• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Cidden o kadar geç mi randevu veriyorlar ya? Ben 2 yıl önce başka bir sorunum için oraya gitmiştim 2 hafta sonraya gün vermişlerdi. Çekilme tarihini mi çok sonraya gün veriyorlar acaba? Peki özel hastane olarak nereye gittin fiyatı ne kadardı? :44:

medıpol hastanesınden randevu aldım sgk gecıyordu 2 gun sonra amelıyat oldum oh mıs 60 lıra fark odedım hepsı o

medıpol hastanesınden randevu aldım sgk gecıyordu 2 gun sonra amelıyat oldum oh mıs 60 lıra fark odedım hepsı o
ne güzel fiyatı da uygunmuş. ama ailem özel hastanelere sıcak bakmıyor malesef. para koparmak için hastaya müşteri gözüyle bakıldığını düşünüyorlar. bu yüzden devlete gitmem lazım. :43: zaten ağrım yok diğer dişlerim yamulmasın diye çektireceğim, sıra gelmesini bekleyebilirim sanırım

ne güzel fiyatı da uygunmuş. ama ailem özel hastanelere sıcak bakmıyor malesef. para koparmak için hastaya müşteri gözüyle bakıldığını düşünüyorlar. bu yüzden devlete gitmem lazım. :43: zaten ağrım yok diğer dişlerim yamulmasın diye çektireceğim, sıra gelmesini bekleyebilirim sanırım

20lik dişler eğer gömülü ise normal diş hekimi değil çene cerrahı sadece müdahale edebiliyor o yüzden devlet hastanesinde avrupa yakasında okmeydanı hastanesinde vardı bana 1 yıl sonrasına çekim için gün verdiler ki çok kızmıştım hastaneye 3 gün önce yine 20lik dişimi aldırdım hemde bezmi alem valide sultan hastanesinde 60lira fark ödedim 1 dişim daha var onuda alacak doktor ama daha çenem iyileşmediğinden operasyon yapmıyor

20lik dişler eğer gömülü ise normal diş hekimi değil çene cerrahı sadece müdahale edebiliyor o yüzden devlet hastanesinde avrupa yakasında okmeydanı hastanesinde vardı bana 1 yıl sonrasına çekim için gün verdiler ki çok kızmıştım hastaneye 3 gün önce yine 20lik dişimi aldırdım hemde bezmi alem valide sultan hastanesinde 60lira fark ödedim 1 dişim daha var onuda alacak doktor ama daha çenem iyileşmediğinden operasyon yapmıyor
bana da gittiğim diş hekimi okmeydanı veya sancaktepe çene cerrahisine gitmemi söyledi. okmeydanı çene cerrahisine internetten randevu alma kısmına girdim. randevu almadım ama 2 gün sonraya falan muayene randevu tarihleri var. muayene randevusundan sonra çekim için mi 1 yıl sonrasına gün veriyorlar?

bu arada geçmiş olsun :) bezmialemden memnun kaldın mı ağzın sızın çok var mı?

Son düzenleme:
bana da gittiğim diş hekimi okmeydanı veya sancaktepe çene cerrahisine gitmemi söyledi. okmeydanı çene cerrahisine internetten randevu alma kısmına girdim. randevu almadım ama 2 gün sonraya falan muayene randevu tarihleri var. muayene randevusundan sonra çekim için mi 1 yıl sonrasına gün veriyorlar?

bu arada geçmiş olsun :) bezmialemden memnun kaldın mı ağzın sızın çok var mı?

