22 aylık çocuğu evde oyalamak bu kadar zor mu ?

Sokaga cikmadan zor. O aylarda tam da 7+aylik hamile olmama ragmen oglumu -10 derecede bile her gun saat disari cikarirdim. Kar tulumu eldiven atki bere... 1 saat dışarıda duran bebe 3 saat aktivite yapmis kadar doyar ve yorulur benim deneyimim. 1 2 aya kendi kendine oynamaya da baslar. Az sıkın dişinizi. Benim oglum 29 aylikken okula basladi. Ikimizin de akil sagligi kurtuldu şükür

Sıkıldıkça altını değiştiriyorum :D
Henüz 5 aylık
Camdan dışarıyı seyretme, dede anneanne vs yi görüntülü arama ( ekran arkası dönük görmüyor) kitap okuma, aynada kendini inceleme, egzersiz yapma, müzik dinleme, kaykay ve hophop oyunu (hepsi max 1 saat)
Sonra başa dön.... akşama kadar :D

Ben de tamamen sizin yazdığınızı demek istedim. Boş kalınca mızmızlanıyor. Her dakika ne bulayım. Başka çocukları izliyor karşıdan. Şimdi bir de ishal ve bronşit salgını çıkmış çocuklarda. Oyun gruplaru da geçici bir süre askıya alınmış burada. Resmen kısıtlı bir alanda yaşam sürdürüyoruz
Çoğumuz aynıyız aslında bizde öyle bazen anlıyorum bebeğimde sıkılıyor evde. O zaman açıyoruz dolapları karıştırıyoruz dağıtıyoruz 😅 toka kutusu ,çorap çekmecesi, gözlükler .. dikkatini çekiyor öyle şeyler baya oyalanıyor . Oyuncakları kaldırıyorum bazen hepsi ortada olunca ilgisini çekmiyor çünkü . Onun dışında saklambaç olsun yakalanmaç olsun en sevdiği şeyler , onlara da enerji lazım ebeveynler için 😅

22 ay ne ya 2 yasinda deseniz olmuyor mu?
Aydan aya gelişimi değişkenlik gösterdiği için belli bir yaşa kadar ay olarak söylenir. Destekli oturma, desteksize geçme, emekleme, yürüme, tuvalet eğitimi, dil gelişimi, dışa dönüklük bunların hepsi ayına göre bakılıp fikir sahibi olunur. Bir ayda bile o kadar değişkenlik gösteriyor ki gelişimleri. O sebeple yani:)

Bende anne olucam Allah nasip ederse. Tabiki bende oyunlar oynamak istiyorum ancak bütün vaktinizi çocuğa ayırmak doğru mu? Kendi başına da oyalanmayı bilmesi gerekmez mi? Sürekli bi etkinlik yapmak, sürekli yenilik, sürekli hareket ileride çocuğu memnuniyetsiz, çabuk sıkılan biri haline getirmez mi? Ne bileyim çocuğunda arada sırada canının sıkılması gerekmez mi? Sonuç olarak oyunlar çocukların gerçek hayata hazırlanması için bi nevi simülasyon, ancak bu etkinlik çılgınlığıyla iş farklı boyutlara taşınmış gibi. Sanki aileler biz yaşayamadık siz yaşayın diye çocuğu ilgiye boğuyorlar.
Hani birde insanın çocuğu olunca tabiki en önemli görev ebeveynlik ama çocuk için tümden kendinden vazgeçmek mi gerekiyor?
Biri beni aydınlatsın 😊

İsmi oyun alanı çiti. Muhtemelen farklı ebatları vardır. Benim henüz bebiş yok ama marangoz dan sağlam bir tane yaptırabilirsiniz 🤔
Benim kizim saniye durmadi onda, hayt diye bi tekme darbesiyle indirdi, saglam olsa bu sefer cigligi basardi cikarin beni burdan diye, kurtlu pakize

