- 14 Ekim 2019
- 223
- 334
- 53
- Konu Sahibi mermaid2608
İsmi oyun alanı çiti. Muhtemelen farklı ebatları vardır. Benim henüz bebiş yok ama marangoz dan sağlam bir tane yaptırabilirsinizNasıl bir şey acaba? Duvar derken? Merak etttim çok
![Thinking face :thinking: 🤔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f914.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İsmi oyun alanı çiti. Muhtemelen farklı ebatları vardır. Benim henüz bebiş yok ama marangoz dan sağlam bir tane yaptırabilirsinizNasıl bir şey acaba? Duvar derken? Merak etttim çok
Çoğumuz aynıyız aslında bizde öyle bazen anlıyorum bebeğimde sıkılıyor evde. O zaman açıyoruz dolapları karıştırıyoruz dağıtıyoruzBen de tamamen sizin yazdığınızı demek istedim. Boş kalınca mızmızlanıyor. Her dakika ne bulayım. Başka çocukları izliyor karşıdan. Şimdi bir de ishal ve bronşit salgını çıkmış çocuklarda. Oyun gruplaru da geçici bir süre askıya alınmış burada. Resmen kısıtlı bir alanda yaşam sürdürüyoruz
Aydan aya gelişimi değişkenlik gösterdiği için belli bir yaşa kadar ay olarak söylenir. Destekli oturma, desteksize geçme, emekleme, yürüme, tuvalet eğitimi, dil gelişimi, dışa dönüklük bunların hepsi ayına göre bakılıp fikir sahibi olunur. Bir ayda bile o kadar değişkenlik gösteriyor ki gelişimleri. O sebeple yani:)22 ay ne ya 2 yasinda deseniz olmuyor mu?
Benim kizim saniye durmadi onda, hayt diye bi tekme darbesiyle indirdi, saglam olsa bu sefer cigligi basardi cikarin beni burdan diye, kurtlu pakizeİsmi oyun alanı çiti. Muhtemelen farklı ebatları vardır. Benim henüz bebiş yok ama marangoz dan sağlam bir tane yaptırabilirsiniz![]()
Bence de abartı aya göre gelişim değişse nolcak parkta aaa çocuk kaç yaşında diyen Bi komşu 18 aylık bebek eykinliklerinden mi bahsedecek? Çocuğum 15 aylıkken 1 yaşında diyodum, 17 18 ay oldu 1 buçuk dedim. 1 2 ay sonra 2 dedim yani soran kişi için asla bi önemi yok saçma sapan bi şey. 22 ay dedi benim için ne önemi var ki banane yaniBen de bunu merak ediyorum bir türlü soramıyorum.
Coğu anne yaş yerine ay söylüyor. Sanki kimse 1 yasında, 2 yaşında, 3 yaşında demiyor herkes 25 ay, 38 ay vs.. bunun sebebi nedir? Ay ay gelişim süreci falan değiştiği içib mi acaba?
Bende anne olucam Allah nasip ederse. Tabiki bende oyunlar oynamak istiyorum ancak bütün vaktinizi çocuğa ayırmak doğru mu? Kendi başına da oyalanmayı bilmesi gerekmez mi? Sürekli bi etkinlik yapmak, sürekli yenilik, sürekli hareket ileride çocuğu memnuniyetsiz, çabuk sıkılan biri haline getirmez mi? Ne bileyim çocuğunda arada sırada canının sıkılması gerekmez mi? Sonuç olarak oyunlar çocukların gerçek hayata hazırlanması için bi nevi simülasyon, ancak bu etkinlik çılgınlığıyla iş farklı boyutlara taşınmış gibi. Sanki aileler biz yaşayamadık siz yaşayın diye çocuğu ilgiye boğuyorlar.
Hani birde insanın çocuğu olunca tabiki en önemli görev ebeveynlik ama çocuk için tümden kendinden vazgeçmek mi gerekiyor?
Biri beni aydınlatsın![]()
Aynı bizi okudum şu anda. Ev oyuncakçı dükkanına döndü resmen. Ama o bizim tepemizde. Top, saklambaç vs. Dışarıda bir yerde oyuncak görünce elim ayağım titriyor artık. Evdeki çaresiz oyun döngüsünü hatırlıyorum24 aylık benim oğlum kötü gidiyoruz öyle puzzle vs oynamıyor en fazla 2 dk ancak oturuyoruz.Sonra saklambaç kovalamaca top sürekli böyleyim bazen başım dönüyor yorgunluktan . Dün eşim sabah işe gitti 07:00 de akşam nöbetçiydi ve bu akşam 17:30 da geldi . O arada çocukla evde yalnızdım tahammülüm çok azaldı12:30-13:30 arası uyudu geri kalan zamanda benim tepemde . 20:30 oldu yatakta hala ayakta en sonunda kızdım çünkü yorgunum . Eşim de beni eleştiriyor laf söylüyor aklınca . Kendini evde 2 saat bıraksam oyalayacak birşey bulamaz
Ev oyuncakçı dükkanına döndü çocuk hiç birisi ile oynamıyor
Nasıl bir şey acaba? Duvar derken? Merak etttim çok
Ama su an buraya açtığınız konuya 22 aylık çocuklar ıcın degil de 2 yaş grubundaki çocuklar ıcın aktivite, zaman geçirme önerileri gelecek :) 2 yaş grubu ıcın aktivite önerileri vermek daha cözum odaklı olur, su an 22 ay demek gelecek cevaplara dair bir seyı degıstırmıyorEvet o yüzden. O yaş grubu arasında 15 gün bile çok fark ediyor. Tamamen ay ay hatta bazen gün gün yeni güncellemeler geliyor bebelere. Arkadaşın çocuğu ile benim ki arasında 40 gün var, ama ben bile farkı çok net görüyorum.
Neden bu kadar kelime yazıp alan işgali yaptınız acepBiz şunu yap diyeceğiz, sen diyeceksin ki onu kızım asla istemiyor, sıkılıyor. Şöyle yap diyeceğiz, onu da sevmiyor, ağlıyor, ağlarken kusuyor, kıpkırmızı oluyor diyeceksin. O yüzden hiçbir önerim yok Tivoli. Allah kolaylık versin hepimize.
Ay bayilacam, ne farkeder 22 ay demis, 2 yas demis, kadin oneri soruyoAma su an buraya açtığınız konuya 22 aylık çocuklar ıcın degil de 2 yaş grubundaki çocuklar ıcın aktivite, zaman geçirme önerileri gelecek :) 2 yaş grubu ıcın aktivite önerileri vermek daha cözum odaklı olur, su an 22 ay demek gelecek cevaplara dair bir seyı degıstırmıyor