22 aylık çocuğu evde oyalamak bu kadar zor mu ?

Tamamen aynı durumdayız. Hatta fark ettim ki yeni oyuncak almak bende ilginç bir tatmin ve rahatlama duygusu yaratıyor. Sanki 24 saat onunla oynayacak gibi. Ama biliyorum ki 10 dk ömrü. Sürekli araştırma içindeyim. Kesin bir oyuncak var kızımın istediği ve ben onu bulamıyorum. Her yeni oyuncak ta işte bu diyorum ama tabii ki hayal kırıklığı. Psikiyatriste danışırsanız bana da yazar mısınız lütfen
Aynı ben 🤦🏻‍♀️ Ama vallahi oynamıyor yemin ederim ya 🤢 eve geliyoruz 1 dk ömrü bitiyor sonra . Birlikte evi siliyoruz eline vileda veriyorum sonra benimki için tutturuyor onu veriyorum sonra yine benim elimdeki için . Yemek yapıyorsam birlikte yapıyoruz tamam yani yaptık bitti çocuk sabah 07:00-akşam 20:00 arası 1.5 saat uyuyor geri kalan her an tepemde 🤦🏻‍♀️ Sokağa çıkıyoruz vs vs . Asıl olay şu kum havuzuna giriyor 30 dk için ödeme yapıyorum çocuk 15. Dk da dışarda oluyor bitti gitti . Milletin bebesi ağlar kalayım diye benimki kendi çıkıyor aynı kocamın huyları herşeyden sıkılıyor .

Sıkıldıkça altını değiştiriyorum :KK70:
Henüz 5 aylık
Camdan dışarıyı seyretme, dede anneanne vs yi görüntülü arama ( ekran arkası dönük görmüyor) kitap okuma, aynada kendini inceleme, egzersiz yapma, müzik dinleme, kaykay ve hophop oyunu (hepsi max 1 saat)
Sonra başa dön.... akşama kadar :KK70:
Bacım 5 aylık bebenin kıymetini bilin. Ben 5 aylıkken bir büyüse diyordum. Şimdi kendi ağzıma terlikle vurasım var. O zaman agu desem gülerdi. Şimdi laf çeviriyor bana. Nokta kadar boyuyla inatlasiyor

22 aylık bir çocuğu mecbur oyalamak gerekiyor bence . Evet yemek yaparken yanında takılıyor vs ama bunlar gün içinde toplasan 2 saat etsin geri kalan zamanda hep tepende mecbur 3 yaşından önce Yanlız bir oyun kurmaları imkansızmış

Bana göre en iyi oyalanma iletisim halinde olup onlara da alan ve imkan yaratmak.illaha montessori oyunlara her zaman gerek yok mesela. Sizin gününüz nasil geciyorsa onlarin da öyle geciyor. Büyük oglum 22 aylikti tam kardesi dünyaya geldiginde. Gayet oyuncaklari ile kendi de oynuyordu. Tabi her cocuk ayni degildir. O yüzden anne baba cocugun.en sevdiklerini gözetleyerek ögrenmeli

Teoride öyle ama pratikte bizde olmadı. Belki siz yapabilirsiniz.
Oyun kuruyorum mesela 1 dk sonra ama ben kiminle oynuycam hiç arkadaşım yok diyor. Evcilik, doktorculuk, garsonculuk (?), Kuaförcülük :KK70: sonra ben baba oluyorum o anne, oyuncak bebek de yavrumuz tüm hayatımızı tekrar tekrar canlandırıyoruz :) Resim mi yapıyor hadi anne sen de burasını boya diyor. Hadi biraz kendin oyna şunu yap ben gelicem dersem Siz beni sevmiyorsunuz çünkü benimle oynamıyorsunuz diyor. Kendi kendine sadece tv izler. Onda da benim de izleyip şimdi burada ne oldu, o neden öyle yaptı neden öyle dedi vs gibi yorum yapmamı bekliyor. Belki hepsinin huyu farklıdır ama benimkinin lugatında yalnız oynamak diye bişey yok :) o anlar günde 10 dk falan bazen hayali arkadaşıyla konuşuyor neyse ki.
Biraz daha büyüyünce oynar belki. İnşallah
Ahhaaha demek beni sevmiyorsunuz diyor😅😅 Yöntemini bulmuş 🤣 Bi arkadaşın 3-4 yaşlarında kızı da alışverişte bi tişört istiyor annesi de diyor ki kızım şimdi alamayız, kızının cevabı : Ama anne ihtiyacım var!!
Çocuklar ebeveynleri çok kolay manipüle edebiliyorlar 😅