Ben de bunu merak ediyorum bir türlü soramıyorum.
Coğu anne yaş yerine ay söylüyor. Sanki kimse 1 yasında, 2 yaşında, 3 yaşında demiyor herkes 25 ay, 38 ay vs.. bunun sebebi nedir? Ay ay gelişim süreci falan değiştiği içib mi acaba?
Bence de abartı aya göre gelişim değişse nolcak parkta aaa çocuk kaç yaşında diyen Bi komşu 18 aylık bebek eykinliklerinden mi bahsedecek? Çocuğum 15 aylıkken 1 yaşında diyodum, 17 18 ay oldu 1 buçuk dedim. 1 2 ay sonra 2 dedim yani soran kişi için asla bi önemi yok saçma sapan bi şey. 22 ay dedi benim için ne önemi var ki banane yani😂😂

Mıknatıslı logolar var belki ilgisini çeker
Hayvan figürleri uzun oyun kurmasını sağlayabilir
Sticker kitapları
Montessori destekli yapbozlar
Aklıma bunlar geldi

Bizim evde 140 cm trambolin, park boy kaydırak, tavana asılı bir salıncak, kızılderili çadırı , akülü araba, sallanan at, 3 tekerlekli bisiklet, scooter, ayakla itilen 4 tekerlekli araba falan var diğer oyuncakları sayamıcam ıvır zıvır bi sürü şey daha. Oynuyor mu evet ama kendisi oynuyor mu hayır. Çadıra sen de girersen oynuyor, kaydıraktan sen de kayma yarışması yaparsan kayıyor mesela :) her akşam kaydırak tepesindeyim. Her akşam takla yarışmasında halıda takla atıp duruyorum. Salonun ortasındaki trambolinde hopluyorum. Bazen imdat diye pencereden bağırasım geliyor :D sorun bende galiba. Bu kadar şeyi yapınca babasıyla biz pert oluyoruz o daha diyo ki ben hiç yorulmadım.

24 aylık benim oğlum kötü gidiyoruz öyle puzzle vs oynamıyor en fazla 2 dk ancak oturuyoruz.Sonra saklambaç kovalamaca top sürekli böyleyim bazen başım dönüyor yorgunluktan . Dün eşim sabah işe gitti 07:00 de akşam nöbetçiydi ve bu akşam 17:30 da geldi . O arada çocukla evde yalnızdım tahammülüm çok azaldı 🙄 12:30-13:30 arası uyudu geri kalan zamanda benim tepemde . 20:30 oldu yatakta hala ayakta en sonunda kızdım çünkü yorgunum . Eşim de beni eleştiriyor laf söylüyor aklınca . Kendini evde 2 saat bıraksam oyalayacak birşey bulamaz 🤦🏻‍♀️ Ev oyuncakçı dükkanına döndü çocuk hiç birisi ile oynamıyor

Oyun oynamasın diye nereye yazdım acaba hanımefendi? Oyunlar başa sardı dedim. Daha farklı ne yapılabilir, ben bulamıyorum, tıkandım. Aramızda tecrübeli olan annelerden yardım istiyorum

Bende anne olucam Allah nasip ederse. Tabiki bende oyunlar oynamak istiyorum ancak bütün vaktinizi çocuğa ayırmak doğru mu? Kendi başına da oyalanmayı bilmesi gerekmez mi? Sürekli bi etkinlik yapmak, sürekli yenilik, sürekli hareket ileride çocuğu memnuniyetsiz, çabuk sıkılan biri haline getirmez mi? Ne bileyim çocuğunda arada sırada canının sıkılması gerekmez mi? Sonuç olarak oyunlar çocukların gerçek hayata hazırlanması için bi nevi simülasyon, ancak bu etkinlik çılgınlığıyla iş farklı boyutlara taşınmış gibi. Sanki aileler biz yaşayamadık siz yaşayın diye çocuğu ilgiye boğuyorlar.
Hani birde insanın çocuğu olunca tabiki en önemli görev ebeveynlik ama çocuk için tümden kendinden vazgeçmek mi gerekiyor?
Biri beni aydınlatsın 😊

