- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Reglimin 3. Gunu demek tahminen benim icin 9 gun kadar ara demek.
Bazilari hapi biraktiklarinin ertesi gunu regl oluyorlar ama benim oyle degil. O yüZden benim gibi olan var mi, fazla alan ve sonrasinda dongusunu dengeye sokan var mi diye sordum.
Hormonsuzu normal bakırlı spiral işte
Hormonlusu mirena diye geçiyor, kanama kontrolü için takılıyor, bir de hormonsuzdan daha sıkı bir koruma sağlıyor, ben 4 yıl kullandım hormonluyu ama kimseye önermem yan etkileri çok
Yanlis bilgi veriyolar millete ayar oluyorum ondan duzelttim valla :)Doğum kontrolünden hoşlaşılmıyor da ondan. Sanki kadınlar peşpeşe doğurmak zorunda..
Hadi ya. Kötü o zaman yan etkisi çoksa..
Ben de düşünüyordum bu ara..Hormonsuz olursa ek önlem gerekiyor mu?
saat geçirince iki tane içmenize gerek yok ki bir gün unutursanız diğer gün iki tane içmeniz gerekiyor. Zaten çok sağlıklı bir şey değil birde fazladan hormon yüklemesi yapmayın kendinize. Allah göstermesin zehirlenirsinizYa sehir disina ciktik ve ilacımi unutmusum. Saati cok gecti ben de o yuZden 2 aldim. Sonraki gunlerde de böyle olunca diyorum ya takıntılıyiz, toplam 5 gun 2 tane almisim.
Abla bende bakir olandan taktircam.. surekli vucudum hormon yemesin diye...adet olmak istemezsem tatilde vs o ay hap kullanirim diye dusunuyorum..hem adet olmamak iyi degildir bence vucut icinHormonsuzu normal bakırlı spiral işte
Hormonlusu mirena diye geçiyor, kanama kontrolü için takılıyor, bir de hormonsuzdan daha sıkı bir koruma sağlıyor, ben 4 yıl kullandım hormonluyu ama kimseye önermem yan etkileri çok
o iğneler doktorlar tarafından önerilmiyor.Spiral doğum yapmamış kadınlara takilmiyorum canım. Uzun vadeli korunacaksan aylık ya da 3 aylık iğne düşün derim. Günlük hapı unutma durumun da kalkar ortadan.
Abla benimki takilcak takildiginda ultrasonla bakilcak.. sonra bi 3 ay sonra bi daha kontrol edilecek.. kaymadan ziyade yerine oturmus mu diye.. yoksa 3 ay sonraki ultrasonda iyi tutmus olan 1 sene sonra kaymis olamaz misNormal spiralle gebe kalan çok insan var, sık sık kontrol gerekiyor kayabiliyor çünkü
Hormonlu da o ihtimal hiç yok ama onunda yarattığı sıkıntı çok büyük, kilo alma, hipertansiyon gibi ciddi yan etkileri var
Aslında en iyisi erkeklerin korunması :)
Abla bende bakir olandan taktircam.. surekli vucudum hormon yemesin diye...adet olmak istemezsem tatilde vs o ay hap kullanirim diye dusunuyorum..hem adet olmamak iyi degildir bence vucut icin
Normal spiralle gebe kalan çok insan var, sık sık kontrol gerekiyor kayabiliyor çünkü
Hormonlu da o ihtimal hiç yok ama onunda yarattığı sıkıntı çok büyük, kilo alma, hipertansiyon gibi ciddi yan etkileri var
Aslında en iyisi erkeklerin korunması :)
Dogum yapanlarda rahim ağzi geniş oluyor, kolay takiliyor. Hiç doğum yapmamış birinde bu işlem biraz ağrılı olabilir. Ayrica rahimde yapisiklik vs. De varsa hiç doğum yapmadigi icin bilemeyiz. Kadin doğumcunun takmasi daha uygun olur.Daha yeni randevu aldim canim :) dogum yaptim ben hatta dedimki korkuyorum acir mi filan.. dogum yapmayanlarda biraz aciyabilir ama dogum yapanlarda daha kolay oluyor dedi doktorum :) peki sebebi ne dogum yapmayana niye takilmiyo mus?
Evet ole oluyomys ama genede korkuyorum ben : (Dogum yapanlarda rahim ağzi geniş oluyor, kolay takiliyor. Hiç doğum yapmamış birinde bu işlem biraz ağrılı olabilir.
Eczacının dediğini yap benceMerhabalar.
