20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

bende ordan 2 hafta önce almıştım 12 eylüle verdiler banada..tepebaşı ağız dişten aldım orda 31 ekime verdiler..genelde böyle oluyor sanırım

ankarada hep oyle cnm malesef cok ılerı tarıhe atıyolar lens ıcınde aynı sorunla karsılasmıstım ulucanlar goze gıtmıstım onun ıcın bı ay sonraya atmıslardı

Ben de 20lik diş mağduruyum. Dört yirmilik dişimde çıktı benim ama sadece birisi biraz rahatsızlık vermişti diğer üçünü fark etmedim bile:) En son diş doktoruna gittiğimde sağ üst ve sol alttakini çekelim dedi. Sağ üst artık kurtulamayacak derecede çürümüş. Sol alt ise sene içinde iki üç kez apse yaptığı için çekilsin dedi doktor. Ben korktum tabi. Sonra netten araştırma yaparken dişin çekim sırasında kırılma ihtimali var çene cerrahı çekerse daha iyi olur yazısını da görünce tam tırstım:) Sonunda çene cerrahı buldum. İlk randevuyu 7 eylüle alabildim. Birisini o gün çektireceğim umarım korktuğum gibi olmaz. Ben dişlerim çıktığı için rahat çekim olur diye düşünüyordum ama tanıdığımız bir diş doktoru üstten bakınca rahat çekim gibi gözüküyor ama kökte kırılma ihtimali var çekim sırasında dişin çıkış şeklinden dolayı dedi. En güvenilir yol cerrah çekimi dedi. Neyse ki cerrah buldum artık bundan sonrası da şans

Kızlar merhaba..3 ay önce sol alt tarafdaki 20lik dişimi ameliyat ile aldırdım.Ve sonrasında dişlerimde çarpıklık oldu.Özellikle sol alt çendeki köpek azı dişim öne doğru geldi.Böyle bir problem yaşayanınız oldu mu?Gidip düzelttirmek istiyorum ama daha çekilmesi gereken 3 dişim var çünkü yamuk olarak geliyor alttan.Ve şuanda da emzirdiğim için çok zorlanıyorum ilaç almadan olmuyor.Ee ilaç alsam bu sefer bebeğime yazık o yüzden biraz ertelemek zorundayım nerden baksanız 1.5 yıl kadar.Ee o vakte kadar ben böyle dolaşmak istemiyorum.Çok rahatsız oldum napmalıyım ben?

merhaba kıslar,,Ankarada 20 lik cektirmyi düşünüyorum.
tepebası mı yoksa 75.yıl mı daha güvenilir?

merhaba kıslar,,Ankarada 20 lik cektirmyi düşünüyorum.
tepebası mı yoksa 75.yıl mı daha güvenilir?

ben 75. yıla gıdıcem cnm randevum 1 ekımde cok gec verıyolar gercekten randevuyu ama oncekı ıkı dısımıde 75.yılda cektırmıstım ıgne vururken bıraz acıdı sonra pek acımadı
doktordan doktora fark var aslında o doktorun ısmını hatırlasam ona gıdıcektımde baska doktor baktı ınsallah ıyı ceker

kızlar ben daha önce sağ üst yirmilik dişimi çektirmiştim. o çok zor olmadı ama 10 gün öncede sağ alt yirmilik dişimi çektirdim.yarı gömüktü biraz zor oldu alt çenede olduğu için.bayağı şişmişti yeni yeni indi şişi. ama bugün dokunduğumda farkettim bi sertlik var yanağımda dişimin çekildiği yere doğru.bu normal bişeymidir? kist oluşmuştur diye korkuyorum bide çok hafif bir ağrı var.kist olsa 2 gün önce dikişlerimi aldırdığımda doktorum farkedermiydi

kızlar kaç gecedir kafamı duvarlara vuruyorum ağrıdan.
4 yirmilik dişim de alınmalıymış. 2 si normal 2 si cerrahi çekim.
ama özellikle sol alt beni mahvediyor çene filminde gördük. diş sola yatık yanağa doğru çıkmaya çalışıyor.
sağ alt da diş etimi parçaladı ama gömük. ikisi de beter ama sol gece gündüz mahvetti beni. arvelles içiyorum dayanamayınca.
kocaelide önerebileceğiniz cerrah var mı bana? doktor bulamadığım için aldıramıyorum.

