• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

2 gündür şu 20lik diş ağrısı çekiyorum
çıkmıyolar da ameliyatla alıyolarmış sanırım:18::18::18:
dişçi fobim var zaten nasıl başa çıkıcam bu ağrıyla bilemedim:18::18:

25 yaşındayım 20liklerim rahatsız etmiyor çıkmayan var, yarı gömülü olan var. Arada arka dişlerimde ağrı oluyor ama onla mı alakalı bilmiyorum. Bu 20liklerin alınıp alınmaması gerektiği kaç yaşına kadar şekillenir?

Sizi rahatsız etmiyor olsa bile, röntgen filminde, pozisyonu itibariyle çıkması imkansız olan yarı gömülü dişlerin alınması önerilir. Çünkü bu dişler zaman zaman çıkmak için atağa geçip diğer dişlerinizi sıkıştırıp iterler. Bu da hem çenede ağrı, diğer dişlerde zaman içinde sıkışıp diş dizisinin bozulması vb. sorunlara yol açar. Hem de yarı gömülü durumdaki bir diş, iyi bir şekilde temizlenemeyeceği için, bakteri yuvası oluşturur.

Yardımcı olursanız sevinirim. Sorum 20 lik diş ile ilgili değil. 2 3 ay önce ön dişlerime kaplama yapıldı ve şuan ana dişlerimle renk farklılığı var. Acaba porselene tekrar renk atılır mı

bende 5 yıl önce bir özel hastaneye gittiğimde 20 lik dişlerimin acilen alınması gerektiği söylenmişti ama ben herhangi bir zararını görmedim...şimdiki gittiğim dişçide herhangi bir zararını görmedikten sonra 20 lik dişin alınmasını uygun görmediğini söyledi.böyle bir durumla karsılasan biri var mı? sizce ne yapmalıyım...:26:

20 lik dişinin kökü yamuk olup ameliyatla çekim yaptıran war mı? yarın alınacak dişim ama ben inanılmaz korkuyorum sonrası kötü olur mu ? :18: çocuk emziriyorum bir de. yiyip içemezsin diyorlar. ertelesem daha kötü olursa diyorum bir de :18:

Bende dün öğlen sağ alt tam gömülü 20lik dişimi çektirdim. Amelıyat 1 saat sürdü ve çok berbattı :)) sinirlere çok yakın oldugundan zarar vermeden çekmek bi hayli uğraştırdı sanırım.. Ama korkmayın yani herkesin farklı oluyor. Kiminin 10 dk da kımının bnm gbı 1 saat suruyor. Uyusuklugun gecmesı 3-4 saati buldu bnm. Ve gectgı andan itibaren zonklayarak feci bi agrı oldu. Agladım bildgn. Bu şiddetli ağrı 1 bucuk saat falan sürdü snra hafifledi. Şuanda hala daha var. bişey yiyemıyorum. 1 hafta sonra dikişler alınacak ve diğer gömulu dişim soldaki diş çekilecek. Şimdiden herkese geçmiş olsun umarım sabah kalktıgımda bu ağrı bitmiş olur :) iyi gecelerr

bende 5 yıl önce bir özel hastaneye gittiğimde 20 lik dişlerimin acilen alınması gerektiği söylenmişti ama ben herhangi bir zararını görmedim...şimdiki gittiğim dişçide herhangi bir zararını görmedikten sonra 20 lik dişin alınmasını uygun görmediğini söyledi.böyle bir durumla karsılasan biri var mı? sizce ne yapmalıyım...:26:

bence aldırmalısın canım.. sanıldıgı kadar masum degil çnkü o diş :/
bana da acil alınması gerek dedi ben 1 ay çene cerrahı arayışına girdim. sadece 1 ay geciktirmeme rağmen sol azı dişlerimi yamultmuş o gömülü diş.eğer çektrmezsem köklere baskı yapa yapa btn dişlerimi yamultabılecegını ve çene yapıma kadar bozabılecegını söyledi. bi an önce harekete geçmelisin bence.

benim gibi:30: bende resmen yatağa düştüm geç kaldığım için hatırlamak istemiyorum o acıları ve aç kaldıklarımı:50:

açlık falan neysede sonraki yüzümün şişmesi onun geçmesi sadece 1 ayımı aldı korkudan dikişleri bile aldırmaya gitmedim kendi düştü :) bilenler çekenler anlar bunu :17:

Bende dun cektirdim 20lik disimi 4 tane dikis var agzimda 10dk da cekti cok memnun kaldim doktordan cok ilgiliydi bugun biraz agrin olabilir sisebilirsin devamli buz tut dedi devamli buz tuttum ama yine de sisti biraz tabi agrim da eve geldikten 2 saat sonra falan basladi yarim saat falan siddetliydi agri kesici ictim uyudum agri falan kalmadi ama tabi yara oldugu icin azcik sizliyor olcak o kadar:) kesinlikle cene cerrahi yapmali arkadasim dis doktoruna yaptirdi 2bucuk saat surmus ve 4 gun agridan duramadi 1 hafta hicbisy yiyemedi ben eve geldigimde tavukla pilav yedim yavas yavas:) 20lik dis cok ciddi ve zor bir operasyon cene cerrahindan baskasina yaptirilmamali ben disardan cerrah getirttim capadan geldi sanirim doktor arayan olursa seve seve yardimci olurum daha 24 saat bile olmadi umarim boyle agrisiz sorunsuz atlatirim :)

Sizi rahatsız etmiyor olsa bile, röntgen filminde, pozisyonu itibariyle çıkması imkansız olan yarı gömülü dişlerin alınması önerilir. Çünkü bu dişler zaman zaman çıkmak için atağa geçip diğer dişlerinizi sıkıştırıp iterler. Bu da hem çenede ağrı, diğer dişlerde zaman içinde sıkışıp diş dizisinin bozulması vb. sorunlara yol açar. Hem de yarı gömülü durumdaki bir diş, iyi bir şekilde temizlenemeyeceği için, bakteri yuvası oluşturur.

Size katiliyorum bende tamamen bu sebepten cektirdim yoksa agrim hic yoktu ama pozisyonu itibariyle diger dislerimi itip sekil bozuklugu yapacagi icin cektirdim agrisiz sapasaglam disi cektirmek kimseye mantikli gelmiyor cevremdekiler cektirme dedi ama bildikleri gibi olmuyor maalesef:)

dişini çektirenlere geçmiş olsun.
ben iptal ettirdim ve aldırmadım dişi. Yorumları okuyunca iyi ki ameliyattan vazgeçtim diyorum :18: Aç kalsam çocuk emziriyorum ona yazık olacak. Ağrı yok şu an geçici bir apse idi demek ki benim ki çürük falan da değil. idare edebildiğim kadar edeyim böyle :51:

benim de alt çenemde bir gömülü diş var çenem çok küçük olduğundan, doktor 1.5 yıl önce çekmemiz lazım 20likler gelmeden öne 2 senesi falan var demişti. ama ben korkudan hiç çektirmeyi düşünmedim. şimdi farkediyorum ki 20 likler geldikçe öndeki iki işimi sıkıştırmaya ve çarpıklaştırmaya başladılar çok üzülüyorum :( sınavlarım var onlara hazırlandığımdan yazın çektirmeyi düşünüyorum, ama çoook korkuyorum :(

merhabalar bayanlar. bir Diş Hekimi olarak size yardıım dokunsun istiyorum.
20 lik dişler çıkmak için yer bulamadığında ön dişleri ittirerek yol ararlar
veya bir önündeki 2. biyik azı dişlerinizi eritmeye veya çürütmeye neden olarak çıkmaya çalışırlar
bazen hiç çıkamazlar ama derinlerde basınç ağrılarına neden olurlar.
nadiren bayanlarda ağıza çıkıp normal olarak yerleşir çünkü bayanların çene yapısı çoğunlukla yaradılıştan küçüktür.
ağıza nolmal olarak yerleşen 20 yaş dişlerinin de %90 a yakını bu bölgenin bakımının zor olmasından ve görünmeyen bir bölge olduğundan çok çabuk çürür.

günümüz dünyasında 20 lik dişlere kısaca çenemizde pek yer yoktur :)
çekim operasyonu sonrası oluşan şişmenin azlasını önlemek için hastalarımıza tavsiyelerimiz olur.
şişmenin nedeni genelde bölgeye toplanan ödemdir - sağlıklı bir operasyon olduysa tabi.
ödem bölgede ısıyı tutar kan dolaşımını yavaşlatır ve iyileşmenin başlaması yavaşlar.
ama bazen bu kaçınılmazdır, bu vücudun savunma mekanizmasıdır aslında.
20 lik dişleriniz çekilmesi gerekiyorsa izin verin çekilsinler. çünkü geç olunca oluşan zararlar geri dönemiyor malesef.
benim alt 20 yaş çekimlerim geciktiği için alt dişlerim epey çapraşık hale gelmişti :(

her türlü sorunuza açığım Diş Hekimi Ebru. Y.