çok haklısınız ama ilk yıllar öyle bir dünya yok, en azından benim tecrübeme göre.
ben etknlik annesi değilim çünkü içim bayılıyor.
ama oyun ekmek su gibi ihtiyaç. ha kendi başına oynuyor, kitaplarına bakıyor, boya yapıyor, araba sürüyor falan ama bir kaç dakika. daha fazla bana bulaşmadan takılıyorsa kesin tehlikeli bi iş üstündedir :olamaz: ama emekleme öncesi rahat,ayna karşısında takılırken biz dizi falan izlerdik :)

Biz şunu yap diyeceğiz, sen diyeceksin ki onu kızım asla istemiyor, sıkılıyor. Şöyle yap diyeceğiz, onu da sevmiyor, ağlıyor, ağlarken kusuyor, kıpkırmızı oluyor diyeceksin. O yüzden hiçbir önerim yok Tivoli. Allah kolaylık versin hepimize.

24 aylık benim oğlum kötü gidiyoruz öyle puzzle vs oynamıyor en fazla 2 dk ancak oturuyoruz.Sonra saklambaç kovalamaca top sürekli böyleyim bazen başım dönüyor yorgunluktan . Dün eşim sabah işe gitti 07:00 de akşam nöbetçiydi ve bu akşam 17:30 da geldi . O arada çocukla evde yalnızdım tahammülüm çok azaldı 🙄 12:30-13:30 arası uyudu geri kalan zamanda benim tepemde . 20:30 oldu yatakta hala ayakta en sonunda kızdım çünkü yorgunum . Eşim de beni eleştiriyor laf söylüyor aklınca . Kendini evde 2 saat bıraksam oyalayacak birşey bulamaz 🤦🏻‍♀️ Ev oyuncakçı dükkanına döndü çocuk hiç birisi ile oynamıyor
Aynı bizi okudum şu anda. Ev oyuncakçı dükkanına döndü resmen. Ama o bizim tepemizde. Top, saklambaç vs. Dışarıda bir yerde oyuncak görünce elim ayağım titriyor artık. Evdeki çaresiz oyun döngüsünü hatırlıyorum

Eklentiler

• Screenshot_20220112-210708_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20220112-210708_Amazon Shopping.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 32
Evet o yüzden. O yaş grubu arasında 15 gün bile çok fark ediyor. Tamamen ay ay hatta bazen gün gün yeni güncellemeler geliyor bebelere. Arkadaşın çocuğu ile benim ki arasında 40 gün var, ama ben bile farkı çok net görüyorum.
Ama su an buraya açtığınız konuya 22 aylık çocuklar ıcın degil de 2 yaş grubundaki çocuklar ıcın aktivite, zaman geçirme önerileri gelecek :) 2 yaş grubu ıcın aktivite önerileri vermek daha cözum odaklı olur, su an 22 ay demek gelecek cevaplara dair bir seyı degıstırmıyor

Biz şunu yap diyeceğiz, sen diyeceksin ki onu kızım asla istemiyor, sıkılıyor. Şöyle yap diyeceğiz, onu da sevmiyor, ağlıyor, ağlarken kusuyor, kıpkırmızı oluyor diyeceksin. O yüzden hiçbir önerim yok Tivoli. Allah kolaylık versin hepimize.
Neden bu kadar kelime yazıp alan işgali yaptınız acep

Çakıl gibi ufak taneli malzemelerin icinden sevdiği hayvanları kurtarmaca oyunu uydurabilirsiniz
Kurabiye yapabilirsiniz
Belgesel izleyebilirsiniz evet ekran kötü bir yöntem ama 15 20 dk gerçek hayvanları görmesi yorumlar yapması arada kurtarıcı olabilir tabi kı sizinle ve sohbetle

Ama su an buraya açtığınız konuya 22 aylık çocuklar ıcın degil de 2 yaş grubundaki çocuklar ıcın aktivite, zaman geçirme önerileri gelecek :) 2 yaş grubu ıcın aktivite önerileri vermek daha cözum odaklı olur, su an 22 ay demek gelecek cevaplara dair bir seyı degıstırmıyor
Ay bayilacam, ne farkeder 22 ay demis, 2 yas demis, kadin oneri soruyo 🤣

Back