• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Bende narkoz la düşünüyor dum ama tek diş olunca sedasyon a karar verdim
Kimse yok galiba böyle çekim yok
Fikir almak istiyorum

hepsinı aynı anda cekmezler asla.. cünku dişiş oluyor ve diğer tarafa ıhtıyac var ..
Bir tarafta da dikiş olsa o ağzı açmak zaten bir mesele, çiğnemek diğer tarafla da olsa zor çünkü gerdiriyor. Benim alt üst dört taraf dikişliydi yanaklarımla birleşme yerleri dahil. İlk iki gün sıvı ve yumuşak şeyler yedim sonraki günler yavaş yavaş normale döndüm. Önemli olan çekim sonrası bakım, iyileşmeyi hızlandıran şey bu.
Hımm çok geçmiş olsun
Şimdi nasıl sın
Narkoz sonrası uyandığında hemen yutkunma problem oldumu
Yutkunma problemi olmadı sadece fazla kanama olduğu için kan yutmak zorunda kaldım biraz :kusmuk:

Bende 20lik dişlerimi cektirdim. Şansa benim ikiside cıkmıştı. 5 dakikada hallediliyor. Doktor dikiş falan da atmadı. İlk bi iki gün ağrı oluyor ama sonra o açıklık zamanla kapanıyor :) cok korkmayın

Merhabalar ben 8 gün önce yirmilik dişimi çektirdim ama çenem ve dudağımda his kaybı oluştu bunu yaşayan var mi aranizda

Merhabalar ben 8 gün önce yirmilik dişimi çektirdim ama çenem ve dudağımda his kaybı oluştu bunu yaşayan var mi aranizda
Sinir zarar gördüğü için bu durumu yaşayanlar vardı b12 vitamini kullanınca düzeliyormuş. Doktorun söyledi mi bilmiyorum

Sinir zarar gördüğü için bu durumu yaşayanlar vardı b12 vitamini kullanınca düzeliyormuş. Doktorun söyledi mi bilmiyorum
Öncelikle teşekkür ederim cevap icin
Evet doktorum söyledi başladım kullanmaya ama pek bir değişiklik olmadı

Öncelikle teşekkür ederim cevap icin
Evet doktorum söyledi başladım kullanmaya ama pek bir değişiklik olmadı
benımde cok ciddi vardı iiorum cok az kaldı.. ama gecen tahlılerde cok b12 cıktı ..dr dedi depoların bile dolu ıcme bir ay sora dewam et :) ama bukadarı ğectıyse kalanıda gecer dedı hadı ınsallah :) 7 ay oldu nerdeyse

kızlar bende bugün çektirdim dişimi. 3 saat geçti üzerinden, hala ağzım ve dilim uyuşuk, kanamam var, kan yutmaktan kusucam artık. bu uyuşukluk ve kanama ne zaman geçer acaba?? yarın da devam etmez umarım:110:

Geçmiş olsun kısa zamanda geçer inşallah zor olanı anlatmıştı
nasıl geçti çekim
Ben halen gidemiyorum korkudan

Cümleten geçmiş olsun hanımlar. Benimde sol alt 20'lik dişim çekilecek. Konak Diş Hastanesinde Çene Cerrahı teee 3 Nisan 2017 e gün verdi. :/ Doktor bana dedi ki: Diş sinire çok yakın. Ameliyatta sinirine hasar gelirse 6 ay ile 1 yıl arası dudağının bazı bölgelerinde uyuşukluk karıncalanma kalabilir dedi. Peki bütün o süreçten sonra geçer mi diye sordum ve kendisi kalıcı hasar da olabilir, geçedebilir sinir hasarına bağlı dedi. KORKUYORUM. :(

Bnde ortodonti tedavisi görüyorm ve yirmilik dişim cıktı beni üç gün süründürdü uyutmadı bn ilk günü doktora gittim antibiyotk içmeden duramadm ama simdi sıkıntı yok olursa cektiririm .eger olurda cıkarsa 20 lik diş hemen doktora gidin

