21 saat uzeri ders almama

Tuannasena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
151
150
33
Branş öğretmeniyim ve 21 saat üzeri ders almak istemiyorum. Okul müdürüme yarın dilekçe vereceğim ama bazı endişelerim var. Kendisi güç merkezlerine yakın olmanın verdiği rahatlıkla hak, hukuk tanımadan kafasına eseni yapabilecek biridir. Normalde böyle bir hakkım var ama verdiğim dilekçeyi işleme koymazsa ne yaparım bilmiyorum. Evrak kayıt no almalı mıyım? Ya vermezse nereye şikayet edebilirim?

21 saat üzeri ders almamak için gerekli şartları sagliyorsanız okul müdürünün işinizi zorlaştıracağını sanmıyorum açıkçası.
Bu gibi durumlarda sendikaya danışmak sürecin ilerleyişi açısından daha iyi oluyor.
Herhangi bir sendikanın bulunduğunuz il temsilcisini arayıp bilgi alabilirsiniz üye olmasanız da.

Bi önceki arkadaşın dediği gibi eğer şartları taşıyorsanız okulunuzun durumu buna elveriyorsa müdür zorluk çıkarmaz sanırım. Branşınızda başka öğretmenin okulda olup olmaması sizin tek öğretmen olmanız falan bu durumları etkiliyor diye biliyorum.
Dilekçe vermeden önce sözlü olarak ifade edin derim kendinizi bazı idareciler konuşulmadan direk dilekçe olayına tepkili olabiliyor. Ama evet eğer dilekçe verirseniz de mutlaka kayıt no isteyin bu sizin hakkınız işleme konup konmayacagını da anlarsınız.

21 saat üzerinde ders almamak için, ders yükünün kalan diğer öğretmenlere pay edilebilmesi gerekiyor. Boşta ders kalıyorsa mecbur size verilir. Ayrıca 21 saat dilekçesi verenlerin etik olarak kurs da açmaması gerekir diye düşünüyorum. Kurs açacaksınız müdürün size gıcık olup, ders saatimiz uygun değil diyerek fazla ders verme durumu doğuyor

X