20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

üst normal alt cerrahi canım

Allahım artık ölüyorum. gece uyuyamadım sabaha kadar. şu anda deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum ağrıdan ah bir sızsam. gece boyu ağladım balkonda oturdum, televizyon izledim, kitap okudum nafile.... ameliyattan sonra olsa derim ki iyileşince geçecek ama bunun sonu yok ki. şu salı bir gelse hayırlısıyla.

siz antibyotik filanmı kullanıyorsunuz? öyle çok ağrılı durumlarda benim gittiğim hastanede randevu vermeden hemen çekiyorlar..bu kadar bekletmeleri saçma eğer apse filan yoksa..

siz antibyotik filanmı kullanıyorsunuz? öyle çok ağrılı durumlarda benim gittiğim hastanede randevu vermeden hemen çekiyorlar..bu kadar bekletmeleri saçma eğer apse filan yoksa..

hayır ağrı kesici kullanıyorum apranax flan hayretmiyor. ben gündelik nhayatımda ağrı kesici nedir bilmem ağrısa da kullanmam. doktorun ameliyat günleri var sanırım ondan ama insan bi ilaç yazar yaa... eşim 200 lük majezik almış. gece içicem hiç değilse uyurum işe yararsa.

insallah dedniğiniz gibi olur..tşk ederim cesaret verici sözlerınız için..
dolgu yaptırdım ancak benım dolguda bıle 3morfin ancak hakkımdan gelıo oyuzden ameliyat ne bilim aceba kaç tane daha vurunmam gerecek ..bide morfinin etkisi kısa surerse diye korkuyorum yani.. dolgu gibi kısa sureli olmayacaktır tahmınımce.. sol alt cenemdeki haric diğerleri çıktı azıcıkta olsa.. sol alt cenemdeki ,çeneye doğru mu uzuyor nedir sancısı sızısı bi farklı onun.. bidahaki haftaya gidicem memlekete annem almıs randevuyu,artık doktor bı kontrol eder bakar duruma gore 15gunde bir gel der belkide kimbilir..
ben yınede doktora dicem ,tedbirimi alıcam ,, bana morfin tek seferde işlemez dicem :18::18:
hmm bunu soyledğiniz iyi oldu ben aç gitmeyi dusunuyordum cunku.. yada az mıktarda yemeyı filan.. tşk ederim soğuk yıyecekler aklımda buda ayy ne bilim yaa bi korku oldu bende ..saframı aldırdıgım gun bile bu kadar korkmamıstım tam narkoza guvenmıstım sanırım

moral verici,cesaretlendirici sözlerınız için tşk ederim

bu kadar ağrıdığına göre apse yapmış olabilir..keşke bi antibyotik verseydi 2 günde bayağı rahatlatırdı sizi..neyse geçmiş olsun umarım bian önce kurtulursunuz

bu kadar ağrıdığına göre apse yapmış olabilir..keşke bi antibyotik verseydi 2 günde bayağı rahatlatırdı sizi..neyse geçmiş olsun umarım bian önce kurtulursunuz

çok sağolun arkadaşlar. dün gece rahat bir uyku uyudum. eşim yazık eczaneleri geze geze dün 200 lük majezik ve dişinol diye bir ilaç aldı geldi. majezikten korktum ama ağrısaydı yatarken içecektim ama dişinol mucizeymiş. ağrıyan dişin üstüne ve kemiğe sürdüm orayı önce uyuşturuyor hemen sonra da zamanla ağrıyı alıyor. Allahıma şükürler olsun rahatladım. majezik'i içmedim.

sonunda operasyon oldu. 45 dak. demişti 15 dak.da bitti. sadece üst dişimde hafif hissetme oldu tekrar uyuşturdu onu da aldı. şimdilik anestezi altında iyiyim. ama ağzımda çok sıvı birikiyor tükürmemem lazım ama rada fazlasını atıyorum çünkü dudaklarımdan sızıyor.

geçmiş olsun..bende dün çektirdim birini son bitane kaldı..ağzınızda kan birikiyordur oda akşama doğru azalır yarınada geçer inş..dediğiniz gibi tükürmemeniz gerekiyor yoksa orda pıhtılaşma olmuyor.tuzlu suyla gargara ve ilk gün buz kompresi sizi rahatlatıcaktır.birde dondurma yeyin ağız içinde soğukluk sağlayacağı için kanamanız daha erken duracaktır..

