22 aylık çocuğu evde oyalamak bu kadar zor mu ?

Daha 3 saat önce yine alıp geldik biliyorum ki oynamayacak . Tamamen kendimi tatmin ediyorum ben . Çocuk psikiyatristine danışacağım bu durumu . Birde oyun kurmakta zorlanıyorum ben sizde öyle misiniz

Her zaman cocugu oyalamak dogru degil. Cocuklar kendilerini de oyalabilmek zorunda. Yani kendi kendini oyalamasina firsat verin.
Ben bazen cocuklari ne yapsam.yanimda götürüyordum. Camasir katlayacaksam coraplari dökerim önüne haydi bakalim ciftleri bul bakalim diye. Yemek yapsam yanima alip ne yaptigimi anlatir onun eline de birseyler tuttururum. Hep oyun, hep oyalanma olmuyor

Sokağa çıkıyoruz her gün. Ama Karadeniz bölgesi ve bu aralar aşırı yağmurlu. Hatta az önce accura weather dedi ki 1 ay yağışlı. Biz eşimle yok canım saçmalamış bu hava durumu modundayız. Soğuk olsun hiç sorun değil. Sıkı giyiniriz, sokak arası topu oynarız ama yağışta sadece market oluyor. O da bayıyor bir süre sonra

Aslında bu tamamen anne ve bebeğe bağlı bir durum ve karşılıklı arz talep durumuna göre belirlenen bir şey. Her anne ve her bebek başka , o yüzden bu çok derin bir soru bence

22 aylık bir çocuğu mecbur oyalamak gerekiyor bence . Evet yemek yaparken yanında takılıyor vs ama bunlar gün içinde toplasan 2 saat etsin geri kalan zamanda hep tepende mecbur 3 yaşından önce Yanlız bir oyun kurmaları imkansızmış

Giydirin yağmur tutumunu çizmesini sokaklarda koşsun en azından enerjisini atar evin önünde bile enerji atsa birseydir

Ahaha ya ne bileyim valla çok zor bu çocuk büyütmek. Hani hep çocuklara hazır oyunlar sunuyoruz onların keşif yeteneklerini öldürüyoruz gibi geliyor. Biz küçükken ıvır zıvırdan oyuncak yapardık çok keyifliydi.

Annem beni yetiştirirken yaparmış bu dediğinizi. Sürekli beni yanında gezdirirmiş ev işlerini yaparken o sırada da konuşurmuş benimle, 2 yaşındayken akıcı şekilde konuşabiliyormuşum, gayet sosyalmişim vs. Zaten çocuk gelişimi için en iyi uyaran iletişimmiş, konuşmakmış

Daha 3 saat önce yine alıp geldik biliyorum ki oynamayacak . Tamamen kendimi tatmin ediyorum ben . Çocuk psikiyatristine danışacağım bu durumu . Birde oyun kurmakta zorlanıyorum ben sizde öyle misiniz
Tamamen aynı durumdayız. Hatta fark ettim ki yeni oyuncak almak bende ilginç bir tatmin ve rahatlama duygusu yaratıyor. Sanki 24 saat onunla oynayacak gibi. Ama biliyorum ki 10 dk ömrü. Sürekli araştırma içindeyim. Kesin bir oyuncak var kızımın istediği ve ben onu bulamıyorum. Her yeni oyuncak ta işte bu diyorum ama tabii ki hayal kırıklığı. Psikiyatriste danışırsanız bana da yazar mısınız lütfen

O zaman banyoda parmak boyasi etkinligi oneririm
Ciril ciplak soyuyosunuz
10dk kagit boyuyor
20dk dinozor gibi yikanabilen oyunaklarini
15dk önce kendini sonra sizi boyuyor
Ikeanin mammut masa sandalyesi var bizde
Onu banyoya sokuyordum
Onun ustunde yapiyorduk bu etkinligi
en son oturdugu sandalyeyi bile boyuyordu
Sonra beraber oyuncaklaei ve banyoyu yikiyorduk
En son da kendimiz
Bu sekilde her gun 1.5 saat vakit gecirdik o donem
Abartmiyorum her gun
2 cesit parmak boyasi yeter
Temiz içerikli uygun bir marka bulirsaniz cikiyor zaten lekesi kalmiyor

Oyuncaklari gruplara ayirip verin, her hafta farkli bi grubu verin, seviniyolar falan diyenler var, ben hic uygulayamadim gerçi

Kızım 5 yaşında sayılır,size tavsiyem tabi ki oyun oynayın vakit geçirin cocugunuzla ama kendi kendine oynaması için oyun kurabilmesi için yönlendirin çogunlukla

Ben bu konuda böyle yapmadigim için pişmanım
5 yaşın da çocuk oyun kuramiyor
Bi dönem kreşe gitti ( çok hasta oldugu için almak zorunda kaldık ) kreşte de arkadaşlarıyla oynamadı çoğunlukla. Neden ? Çünkü bizim gibi uyumlu oynamadilar doğal olarak,hep istedigi olmadi,hoşuna gitmedi haliyle

Bu dönemin anne babaları olarak çocuklarimiz ilgisiz kalmasın diye fazla üzerlerine düşüyoruz
Kendileri hayal kursun oyun kursun düşünsün bunu sağlarsanız daha iyi olur bence

Bizde bide şu vardı mesala evcilik oynarken bebekleri hep benim konuşturmamı isterdi kendisi izlerdi.bu da tabi bi zaman sonra beni yoruyor ve tüketiyor

Çok karışık yazdim farkindayim aslinda ama kısaca sürekli kendisinin oyun kurması için yönlendirin " hadi biraz da kendin oynayabilirsin " gibi.biliyorum işe yaramiyacak ama işte bi umut :))

Ahhh ahhh adam 2 yılda 10 yaş yaşlandı. Evde tek başına 1-2-3 çocuk bakan bayanlara sonsuz takdir, saygı ve hayranlığımı sunuyorum. Bu bayanların kendilerine ait hayatları nerede gün içinde defalarca sorguluyorum

Ah ilk 6 ayını cok özlüyorum dişler çıkmaya başladı mertlik bozuldu
Gel sarılalım

Aslında kendisi çok konuşuyor. Kitapları anlatıyor, oyunu anlatıyor. O şekilde yönlendirme yapayım o zaman.

Teoride öyle ama pratikte bizde olmadı. Belki siz yapabilirsiniz.
Oyun kuruyorum mesela 1 dk sonra ama ben kiminle oynuycam hiç arkadaşım yok diyor. Evcilik, doktorculuk, garsonculuk (?), Kuaförcülük sonra ben baba oluyorum o anne, oyuncak bebek de yavrumuz tüm hayatımızı tekrar tekrar canlandırıyoruz :) Resim mi yapıyor hadi anne sen de burasını boya diyor. Hadi biraz kendin oyna şunu yap ben gelicem dersem Siz beni sevmiyorsunuz çünkü benimle oynamıyorsunuz diyor. Kendi kendine sadece tv izler. Onda da benim de izleyip şimdi burada ne oldu, o neden öyle yaptı neden öyle dedi vs gibi yorum yapmamı bekliyor. Belki hepsinin huyu farklıdır ama benimkinin lugatında yalnız oynamak diye bişey yok :) o anlar günde 10 dk falan bazen hayali arkadaşıyla konuşuyor neyse ki.
Biraz daha büyüyünce oynar belki. İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…