22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Hmm en güzel özetleyen cümleler oldu yes

Ev onların, kural onların olayı bir yere kadar anlaşılır da 22 yaşındaki bir insana da bu denmez ya, o ev evlatların da evi neyin diktatörlüğü bu? 22 yaşına kadar büyüttüğün, yetiştirdiğin evladının aklına fikrine de az güvenir insan, senin elinden çıktı, doğrusunu eğrisini, kendisini korumasını öğretirsin, iletişimini de iyi tutar haberleşirsin tamam yani 22 yaşında eve kaçta geldindi, yarım saat geç geldindi filan bunun hesabını da vermesin bi zahmet. Neresi orası? İnsanın en rahat hissedeceği aile evi mi, toplama kampı mı?

Yetiştirdiğiniz evlatlarınıza, onların aklına da az güvenin. 22 yaş, üni. bitirme yaşı.

Konu bağışlamak değil. Orası bir aile eviyse ve hep beraber yaşanıyorsa herkesin evidir. Tapu babadaysa o da anneyi kovsun o zaman benim evim benim kurallarım diye ne saçma mantığınız var anlamıyorum ki.

Kusura bakmayın ama yarım saat erken gel demek ile özgürlük kisitlanmaz .asıl ben üzüldüm sizin adınıza
Özgürlük anlayışını kavrayin bence .
Yarım saat değil demiştik ama. Niye takıldınız yarım saate. Benim adıma üzülmeyin ben şahane bir gençlik yaşadım. Bana güvenen, güvenli bir ortam sağlayıp özgür bırakan ailem sayesinde özgüveni yüksek, sosyal, ayakları yere sağlam basan bir kadın oldum. Aileme hiç yalan söylemek zorunda kalmadım (sizin çocuklarınız birer yalan mühendisi olacaklar ) Aile baskısından kaçmak için değil mutlu olacağımı bildiğim için evlendim. İnanır mısınız evli bir kadın olarak hala eve gireceğim saate ben karar veriyorum.

Ee kişin saat 17te hava karariyor, o saattemi eve gelsin? Hava kararinca ne oluyor, merak ettim? Elektriklermi gidiyor? Telefonlarmi calismiyor? Birden sokaklar bosaliyormu? Ne oluyor?

Aile bagi sacma sapan kural koyarak güclenmez. Cocuguna güvenerek ve ona güvendigini his ederek güclenir. Simdi bu kiz annesine ne anlatsin, ne paylassin? Arkadaslari önunde kendini rezil his ediyor annesinden dolayi. Sevgilisi olsa anlatamaz, ve gizli yapmak zorunda.

Bumu o harika aile bagi? Ve avrupalilarin gayet aile bagi var. Sadece olmayacak islere burunlarini sokmuyorlar, namus bekciligi yapmiyorlar. Bizdeki gibi "ayip olur" diye aileler tarafindan asil ezilip çit çikarmamazlik yapmiyorlar.

iyiki annem sen değilsin.
Yahu sen ne biliyorsun Benim anneliğimi de dualı mı muali anneliğime laf ediyorsun. Ben kızımın dışarı çıkmasına karışacağım mı dedim. Ama karışan aile varsa da yol orda çalış ayaklarının üzerinde dur denir o annenin fikrini değiştiremezsin. Yapacagin şey odur. Hem para alayım hem evimde güvende kalayım hem istediğimi yapayım olmuyor. Ve dediğim gibi karşım bar. Turkiyenin en iyi 3 üniversitesinden birinde okuyan öğrenciler pandemi öncesi gece 2ye kadar çalışıyor şimdi pandemi dönemi daha erken kapanıyor görüyorum gide gele arkadaş olduk. Gayet güzel güzel calisiyorlar. Her öğrenci yapabilir. Bilip bilmeden konuşmayın. Kac cocuk yetişirdiniz ki siz benim anneliğime laf ediyorsunuz? Hem de bana bağnaz derken sizin birine böyle demeniz ne oluyo? Çağdaşlık ve medeniyet mı? Sizin medeniyet anlayışınız böyle ise kalsın. Iki çift lafla duydum diye her şeyi söyleme hakkına sahip olduğunu dusunduren bir medeniyet

Konu bağışlamak değil. Orası bir aile eviyse ve hep beraber yaşanıyorsa herkesin evidir. Tapu babadaysa o da anneyi kovsun o zaman benim evim benim kurallarım diye ne saçma mantığınız var anlamıyorum ki.

Siz çözüm önerisi sunmuyorsunuz ki.Tek yaptığınız aileyi eleştirmek,ee bunun konu sahibine ne gibi bir yardımı olacak ?
Yapacak şey basit diyorum evden ayrılacaksınız bu durumda.Anne babayı değiştiremezsiniz oturur evde kavga edersiniz 7/24.Sen şöyle dedin ben böyle yaptım diye.
He ayrıca bu saçma mantık dediğiniz şey evrensel bir şey.Kişisel çıkarlar çatışınca çözüm ayrılmaktır,bunu anlamak için atom mühendisi olmanıza gerek yok.

Annemin, babamın beni önemsemediğini öğrendim sayenizde teşekkür ederim Aklı başında bir insan kızının yanında X,Y,Zisimli arkadaşlarıyla A semtindeki B cafesinde oturduğunu bilirken neyini merak edebilir? Yok gerçekten anlamadığım için soruyorum. Farzedelim kız tiyatroya gitmek istediği gittiği yer belli, saat belli, mekan belli, insan belli. Bunda merak edilecek ne olabilir?