ağzım doldukça biraz tahliye yaptım mecbur. buz kompresi daha hastaneden çıkarken elime tutuşturdular. sütlü soğuk tatlılar yedim. bugün kanamam yok. gece de yastığımı yükselttim biraz durdu rahatladım bu sayede. doktorumun verdiği gargarayı ve ilaçları kullanıyorum neredeyse hiç ağrı çekmedim yazdığı ilaçlar çok iyi gerçekten. 2 diş aynı anda çektirmeme rağmen maaşallah.

evet malesef ağız dolduğu için arasıra boşaltmak gerekiyor :S ilk gün atlatılınca sonrası pek sorun olmuyor zaten..ağrı olmayınca insanı en çok rahatsız eden kanaması oluyor..ama siz 2 çekim yaptırmışsınız 3-4 gün yemek yemede zorlanırsınız biraz ..
benim bu dişim çok kolay oldu üst çenemdeydi..hiç şişlik bile olmadı..en zorunu en sona sakladık bakalım inş onuda kolayca atlatırım

canım evet 2 tane diş aldırdım sol alt ve üst. operasyonun ertesi gününden itibaren normal yeme düzenime geçtim. sadece ağzımı çok açmadan yiyorum ve çok şükür hiç şişliğim olmadı.

benim 20lik dişlerim çok gömük ve iltihap yapıyor bende okmeydanı diş hastanesine gitmeyi düşünüyorum

kardeşim 4 20liğini çektirdi bir tanesine dikiş attılar ama çok acımıyormuş korkulck bişi yok merk etme

Ben de bir saat önce çektirdim üstteki yirmilik disi. Alttan da çekilecek ama o biraz uğraştıcagi için sömestra bıraktık. Üstteki çekim çok Kolay oldu. Zaten Dişim çıkmıştı azı dis gibiydi yani. Ilk önce uyuşturdu Doktor tabi. Bu uyuşturucu iğne Dolgu yaptırırken vurulanlar kadar acıtmadi beş dakika sonra uyuştu zaten. Doktor ilk bir aletle sadece üç kere disi oynattı. Sonra alet değiştirdi. Sonra da tampon koydu. Toplamda iki dakika sürmedi işi. Günlerdir stres yapıyordum halbuki kendime. Şimdi buzlu kompres yapıyorum. Kanama var ağzımda ama hafif yutuyorum onu da. Bakalım anestezi etkisi geçince ağrı olacak mi. Aslında hiç korkacak bir şey Yok. Ben Doktor çekerken bayılırım diye düşünüyordum ama hiç Öyle olmadı. Çünkü doktorun disi çektiğini bile anlamadım Ben :)

Gecmis olsun nasil hissediyorsun kendini benim de aslinda cektirmem gerekiyormus ama cesaret edemiyorum :-( cektirmesek bi zararini gorur muyuz acaba doktorun sana bu konuda bisi dedi mi ? Ben bayramdan birgun once inanilmaz agri ile acile gittim antibiyotik agrikesici derken bir hafta sonra yine gittim doktora cerrah aliyo yirmilikleri deyince urktum simdi agri da yok ucu da cikti :-\ cok kararsiz kaldim :-(

ben 3 tane çektirdim..korkulcak bişey yok gerçekten o çektiğiniz ağrıların 10da 1 i kadar bile bir acı olmuyor...ucu çıktıysa daha kolay olur çok uğraştırmaz 10 dakikalık bir operasyonla alınır.2 gün sonrada normal yemek düzeninize dönersiniz..normal diş çekiminden tek farkı neşterle çok küçük bir kesik oluyor diş etinizde diş gömük olduğu için...mutlaka çektirin bu arada diğer dişlerinize baskı filan yapıp ön dişlerinizi yamultur..ağrıyosa zaten o diş eninde sonunda çekilecek demektir :)

Caım ben yirmilik diş çıkmıştı ve dolgu yapılamayacak kadar çürümüştü. Mecbur çekimdi yani yoksa diğer dişlere zarar. Alt çenede bir diş daha var aynı şekilde ama onun kökü biraz yamuk ondan kırılabilir dendi.Ama cerrah çekince sıkıntı olmaz sanırım. Benim çekim yapılan diş çok kolaydı sonrasında da sıkıntı olmadı öyle ama dediğim gibi tam çıkmıştı ve kökte düzgündü.

Diğer iki yirmilikte dolgulu ama onlara çekime gerek yok şimdilik dendi. Korkma sen de bir de ağrı yapıyorsa çektir kurtul. Ben çok korkuyordum ama boşa korku hiç öyle büyüttüğümüz gibi olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…