Aynı ben 🤦🏻‍♀️ Ama vallahi oynamıyor yemin ederim ya 🤢 eve geliyoruz 1 dk ömrü bitiyor sonra . Birlikte evi siliyoruz eline vileda veriyorum sonra benimki için tutturuyor onu veriyorum sonra yine benim elimdeki için . Yemek yapıyorsam birlikte yapıyoruz tamam yani yaptık bitti çocuk sabah 07:00-akşam 20:00 arası 1.5 saat uyuyor geri kalan her an tepemde 🤦🏻‍♀️ Sokağa çıkıyoruz vs vs . Asıl olay şu kum havuzuna giriyor 30 dk için ödeme yapıyorum çocuk 15. Dk da dışarda oluyor bitti gitti . Milletin bebesi ağlar kalayım diye benimki kendi çıkıyor aynı kocamın huyları herşeyden sıkılıyor .
Ayy sizinki de mi. Parasını verdiğim hiçbir oyuncağa sonuna kadar binmedi. Zaten bindirmeden önce soruyorum görevliye süresi bitmeden inmek isterse sıkıntı olur mu diye. Malımı biliyorum çünkü.

O zaman banyoda parmak boyasi etkinligi oneririm
Ciril ciplak soyuyosunuz
10dk kagit boyuyor
20dk dinozor gibi yikanabilen oyunaklarini
15dk önce kendini sonra sizi boyuyor
Ikeanin mammut masa sandalyesi var bizde
Onu banyoya sokuyordum
Onun ustunde yapiyorduk bu etkinligi
en son oturdugu sandalyeyi bile boyuyordu
Sonra beraber oyuncaklaei ve banyoyu yikiyorduk
En son da kendimiz
Bu sekilde her gun 1.5 saat vakit gecirdik o donem
Abartmiyorum her gun
2 cesit parmak boyasi yeter
Temiz içerikli uygun bir marka bulirsaniz cikiyor zaten lekesi kalmiyor
Parmak boyalarını gördüm hatta fav ekledim. Eşim havalar biraz ısınsın dedi. Ama banyo değişik bir fikir olabilir.

Bana göre en iyi oyalanma iletisim halinde olup onlara da alan ve imkan yaratmak.illaha montessori oyunlara her zaman gerek yok mesela. Sizin gününüz nasil geciyorsa onlarin da öyle geciyor. Büyük oglum 22 aylikti tam kardesi dünyaya geldiginde. Gayet oyuncaklari ile kendi de oynuyordu. Tabi her cocuk ayni degildir. O yüzden anne baba cocugun.en sevdiklerini gözetleyerek ögrenmeli
😁 valla siz ne kadar şanslıymışsınız maalesef bizde öyle olmuyor olaylar . Çocuğa benim günüm nasıl geçiyorsa seninki de öyle geçmeli mi diyeyim 🙄 çocuk zaten herşeye tutturuyor ağlıyor anlamsızca huzursuzluk yaratıyor . Sabah yumurta yapıyorum oda mama sandalyesinde kirli tabağı makinaya koydum diye bağıra bağıra ağlayan çocuğa ne yapmalı ki ? Günün 12 saati durmadan konuşuyoruz artık akşamları boğazım kapanıyor iletişimin kralı var anlayacağız . Bir arkadaşın çocuğu 2 yaşında kendi 1 saat oyuncağı ile oynuyormuş hatta annesi altını değiştirmek için rüşvet olarak seninle oyun oynayacağım diyordu. Ben çocuğa yalvarıyorum gel oynayalım diye çocuk oynamıyor kadın da bana böyle ahkam kesiyordu .