dananın kuyrugu o on muayeneden sonra kopuyor bakalım sana ne zamana randevu verecekler
bezmıalemden memnun kaldım hıc agrım sızım yok ama ben gadar oldugumdan hergun cekecegıme ıkı gun cekerım rahat ederım dedım çektırdım kurtuldum

dananın kuyrugu o on muayeneden sonra kopuyor bakalım sana ne zamana randevu verecekler
bezmıalemden memnun kaldım hıc agrım sızım yok ama ben gadar oldugumdan hergun cekecegıme ıkı gun cekerım rahat ederım dedım çektırdım kurtuldum
tekrar geçmiş olsun canım :) peki bezmialemde kaç gün sonraya ön muayane ve çekim randevusu veriliyor? belki ailemi ikna ederim diye soruyorum :1:

bu ayın 29unda- 5 gün sonra 20lik diş randevum var sancaptepede, adsm'lerde çene cerrahı parmak sayısını geçmediği için randevular çok sonraya veriliyor, acil durumlar hariç tabi, ben mayısın ortasında randevu almıştım düşünün 2,5 ay sonrasına verdiler, bana ağrı sızı felan yapmıyor ama hemen kurtulmak istiyorum 4ünden, o yüzden 29unda altlı üstlü 2 tane çektirmek isityorum, öteki randevu içinde yalvarıp yakarcam 1 ay içinde de diğer 2 taneyi çektirmeye çalışcam, kurtulayım ki ortodontik tedaviye başlayayım üst ön 4 dişimi çapraşıklaştırdılar çünkü. devlette hizmet ne kadar yetersiz, ortodontik tedaviyi özelde olmak zorundayım, reşitim diye devlette sıraya almazlar beni, alsalar bile 10 yıl sonraya mı alırlar artık bilmiyorum, 20lik dişlerin diğer dişleri etkilediği gayet açıkken niye bu yaşlarda kimseler için uygun fiyata ortodontik tedavi yaptırcak yer yok devlette, illa milyarlar mı saçmak lazım yahu. :47: :47: :47:

bu ayın 29unda- 5 gün sonra 20lik diş randevum var sancaptepede, adsm'lerde çene cerrahı parmak sayısını geçmediği için randevular çok sonraya veriliyor, acil durumlar hariç tabi, ben mayısın ortasında randevu almıştım düşünün 2,5 ay sonrasına verdiler, bana ağrı sızı felan yapmıyor ama hemen kurtulmak istiyorum 4ünden, o yüzden 29unda altlı üstlü 2 tane çektirmek isityorum, öteki randevu içinde yalvarıp yakarcam 1 ay içinde de diğer 2 taneyi çektirmeye çalışcam, kurtulayım ki ortodontik tedaviye başlayayım üst ön 4 dişimi çapraşıklaştırdılar çünkü. devlette hizmet ne kadar yetersiz, ortodontik tedaviyi özelde olmak zorundayım, reşitim diye devlette sıraya almazlar beni, alsalar bile 10 yıl sonraya mı alırlar artık bilmiyorum, 20lik dişlerin diğer dişleri etkilediği gayet açıkken niye bu yaşlarda kimseler için uygun fiyata ortodontik tedavi yaptırcak yer yok devlette, illa milyarlar mı saçmak lazım yahu. :47: :47: :47:

şimdiden gemiş olsun. aynı anda iki tane çekiyorlar mı?

