- 4 Kasım 2017
- 38
- 15
- 3
- 33
- Konu Sahibi Mavisuperisi_
-
Benim oğlan da 22 aylık, aynen bir kaç kelime dışında konuşmuyor. Gayet normal merak etmeyin.
Tüm bireylerin gelişim süreçleri farklıdır, bazısı erkenden dillenir, bazısı geç. Sabırla konuşmaya devam etmek gerek :)
7 8 kelime söyleyebildiğine göre konuşuyor yani diye düşünüyorumBen 5 yasima kadar konusmadim. 22 ay erken daha.
Ama konusamiyor mu konusmuyor mu? Bu da onemli.
Ben oyle nazlanmayi seviyordum. Konusmuyordum her seyi onume seriyorlardi o mu bu mu ne istersin hangisi diye. Prenses gibi
Sonra bigun agzimdan kacirdim kelimeleri heyecanlaninca. Foyam aciga cikti :))
Normal gayet :))
Bunun bi değişik versiyonunu yaşıyoruz biz de, aklıma geldi yine uyuz oldum adama.
Normal kelime söyleyen çocuğun kelimelerini bozuyor babası. :/
Anne diyen çocuk annnnnööö der oldu. Dede diyen çocuğu dödööee haline getirtti. Güzelim çocuk teyzesine tize derdi, tööhhhss oldu, cevize civis derdi, civöeess oldu.
Arada bi höaaahh diyerek koşmalar filan... Babası yüzünden hep.
Hep bi şeylere tezahürat halindeyiz ailecek, sebepsiz.
Şurada iki satır derdimi dökem dedim konu açmadan idare edin artık
Takma ya , bizim 2 yaşından sonra birden başlamıştı . Bi vakti vardırarkadaşlar 22 aylık erkek bebeğim var . Baba, dede , gel , mama, nene, obbo(ozmo), haha(hala) ,bob(top), dışında bir şey soylemiyor acaba normalmi? Her şeyi biliyor neyin. Nerde olduğunu, anlatılanları anlıyor agzında anlamsız çok fazla laf var söyledikleri bunlar normal mi acaba ?? Ben mi gereksiz yere takıyorum yoksa takmam mı lazım ? Bebişi olan anneler sizde durum ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?