• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Bu hafta 2. yirmilik dişimi çektireceğim.Hiç istemiyorum yeniden o stresi yaşamayı ama çok ağrı yapıyor.Bıktım şu dertten :KK43:

Tek tek çektirmekle uğraşmayın kızlar yatın tek seferde halletsinler. Her şey o koltuğa oturana kadar çünkü. Acımayacak olsa da insan dişçi koltuğu deyince stres oluyor. Diş çektirmeye giderken de aynı stres temizletmeye giderken de.

İlk 2 gün çekim ağrısı yaşıyorsunuz sonra iyi ki çektirip kurtulmuşum diyorsunuz.Hiç boş yere evde ağrı çekmeyin gidip kurtulun :KK50:

Benimde cekilicek 20lik gomuk disim var ustelik benimki sinire de baski uyguluyormus cekilirken kirilma riskide var daha once gomuk dis operasyonu oldum cok aci vericiydi 4 disimin 2si gomuk 2si normal Allaha sukur. Sinire baski yapiyor ama cektirmem lazim korkuyorum ustelik cene cerrahi cekmeliymis onerileriniz varsa bekliyorum. Herkese gecmis olsun :(

Benimde cekilicek 20lik gomuk disim var ustelik benimki sinire de baski uyguluyormus cekilirken kirilma riskide var daha once gomuk dis operasyonu oldum cok aci vericiydi 4 disimin 2si gomuk 2si normal Allaha sukur. Sinire baski yapiyor ama cektirmem lazim korkuyorum ustelik cene cerrahi cekmeliymis onerileriniz varsa bekliyorum. Herkese gecmis olsun :KK43:
Mecburen çektirceksin bu acıyla yaşanmaz

h
Benimde cekilicek 20lik gomuk disim var ustelik benimki sinire de baski uyguluyormus cekilirken kirilma riskide var daha once gomuk dis operasyonu oldum cok aci vericiydi 4 disimin 2si gomuk 2si normal Allaha sukur. Sinire baski yapiyor ama cektirmem lazim korkuyorum ustelik cene cerrahi cekmeliymis onerileriniz varsa bekliyorum. Herkese gecmis olsun :KK43:
cok gecmiş olsunn.. cerrahı ıı sec arkladasım ve sinire cok yakın ise dilinde his kaybı olabilir .. kımınde kalıcı olabilirken kımınde ilaç tedavısı vs ile gecıor ilaçö dediğimde B 12..

benımde sinire cok yakındı ve dr cok ii değildi bana ğöre fıs sıkmadan iğne yapıcak kadar umursamaz :( benımde dilimin yarısı ta 20 lik dişe kadar olan kısım ve 20 lık dişin cekıldıği tarafta diş etlerimde hıs kaybı yaşadım..İlacı 1 aydır kullanıorum az kaldı uyusukluk ilaç 3 ay kullanılıcakmıs bakalımm..o yuzden ii araştır ii bir cerraha ğit... en azından senı bu konuda uyarsın ..netıcede cerrahın sinire yapacak bişisi yok :(

h
cok gecmiş olsunn.. cerrahı ıı sec arkladasım ve sinire cok yakın ise dilinde his kaybı olabilir .. kımınde kalıcı olabilirken kımınde ilaç tedavısı vs ile gecıor ilaçö dediğimde B 12..

benımde sinire cok yakındı ve dr cok ii değildi bana ğöre fıs sıkmadan iğne yapıcak kadar umursamaz :KK43: benımde dilimin yarısı ta 20 lik dişe kadar olan kısım ve 20 lık dişin cekıldıği tarafta diş etlerimde hıs kaybı yaşadım..İlacı 1 aydır kullanıorum az kaldı uyusukluk ilaç 3 ay kullanılıcakmıs bakalımm..o yuzden ii araştır ii bir cerraha ğit... en azından senı bu konuda uyarsın ..netıcede cerrahın sinire yapacak bişisi yok :KK43:

Off cok gecmis olsun sizede zor bir durum gercekten :( insallah uyusukluk hissiniz tamamen gecer.. Bende eskisehirde cektirecegim. Umarim cok iyi bi cerrah ceker. Onceki cekimim berbatti doktor dis etime nesteri atti odadan cikti gitti isi varmis dakikalarca kan yuttum.. Bu disimden baya korkuyorum asiri gomuk ustu cok az gorunuyor. Umarim sorun yasamam.. Cektirsem sorun cektirmesem de sorun :KK61:

Benim kadar korkanı azdır sanırım. Çok şükür Dördünü aynı gün çektirip kurtuldum genel anesteziyle oldum ben dentaydın hastanesinde. Durumun varsa görüşebilirsin. SSK yla anlaşmalı olan özel hastaneler de varmış onları da araştır. ben o kadar çok hastane aradım ki sinirdem ağlama halindeydim sürekli. Ankara hastanesi diş bölümü de çok iyidir. Ve gömük dişlerde genelde doktorlar teklif ediyorlar genel anesteziyi. Evet kesinlikle çene cerrahına çektir zaten. Ben çok memnun kaldım kesinlikle ağrı yaşamadım ameliyat sonrası. Benim ağzımda 7-8 dikiş vardı ama ertesi gün dişimi fırçaladım ağzımı fazla açamasam da ceviz bile yedim .

