• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

arkadaşlar benim altta ki yirmilik dişimin yarısı çıkmış yanağa doğru yarısı çıkmamış hafif şişmiş.ağrı yok ama baskı yapıyo.doktora gıtmeye korkuyorum.ameliyat der diye.ağrı olmasada aldırmak lazım mıki...tecrubelı arkadaslar var mı bu konuda....

arkadaşlar benim altta ki yirmilik dişimin yarısı çıkmış yanağa doğru yarısı çıkmamış hafif şişmiş.ağrı yok ama baskı yapıyo.doktora gıtmeye korkuyorum.ameliyat der diye.ağrı olmasada aldırmak lazım mıki...tecrubelı arkadaslar var mı bu konuda....
yarısı çıktıysa ameliyat olmuyor ama çekiyorlar.

Dikiş atılacak bana çekimden sonra,onları gidip aldırma şansım yok malesef.Atanmış olacağım.Dikişler alınıyor mu yoksa kalıyor mu ?

ağrı yoksa gitmene gerek yok.benimki de yarısı çıktı yarısı içerde ama çenemde yer yok yara yapıyor o diş o yuzden çekiliyor.

agrı yok ama baskı yapmaya basladı.baktım yarısı çıkmış ama çok yamuk çıkmış yanaga doğru.yanı nasıl çekilcek?? amelıyat derler dıye korkuyorum.kaldıkı daha once 6 dişten kıst amelıyatı oldum ama bu daha korkutuyor nedense

agrı yok ama baskı yapmaya basladı.baktım yarısı çıkmış ama çok yamuk çıkmış yanaga doğru.yanı nasıl çekilcek?? amelıyat derler dıye korkuyorum.kaldıkı daha once 6 dişten kıst amelıyatı oldum ama bu daha korkutuyor nedense
Gitmeden ogrenemezsin ama ne olacagini

Dikiş atılacak bana çekimden sonra,onları gidip aldırma şansım yok malesef.Atanmış olacağım.Dikişler alınıyor mu yoksa kalıyor mu ?
Dikişler alınıyor bildiğim kadarıyla. Ben çektirdikten bir süre sonra başka bir şey için gitmiştim o doktor söyledi senin dikişlerin hala duruyor onları aldır diye. Sonra cerrahi bölümüne gittim hemen 5-10 dakikada aldılar sonrasında mikrop kapmaması için ilaç çalkaladım ağzımda. Beklediğimden basit çıktı :)

Bende 10 gün oldu 20 lik yarı gömülü dişimi çektireli.Çekim tahminimden çok çok kolay oldu hiçbişi hissetmedim.Gözlerimi bi açtım doktor dikiş atıyo :) İlk 3 gün çok rahattım ve ağrı ne sızı hiç bişi yok.Sonrasında gece dikişlerimiz üzerine yatmışım sabah biraz ağrı yaptı.Salı günüde gittim dikişleri aldırdım korkulacak bi durum yok yani.Ben çok tırsa tırsa gitmiştim.Doktor koltugunda titriyodum hatta hafiften korkudan :) Ama sorunsuz geçti çok şükür..

Hiç korkma canım git aldır.Bende çok tırstım durdum ama korkulacak hiç bişi yokmuş.

Ben de pazartesi günü tamamen gömülü 20 lik dişimi aldırdım iki gün sonra dikişlerimi aldıracağım.Ondan once de yine tamamen gömük ve yanağıma doğru yarısı çıkmış dişimi aldırmıştım. Gömük olanlar dikiş olduğu için zorluyor biraz hafif yamuktu benim dişlerim.Buz koysam bile yine de biraz şişti ve benim hep ikinci günleri zor geçti.Yanağıma doğru yarısı çıkanı da normal dişçi çekti hiç zorlanmadım onda normal diş çekimi gibi oldu.Şu anda da hafif acısı oluyor ara sıra.Dikkat ederseniz sorunsuz atlatıyorsunuz bu dönemi.Er ya da geç 20 lik dişler sorun çıkarıyor,o yüzden sorun çıkarmadan aldırmak lazım bence,en azından 1 hafta 10 gün zorlanıyorsunuz aldırınca ama sonrasında rahat oluyorsunuz :)

Merhaba,iki gün önce dişçiye gittim ve alt iki yirmilik dişimin çekilmesi gerektiği söylendi. Ama uzun zamandır ön iki dişim sürekli sızlıyor ve son iki gündür artık sızı ve ağrıdan dayanamaz hale geldim. Ağrıdan oturup ağlıyorum,ön diş zonklamasının yirmilikle alakası var mıdır yoksa ön dişlerimde çürük mü vardır :mad:

merhaba, istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz çene cerrahı var mı acaba?

ben daha önce bir doktora aldırmıştım çok da memnundum ama doktorum ayrılmış soyadını da bilmediğimden hiçbir şekilde ulaşamadım :(
gömülü diş ve ameliyatla alınması gerekiyor 2. dişimin ancak korkuyorum :/ iyi bir cerrah bulmalıyım

Merhaba öncelikle cidden güvendiğin yere muayene olmalısın çünkü her hekim kendi aldığı eğitimler yaşadığı tecrübeler doğrultusunda uzman.gece diş ağrım arttığı için en yakın olan polikliniğine gittik diş ağrımın 20 lik dişimden kaynaklandığını hemen almamız gerektiğini hatta antibiyotik ve randevumu yazmıştı bile ama bunun kolay bir işlem olmadığını mini bir ameliyat olduğunu bazı riskler olduğunu ama bunların her yerde ve herkes de olabileceğini söyledi.ben hemen ikna oldum tabi eşimin ısrarıyla tavsiye üzerine farklı bir hekime gittik ve aslında ne kadar üzücü olsa da bu mesleğinde kime yerlerce sadece parasal olarak değerlendirildiğini gördük:( sonuca gelirsem çekilen filme göre 20 lik dişimin çıkış pozisyonunda bir sıkıntı yoktu diğer dişlerim açısından sadece bir kısmı çıktığı için bir kısmında et kaldığı için fırçalamaktan korkuyordum ve fırçalamadığım için bakterilere o bölgeye nüfus edip ağrıya yol açmış.düzenli fırçalama ile üstesinden geldik çok şükür:)))

ankarada önerebileceğiniz yer var mı??
ben ankara üniversitesi diş hekimliği fakültesine gitmeyi planlıyorum yarın sabah
tabi film milm yeni çekilecek randevu verirler kuvvetle ihtimal
ankarada olup fakülteye gitmiş olan var mı aranızda??

Back