Banyoya plastik hayvanlarıyla küvetin içine sokuyordum o yaşlarda.
Bir saatten fazla oynuyorlar.
Tabi yanında oturmak lazım.
Ama olsun tek oturabildiğim zaman o zaman olduğu için pek kıymetliydi bana göre.
Bazen kitap okurdum bazen nette gezinirdim.
Suyla oynadığı için baya rahatlamış olurdu hem de yorulurdu.

Ayy sizinki de mi. Parasını verdiğim hiçbir oyuncağa sonuna kadar binmedi. Zaten bindirmeden önce soruyorum görevliye süresi bitmeden inmek isterse sıkıntı olur mu diye. Malımı biliyorum çünkü.
Bende 🤦🏻‍♀️ 30 dk 25 TL 15. Dk da bitiyoruz . Bugün leğene su koydurdu içine hayvanları attık 5. Dk da bitti saate özellikle baktım

Ahhaaha demek beni sevmiyorsunuz diyor😅😅 Yöntemini bulmuş 🤣 Bi arkadaşın 3-4 yaşlarında kızı da alışverişte bi tişört istiyor annesi de diyor ki kızım şimdi alamayız, kızının cevabı : Ama anne ihtiyacım var!!
Çocuklar ebeveynleri çok kolay manipüle edebiliyorlar 😅
Evet manipüle ediyorlar yumuşak karnınızı buluyorlar
Kızımı sabah 8 akşam 6 arası kreşte bıraktığım için eve geldiğinden yatana kadar ne istese oynuyoruz çünkü onu buna borçluyuz. He bu durumda kendi hayatımız bitti :D kocamla akşam 10 dk konuşuyoruzdur ancak. Sabah 7.30 da evden çık akşam 6 ya kadar çalış gel sonra 4 saat çocukla full oyun ve 22 itibariyle kapanış. :/ Bazen kendime acıyorum. Şu an yorgunluktan uyuyamıyorum :D ama sabah 6.30 da kalkıcam. Kızım yanımda uyuyo ya şarja takılan telefon gibi pilinin yüzdesini hızla dolduruyor şu an bi kalkıcak %100 şarj olmuş :D benim batarya bitik.

@tivoli26 valla ben o aylarda evden çalışıyodum rahat versin diye biraz tablet bağımlısı yapmıştım çocuğu. Agresifleşiyo ama oyun tarzı içerikler (eşleştirme, şekil bulma falan) olan bebek uygulamalarından çok şey öğrenmişti. Youtube içerikleri agresif yapmıştı onu sildim sonra. Yoytube kids iyiydi şarkı vs güzel şeyler öğrendi. Dil gelişimine vs kötü değil iyi yönde etki etti. Sonra işlet zıvanadan çıkınca tablet kırıldı dedim yok ettim

Şu yazdıklarınızı ben mi yazdım acaba diye okudum. Allahım çok şükür beni anlayabilecek biri. Oley oley. Okulda öğretmen arkadaşlar abartıyorsun diypr. Çocuk suluğum boş, doldur diyor. Dolduruyorum neden doldurdun diye ağlıyor. Geçen cumartesi uyanık kaldığı 12 saatin 5 saatini ağlayarak geçirdi. Sebep yok. Herşey potansiyel sebep. Kızım çay içeceğim dedim. Hayırrr anne çay içmeyeck diye bir saat ağladı. Tamam içmeyecğim diyorum. Ama aradığımız kişiye ulaşılamıyor modunda

😁 valla siz ne kadar şanslıymışsınız maalesef bizde öyle olmuyor olaylar . Çocuğa benim günüm nasıl geçiyorsa seninki de öyle geçmeli mi diyeyim 🙄 çocuk zaten herşeye tutturuyor ağlıyor anlamsızca huzursuzluk yaratıyor . Sabah yumurta yapıyorum oda mama sandalyesinde kirli tabağı makinaya koydum diye bağıra bağıra ağlayan çocuğa ne yapmalı ki ? Günün 12 saati durmadan konuşuyoruz artık akşamları boğazım kapanıyor iletişimin kralı var anlayacağız . Bir arkadaşın çocuğu 2 yaşında kendi 1 saat oyuncağı ile oynuyormuş hatta annesi altını değiştirmek için rüşvet olarak seninle oyun oynayacağım diyordu. Ben çocuğa yalvarıyorum gel oynayalım diye çocuk oynamıyor kadın da bana böyle ahkam kesiyordu .