Kasim ayinin ortasindan beri doğum kontrol hapi kullanıyorum. Ocakta düğünüm oldu ve regl dongumu değiştirdim, ara vermeden 3. Kutuya basladim.
Buraya kadar problem yok.
Bir gun 6 7 saat geciktirerek aldim hapi. O gun 2 adet aldim.
Yine bir kac gun böyle 5 6 saat gecikmeli gunlerde gunde 2 hap aldim biraz bu konuda vesveseliyim. Ben sinava çalışıyorum ogretmen adayıyım. Esimin de isi haricinde lisans ustu egitimleri var. O yuzden 2 3 sene korunmayi dusunuyoruz, planli bir sekilde ilerlemek niyetindeyiz hem de ona güzel imkanlar hazırlamak istiyoruz, ya nasip.
4. Kutumdan da 5 hap kullandim
Bu ay 21 gunde 26 adet tablet kullanmisim toplamda.
Dun 21 gun doldu.
Ilacimin adı yas.......in.
Bugün doktora gittim. Cizelge yaptim gösterdim. Bugun hapi kes dedi ve adetinin 3. Günü de hapa başla risk olmasin arada da korunun dedi. Ultrasona bakti, rahim duvarim inceymis 23 yasindayim. Her ihtimale karsi da gebelik testi aldi. Yarin belli olacak.
Ama kafam cok karisik
Ben hapi kesince 5 6 gun sonra falan geliyor adetim. O aldigim 5 hap tesir eder mi zihnim cok karisik. Benim gibi fazla tablet alan var mi yardim edin kardeslerim
Ben simdi 2 gun mu ara vereyim 7 gun mu hala anlamadim. Bir de spiral taktirilabiliyor mu hamile kalmadan? Hap cok zor oluyor zira.
Uygulama basit çok ağrıtmiyor. Tek sıkıntı adet kanamaları artiyor ve günü uzuyor.Evet ole oluyomys ama genede korkuyorum ben : (
Hadi ya bunu duymadim bi sorim doktora ne kdr uzuyo mesela?Uygulama basit çok ağrıtmiyor. Tek sıkıntı adet kanamaları artiyor ve günü uzuyor.
Konudan farkli olarak ben de, esimde hep cocuk istemedik, kondom kullandik. Ben hep takiplere giderdim rahimde yumurtaliklarda hiç sıkıntı yok, bebegi erteleyebilirsiniz dediler, bizde erteledik. Ta ki bu seneye kadar. Ama megerse esimin cocugu olmuyormuş, boşuna korunalim diyormuşuz. Benim salak kafa git bir test de sen yaptir dememişim. Sonuç tüp bebek falan da denedik olmadı, ugraşiyoruz hala bebek icin.Merhabalar.
Kasim ayinin ortasindan beri doğum kontrol hapi kullanıyorum. Ocakta düğünüm oldu ve regl dongumu değiştirdim, ara vermeden 3. Kutuya basladim.
Buraya kadar problem yok.
Bir gun 6 7 saat geciktirerek aldim hapi. O gun 2 adet aldim.
Yine bir kac gun böyle 5 6 saat gecikmeli gunlerde gunde 2 hap aldim biraz bu konuda vesveseliyim. Ben sinava çalışıyorum ogretmen adayıyım. Esimin de isi haricinde lisans ustu egitimleri var. O yuzden 2 3 sene korunmayi dusunuyoruz, planli bir sekilde ilerlemek niyetindeyiz hem de ona güzel imkanlar hazırlamak istiyoruz, ya nasip.
4. Kutumdan da 5 hap kullandim
Bu ay 21 gunde 26 adet tablet kullanmisim toplamda.
Dun 21 gun doldu.
Ilacimin adı yas.......in.
Bugün doktora gittim. Cizelge yaptim gösterdim. Bugun hapi kes dedi ve adetinin 3. Günü de hapa başla risk olmasin arada da korunun dedi. Ultrasona bakti, rahim duvarim inceymis 23 yasindayim. Her ihtimale karsi da gebelik testi aldi. Yarin belli olacak.
Ama kafam cok karisik
Ben hapi kesince 5 6 gun sonra falan geliyor adetim. O aldigim 5 hap tesir eder mi zihnim cok karisik. Benim gibi fazla tablet alan var mi yardim edin kardeslerim
Ben simdi 2 gun mu ara vereyim 7 gun mu hala anlamadim. Bir de spiral taktirilabiliyor mu hamile kalmadan? Hap cok zor oluyor zira.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?