- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.195
- 598
- Konu Sahibi Diamondheart
-
Ya çalışmayan çocuğa bile çık git evden demiyor kimse.Gerçekten şu salak yalanı kim attı acaba ortaya çok merak ediyorum.Bir siz anne babasınız he,geri kalan herkes çocuğunu atıyor sokağa,kafalar müthiş.
Inanin o süreçlerden bizde geçtik.Yok ben yarım saat erken gelmenin hesabını yapmıyorum. 22 yaşında bir genç kadının eve girip çıkacağı saate kendisinin karar vermesi gerektiğini savunuyorum. Ailesine haber verdiği ve güvenli bir şekilde gidip geldiği sürece istediği saatte eve gelebilmeli.
Emaptiyi bir de siz gençlerle yapmayı deneseniz mesela?
Ben annemle büyümedim kime ne anlatıyorsun ya? 22 yaş üniversite bitimine denk gelir insanların iş hayatına atılmaya hazırlandığı hatta bazılarımızın çoktaan atıldığı yaşlardır. “Ev kuralları” akla mantığa yatkınsa kabuldür ama üniversite öğrencisi eve her zaman 9 dan önce gelemez. 11 okey ama 9 hayır.
Inanin o süreçlerden bizde geçtik.
Ama hak veriyorum anneye.
Ben baskı uygulasinlqr vs.demiuorum
Ama bu kadar cinayetlerin vs.olaylarin olduğu dönemde Nasıl bu kadar rahat özgür olsun kendi belirlesin denilir mantığa uymuyor.
Akşam vakti evet olayların en çok vuku bulduğu vakittir çünkü karanlık çökünce birçok insan evine çekilir
Siz kendi çocuğunuz olursa bırakırsiniz çocuğunuz Allah korusun başına bir şey mi geliyor umursamayin...bırakın çocuk istediği saatte gelsin ok
Sonra da üstünden kaç saat geçsin yinr umursamayin
Süper
Benim bağnazlıkla hiç ama hiçbir alakam yok. Siz diyorsunuz ki hem maddi manevi aileye dayansin gem de kurallara karşı gelsin. Avrupada gençler daha rahat mesela ama geneli de çalışıyor cocuk bakıcılığı yapıyor gecelik ya da part time garsonluk vs. Benim de kızım var neredeyse 10 yaşında ve ben onu okurken de çalışmaya teşvik edeceğim. Isterse gece 3eKadar parttime barda çalışsın.. Benim evimin 200 metre ötesinde çokça gittiğim bir bar var ve öğrenciler çalışıyor hep..Neyse benim demek istediğim başka siz başka yorumluyorsunuz.
Elbette bir kısmına katılıyorum ama üzgünüm ki Avrupa'da aile kavrami yokAvrupada yasiyorum ve bunu her aile yapmiyor. Ancak evet 18 yasinda sonra cocuga daha cok sorumluluk verilir. Cogulari 20li yaslarda ev kiraliyor, yada sevgili ile beraber yasiyor.
Ki bence bu iyi bisey. Bizde ne oluyor? Ancak evlenince o evden cikiliyor. Ister yas 30 olsun. Tatile yanliz gidilmiyor. Her işe anne baba kosuyor. Torun oluyor yok erkek tarafi bebek odasi alsin, yok 3 yasina kadar babaanne, anneanne baksin oluyor.
Cocuklar gec olgunlasiyor, birey olamiyorlar. Burda kac konu var erkek ana kuzulari üzerine. Cocuklara kisaca hayat ögretilmiyor.
9 laf söylenecek bi saat değil ki ya..Hadi sabaha karşı falan olsa benim ailem de noluyoruz derdi ama 9da daha dersimin bitmediği günleri bilirim ben..
Ya bırak aryacım, anası cafeye göndermez, kocası markete göndermez, haftada bir ‘gezdirmeye’ çıkarır( sanki nesli tükenen canlı, hava aldırıyor) sonra ‘bu kadınlar da anarşik, ana baba koca saymıyor’ denilen biz oluruz.Avrupada yasiyorum ve bunu her aile yapmiyor. Ancak evet 18 yasinda sonra cocuga daha cok sorumluluk verilir. Cogulari 20li yaslarda ev kiraliyor, yada sevgili ile beraber yasiyor.
Ki bence bu iyi bisey. Bizde ne oluyor? Ancak evlenince o evden cikiliyor. Ister yas 30 olsun. Tatile yanliz gidilmiyor. Her işe anne baba kosuyor. Torun oluyor yok erkek tarafi bebek odasi alsin, yok 3 yasina kadar babaanne, anneanne baksin oluyor.
Cocuklar gec olgunlasiyor, birey olamiyorlar. Burda kac konu var erkek ana kuzulari üzerine. Cocuklara kisaca hayat ögretilmiyor.
Valla bu yaşıma kadar (22) her istediğimi yaptım.Şunu çok merak ediyorum konu sahibi arkadaşım.