Merhabalar;
Benim 20 lik dişlerim 01.04.2014 te cekildi izmir çiğli katip çelebi hastanesinde gercekleşti ameliyat sol alt ve üst dişim cekildi gercekten super bir hastane devlet hastanesi olmasına ragmen cok ilgili güler yüzlüler, hiç agrım olmadı sadece şişkinlik oldu 2 haftadır şiş 1 hafta yemek yiyemedim tanesiz corbalar yaptım kendime mercimek, brokoli, tarhana,ve onlardan bıkınca bebek mamalarına basladım :)neyseki artık yemek yiyebiliyorum dikişlerim bu hafta alıncak sağ tarafta ki dişlerimi de kış a doğru cektircem galiba şimdilik bu kadar herkese gecmiş olsun kalın sağlıcakla.

ayy bu diş adamı öldurur...korktum korktumm..randevu tarıhınden 1 gun once arayarak 3 kere tarihi ertelettım..eşim dayanamadı artıkk bu 4 .sefer erteletmem dedi...en sonunda 2 gun once cene cerrahı lokal anestezıylee dısımı aldıı...

benı bı gorsenız bayılcam sandım...kalbım yerınden cıkacak gıbıydi...aglıcam nerdeyse...gözlerim doludolu.titriyorum falan...doktor uyusturdu 10 dk kadar bekledik...en son agzını ac dedı ..actrım agzımı yumdum gozumu:)cunku oyle seyler okumustum kii..Allahım dedım ben gormeye dayanamam....neyse baktım drunun parmagı agzımda ve ben ooohhhh hıc bırsey hıssetmıyorum..Allahım nasıl rahatladım anlatamam...neyse dıkıs mıkıs bıttı coksukur... buraya kadar sıkıntı yok gercekten korkmayınn...coook korkan bırısı olarak soyluyorum bunuuu bir de 20 lik dişin agrısı tuttu muu ne baş ne gözz ne kulakk..secmıyo hepsı bırden tutuyo:S en guzelı aldırmak..bır de gercektenacayıp uyusturuyolar..

neyse hatunlarr..ben hep dıyodum kı amelıyat sırasında bırsey hıssetmeyım de sonrakı agrıya razıyım..hayy demez olaydımm..anam şimdi cookk aggrii ya laa..korkmayın korkmayın..cesaret kırılmasın..Allahın ıznıyle bu da geccek...bı de yuzum şişti ya laaa...geccekgeccek:) anam cok cırkın olduummm ...bıde dıyete mıyete gerek yokk hıcbıssey yıyemıyorum.. agzımı acamıyorum...acaba bu ne zaman duzelceekk???

benım gıbı amelıyatta bısey hıssetmeyım de sonrasına razıyım dıyorsanız hıc beklemeyın..ama emzıren arkadasım bence beklesın...

merhaba arkadaşlar
yazıları okuyup teselli olmaya çalışıyorum ama o koltuğa oturnca ne yaşarım bilemiyorum. :(
1 tane yan gelen 4 te 3 ü çıkan bir tane de tam yatık gömülü dişim var. ikiside alt çenemde.
çok şiddetli ağrım olmasada rahatsız edici bi baskı var.
cerraha gittiğimde ne işlem yapıcağını anlattı.antibiyotik sonrası çektirmeye gittiğimde asistanla maskeleri takıp bide o yeşil kıyafetlerle elinde iğnesinle hiç konuşmadan işleme başlamaya çalışması
bende panik atak yaşattı.korktuğumu söyledim öyle yüzüme bakıyor iletişim yok ve koltuktan kalktım.
halen cesaret edemiyorum.
ya korkudan bayılırsam diyorum,ya tansiyonum çıkarsa
dişini çektiren arkadaşları tebrik ediyorum
darısı inş. bize çektiremeyenlere.

istanbulda avrupa yakası dr. tavsiyelerinizi bekliyorum lütfeeen:18:

22 yasindayim ve alt yirmilik dislerimden birini 2 hafta once aldirdim digerini de 1-2 ay sonra aldirmayi dusunuyorum.
Ondeki 2 disimde biraz caprasiklik var diger dislerim duzgun ama altta da ustte de ayni sorunu yasiyorum sadece ondeki ikiser dis, alttakiler biraz daha caprasik gibi.
Acaba yirmiliklerimden birini aldirdigim icin bir acilma olur mu yoksa duzgun acilmasi icin 2 disi de aldirmam daha mi dogru? Tel ya da invisaligni yirmilik islemlerim bitince yaptirmak daha dogru gibi geldi.

Bu konuda bilgisi olan arkadaslar, sizce ne yapmaliyim;
Dislerim duzelir mi?
Duzelirse duzelmesini diger taraftaki disi aldirmadan mi beklemeliyim yoksa 2. disi de aldirip mi beklemeliyim?

-konuyu dagitmis oldum ama bu soruyu sorabilecegim baska aktif bir konu basligi bulamadim kusura bakmayin-

4ü de gömülüydü benimkiler... Öyle her doktor da alamıyor malum. Çok şükür üzerine düştüm epey de hepsinden kurtuldum

Back