Bnde ortodonti tedavisi görüyorm ve yirmilik dişim cıktı beni üç gün süründürdü uyutmadı bn ilk günü doktora gittim antibiyotk içmeden duramadm ama simdi sıkıntı yok olursa cektiririm .eger olurda cıkarsa 20 lik diş hemen doktora gidin

Ya uyuşukluk kalırsa? Geçer mi? :KK42:

Cümleten geçmiş olsun herkese 20 lik diş ağrısı kabir azabı resmen geçen ay sağ alttakini gömülü diş ameliyatı ile aldılar 5 gün önce de sol alt aniden ağrı yaptı onu da aldırmak zorunda kaldım ameliyatla uyuşma etkisi gidince dikiş ağrısı var bir de . Ama ne olursa olsun bu dişlerden kurtulmak gerekirmiş. Uyuşma konusunda ise çok iyi bir doktora görünmen de fayda var ben özel bir poliklinikte yaptım operasyonları ama ablamın da özel bir poliklinikte normal diş çekimi yaptırdı yaklaşık 5 ayı devirdi hala uyuşukluğu var.Velhasıl diş konuları önemli bacım :KK57:

Cümleten geçmiş olsun herkese 20 lik diş ağrısı kabir azabı resmen geçen ay sağ alttakini gömülü diş ameliyatı ile aldılar 5 gün önce de sol alt aniden ağrı yaptı onu da aldırmak zorunda kaldım ameliyatla uyuşma etkisi gidince dikiş ağrısı var bir de . Ama ne olursa olsun bu dişlerden kurtulmak gerekirmiş. Uyuşma konusunda ise çok iyi bir doktora görünmen de fayda var ben özel bir poliklinikte yaptım operasyonları ama ablamın da özel bir poliklinikte normal diş çekimi yaptırdı yaklaşık 5 ayı devirdi hala uyuşukluğu var.Velhasıl diş konuları önemli bacım :KK57:

Sinire yakınsa yapılcak bir şey yokmuş :( 3 ay ile 6 ay boyunca b12 vitamini kullancaksın falan falan.. Dudak sinirine yakın hasar gelirse ya geçer ya geçmez dedi....

Merhaba kizlar :) bu konuda uzun zaman agri cektigim icin yaziyorum. Benim 4 yirmiligim de 19 yasindayasimda iken çıkmaya basladilar ve beni asiri zorluyorlardi. Şöyle ki: asiri kulak agrisi, her bas agrisi sirasinda kulak agrisi, gece hastaneye gidip agri kesici igne vurunmalar vs.. Illallah etmistim. Istanbulda oturuyorum ve devlet hastanelerine bu yirmilik dis konusu icin 4 kez filan gittim. Hep de en cok tavsiye edilen doktorlari tercih ettim. Gittigim doktorlar, dislerimin gömülü oldugunu, cene cerrahisine gitmemi soylediler. Cene cerrahisi istanbulda birkac hastanede var ve randevu almak acayip zor. Ben bir turlu beceremedim. Birinde aksam besi digerinde oglen 12yi oburunde her cumayi beklemek gerekiyor randevu icin. Boyle acayip sacma bi sistem.
Hal boyle olunca ozellere bakmaya basladim. En uygun soyleyen yer dis basi 300 ile 600 arasi dise gore fiyat biceriz demisti. Bi yer direk dis basi 500 demisti. Ogrenciyim hem, hem de gereksiz goruyordum o kadar parayı.
Para tatli tabii ama can da tatli. Agrilar devam ediyordu. Her neyse. Gelelim mutlu sona. KAYSERIDEKI kizlar bayanlar baylar iyi dinlesin :) kayseride oldugum bir zaman bir tanidik tavsiyesiyle sanirim uzman dis hastanesine gittim. Orada ikinci katta Ömer bey isminde bir doktor beni mutlu sona götürdü:) cok muhabbetli ve korkularimi anlayan bir doktordu. Rontgen cektikten sonra ust disleri normal cekip altlari duruma gore ameliyat veya normal yapabilecegini söyledi. Randevulastik. Bana gitmeden kullanacagim bir antibiyotik verdi. Ilk gittiğimde oncelikle sag ust disimi cekti,normal cekim ile. Alttaki disimin yarisi hala gömülüymus. Elinde pense gibi bir aletle disimi kavradi ve bir saga bir sola bir one bir arkaga gibi cekistirerek o dis etini genisletti ve o disimi de aldi. Lakin bu sirada disin koku parcalanmis. Yarisi kalmis. Hemen mudahale edip onu da aldi. Bu sekilde beni eve yolladi. Sag tarafimi kullanmaya basladigimda telefonlastik ve yaklasik 3 gun sonra bir kez daha gittim doktora. Bu sefer ust disimi yine cok rahat cekti. Alt disim ise yine baya gömülü ve iriymis. Alt disimi bisturi ile biraz acti ve o disi o sekilde aldi. Ardindan dis etine iki dikis atti. Ve ben odememi yapip cok mutlu bir sekilde ayrildim. Toplamda istanbulda verecegim tek dis fiyatından daha az bi ucret odedim..
Omer hoca beni ameliyat ameliyat diye korkutmadigi icin, korktugumu soyledigimde ben de korkuyorum diyerek hem gulumsettigi hem de paylastigi icin kendisine cok minnettarim. Allah ondan razi olsun. Simdi disimi cektireli 2 ay kadar oldu ve cok memnunum.
Bu arada kisiden kisiye degisir tabii ama benim cok sisligim olmamisti ve eve gidince yumusak sulu mantilardan hemen yemistim. Tabii sonra o dis bosluklarina cok dikkat ettim bir sey kacip enfeksiyon yapmasın diye.
Ben cektim ve cektirip kurtuldum siz cekmeden kurtulun :D tekrar soyluyorum KAYSERIDE oturan arkadaslara kesinlikle tavsiyem. Diger sehirlerdeki arkadaslar ise 20lik dediginizde direk ameliyat diyenlerden uzak durun, normal cekim icin mucadele edin :)