Benim kadar korkanı azdır sanırım. Çok şükür Dördünü aynı gün çektirip kurtuldum genel anesteziyle oldum ben dentaydın hastanesinde. Durumun varsa görüşebilirsin. SSK yla anlaşmalı olan özel hastaneler de varmış onları da araştır. ben o kadar çok hastane aradım ki sinirdem ağlama halindeydim sürekli. Ankara hastanesi diş bölümü de çok iyidir. Ve gömük dişlerde genelde doktorlar teklif ediyorlar genel anesteziyi. Evet kesinlikle çene cerrahına çektir zaten. Ben çok memnun kaldım kesinlikle ağrı yaşamadım ameliyat sonrası. Benim ağzımda 7-8 dikiş vardı ama ertesi gün dişimi fırçaladım ağzımı fazla açamasam da ceviz bile yedim .

dikişleri aldırmaya kaç gün sonra gittin cnm ??

Eriyen dikişti. ağız içinde kalan kısımları da iki üç hafta içinde diş fırçalarken yemek yerken düştü
Aaaa inanmıyorum ya bende sordum doktor bana eriyen dikiş olmuyor oraya dedi normal dikiş 3-4 gün sonrada aldırmaya geliceksin dediydi :KK12: Şanslıymışsın kıskandım :KK45:

Aaaa inanmıyorum ya bende sordum doktor bana eriyen dikiş olmuyor oraya dedi normal dikiş 3-4 gün sonrada aldırmaya geliceksin dediydi :KK12: Şanslıymışsın kıskandım :KK45:
Üç dört gün sonra aldırabildin mi? Özellikle ağız içinde daha çok tercih ediliyor eriyen dikiş. Ki benim yanağıma kadar dikişliydi bir hafta sonra almaya kalksalar aldıramazdım çekince canım yanacak gibi hissediyordum. Galiba doktorun sallamış kafadan. Halbuki ne olacak eriyen dikiş atsa eline mi yapışacak hiç yani. İpin yoksa gidip alayım be adam :confused:

Üç dört gün sonra aldırabildin mi? Özellikle ağız içinde daha çok tercih ediliyor eriyen dikiş. Ki benim yanağıma kadar dikişliydi bir hafta sonra almaya kalksalar aldıramazdım çekince canım yanacak gibi hissediyordum. Galiba doktorun sallamış kafadan. Halbuki ne olacak eriyen dikiş atsa eline mi yapışacak hiç yani. İpin yoksa gidip alayım be adam :confused:
Ben şok :confused::confused: Eriyen dikiş kullanılmaz dişte ne yani estetik ameliyatı bu gibisinden de güldü bir de :KK61:

20 lik diş maalesef sorun ve anladığım kadarıyla bu sorunu hepimiz yaşıyoruz. ben geçen hafta cuma günü 20'lik dişimi çektirdim. Ne çektirme ama ... Aradan 1 hafta geçti ve hala dudağımın yarısını ve alt çenedeki dişlerimi hissetmiyorum. Sıkıntı var. Yarın dikişlerimi aldırmaya gideceğim bakalım dr. ne söyleyecek. Bu uyuşukluk durumunu yaşayan var mı ? İnanın her sabah geçmiştir diye uyanıyorum ama maalesef. Kimi yazılarda 6 ay sürdüğü söyleniyor .Bunu geçirmenin kolay bir yolu yok mu ?
Bu arada 20'lik diş sorunu yaşıyorsanız ihmal etmeyin gidin biran önce kurtulun derim...o_O

20 lik diş maalesef sorun ve anladığım kadarıyla bu sorunu hepimiz yaşıyoruz. ben geçen hafta cuma günü 20'lik dişimi çektirdim. Ne çektirme ama ... Aradan 1 hafta geçti ve hala dudağımın yarısını ve alt çenedeki dişlerimi hissetmiyorum. Sıkıntı var. Yarın dikişlerimi aldırmaya gideceğim bakalım dr. ne söyleyecek. Bu uyuşukluk durumunu yaşayan var mı ? İnanın her sabah geçmiştir diye uyanıyorum ama maalesef. Kimi yazılarda 6 ay sürdüğü söyleniyor .Bunu geçirmenin kolay bir yolu yok mu ?
Bu arada 20'lik diş sorunu yaşıyorsanız ihmal etmeyin gidin biran önce kurtulun derim...o_O
merhaba ;
benımde ikıncı 20 lik dişimi alınca o sorun oldu..
B 12 VİTAMINİ sadece kullanıosun.sinire zarar vermekle alakalıymışş. eğer 1 ay içinde baya azalma varsa iyı birsey yoksa sıkıntılı cunku hıc gecmeyenıde oluyormus.cunku vucut nerön uretmıyor sadece B12 vitamını sınrın uzerını kaplıyor.. cok zor ben 1 ay gecene kadar neler cektım ya gecmesse diye ..
suan 2 kutuyu bitiriyorum zaten ilk 3 ay da bellı olucak ama doktor 6 ay dedı .. azda olsa var uyuşuklu ınsallah tamamen gecer :'(

Back