- 25 Şubat 2009
- 11
- 0
- 286
- Konu Sahibi Cevrimhici
-
- #1.681
Banada B 12 vitamini verdi .Günde 1 tane kullanmam gerektiğini söyledi. Bende kullanmaya başladım. Peki siz kullanmaya başladığınızdan bugüne bir farklılık hissettiniz mi? Geçmezse diye korkuyorum. Diğer 20'lik dişleri çektirmeden önce bir kez daha düşünmem lazım sanırım.merhaba ;
benımde ikıncı 20 lik dişimi alınca o sorun oldu..
B 12 VİTAMINİ sadece kullanıosun.sinire zarar vermekle alakalıymışş. eğer 1 ay içinde baya azalma varsa iyı birsey yoksa sıkıntılı cunku hıc gecmeyenıde oluyormus.cunku vucut nerön uretmıyor sadece B12 vitamını sınrın uzerını kaplıyor.. cok zor ben 1 ay gecene kadar neler cektım ya gecmesse diye ..
suan 2 kutuyu bitiriyorum zaten ilk 3 ay da bellı olucak ama doktor 6 ay dedı .. azda olsa var uyuşuklu ınsallah tamamen gecer :'(
acıkcası benım cerrah cok kotu ıdı dıye dusunuyorum kaba saba ..Banada B 12 vitamini verdi .Günde 1 tane kullanmam gerektiğini söyledi. Bende kullanmaya başladım. Peki siz kullanmaya başladığınızdan bugüne bir farklılık hissettiniz mi? Geçmezse diye korkuyorum. Diğer 20'lik dişleri çektirmeden önce bir kez daha düşünmem lazım sanırım.
acıkcası benım cerrah cok kotu ıdı dıye dusunuyorum kaba saba ..
ewet gunde 1 tane..
1 ay sonra anlşıorsun daha cok hıssetmeye başlıosun diye..
şuan azda olsa var ama 3 kutu bıtınce bakalım ne olucak
ama tabıkı ilk gun gibi değil...
tabı canım ben unutmamak adına işyerınde pc yanına koyuyordumkı asla unutmım diye..O zaman desenize ben daha yolun çok başındayım :) Vitamini almayı unutmamak lazım. Yarın tam bir hafta oluyor dişim çekileli. B vitamini almaya başlayalı 3 gün oldu. Yarın dikişlerimi aldırırken bir kez daha sorayım kendisine .İnşallah eski halimize döneriz. Size de geçmiş olsun...
Çok geçmiş olsun inşallah geçer.. Benim dördü aynı gün çelilecekti narkozla en korktuğum şeylerden biri de sinirlere zarar vermesiydi ama çok şükür ben çok rahat atlattım inşallah durumun çok uzun sürmez20 lik diş maalesef sorun ve anladığım kadarıyla bu sorunu hepimiz yaşıyoruz. ben geçen hafta cuma günü 20'lik dişimi çektirdim. Ne çektirme ama ... Aradan 1 hafta geçti ve hala dudağımın yarısını ve alt çenedeki dişlerimi hissetmiyorum. Sıkıntı var. Yarın dikişlerimi aldırmaya gideceğim bakalım dr. ne söyleyecek. Bu uyuşukluk durumunu yaşayan var mı ? İnanın her sabah geçmiştir diye uyanıyorum ama maalesef. Kimi yazılarda 6 ay sürdüğü söyleniyor .Bunu geçirmenin kolay bir yolu yok mu ?
Bu arada 20'lik diş sorunu yaşıyorsanız ihmal etmeyin gidin biran önce kurtulun derim...
çok kötüyüm bende yanagımdaki şişte tam inmedi dilde yanma var damaklardada uyuşukluk yanma şeklinde çok rahatsız edici bir şey çok korkuyorum geçmicek diye doktor sinirde kopma görnmüyor dedi ama kimse geçicegne garanti veremiyor napacagmı şaşırdım sizinki tam olarak geçmedimi yanma varmıydı6 ay oldu baya gectı benımb 12 hapı içiyorum ben dr vermıişti
ewet diş dibinde ve dilimin yarısını hissetmiyordum .. bende dedim gecmesse napıcam sankı cok sıcak bi cay içmişimde yanmış gibiydi.. 1 ayda farketmeye başladı.. B12 yi iç dedi .. benim birde kendı dişci arkakdasıma sordum oda tamamen gecmeyenlenler siniri koparması gerekır ama o öle cok kolay değil zaten hemen kopan bişi değilmiş sinir kopması.çok kötüyüm bende yanagımdaki şişte tam inmedi dilde yanma var damaklardada uyuşukluk yanma şeklinde çok rahatsız edici bir şey çok korkuyorum geçmicek diye doktor sinirde kopma görnmüyor dedi ama kimse geçicegne garanti veremiyor napacagmı şaşırdım sizinki tam olarak geçmedimi yanma varmıydı
evet ben çekimden sonra başladım çok zor bir çekim olmuştu çünkü çeken kişide cerrah degildi şimdi çok korkuyorum çünkü sürekli hissediyorum o yanmayı ve uyuşuklugu : ((((ewet diş dibinde ve dilimin yarısını hissetmiyordum .. bende dedim gecmesse napıcam sankı cok sıcak bi cay içmişimde yanmış gibiydi.. 1 ayda farketmeye başladı.. B12 yi iç dedi .. benim birde kendı dişci arkakdasıma sordum oda tamamen gecmeyenlenler siniri koparması gerekır ama o öle cok kolay değil zaten hemen kopan bişi değilmiş sinir kopması.
