22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

15 yaşla üniversite aynı şey değil. O yaşta insan akşam 9 dan sonra dışarda olamam annem kızar derse herkes güler bu duruma, komik çünkü.
Senin yasinda ogrencilerim var benim. 22 yaşı cok mu olgun goruyorsun? Annenden daha mi tecrubelisin ya da, ergenlikten henuz cikmis biri olarak? 15 yas ile 20 li yaslar arasinda cok mu fark var saniyorsun? Yazdiklarimdan sadece 15 yasindaki oglumu mu gordun? 48 yasindaki kendimi de yazmistim oysa. Bir alt cumlesinde annemin gozunde hala 5 yasindayimdi. Sunu da yazdim, ben annenin yerinde olsa idim ben de sana kizardim. Bir gun kendine ayri bir duzen kurdugunda istedigin saatte gelebilirsin evine ama henuz baba ocaginda yasiyorsan o evin kurallarina uymalisin, ki bu da senin iyiligin icin emin ol. Anneler cocuklarinin iyiligini ister cunku.

Şunu çok merak ediyorum konu sahibi arkadaşım.
Hadi annen seni serbest bıraktı geç saatlere kadar istediğini yaptın diyelim.Annen de hiçbir şekilde sana sormadı nereye gittin kiminle idin vs..diye .. Hiçbir zman hesap sormadi..Allah korusun insanlık hali ki (en çılgın yaşlar senin de) bir hataya düştün her türlü diyorum. işte o zaman inancın olsun ki kalbinden geçirecektin ki keşke annem sorumlu bir anne olsaydı da beni uyarsaydi geç saate kadar nerede idin vs
....
şunu unutma ki insan sevdiği kişiyi önemser tedirgin olur.
sevdiğin biri veya seni seven eşin olsa aynisini yapardı senin için tedirgin olurdu.
Tabiki ANNE gibi kimse asla olamaz.
Zamanı gelir evlenirsin eşi ile insan ne kadar birnrini çok sevse de eşin snaa en kızgın anında seni atar ama anne atmaz (her anneyi kastettmiyorum) Burda okuyoruz 10 yıldır birbri için aşkından ölüp biten evlendikten sonra birbrine değer vermeyen 3 ay sonra boşanmak için can atan insanları...
elbette hepimiz annemiz ile tartışıyoruz bazen..Ama kalp kırmak değil gönül kazanmak gerek
ANNENIN KIYMETINI BIL LÜTFEN CANIM

bekarken hiç dışarı cikma gezme vs.iznim olmadi okuldan 5dk geç gelsem dayak yediğimi bilirim yine akşam 8-9a razı ol.

Niye tamamen ilgisiz anne ve baskıcı anne gibi iki uç? Ortası yok mu bu işin?

Halbuki insan özgür bırakırken de koruyabilir çocuğunu. Hiç mi görmediniz böyle aileler?

Ben evli çocuklu kadınım. Babamların yanına gidince babam hala karışır.
Akşam çıkacak olayım ne gerek var çıkma otur evinde gezersin diyor

22 yaşına kadar dışarı çıkmadıysan normal zaten bunları yaşaman. Annen kızım bu yaşa geldi diye aydınlanma yaşayacak değil... baban sağ mı, beraber mi yaşıyorsunuz, kardeşin var mı? Eğer annen İstanbul gibi yerde tek başına çocuk büyütüyorsa korumacı olmasını yadırgayamayız.

Şunu çok merak ediyorum konu sahibi arkadaşım.
Hadi annen seni serbest bıraktı geç saatlere kadar istediğini yaptın diyelim.Annen de hiçbir şekilde sana sormadı nereye gittin kiminle idin vs..diye .. Hiçbir zman hesap sormadi..Allah korusun insanlık hali ki (en çılgın yaşlar senin de) bir hataya düştün her türlü diyorum. işte o zaman inancın olsun ki kalbinden geçirecektin ki keşke annem sorumlu bir anne olsaydı da beni uyarsaydi geç saate kadar nerede idin vs
....
şunu unutma ki insan sevdiği kişiyi önemser tedirgin olur.
sevdiğin biri veya seni seven eşin olsa aynisini yapardı senin için tedirgin olurdu.
Tabiki ANNE gibi kimse asla olamaz.
Zamanı gelir evlenirsin eşi ile insan ne kadar birnrini çok sevse de eşin snaa en kızgın anında seni atar ama anne atmaz (her anneyi kastettmiyorum) Burda okuyoruz 10 yıldır birbri için aşkından ölüp biten evlendikten sonra birbrine değer vermeyen 3 ay sonra boşanmak için can atan insanları...
elbette hepimiz annemiz ile tartışıyoruz bazen..Ama kalp kırmak değil gönül kazanmak gerek
ANNENIN KIYMETINI BIL LÜTFEN CANIM

[/QUOTE]
Geç saat dediniz dokuz ya sanki gece bire ikiye kadar disarlarda gezmeyi istediğimi soyledim

Niye tamamen ilgisiz anne ve baskıcı anne gibi iki uç? Ortası yok mu bu işin?

