20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

hanımlar garip olacak ama bu 20 lik dişin çıktığını nasıl fark ediyorsunuz? belirtileri neler? iki gündür şiddetli bir diş ağrısı var sebebini bilmiyorum.

çene kemikleri ağrıyor. Ben ağzımı açamıyordum apse yapıyordu sürekli.

Bunun dışında ben bugün 20 liklerimi aldırdım ancak yuzum çok şişti. 2 hafta önce diğer 2 yirmiliğimi aldırdıgımda ne bir ağrı ne bir şişlik olmuştu. kolay atlattım. şimdi çok fazla şişlik var. buz koydum sürekli. Acaba bu şişliği geçirmenin başka yolu var mı? kaç günde iner.

merhaba
bende bugün sağ alt yirmiliğimi aldırdım
doktor kalan 3nünde alınması gerektiğini söyledi.
ikinci çekime ne zaman gitmeliyim sizce.
o an agzım uyuşuk olduğu için doktora soramadım.

20 lik dişimi çektirdim yan çıkmıştı
Ama şuan sanki orda bişey var gibi sivri bişey dilimin yanına batıyo normal mi?
Doktora tekrar gittim kök mü kalmış diye iice baktı çektiği dişi de gösterdi kökleri yerinde. Ne olabilir ki o zamanla geçer inş

20lik dişler son 2 yıldır hep gündemimde. 2 tanesi çıktı. diğer ikisi hala çıkmaya çalışıyor. Henüz doktorada gitmedim. Ağır bir dişçi fobim var :/

Dişçi fobinizi yenin arkadaşlar. Ağız ve diş sağlığı cidden çok önemli... Yaklaşık 1 yıl önce yirmiliklerden biri şiddetle ağrımaya başladı ve şişti. Zaten gömülüydü ve ara ara ağrı yapıyordu ama fobiden değil vücut bütünlüğünü önemsediğim için çektirmeye karşıydım. En son baktım dayanılacak gibi değil -ankaradayım- 75. yıl hastahanesine gittim. Doktor apse yaptığını söyledi ve 3 dakikada kırmadan tek hamle ile aldı dişi. Antibiyotik, ağrı kesici vs. de yazdı kullandım. 1 haftada normale döndüm. Yıllarca boşuna ağrı çekmişim.

merhaba
bende bugün sağ alt yirmiliğimi aldırdım
doktor kalan 3nünde alınması gerektiğini söyledi.
ikinci çekime ne zaman gitmeliyim sizce.
o an agzım uyuşuk olduğu için doktora soramadım.
Bende 4 ününde çektirdim 10 gün arayla canım. Çokta rahattı. 10 güne bayağı iyileşiyor. Çok geçmiş olsun.

kızlar merhaba. tam benim konumuş yeni buldum.8 aylık bi kızım var emziriyorum.3 4 hafta kadar önce dişim apse yaptı şişti daha sonra o apse indi iltihabı aktı.birkaç gün sonrada şiddetli baş ağrısıyla dr.a gittim dr. diş yüzünden dedi.diiş dr.una gittim panaromik film çekildi ve dr.filmi görünce durun cerrahımızla ve diğer arkadaşımızla bakalım dedi.sonuç şu sağ altta 2 gömülü 1 tane azıcık çıkmış,sol alt, sağ üstte 1er adet, sol üstte 2 adet toplam 7 tane diş ameliyatla alınacak dedi.sağ alttali dişler çene keöiğinde çenenin kırılma ihtimali var dedi bu arada ancak 1 ayda iyileşirmişim var mı buna benzer hikayesi olan nolur bişey deyin

arkadaşlar izmirde önerebileceğiniz bir yer var mı acaba?hastane olur özel muayenehane olur ne olursa?

Keske su gomulu disi devlet hastanelrinde yapabilse benm 4tanede cikti bi tane sol altta bi yere sormustum bitane 300dedi sadecr cekim imkanin yok ki
simdi iki gundur agri yapiyor yari gomulu tum dislerim ne yapicam bilmiyorum
İki sene once boynumda apse yapyi sorunuda buulamamislardi 2hafta antibiyotik faln hastanede yatmistim iltihap flan cekmisti doktor boynumdan
ama simdi ne yapcam bilmiim bastan sona doktora gidip ozele dislerimin bakimini yapmak istiyorim keske 2bn tl kadar param olsa az bile gelr ama yari gomulu dislerdeb kurtulurum en azindan

evet ya özel hastaneyle anlaşmış gibi çekmiyorlar gömülü dişi. devlet bir kısmını karşılıyormuş ama özelde de sigorta varsa diye biliyorum

aa neden çekmiyor devlet...
benim de var iki tane..
ara ara apse yapıyor ama şimdilik çok sıkıntı değil..
kesin çektirmelimiyiz

20li yaşların sonuna geldim hala ne 20lik çıktı ne gömü oldu benim. Arada ağrı sızı yaptı ama hala görünürde diş yok. Güvenebilcem sürekli gittiğim bi dişçi de yok. İzmir'de önerebilceniz var mı diş hekimi kızlar?

merhabalar benimde 4 tane 20 lik yaş dişim vardı şu an 20 yaşındayım ama dişlerimin hepsi 17 yaşında röntgen sonucu çıktı gömülü olduğu için 12 yaşında 3 yıl tel taktırmıştım ağız yapım çok bozuktu ve 15 yaşımda tellerin çıkmasıyla düzeldi fakat gömülü olan 20 lik yaş dişlerim bütün dişlerimin şklini tekrar bozdu 3 tane 20 lik yaş dişim ameliyat ile alındı son kalan altta üstler bittiği için üst dilşerime tekrar takıldı dediğim gibi o dişler var olan dişlerimi çok sıkıştırdı ve hepsinin şekli çok bozulduğu için tekrar tel taktırmak zorunda kaldım aşağıda kalan son dişimi çektirdiğim zaman da alt dişlerime tel taktıracağım demem oki 20 lik yaş dişleri çok önemli hele ki gömülüyse aldırmak çok çok zor ama yinede doktorunuz o dişlerin çekilmesini öneriyorsa mutlaka çektirin ben geç kaldığım için bu hale düştüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…