en az 6 ay iç ama dewam et dedi .. şubatta bende dişimi cektırmiştim ama cok ama cok az kaldı dilimde..
ama ınan ilaçla zamanla anlıcaksın .. başladın dimi içmeye ,*
benımde sadece bir dişimde olustu dişim cok zordu cerrahtı ama bence cok başarılı değildi .. korkma canım gececek cok yenı daha .. nıe gecmesın gecer.. bizim şirkette bir kadın gıdı amelıyatı ile gıdısını aldırdı ve onda bile olmuştu dedi gecer ozaman ınanmadım ama gecıor ıstee yavaş yavaş ..evet ben çekimden sonra başladım çok zor bir çekim olmuştu çünkü çeken kişide cerrah degildi şimdi çok korkuyorum çünkü sürekli hissediyorum o yanmayı ve uyuşuklugu : ((((
inşşş arkadaşım saolasınn allah razı olsun daha agzımı bile tam olarak açamıorum 25 gün oldu şişlikte tam olarak inmedi bir çıkmazın içine girdim resmen..benımde sadece bir dişimde olustu dişim cok zordu cerrahtı ama bence cok başarılı değildi .. korkma canım gececek cok yenı daha .. nıe gecmesın gecer.. bizim şirkette bir kadın gıdı amelıyatı ile gıdısını aldırdı ve onda bile olmuştu dedi gecer ozaman ınanmadım ama gecıor ıstee yavaş yavaş ..
başka dr bi ğit olmassa ama zor bir amelıyat 20 lik diş cekimi..şişikil gecmemesi biraz tuhaf ama ..benım okdar sürmedei 1 hafta 10 gun sora baya duzelmişti şişler felaninşşş arkadaşım saolasınn allah razı olsun daha agzımı bile tam olarak açamıorum 25 gün oldu şişlikte tam olarak inmedi bir çıkmazın içine girdim resmen..
çok az bir şişlik kaldı çok dikkatli bakınca anlaşılıyor çok zor geçti ameliyatsız almaya çalıştı önce sonra ameliyatla başka doktorlara gitim b12 verdiler geçer diyorlar ama garanti veremiyorlar ..başka dr bi ğit olmassa ama zor bir amelıyat 20 lik diş cekimi..şişikil gecmemesi biraz tuhaf ama ..benım okdar sürmedei 1 hafta 10 gun sora baya duzelmişti şişler felan
Niye çene cerrahına gitmedin canım? 20 likleri kesinlikle çene cerrahı çekmeli bizzat çevremden gördüm bunu. Ailemden diş doktoruna çektirenler oldu çok zor toparlanlar tek diş çekiminde bile. İlk günler buz koydun mu peki?inşşş arkadaşım saolasınn allah razı olsun daha agzımı bile tam olarak açamıorum 25 gün oldu şişlikte tam olarak inmedi bir çıkmazın içine girdim resmen..
içerde sinir zarar göruyor ve b 12 o sınırın üzerinı kaplaması ile alakalı.. cok derınse tabı kaplayamıyor.. hıc bişiyın garantısı yok.. cogunlukla gecıor ama dıyorlar ...çok az bir şişlik kaldı çok dikkatli bakınca anlaşılıyor çok zor geçti ameliyatsız almaya çalıştı önce sonra ameliyatla başka doktorlara gitim b12 verdiler geçer diyorlar ama garanti veremiyorlar ..
evet koydum şişlik büyük oranda indi ama tamamen degil maleseff ozamanlar bu kadar bilinçli degildim iyi diye duymuştuk ondan dolayı böyle bir talihsizlik yaşadımNiye çene cerrahına gitmedin canım? 20 likleri kesinlikle çene cerrahı çekmeli bizzat çevremden gördüm bunu. Ailemden diş doktoruna çektirenler oldu çok zor toparlanlar tek diş çekiminde bile. İlk günler buz koydun mu peki?
bende tavsiye uzerıne gittım ama hayatımın hatasıydı .. kuzenım bir cerraha gıtti hissetmedi bile..napalım başa gelen cekılır gecmseını beklıcezevet koydum şişlik büyük oranda indi ama tamamen degil maleseff ozamanlar bu kadar bilinçli degildim iyi diye duymuştuk ondan dolayı böyle bir talihsizlik yaşadım
evet dile gden sinirleri göremiyorlarmış o yüzden anlayamıyorlarmış nekadar zarar gördügünü sinirlerin allah yardımcımız olsun çok zor bir durum gerçekten dünyam karardı resmen ..içerde sinir zarar göruyor ve b 12 o sınırın üzerinı kaplaması ile alakalı.. cok derınse tabı kaplayamıyor.. hıc bişiyın garantısı yok.. cogunlukla gecıor ama dıyorlar ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?