kızlar ben geçen sene Marmara Üniversitesi Dişçilikte yaptırdım nişantaşında. Gömük olduğu için özel klinikler bile yapmayı kabul etmedi çünkü çene için röntgen çekmek gerekiyor 4 ay sıra bekledim 2 arkadaş aynı anda almıştık randevu arkadaşım yaptırdı ve 2.5 saat içerde kaldı onun dişi ters dönmüştü 5 kiloya yakın kilo verdi ağzını o kadar uzun süre açmıştı ki ağzı yırtılmıştı :53: onu görünce bende tırstım hemen randevumu iptal ettirdim bir kaç zaman sonra benimki de ağrı yapmaya başladı hatta konuşurken ağzımda bir ağırlık hissediyodum. Mecbuurrr gittim yine randevu aldım eylülde almıştım aralığın sonuna randevu verdiler ve gün geldi çattı. Ben korkudan bembeyazım. Aldılar beni odaya orda öğrencilerde var ama onlar sadece uyuşması için dişinize iğne yapıyolar. Asistan bana 3 tane iğne yaptı ancak uyuştu. Sonra doktor geldi dişime baktı seninki kolay hiç korkma dedi. Başladılar dişimi oymaya. Hiçbir acı hissetmedim ama bu diş diğer dişler gibi çekilmiyo adam ağzıma elini bastırdı zorluyo çekiyo sesini duyuyosunuz orda bi gittim geldim :1: sonra bitti dişi bir gördüm 4 ayaklı canavar gibi :9: bana gargara ve ağrı kesici verdiler 2 tane de dikiş attılar. 1 hafta sonra da dikişleri aldırdım. ilk 2 gün cici bebe yedim ılık çorba içtim inanmazsınınız ama 3. gün pizza yedim :1: orayı tavsiye ederim :emir_bebek:

Bugünkü 20lik diş maceramı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sancaktepe adsmdeki çene cerrahınaydı randevu.
Randevum 9.40taydı, trafiğe kalmayalım diye 9da vardık oraya, bekledik ve tam dakik olarak 40 geçe içeri geçtim, çok sağlam bir iğne yaptılar, iğne çok acıttı ama herhangi bir insanın katlanabileceği bir acı, öyle uyuşturan bir iğne hayatımda daha önce görmedim, normal diş çekimlerimde ve dolgularda yediğim iğneler iğne değilmiş resmen bunu gördüm, çok sağlam bir uyuşma oldu 5 dk içinde, ve akabinde ikinci bir iğne daha yaptı, bu da çok sağlamdı. Sonra içeri bilgi işlemdeki kız geldi 'kapıda bir hasta var 20lik dişleri için bilgi almak istiyor, yüz felci olacağını düşünüyor, böyle bir risk varmış diye panik yapıyor' gibisinden birşeyler dedi, o an öyle bir yusuf yusuf oldum ki anlatamam, bir de işlem öncesinde herhangi bir durumda sorumluluk almadıklarına dair bir kağıt imzalamıştım, hepten kötü hissettim, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik şimdi bunun için panik yapmayayım dedim. Gözümü kapattım, çıkarması hiç abartmıyorum 5 dakika sürdü, iğne de tamamen hissiz bıraktığı için ameliyatın bittiğini bile anlamadım, adamlar dikiş atıyordu dudağıma ip deyince farkettim bitttiğini.
Hiç bir acı ağrı sızım olmadı. Ben altlı üstlü çekim yaptırmak istiyordum, ama üsttekilerin kökü daha oluşmamış, sinüsle yapışık olduğu için kesinlikle çekmeyeceğini söylediler, üsttekileri çektirmeden ortodontik tedaviye geçeceğim, çünkü dişlerimde çapraşıklık oldu bu daha da artar çekim olup olmaması engel değil dediler.
İşlem biter bitmez bikaç dakika dişçi koltuğunda bekledim az istirahat et dediler, sonra kalkınca da elime talimatları ve buz poşetini verdiler ve reçeteyi. eve gelene kadar tuttum onu, eridi tabi bi yerden sonra ama buz gibi soğuk su sonuçta. Eve geldim yine tuttum. Saat 1e yaklaşmakta. 3 saat geçmiş üstünden. :6: İlginç ki, kanama da yok, durmuş.

Son düzenleme:
merhabalar bende gecen sene cektirdim okmeydanı ssk da hemen randevu verdıler 15 gun arayla 2sinide cektirdim cok iyi doktorlar var orada hayatımda hiç diş çektirmemiştim yarı gömülüydü dişlerim çok iltihaplanıyodu tvde bi doktor çıkmıştı baya bi uzman tamda benim kararsız oldugum dönemlerde seyrettim doktoru gereksiz dişlermiş eskiden insanların çeneleri daha geniş olduğu için gerkliymiş ama artık yeni nesillerde çene darmış oyuzden çenesi dar olanların çektirmesi daha uygunmuş bende cesaretlendim gittim çektirdim çok şükür şimdi rahatım:31:

Merhabalar .