1 sene Avrupa’da yaşadım, aile kavramı yok yalanını kim uydurduysa tebrik etmek lazım herkes arkasına takılmış gidiyor. Avrupa’da bizdeki gibi bağımlı bir aile kavramı yok eğer kastettiğiniz şey buysa. Keşke bizde de olmasa. Burda okuduklarım ile bir kez daha emin oldum çocukların birey olarak yetiştirilmediğine.

Meseleyi yarım saat meselesi olarak basitleştirmeyin.

Oluyor valla . Okurken ailemden para da aldım evimde güvende kaldım istediğimi yaptım hem de çalıştım kendi paramı kazandım onu da yedim . Gayet de oldu

Yoo. Zamanla alıştıracak. Başta 9 da gelecek sonra 9.10 sonra 9.30 böyle böyle alıştırıp istediği saatte girebilecek. Dediğim gibi üniversite okuyan insan hava kararır kararmaz evde olamaz, olur diyen üniversite okumamıştır.

Şu yaşadığımız dönemde ve türlü türlü hadiseler yaşanıyorken tedirgin olması çok normal. Benim annem babam hayatıma müdehale eden, baskıcı insanlar değiller ama 'bu evde yaşadığınız sürece evin kurallarına da uyacaksınız' derler.
Dipnot: 27 yaşındayım.

Avrupada aile hayatinin olmadigini kanitlayacak tek bir örnek verebilir misiniz? Avrupalilar da Türkler pis ve tembel diyor dogru mu? Bir lafin arkasina takilip gidiyorsunuz.

Seneye çalışmaya baslicam öyle düşünün seneye is arkadaslarim is çıkışı kahve icmeyj teklif etse gelemem annem kızıyor mu diyeceğim çalışmaya başlayan biri olarak

Ben bu sene 31 olacağım, istediğim saate eve geliyorum ama arkadaşımda annemden izin almadan kalamam. Artık zaten sorun etmez, tamam der ama 10 sene önce sorgulardı kime gidiyorsun diye. Para da kazansanız kimin evinde yaşıyorsanız onun kuralları geçerlidir. Kendi eviniz olunca istediğiniz saate gidersiniz eve.

Oluyor valla . Okurken ailemden para da aldım evimde güvende kaldım istediğimi yaptım hem de çalıştım kendi paramı kazandım onu da yedim . Gayet de oldu
Ya ben olmaz demiyorum. Neyini anlamıyorsunuz? Diyorum ki ailen buysa ve onlara tabii isen kabul edeceksin. Ben de 18 yaşıma kadar konu sahibinin dediği gini yaşadım.. hatta daha erken gelmem gerekti eve. Isyan edeceğin bir şey değil çalış paranıkazan çIk eve istedigin vakitte gel dedim.

Çocuğun evi demişsiniz,o da anne babaya kalmış.Belki evi çocuğu bırakmayacaklar bağışlayacaklar bir kuruma,nereden biliyorsunuz ?
Mesele tapunun kimde olduğu mu?
O canı dünyaya getiren insanlar ona yer sağlamakla mükellef zaten. Doğurduğumuz bebeği sokağa bırakma gibi bir hakka sahip değiliz değil mi?
O insan o aile ile doğdu ve büyüdü ise, o ailenin gerçekten bir parçası ise, yani o aile onu kendilerinden görüyor ve hissettiriyorsa, o aile eğer özgüvenli, sağlam, düzgün, cesaretli, hakkaniyetli, hakkını koruyan, en önemlisi mutlu bir insan yetiştirmek istiyorsa, o evladın da söz hakkı, güven ihtiyacı, ait olma ve ait hissetme ihtiyacı, yaşadığı yerde kendine güvenildiğini ve saygı gördüğünü görme ihtiyacı ve kuralları beraber belirlemeye hakkı vardır.
Bizim evimiz budur, sen de sonradan geldin senin söz hakkın yok, bu kurallara uyacaksın ezandan sonra dışarı çıkmak yok diye diktatör bir şekilde mutlu ve sağlıklı bir çocuk mu yetiştirilir?
Üstelik 22 yaşında bir insana söyleniyor bu.
Azıcık izanlı düşününce kabul edilebilir değil.

Ben evdekilere sevgilimle buluşacağımı söyleyince he iyi bari diyip kafayı koyup uyuyolar ajdjdjdkdkfkd

Anlayacaklarını sanmıyorum.Kıza çalış git dedik diye bağnaz falan zannediyorlar asdjasjdsaj
Türkiye'de asıl evlatlar bu zihniyetten çıkmalı.Aileniz madem böyle bağnaz,o zaman yapacak şey basit : Çalış,oturduğun yerin parasını ödemek karşılığında özgürlüğünü satın al ya da evden uzaklaş.Anne baba evladına hem evini sonsuza kadar açıp hem de kendi kurallarından taviz vermek zorunda değil.
Açıkçası beni ilgilendirmiyor kaçta eve giriyor kaçta çıkıyor.Ama o kadın belki de rahatsız olmuş,ev onunsa hiç kimseye laf etmek düşmüyor bence şu durumda rahatsız olan çıkıp ayrılmalı evden.

Kızın dokuzda eve gelmesine kızan aile para kazanır kazanmaz hemen kendi evine çıkmasına izin verecekti zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…