Hadi annen seni serbest bıraktı geç saatlere kadar istediğini yaptın diyelim.Annen de hiçbir şekilde sana sormadı nereye gittin kiminle idin vs..diye .. Hiçbir zman hesap sormadi..Allah korusun insanlık hali ki (en çılgın yaşlar senin de) bir hataya düştün her türlü diyorum. işte o zaman inancın olsun ki kalbinden geçirecektin ki keşke annem sorumlu bir anne olsaydı da beni uyarsaydi geç saate kadar nerede idin vs....
şunu unutma ki insan sevdiği kişiyi önemser tedirgin olur.
sevdiğin biri veya seni seven eşin olsa aynisini yapardı senin için tedirgin olurdu.
Tabiki ANNE gibi kimse asla olamaz.
Zamanı gelir evlenirsin eşi ile insan ne kadar birnrini çok sevse de eşin snaa en kızgın anında seni atar ama anne atmaz (her anneyi kastettmiyorum) Burda okuyoruz 10 yıldır birbri için aşkından ölüp biten evlendikten sonra birbrine değer vermeyen 3 ay sonra boşanmak için can atan insanları...
elbette hepimiz annemiz ile tartışıyoruz bazen..Ama kalp kırmak değil gönül kazanmak gerek
ANNENIN KIYMETINI BIL LÜTFEN CANIM
Benim yaşadığım yerde akşam saat 9'da kimse sokakta yok mesela.Nereye göre olduğu da önemli.
işte bu zihniyet çıkar ilişkisine giriyor. Kendi evinde dışarda geç saatlere kadar durup ölebilirsin, ama benim evimde geç saatlere kadar durup ölemezsin çünkü burası benim evim ve benim kurallarım demek oluyor. Doğurduğunuz çocuklar sizin köleleriniz değil ve o ev yalnızca size ait değil. Orası bir aile eviyse çocuklar da o evin bir ferdidir. 22 yaşında insan akşam 9 da eve girince azarlanıyorsa orda bir sorun vardır.Kabul değilse işte çıkıp gidersiniz evden.Hem evde kalayım hem kendi kurallarım olsun diyorsanız da parasını verir oturursunuz bu kadar basit.
İstanbul :///
Bi arkadaşla buluşmaya kalksak işten çıkıp yanyana gelene kadar 9 oluyor zaten. Oturdun çay çorba oldu sana 11-12.
Kusura bakmayın ama yarım saat erken gel demek ile özgürlük kisitlanmaz .asıl ben üzüldüm sizin adınızaYine ya baskı ya umursamazlık, ortası yok. Dediğim gibi çocuğunu özgür bırakan ama güvenliğini sağlayan aile görmemişsiniz hiç. Üzüldüm adınıza.
Dediğiniz gibi bir ailede yetiştim özgürdüm ama güvenli bir şekilde . Giriş çıkış saatimi ben belirler istersem eve gelmezdim ama ailem nerede olduğumu her zaman bilirdi . Kural koysalar uymayacağımı bilirlerdi . Kavga etmek yerine böylesi daha iyiydi tabi kiYine ya baskı ya umursamazlık, ortası yok. Dediğim gibi çocuğunu özgür bırakan ama güvenliğini sağlayan aile görmemişsiniz hiç. Üzüldüm adınıza.
Kesinlikle. Hayret ettim yani BDV de millete akıl veren insanların zihniyeti buysa çok da doğru akıllar almıyoruz demek ki.9 laf söylenecek bi saat değil ki ya..Hadi sabaha karşı falan olsa benim ailem de noluyoruz derdi ama 9da daha dersimin bitmediği günleri bilirim ben..
BDV deki insanlarla
işte bu zihniyet çıkar ilişkisine giriyor. Kendi evinde dışarda geç saatlere kadar durup ölebilirsin, ama benim evimde geç saatlere kadar durup ölemezsin çünkü burası benim evim ve benim kurallarım demek oluyor. Doğurduğunuz çocuklar sizin köleleriniz değil ve o ev yalnızca size ait değil. Orası bir aile eviyse çocuklar da o evin bir ferdidir. 22 yaşında insan akşam 9 da eve girince azarlanıyorsa orda bir sorun vardır.
Muge anliya da cikanlarin bazilari sizin gibi dusundugu icin kayip su zamanda kimseye guvenilmiyor ki hèle de istanbul gibi bir yerde bagirip azarlamayi normal bulmuyorum evet ama aksam olunca bir Anne baba evlatlarini basinda ister buda normal bir durum hayir ben cok buyuk bir sehirde yasiyorum daha yasimda cok genc ama annenizin koruma ic gudusuyle sizi evde istedigini anlayabiliyorumGece dediğiniz saat dokuz? Yaşadığım yerdeki nüfusun yarısı dışarda?sokaklar insan kaynıyor.belki siz küçük bı yerde ya da tenha bı semtte yaşıyorsunuz ve o yüzden öyle konuşuyorsunuz fakat benim yaşadığım semt İstanbul'un göbeği ve saat 11-12 ye kadar dışardan insan eksik olmuyor.psikolojik şiddet konumuna geçiyor 22 yaşındaki insana bağırıp azarlamak.normal bı şekilde rahatsizligini dile getirmiyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?