Geçen hafta sol tarafta çıkmaya başlayan 20'lik dişim bu hafta yerini centilmence sağ taraftaki arkadaşına bıraktı. Açıkçası sol taraf , sağ kadar acımasız değildi :) Boğazlarımda bir batma hissi , kulağımda zonklama hissediyorum ve ağzımı açıp kapamakta zorluk çekiyorum ve tüm bunların hepsini çıkmakta olan dişimin bulunduğu sağ tarafımda hissediyorum. Henüz patlayamamış olan bu diş için aldırmak dışında başka bir önerisi olan var mıdır acaba ?

rahatlıkla aldır gitsin hiç düşünme çektiğin acıya değmez gerçekten hiç birşey hissetmeden alıyorlar dişini. Bende 2 tane 20liğimi çektirdim 3 hafta arayla bir tanesi uyuşturucu iğnenin etkisi geçince birkaç saat ağırdı. Diğeri çıkmıştı dışarı hiç ağırmadı. 20lik dişler çok çabuk çürüyorlarmış diğer dişleri de çürütüyorlarmış. Eğer vaktin varsa kurtul derim. Benim diğer 2 20'liğimle ilgili bi şikayetim yok ama olur olmaz gidip onları da aldırırım hiç düşünmeden. Şu an çektiğin acıdan daha az acı çekeceğine emin olabilirsin :)

rahatlıkla aldır gitsin hiç düşünme çektiğin acıya değmez gerçekten hiç birşey hissetmeden alıyorlar dişini. Bende 2 tane 20liğimi çektirdim 3 hafta arayla bir tanesi uyuşturucu iğnenin etkisi geçince birkaç saat ağırdı. Diğeri çıkmıştı dışarı hiç ağırmadı. 20lik dişler çok çabuk çürüyorlarmış diğer dişleri de çürütüyorlarmış. Eğer vaktin varsa kurtul derim. Benim diğer 2 20'liğimle ilgili bi şikayetim yok ama olur olmaz gidip onları da aldırırım hiç düşünmeden. Şu an çektiğin acıdan daha az acı çekeceğine emin olabilirsin :)

ne yalan söyleyim 1 haftadır sağ alt dişim baskı ve ağrı yapıyor. Çene cerrahına mı çektirsek yoksa diş hekimine mi? ben çene cerrahı istiyordum ama malum sıra sözkonusu o zamana kadar dişlerim üst üste biner heralde :31: Diş hekimine gittim bayramdan sonra kolay alırız dedi ama bilemiyorum kiiii

diş hekiminin dediğine uy bence. bazı dişler cene kemiğinin içinde olunca fln çene cerrahisine yönlendiriyorlar. Onun dışında dişin özel bir durumu yoksa eğer doktorun çekeriz bayramdan sonra dediyse demek ki basit olacak bir işlem hemen uyuşturup 2 dk da çekerler bittiğini bile anlamazsın :)

ne yalan söyleyim 1 haftadır sağ alt dişim baskı ve ağrı yapıyor. Çene cerrahına mı çektirsek yoksa diş hekimine mi? ben çene cerrahı istiyordum ama malum sıra sözkonusu o zamana kadar dişlerim üst üste biner heralde :31: Diş hekimine gittim bayramdan sonra kolay alırız dedi ama bilemiyorum kiiii

dişlerin gömükmü yoksa yarı gömükmü? eğer gömük ise bence mutlaka çene cerrahına gitmelisin.damağı kesip alıyorlar sonuçta özel bi uzmanlık gerekiyor. özelde 200 tl ye filan alıyorlar heralde sıra beklemeyim diyorsan

Back