çocugunu alacak oradan madem tehlikeli ee eğlensin çocuk

Sen önlemimi al gelmesin. Cocugun varmı?
İşte onu diyorum, önlem dediğiniz şey duvarlar ardında yaşamak değildir.
Çocuğunuza kötülükleri, sinyalleriyle öğretmek gerek.
Her durumda yanında olduğunuzu, başına herhangi bir şey gelirse yalansız dolansız daima onu kollayacağınızı anlatacaksınız.
Sonrasında gittiği yerleri, insanları öğrenerek serbest bırakacaksınız.
Konu sahibi ne güzel, dolmuşa bindiğini bile haber vermiş, daha ne yapsın?
Yaz günü akşam 9 da dışarı çıkılır, eve girmek bir kenara...

Var var, iki tane çocuğum var, merak etmeyin.
En büyük dileğim de bağımlı değil, bağlı bireyler olmaları.
Daima hayatlarının her anında hükümsürer olsunlar, başka isteğim yok.
[/QUOTE]
Ben annesinin 9 da gelmiş ve ona kızmış olmasına yprum yapmadım aslında aksam ezanı okununca evde olmalarını istediğine yorum yaptım ve kendimden örnek verdim öyle bir yorumm yaptım cogu anneler böle düşünüyor ama siz öyle dusunuyorsanız saygı duyarım eleştirmek bana düşmez.

Anne babalar bizler icin endiseleniyorlar ama bir cogunun en büyük sebebinin kiz cocugunun bu saatte sokakta ne isi var mentalitesinden yaptiklarkni düsünüyorm
Hah, konunun özeti bu.
Eğer ki can sağlığı söz konusu olsaydı, her gün haberlerde dövüşen, yaralanan, yerlerde sürüklenen erkekler de görüyoruz.
Ama burada ‘kız başına’ teması olduğu aşikar.
Cinsiyet farketmeksizin her insanın güvenli bölgelerde, önlemli olarak yaşaması gerekir.
Bu bilinçte yetiştirilmelidir

Annenizi merakta bırakmamaya çalışın.
Mesela eve döneceğiniz saati bilsin. Sözünüzü de tutun. Ekstrem durumları haber verin. Kiminle nerede olduğunuzu söyleyin. Yavaş yavaş alışır.

Bara diskoya gitmeyip bir sey kaybetmemis olabilirsiniz. Gitmeyedebilirsiniz tamamen tercih meselesi ama gitmeyerek bir sey kacirmissam iyi ki de kacirmisim demek biraz ötekilestiriyor.
Ben namaz kılıyorum o sebepten dedim. Ama yalnıs anlasıkmasın Kimseyi de kınamıyorum saygı duyarım bana düşmez.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum bu konu nezdinde kızlarınıza özel araba alma imkanınız varsa alın bu onların kendi elleriyle hayatlarına soktukları sapıkları defetmese de çevresel sapıklardan korunma oranını çooook çok fazla arttırır.

Erkeklere değil kızlara araba alınmalı ve özendirilmeli.

Ben de gündüz cikiyorm alisverise gidiyorm sorun olmuyor. Zarar görcegimden korksalar gündüzde merak ederleridi o olaylar gündüz de oluyor Duygu Beleni basina gelen sey hava aydinlikken oldu. Aksam olunca kiz cocugusun disarda ne isin var millet ne der düsüncesiyle izin vermiyorlar.

Evliyim, 33 yaşındayım, başka şehirde yaşıyorum, onsaatlerde dışarıdaysam dikkatli ol diyorlar bu beni rahatsız etmiyor. Günde defalarca konuşuyoruz. Abimi de aynı şekilde ararlar.
dışarısı cidden tehlikeli, anneni anlamalısın.

48 yasindayim. Hala annemin gozunde 5 yasinda cocuk gibiyim.
Ayni sekilde 15 yasinda bir oglum var. Kac yasina gelirse gelsin annelik bitmiyor.
Bu olsam ben de kizardim

Dikkatli ol demek baska eve gec gelince azarlamak baska. Bu endiseden degil baska sebepten.

Annenizi merakta bırakmamaya çalışın.
Mesela eve döneceğiniz saati bilsin. Sözünüzü de tutun. Ekstrem durumları haber verin. Kiminle nerede olduğunuzu söyleyin. Yavaş yavaş alışır.
Bunları zaten halihazırda yapıyorum.bugun çıkmadan nereye ve kimle gidecegimi söyledim .gittiğim yerde beni üç kere aradı tekrar naptigimi söyledim.dolmusa bindim ben aradım anne bindim yoldayım diye.her seferinde yapıyorum bunlari ve her seferinde aynı problem :/ en son 3 ay önce eve geldim 8.30 da onda da aynı şey oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…