Halbuki insan özgür bırakırken de koruyabilir çocuğunu. Hiç mi görmediniz böyle aileler?
Walla kusura bakmayın ama şu çağda ki kötü toplumun olduğu çağda zor korumak..
Ne var yani karanlık olmadan yarım saat önce dönsün bu kadar mı zor !
Çözüm var annesi tamamen dışarı çıkmasını yasaklamamis farkındaysaniz hava kararınca 9 da evde olmasına kızmış. Ya en yakın akrabalarin bile amcanın yigenini öldürdüğü vb.olaylarin yaşandığı bir çağda yaşarken bir annenin hava karanlık olduğu bir vakitte çocuğunun geç gelmesine bırakın da kızmaya hakkı olsun.
Özgürlük dmek annenin ona herşeyi kötü şeyleri bile göze yumarak serbest bırakması değil.

BBugün Dünyada ABD, Almanya ve birçok ülkede aile kavrami yok. Çocuklar 18 yaşına gelince evden kovuyorlar ve şu an en çok suç olayları ABD de...
Hepsinin nedeni nedir?
Aile kavramı yok çünkü....
umarım bu cevaplar yeterince açıklamıştır.
Kendinize iyi bakın

Evet evet Almanlar Amerikalılar kötü, kızına tecavüz eden baba kız kardeşine tecavüz eden abilerin olduğu Türkiye olarak sahip olduğumuz aile kavramı ile tüm suçların üstünden geliyoruz biz

Yok açıklamadı yeterince ama benim açıklama yapmama gerek olmadığı anlaşıldı. Anlatsam da havaya gidecek çünkü. Sıkın çocuklarını iyice sıkın ki havai fişek gibi patlasınlar.

Gerçekten bu 18 yaş olayına inanıyor musunuz ? İnsan hayret ediyor.

Ah canim benim, bende sinir olurdum anneme bazen, geç kaldığımda surat yapardı. Şimdiyse ben çocuğum büyüyünce dışarı bile çıkmasını istemiyorum akşamları çünkü bu dünyadan, kötülüklerinden, yavrumun zarar görmesinden korkuyorum ama orta yolu da bulmak lazim. "Anne olunca anlarsın "derdi annem ne haklıymış. Annen sana olan sevgisinden , seni merak ettiginden öyle davranıyor. Zira değil 22 yaşında, 42 yaşında da olsan annen için 2 yaşındasın

Yok açıklamadı yeterince ama benim açıklama yapmama gerek olmadığı anlaşıldı. Anlatsam da havaya gidecek çünkü. Sıkın çocuklarını iyice sıkın ki havai fişek gibi patlasınlar.
Walalhi kuusura bakmayın ama bu sıkmak değil.. sıkmak demek tamamen dışarı çıkmasına engel koymak...
Empati bu kadar mı zor ?
Bunların hepsi empati eksikliğinden...
Konu sahibi kendisini annesinin yerine koysun bakalım bir kendi çocuğuna olsa ne yapacaktı?
Ayrıca bizde zmaninda belirli saat vardı iyi ki yapmışlar çok şükür istediğimi de yaptım yarım saat erken gelmenin hesabını yapiyosunuz

Onun evi onun kuralları konu sahibi.Kendi evinize çıkar istediğiniz hayatı yaşarsınız.Evine 9 da gelinmesini istemiyorsa istemiyordur.

Gerçekten bu 18 yaş olayına inanıyor musunuz ? İnsan hayret ediyor.
Tabiki var saka mı yapıyorsunuz? şok oldum şuan...
Almanya da yaşayan yengem var
Üniveriste de hazırlık okudum ABD li bir hocam vardı.
Hepsini geçtim açın bir belgesele bakın bakalım görürsünüz hepsini anlatıyor.
Bence bir araştırın derim.

Amerikalılar bebelerini sokağa atıyormuş
Aynen öyle 18 yaşına gelince ya bu evde kalacaksan kira ode ya da basının çaresine bak diyorlar.
Kusura bakmayın ama araştırmadigjniz çok belli tavsiye ederim araştırin zarar gelmez

Annen artik derdi sadece endişe degil, kontrol etmek. Özelikle tek çocuksan. Annen tüm hayatini sen üzerine inşa etti.

Ancak zaman akiyor. Ona bagli bir bebek degilsin. Ona ihtiyacin azaldi. Annen bu yeni gerçek ile nasil baş edecegini bilmedigi icin, bu kurali koyuyor.

Eger özgurlük istiyorsan, annenin suyuna giyme. Degismez. Dişariya cikma olayini kademe kademe yükselt. Mesela ayda bir yerine, haftada 1 git. Sonra haftada 2,... Ve eve gelme saatinide yükselt. Saat 9, sonra 9 bucuk, 10,..

Eve geldiginde hemen odana git. Annen birak bagirsin cagirsin. Bir süre sonra alisacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…