Yalnis anlasilmasin. Benimkiler de melek gibi degil. Ama benim fark ettigim o yas grubu icin: Ben cocukla ne kadar inatlassam o kadar zora giriyor hersey. Cocuklarin o yas grubunda beyin yapisi daha o kadar ilerlemedigi icin bazen o krizlere de giriyorlar. Almanyada bu konu ile ilgili iyi bir kitap var, ama maalesef türkcesi yok galiba. Bebegin size uydugu zaman öyle gecirin, inatlastigi zaman da onun ihtiyaclarina agirlik verin..her bebek ayni degil, hepsinin ihtiyaclari farkli. Benim ki de bir kere kaka bezini degistirmek istedigim icin kriz cikartti:D

Banyoya plastik hayvanlarıyla küvetin içine sokuyordum o yaşlarda.
Bir saatten fazla oynuyorlar.
Tabi yanında oturmak lazım.
Ama olsun tek oturabildiğim zaman o zaman olduğu için pek kıymetliydi bana göre.
Bazen kitap okurdum bazen nette gezinirdim.
Suyla oynadığı için baya rahatlamış olurdu hem de yorulurdu.
Küvette kayıp düşmemesi için aldığınız ekstra bir önlem varmıydı. Kaydırmaz koyduk ama çözüm olmadı. Bir defa kayıp düştü

Şu yazdıklarınızı ben mi yazdım acaba diye okudum. Allahım çok şükür beni anlayabilecek biri. Oley oley. Okulda öğretmen arkadaşlar abartıyorsun diypr. Çocuk suluğum boş, doldur diyor. Dolduruyorum neden doldurdun diye ağlıyor. Geçen cumartesi uyanık kaldığı 12 saatin 5 saatini ağlayarak geçirdi. Sebep yok. Herşey potansiyel sebep. Kızım çay içeceğim dedim. Hayırrr anne çay içmeyeck diye bir saat ağladı. Tamam içmeyecğim diyorum. Ama aradığımız kişiye ulaşılamıyor modunda
Lütfen bana sarıl şuan 😔

Ben de bunu merak ediyorum bir türlü soramıyorum.
Coğu anne yaş yerine ay söylüyor. Sanki kimse 1 yasında, 2 yaşında, 3 yaşında demiyor herkes 25 ay, 38 ay vs.. bunun sebebi nedir? Ay ay gelişim süreci falan değiştiği içib mi acaba?

444 aylığım dermişim misal
djfgklkgld

Evet manipüle ediyorlar yumuşak karnınızı buluyorlar
Kızımı sabah 8 akşam 6 arası kreşte bıraktığım için eve geldiğinden yatana kadar ne istese oynuyoruz çünkü onu buna borçluyuz. He bu durumda kendi hayatımız bitti :KK70: kocamla akşam 10 dk konuşuyoruzdur ancak. Sabah 7.30 da evden çık akşam 6 ya kadar çalış gel sonra 4 saat çocukla full oyun ve 22 itibariyle kapanış. :/ Bazen kendime acıyorum. Şu an yorgunluktan uyuyamıyorum :KK70: ama sabah 6.30 da kalkıcam. Kızım yanımda uyuyo ya şarja takılan telefon gibi pilinin yüzdesini hızla dolduruyor şu an bi kalkıcak %100 şarj olmuş :KK70: benim batarya bitik.

@tivoli26 valla ben o aylarda evden çalışıyodum rahat versin diye biraz tablet bağımlısı yapmıştım çocuğu. Agresifleşiyo ama oyun tarzı içerikler (eşleştirme, şekil bulma falan) olan bebek uygulamalarından çok şey öğrenmişti. Youtube içerikleri agresif yapmıştı onu sildim sonra. Yoytube kids iyiydi şarkı vs güzel şeyler öğrendi. Dil gelişimine vs kötü değil iyi yönde etki etti. Sonra işlet zıvanadan çıkınca tablet kırıldı dedim yok ettim
Bu akşam eşimle konuştuk. Acaba dediğiniz tarz oyunlar mu bulsak diye. Hangi içerikler olumsuz etkiledi.

Back