22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Kim çıkarmışsa batıda aile kavramı yok diye peşine takılmış gidiyorlar.

Inanin o süreçlerden bizde geçtik.
Ama hak veriyorum anneye.
Ben baskı uygulasinlqr vs.demiuorum
Ama bu kadar cinayetlerin vs.olaylarin olduğu dönemde Nasıl bu kadar rahat özgür olsun kendi belirlesin denilir mantığa uymuyor.
Akşam vakti evet olayların en çok vuku bulduğu vakittir çünkü karanlık çökünce birçok insan evine çekilir
Siz kendi çocuğunuz olursa bırakırsiniz çocuğunuz Allah korusun başına bir şey mi geliyor umursamayin...bırakın çocuk istediği saatte gelsin ok
Sonra da üstünden kaç saat geçsin yinr umursamayin
Süper

Kabul değilse işte çıkıp gidersiniz evden.Hem evde kalayım hem kendi kurallarım olsun diyorsanız da parasını verir oturursunuz bu kadar basit.

Yine ya baskı ya umursamazlık, ortası yok. Dediğim gibi çocuğunu özgür bırakan ama güvenliğini sağlayan aile görmemişsiniz hiç. Üzüldüm adınıza.

Ortalık çok kötü gerçekten merak ediyordur ama fazla tepki vermiş o da annelikten . Aile yapısı ve sizin kişiliğinizle de alakalı olduğunu düşünüyorum . Ele avuca sığmayan birine öyle ha deyince laf geçiremezler .

iyiki annem sen değilsin.

Elbette bir kısmına katılıyorum ama üzgünüm ki Avrupa'da aile kavrami yok
Bu iyi bişey mi?
Hayır Tabiki.
Bizde demiyoruz ki baskı yapılsın aman dışarı adımını atamazsın şunu yapmazsij ve.demiyoruz akşam vakti karanlık çökünce bu bir gerçektir ve bizim aile bağını gösterir hiç kimse kusura bakmasın
Çocuğunu önemseyen merak eder .
Bu kadar açık ve net
Haa toplumumuzda maalesef özgüvensiz yetiştirme evet var
Ama akşam yarım saat erken gelinmesi çocuğu ozguvensiz yapmaz.
Olay bu kadar basit.

Ya bırak aryacım, anası cafeye göndermez, kocası markete göndermez, haftada bir ‘gezdirmeye’ çıkarır( sanki nesli tükenen canlı, hava aldırıyor) sonra ‘bu kadınlar da anarşik, ana baba koca saymıyor’ denilen biz oluruz.
Çünkü bir boyunduruk altında olmak zorundayız, yoksa böyle linc is comingOnlarınki hep sevgiden, biz sevmiyoruz kimseyi.

Kime ne anlattığımızı düşündüm de, etek giydirmiyor, kocası kıskanıyor diye aşık olduğunu savunanlar aklıma geldiği an, bir gülme aldı, ciddiyetim gitti.

Valla bu yaşıma kadar (22) her istediğimi yaptım.
Gece 5te de eve geldim, günlerce arkadaşlarımda da kaldım.
Başıma birşey gelseydi anneme gidip "neden beni uyarmadın ühüüü" diye ağlamazdım. Çünkü ben bir birey olmasaydım ve yaptıklarımın sorumluluklarını alamayacak olsaydım annem beni kısıtlardı zaten. Gerekli yerlerde uyarıyor, fazlası insanı boğuyor.
Çok alakasız örnekler vermişsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
BDV deki insanlarla
Kabul değilse işte çıkıp gidersiniz evden.Hem evde kalayım hem kendi kurallarım olsun diyorsanız da parasını verir oturursunuz bu kadar basit.
işte bu zihniyet çıkar ilişkisine giriyor. Kendi evinde dışarda geç saatlere kadar durup ölebilirsin, ama benim evimde geç saatlere kadar durup ölemezsin çünkü burası benim evim ve benim kurallarım demek oluyor. Doğurduğunuz çocuklar sizin köleleriniz değil ve o ev yalnızca size ait değil. Orası bir aile eviyse çocuklar da o evin bir ferdidir. 22 yaşında insan akşam 9 da eve girince azarlanıyorsa orda bir sorun vardır.