Son düzenleme:
geçmiş olsun..özelde mi çektirceksiniz devlet hastanesinde mi.. bende çok endişeliydim ama bir diş hastanesinde çene cerrahına çektirdim gayette güzel ilgileniyorlar hatta kalan 2 dişimide aynı doktor çekicek..endişeleriniz olmasın herhangi bir çene cerrahı rahatlıkla çekebilir dişinizi..ve devlet hastanesindekiler bir günde birçok ameliyatlı çekim yaptıkları için işlerinde daha çok uzman oluyorlar bence..bu arada ben ankarada çektirdim

özelde çektirmeyi düşünüyorum. Kocaeli'de devlet hastaneleri biraz sorunlu. buraya geldim geleli bir iki defa gittim hep madur oldum o nedenle özel tercih edeceğim sanırım. geçmiş olsun sana darısı benim gibilerin başına.

hmm haklısın sende canım devlette sorunlar çıkabiliyor..bide 20lik diş olunca insanın dahada fazla dikkat etmesi gerekiyor..keşke yardımcı olabilsem ama malesef ankaradayım

ilk çıkan 20lik dişimi çektirmek zorunda kaldım. diş yamuk gelmiş galiba ve yanağımı ve etrafını yaraladı ağzımı açamıycak duruma gelmiştim. doktor çekelim dedi çektirdim malesef. şimdi korkuyorum ilerde o diş bana lazım olurmuydu acaba boşa mı çektirdim diye. bi de diş daha küçük olmasına rağmen çok alışmışım ona. ağzımda bi boşluk var sanki

dişiniz yamuk geldiği için tüm ağız sağlığınızı bozabilirdi..diğer dişleriniz yamulur,baskı yaptığı dişler çürüyebilirdi..doktorunz gerekli görmese çekmezdi zaten..20'ik dişlerle çiğneme yapılmıyor,fırçalanmıyor,ağız kokusu yapıyor ve genelde çürüyor.eski dönemdeki insanların yeme alışkanlığı daha çok et üzerine olduğu için çene yapıları geniş olurmuş ve 20lik dişlerinide kullanırmış onlar..ama bizim çene yapılarımız dar ve 20'lik dişler böyle sorunlu çıkıyor.o yüzden endişeniz olmasın ve boşuna üzülmeyin.ben 4 ünüde çektircem

ağrı kesici olarak ne kullanıyorsunuz benımlede paylaşırmısınız? ne uyutuyo ne uyanık tutuyo evde ruh gibi geziyorum.. bu sancısı bitmek bilmeyen volkan patlaması gibi atesi zonklaması öldürecek beni özellıkle sol alt çenemdeki çok fena

cnm ben doktora gıttıgmde bende de cok agrı vardı bana bı ılac verdı tum agrım gectı klamoks dıye bı ılac 5 gun boyunca ac karınına ıcıyosun ama kafana gore alma derım cnm yınede kotu sonuclara neden olmak ıstemem

klamoks antibiyotik canım kendi kafana göre alma sakın onu doktorun vermesi lazım..ama sana çok iyi bi ağrı kesici önericem "apranax ford" 10 dakikada kesiyo ağrıyı en az 10 saatte rahat edersin ben genelde diş çekiminden sonra sabah bir tane gece yatmadan bi tane içiyorum 3-4 gün..daha fazla kullanma..eczanede 7.5 lira ayrıca..

bende hiç işe yaramadı. bünyeden bünyeye değişiyor. arveles kullanıuyorum o da biraz işe yarıyor.

bugün doktordaydım soldaki alt ve üst 20 yaş dişim salı günü operasyonla alınacak. hepsi 380 tl. bana dua edin.

