- 20 Eylül 2019
- 1.378
- 2.225
- 78
- Konu Sahibi Diamondheart
-
Hmm en güzel özetleyen cümleler oldu yesOoo 22 yaşına gelmişsiniz hala karışıyor demek. Siz ki koskocaman insan olmuşsunuz. O zaman şöyle yapın çalışın kazanın kendi evinize geçin ve istediğiniz saatte istediğiniz yapın. Immm o olmuyor mu yoksa?O zaman o kadar da büyümemişsiniz hala ve hala ailenize muhtaç ve tabiisiniz. Ayaklarınızın üstünde durun ve istediğinizi yapın. Tabii çalışırken ve ev gecindirmeye uğraşırken tek başına enerjiniz çok çok kalırsa.
Konu bağışlamak değil. Orası bir aile eviyse ve hep beraber yaşanıyorsa herkesin evidir. Tapu babadaysa o da anneyi kovsun o zaman benim evim benim kurallarım diye ne saçma mantığınız var anlamıyorum ki.Durup ölebilirsin ? Kim dedi gitsin ölsün diye lafı neden çeviriyorsunuz ?
Bir yerde yaşamak işinize gelmiyorsa ayrılırsınız.Anne baba,kuzen kanka isim önemli değil.'' Çıkarınıza '' uymuyorsa bir yolunu bulun,çıkın.Dünyanın her yerinde bu kanun geçerli.
Çocuğun evi demişsiniz,o da anne babaya kalmış.Belki evi çocuğu bırakmayacaklar bağışlayacaklar bir kuruma,nereden biliyorsunuz ?
Yarım saat değil demiştik ama. Niye takıldınız yarım saate. Benim adıma üzülmeyin ben şahane bir gençlik yaşadım. Bana güvenen, güvenli bir ortam sağlayıp özgür bırakan ailem sayesinde özgüveni yüksek, sosyal, ayakları yere sağlam basan bir kadın oldum. Aileme hiç yalan söylemek zorunda kalmadım (sizin çocuklarınız birer yalan mühendisi olacaklarKusura bakmayın ama yarım saat erken gel demek ile özgürlük kisitlanmaz .asıl ben üzüldüm sizin adınıza
Özgürlük anlayışını kavrayin bence .
Elbette bir kısmına katılıyorum ama üzgünüm ki Avrupa'da aile kavrami yok
Bu iyi bişey mi?
Hayır Tabiki.
Bizde demiyoruz ki baskı yapılsın aman dışarı adımını atamazsın şunu yapmazsij ve.demiyoruz akşam vakti karanlık çökünce bu bir gerçektir ve bizim aile bağını gösterir hiç kimse kusura bakmasın
Çocuğunu önemseyen merak eder .
Bu kadar açık ve net
Haa toplumumuzda maalesef özgüvensiz yetiştirme evet var
Ama akşam yarım saat erken gelinmesi çocuğu ozguvensiz yapmaz.
Olay bu kadar basit.
Yahu sen ne biliyorsun Benim anneliğimi de dualı mı muali anneliğime laf ediyorsun. Ben kızımın dışarı çıkmasına karışacağım mı dedim. Ama karışan aile varsa da yol orda çalış ayaklarının üzerinde dur denir o annenin fikrini değiştiremezsin. Yapacagin şey odur. Hem para alayım hem evimde güvende kalayım hem istediğimi yapayım olmuyor. Ve dediğim gibi karşım bar. Turkiyenin en iyi 3 üniversitesinden birinde okuyan öğrenciler pandemi öncesi gece 2ye kadar çalışıyor şimdi pandemi dönemi daha erken kapanıyor görüyorum gide gele arkadaş olduk. Gayet güzel güzel calisiyorlar. Her öğrenci yapabilir. Bilip bilmeden konuşmayın. Kac cocuk yetişirdiniz ki siz benim anneliğime laf ediyorsunuz? Hem de bana bağnaz derken sizin birine böyle demeniz ne oluyo? Çağdaşlık ve medeniyet mı? Sizin medeniyet anlayışınız böyle ise kalsın. Iki çift lafla duydum diye her şeyi söyleme hakkına sahip olduğunu dusunduren bir medeniyetiyiki annem sen değilsin.