İyi bir cerrah soranlara tavsiyem, deneyimlerimi anlatayım. Yenibosnada oturuyorum evimin oralarda bulunan bir diş hekimine müracat ettim kendisinin yapamayacağını ama tanıdığı cerrah olduğunu iletti. ilgili cerrah o muayehaneye gelip belirli bir günde çekecekmiş. yani yeri yurdu belli değil. ücret sorduğumuzda ise tek diş için 300-400 tl gibi bir fiyat belirtti. tabikide kabul etmedim. uzun araştırmalar sonunda çapa diş fakültesinde tanıdık çıktı ve uzun zamanlar beklemeden orada hallettik. nasıl oldu derseniz 20liklerimin hepsi sorunlu değildi. sadece bir tanesi sorunluydu ama diğerlerini de çektirirseniz iyi olur dediler malum hamilelikte vs dişler sorun cıkarıyormuş. biz de dinledik dişçiyi. en sona sinire yakın olan dişi çekelim dedik. ilk 2 diş tabiki de çok zor geçti öle dişe dikiş falan atıyolar kötü yani :KK43: ama en sonu aman allahım yok böyle bir acı :KK43: çektirmesi bir sorun,çektirdikten sonrası diş ağrısı bir süre geçmedi malum sinire yakın. hatta ömür boyu dudağınızı hissedemeyebilirsiniz falan dediler. yok yani çektirdim ama pişman mıyım bilmiyorum ağrısı hemen geçen cinsten değil. kulağa ağrı falan da yapıyor,ateş falan cabası. zor kısacası. bu arada 2 küsür milyarlık işi bedavaya hallettik. sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.En Büyük TÜRKİYE
selam bende 4 20lil gömük vardı ikisi alt cene sınıre yakın ustekinden birini dedıgınız fiyata 450 tlye cektırdım alt çene fıyatı daha yuksek olur pendik te oturuyorum üniversite hastanesini tavsiye etmüşdi bana doktor.capa bu konuda iyimi dudakda his kaybından korkuyorum iyi bir cerrah olsun istiyorum

Istanbul anadolu yakasi özellikle cene cerrahi doktor tavsiyesine ihtiyacim var su an disim apse durumunda univ hastanesi tercihim. Yada ozel.hastane sma uygun.fiyatli reklama girmeden ozelden msj atabilirmisiniz

Back