banada ameliyattan sonra majezik verdi..uyuşturucunun etkisi geçmeden içtim,uyuşturucunun etkisi geçince hiç ağrım olmadı.iki 20lik diş çekimimdede majezik kullandım,ağrım sızım olmadı hiçç

apranax,aprol,aprowell, naprosyn,napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax kısaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nufuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormuş.
Aman dikkat..

ikisi sizin için zor olmazmı ameliyatlamı alıncak?

cvplarınız için tşk ederim..
gecem gunduzume karıstı..gunduz uyuyacagıma (daha doğrusu sancıdan sızıp kalcagıma) buraya gelip baksaymısım ya! şimdi googleden nöbetci eczane aramak zorunda kalmayacaktım.. yada sabahı sabredip sabah alacagım artık napayım
antibiyotik şimdi dr.dan hbersiz almak istemıyorum ama majezik benımde sık kullandıgım -adet sancısı için özellıkle- bi ağrı kesici..bide arkadasın dediği apranax ı denemek lazım

annem doktora sormus oda 1er hafta arayla gelsın ameliyatla alırım demıs
:18: morfini nasıl vuracaklar..kesip biçerken hiç mi acı hissetmeyecegım.. ben haşhaşı şekerle karıstırıp kaşıkla yemesini seven biri olarak ya morfinler bana etki etmezse ne olacak?? tam narkoz yapsa olmuyomu?? tırstım resmen yaaa :18::18:

daha önce ameliyat olan varsa yazabılırmı nasıl gecıyor?? kestiğini filan hissediyormusunuz..yada dikerken?? bide ipleri çıkartmak içinde ayrıca gidecekmiyiz doktora?

bende 2 yirmiliğimi çektirmiş biri olarak yardımcı olmaya çalışayım diğer 2side yolda... eylül ayı içinde çekilcek inş:)
1er hafta ara az gibi geldi bana..çünkü benim dişlerim için doktor en az 15er gün arayla randevu verilmesini istedi..üst çenedekiler 1 haftada iyileşir ama alttakilerin tam olarak iyileşmesi 10 günü buluyor.ama sizinki yarı gömük şekildeyse belki o yüzden 1 hafta demiştir
dişinize dolgu filan yaptırmışsınızdır muhakkak..morfin tıpkı ondaki gibi bi fark yok yani..uyuşmaması imkansız ki doktorunuz uyuşmadan bi işlem yapmaz ve size uyuşup uyuşmadığınıda soracaktır.morfinden 3 4 dk sonra alt çene için, alt dudağın ortasına doğru şişlik gibi birşey hissediyorsanız anestezi başarılı demektir.üst çenede ise yanlış hatırlamıyorsam yanakta uyuşma hissediliyor..
genel anestezi,engelliler için yada aşırı korkan insanlar için yapılıyor diye biliyorum ben..böyle bişeye hiç gerek yok inanın..uyuştuktan sonra baskıdan başka hiçbirşey hissetmiceksiniz kestiğini,diktiğini filanda hissetmiyosunuz..zaten hissedilse hiçbir insan o acıya dayanamaz.dikişler içinde bir hafta sonra tekrar gidiceksiniz..ondada iğne yapılmış kadar acımıyor bile gerçekten ...ameliyattan sonra şişlik filan oluyor onun içinde gerekli önlemleri doktorunuz size anlatıcaktır ve siz ''bunun içinmi bu kadar korkmuşum bu ağrıyı çekene kadar 40 kere ameliyat olsaymışım keşke'' diceksiniz :)

arkadaşım korkmana gerek yok ama sabah karnını iyice doyur git çünkü akşama kadar bişey yemek istemezsin =) ameliyat değil ayrıca ufak bir operasyon bu kendini kasma 10 dakkadan fazla sürmüyo ve hiç birşey hissetmiyosun sadece hafif bi baskı ama hemen geçiyo..1 hafta ara az bencede 15 gün arayla git sen..bir de operasyondan sonra 2-3 gün sakın ama sakın sıcak bir şeyler yiyip içme..bana doktorum dondurma ye demişti öyle yaptım daha çabuk iyleşti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…