Konu bağışlamak değil. Orası bir aile eviyse ve hep beraber yaşanıyorsa herkesin evidir. Tapu babadaysa o da anneyi kovsun o zaman benim evim benim kurallarım diye ne saçma mantığınız var anlamıyorum ki.
Elbette bir kısmına katılıyorum ama üzgünüm ki Avrupa'da aile kavrami yok
Bu iyi bişey mi?
Hayır Tabiki.
Bizde demiyoruz ki baskı yapılsın aman dışarı adımını atamazsın şunu yapmazsij ve.demiyoruz akşam vakti karanlık çökünce bu bir gerçektir ve bizim aile bağını gösterir hiç kimse kusura bakmasın
Bu kadar açık ve net
Olay bu kadar basit.
Oluyor valla . Okurken ailemden para da aldım evimde güvende kaldım istediğimi yaptım hem de çalıştım kendi paramı kazandım onu da yedim . Gayet de olduYahu sen ne biliyorsun Benim anneliğimi de dualı mı muali anneliğime laf ediyorsun. Ben kızımın dışarı çıkmasına karışacağım mı dedim. Ama karışan aile varsa da yol orda çalış ayaklarının üzerinde dur denir o annenin fikrini değiştiremezsin. Yapacagin şey odur. Hem para alayım hem evimde güvende kalayım hem istediğimi yapayım olmuyor. Ve dediğim gibi karşım bar. Turkiyenin en iyi 3 üniversitesinden birinde okuyan öğrenciler pandemi öncesi gece 2ye kadar çalışıyor şimdi pandemi dönemi daha erken kapanıyor görüyorum gide gele arkadaş olduk. Gayet güzel güzel calisiyorlar. Her öğrenci yapabilir. Bilip bilmeden konuşmayın. Kac cocuk yetişirdiniz ki siz benim anneliğime laf ediyorsunuz? Hem de bana bağnaz derken sizin birine böyle demeniz ne oluyo? Çağdaşlık ve medeniyet mı? Sizin medeniyet anlayışınız böyle ise kalsın. Iki çift lafla duydum diye her şeyi söyleme hakkına sahip olduğunu dusunduren bir medeniyet
Yoo. Zamanla alıştıracak. Başta 9 da gelecek sonra 9.10 sonra 9.30 böyle böyle alıştırıp istediği saatte girebilecek. Dediğim gibi üniversite okuyan insan hava kararır kararmaz evde olamaz, olur diyen üniversite okumamıştır.Siz çözüm önerisi sunmuyorsunuz ki.Tek yaptığınız aileyi eleştirmek,ee bunun konu sahibine ne gibi bir yardımı olacak ?
Yapacak şey basit diyorum evden ayrılacaksınız bu durumda.Anne babayı değiştiremezsiniz oturur evde kavga edersiniz 7/24.Sen şöyle dedin ben böyle yaptım diye.
He ayrıca bu saçma mantık dediğiniz şey evrensel bir şey.Kişisel çıkarlar çatışınca çözüm ayrılmaktır,bunu anlamak için atom mühendisi olmanıza gerek yok.
Avrupada aile hayatinin olmadigini kanitlayacak tek bir örnek verebilir misiniz? Avrupalilar da Türkler pis ve tembel diyor dogru mu? Bir lafin arkasina takilip gidiyorsunuz.Elbette bir kısmına katılıyorum ama üzgünüm ki Avrupa'da aile kavrami yok
Bu iyi bişey mi?
Hayır Tabiki.
Bu kadar açık ve net
Olay bu kadar basit.
