Bugünkü 20lik diş maceramı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sancaktepe adsmdeki çene cerrahınaydı randevu.
Randevum 9.40taydı, trafiğe kalmayalım diye 9da vardık oraya, bekledik ve tam dakik olarak 40 geçe içeri geçtim, çok sağlam bir iğne yaptılar, iğne çok acıttı ama herhangi bir insanın katlanabileceği bir acı, öyle uyuşturan bir iğne hayatımda daha önce görmedim, normal diş çekimlerimde ve dolgularda yediğim iğneler iğne değilmiş resmen bunu gördüm, çok sağlam bir uyuşma oldu 5 dk içinde, ve akabinde ikinci bir iğne daha yaptı, bu da çok sağlamdı. Sonra içeri bilgi işlemdeki kız geldi 'kapıda bir hasta var 20lik dişleri için bilgi almak istiyor, yüz felci olacağını düşünüyor, böyle bir risk varmış diye panik yapıyor' gibisinden birşeyler dedi, o an öyle bir yusuf yusuf oldum ki anlatamam, bir de işlem öncesinde herhangi bir durumda sorumluluk almadıklarına dair bir kağıt imzalamıştım, hepten kötü hissettim, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik şimdi bunun için panik yapmayayım dedim. Gözümü kapattım, çıkarması hiç abartmıyorum 5 dakika sürdü, iğne de tamamen hissiz bıraktığı için ameliyatın bittiğini bile anlamadım, adamlar dikiş atıyordu dudağıma ip deyince farkettim bitttiğini.
Hiç bir acı ağrı sızım olmadı. Ben altlı üstlü çekim yaptırmak istiyordum, ama üsttekilerin kökü daha oluşmamış, sinüsle yapışık olduğu için kesinlikle çekmeyeceğini söylediler, üsttekileri çektirmeden ortodontik tedaviye geçeceğim, çünkü dişlerimde çapraşıklık oldu bu daha da artar çekim olup olmaması engel değil dediler.
İşlem biter bitmez bikaç dakika dişçi koltuğunda bekledim az istirahat et dediler, sonra kalkınca da elime talimatları ve buz poşetini verdiler ve reçeteyi. eve gelene kadar tuttum onu, eridi tabi bi yerden sonra ama buz gibi soğuk su sonuçta. Eve geldim yine tuttum. Saat 1e yaklaşmakta. 3 saat geçmiş üstünden.
İlginç ki, kanama da yok, durmuş.