Yine ya baskı ya umursamazlık, ortası yok. Dediğim gibi çocuğunu özgür bırakan ama güvenliğini sağlayan aile görmemişsiniz hiç. Üzüldüm adınıza.
Kusura bakmayın ama yarım saat erken gel demek ile özgürlük kisitlanmaz .asıl ben üzüldüm sizin adınıza
Özgürlük anlayışını kavrayin bence .

Dediğiniz gibi bir ailede yetiştim özgürdüm ama güvenli bir şekilde . Giriş çıkış saatimi ben belirler istersem eve gelmezdim ama ailem nerede olduğumu her zaman bilirdi . Kural koysalar uymayacağımı bilirlerdi . Kavga etmek yerine böylesi daha iyiydi tabi ki

9 laf söylenecek bi saat değil ki ya.. Hadi sabaha karşı falan olsa benim ailem de noluyoruz derdi ama 9da daha dersimin bitmediği günleri bilirim ben..
Kesinlikle. Hayret ettim yani BDV de millete akıl veren insanların zihniyeti buysa çok da doğru akıllar almıyoruz demek ki.

Durup ölebilirsin ? Kim dedi gitsin ölsün diye lafı neden çeviriyorsunuz ?
Bir yerde yaşamak işinize gelmiyorsa ayrılırsınız.Anne baba,kuzen kanka isim önemli değil.'' Çıkarınıza '' uymuyorsa bir yolunu bulun,çıkın.Dünyanın her yerinde bu kanun geçerli.
Çocuğun evi demişsiniz,o da anne babaya kalmış.Belki evi çocuğu bırakmayacaklar bağışlayacaklar bir kuruma,nereden biliyorsunuz ?

Muge anliya da cikanlarin bazilari sizin gibi dusundugu icin kayip su zamanda kimseye guvenilmiyor ki hèle de istanbul gibi bir yerde bagirip azarlamayi normal bulmuyorum evet ama aksam olunca bir Anne baba evlatlarini basinda ister buda normal bir durum hayir ben cok buyuk bir sehirde yasiyorum daha yasimda cok genc ama annenizin koruma ic gudusuyle sizi evde istedigini anlayabiliyorum

İlk sayfadan başlamak üzere yorumların birçoğuna o kadar üzüldüm ki, tamamını okuyacak gücü kendimde bulamadım.

Ebeveynler evlatların sahibi değildir. Allah herkesi özgür birey yarattı. Lütfen ebeveynlerin yaptığı yanlışlara endişeleniyor diye kılıf uydurmayın. Bunu yazanlar muhtemelen aynı şeyi siz de evlatlarınıza yapıyorsunuz, yapmayın.

Anne olunca anlarsın lafından ise nefret ediyorum. Cidden.

Konu sahibi diyor ki, arkadaşlarım içinde bu durumu yaşayan sadece benim.

Ailenin onu bu şekilde hissettirmeye ne hakkı var? 22 yaşında böyle bir derde sokmaya ne hakkı var?

Herkes bireydir. Herkes özgürdür.
22 yaş ise tam olarak reşittir.
Ebeveyn bu hayatta evlada rehberlik eder.
İhtiyaçlarını karşılayacak duruma getirene kadar ihtiyaçlarının karşılandığı ortamı ona sağlar. Bu ebeveynin görevidir. Evlat bu yüzden aileye borçlu değildir, sözde borcu ise özgürlüğü ile ödemek zorunda hiç değildir. Bir canı dünyaya getirmeye karar veren onun ihtiyaçlarını karşılamakla mükelleftir. Evlat bu sebepten aileye borçlu olmaz. Evladın omzuna böyle yük yüklenmez. Ben sana şu imkanları sağladım sen de benim için onu yapacaksın bunu yapmayacaksın oraya gitmeyeceksin eve erken geleceksin vs denemez. Sen zaten dünyaya getirdiğin evladın ihtiyaçlarını karşılamakla mükelleftin. Çünkü o yeni dünyaya gelmiş canın iyi bakılmaya ihtiyacı ve doğal olarak hakkı vardı. Bunu bilerek çocuk yapmış olmalıydın. Evladın başına bunları kakamazsın. Onun olabileceği en iyi kişi olabilmesine yardımcı olmalı ve rehberlik etmelisin. Bunu evladını sözde düşündüğün için kısıtlayarak, kötü hissettirerek anne baba olmanın nüfuzunu kullanarak yapamazsın. Bu seni iyi bir anne baba yapmaz.

Tekrar yazmak istiyorum.
Herkes bireydir. Herkes özgürdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…