Seneye çalışmaya baslicam öyle düşünün seneye is arkadaslarim is çıkışı kahve icmeyj teklif etse gelemem annem kızıyor mu diyeceğim çalışmaya başlayan biri olarak
Doğru diyorlarmışAvrupada aile hayatinin olmadigini kanitlayacak tek bir örnek verebilir misiniz? Avrupalilar da Türkler pis ve tembel diyor dogru mu? Bir lafin arkasina takilip gidiyorsunuz.
Ya ben olmaz demiyorum. Neyini anlamıyorsunuz? Diyorum ki ailen buysa ve onlara tabii isen kabul edeceksin. Ben de 18 yaşıma kadar konu sahibinin dediği gini yaşadım.. hatta daha erken gelmem gerekti eve. Isyan edeceğin bir şey değil çalış paranıkazan çIk eve istedigin vakitte gel dedim.Oluyor valla . Okurken ailemden para da aldım evimde güvende kaldım istediğimi yaptım hem de çalıştım kendi paramı kazandım onu da yedim . Gayet de oldu
Mesele tapunun kimde olduğu mu?Çocuğun evi demişsiniz,o da anne babaya kalmış.Belki evi çocuğu bırakmayacaklar bağışlayacaklar bir kuruma,nereden biliyorsunuz ?
Ben evdekilere sevgilimle buluşacağımı söyleyince he iyi bari diyip kafayı koyup uyuyolar ajdjdjdkdkfkdYarım saat değil demiştik ama. Niye takıldınız yarım saate. Benim adıma üzülmeyin ben şahane bir gençlik yaşadım. Bana güvenen, güvenli bir ortam sağlayıp özgür bırakan ailem sayesinde özgüveni yüksek, sosyal, ayakları yere sağlam basan bir kadın oldum. Aileme hiç yalan söylemek zorunda kalmadım (sizin çocuklarınız birer yalan mühendisi olacaklar) Aile baskısından kaçmak için değil mutlu olacağımı bildiğim için evlendim. İnanır mısınız evli bir kadın olarak hala eve gireceğim saate ben karar veriyorum.
Yahu sen ne biliyorsun Benim anneliğimi de dualı mı muali anneliğime laf ediyorsun. Ben kızımın dışarı çıkmasına karışacağım mı dedim. Ama karışan aile varsa da yol orda çalış ayaklarının üzerinde dur denir o annenin fikrini değiştiremezsin. Yapacagin şey odur. Hem para alayım hem evimde güvende kalayım hem istediğimi yapayım olmuyor. Ve dediğim gibi karşım bar. Turkiyenin en iyi 3 üniversitesinden birinde okuyan öğrenciler pandemi öncesi gece 2ye kadar çalışıyor şimdi pandemi dönemi daha erken kapanıyor görüyorum gide gele arkadaş olduk. Gayet güzel güzel calisiyorlar. Her öğrenci yapabilir. Bilip bilmeden konuşmayın. Kac cocuk yetişirdiniz ki siz benim anneliğime laf ediyorsunuz? Hem de bana bağnaz derken sizin birine böyle demeniz ne oluyo? Çağdaşlık ve medeniyet mı? Sizin medeniyet anlayışınız böyle ise kalsın. Iki çift lafla duydum diye her şeyi söyleme hakkına sahip olduğunu dusunduren bir medeniyet
Kızın dokuzda eve gelmesine kızan aile para kazanır kazanmaz hemen kendi evine çıkmasına izin verecekti zaten.Ben bu sene 31 olacağım, istediğim saate eve geliyorum ama arkadaşımda annemden izin almadan kalamam. Artık zaten sorun etmez, tamam der ama 10 sene önce sorgulardı kime gidiyorsun diye. Para da kazansanız kimin evinde yaşıyorsanız onun kuralları geçerlidir. Kendi eviniz olunca istediğiniz saate gidersiniz eve.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?