20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

merhaba kızlar...doğru başlıkta mıyım bilmiyorum ama bilgisi olan varsa mutlaka cevap bekliyorum...üst damakta sanırım 20'lik dişim çıkıyor..1 haftadır hafif bir sızı var.. bir kaç sorum olucak.. 20'lik dişin çıkması ne kadar sürer.. çok ağrır mı.. önümüzde ki hafta sınavım var çok panik durumdayım..şimdiden teşekkürler

canım 20lik diş de ağrı varsa kesin sorun vardır diye biliyorum ben. zaten yeri olsa genelde ağrımadan çıkıyor. şimdi doktora git aldır derken perişan olursun sınav arifesinde, şimdilik ağrı kesicilerle sınavını atlat ama sonra mutlaka bir doktora git belki problemlibirdiştir. sakın aksatma emi.

çok teşekkür ederim..dediğin gibi ağrı kesiciyle atlatırım sonrasında tedavi olurum..çok ciddi bir ağrı yok aslında sadece bir sızı bakalım..inşallah sınavı sorunsuz atlatırım

gömülü 20 lik dişimi dün ameliyatla aldırdım..ohh kurtuldum..korktugum kadar olmadı.uyuşturdukları için hiç acı hissetmedim..yanlız agzımın içi inşaat alanı gibiydi..çatur çutur...acaip sesler vardı içerde..kazı çalışması bakmayın şimdi böyle korkusuzça anlatmama..çok ama çok korkuyordum..bugun ise yüzümde hafif bir şişlik var ..birazdan agrı kesici 2 .iğnemı vurdurucam...Birde dr antıbıyotık ve gargara verdi onları kullanıyorum...çarşamba günü dikişlerimi aldırıcam...

benim 4 dişiminde çekilmesi gerekiyordu, alttaki yirmiliklerim de gömülüydü. ayrıca sinire yakın olduğunu riskli olabileceğini söyledi doktorum. şuan birini çektirmiş durumdayım. çekilirken hiçbirşey hissetmedim. sadece sesler duydum :) uyuşukluk geçtiği zaman çok ağrım oldu fakat ikinci güne hiçbişey kalmadı çok şükür. sanırım doktorla ilgili olan bir durum, birazda şans..

Merhaba, bende alt damağımda ki yarı gömük 20'lik dişin acısına ve ağız kokusuna daha fazla dayanamayıp çektirdim. Diş doktoruna alışıktım ama 20'lik diş dediğimde insanlar ürkerek yaklaştı ve bende merak edip araştırdım nasıl olduğunu. Yanlışlıkla gidip çekilme videosunu izledim ve normalde korkmama rağmen o gün vazgeçecek duruma geldim. Neyse zorla giderek oturdum koltuğa, bütün o süre boyunca hiçbir şey hissetmedim. Bittikten sonra tükürmemeye çalıştım çünkü ağız bölgesi en hızlı iyileşen bölgeymiş ve tükür düğümüzde bunu engelliyoruz diye okumuştum. Uyuşturucunun etkisi geçtikten sonra ağrı oldu ve ilaçla biraz hafifledi. Bu sırada bi kaç gün sonra dişlerimi de fırçaladım o bölgeye değdirmeden. Doktorum iyi iyileştiğini söyledi. Dikişler alındığında çok rahatladım çünkü ağrıtan dikişler gibi geliyordu bana. sanki o bölgeyi çekiyormuş ve ağzımı açmamı engelliyormuş gibi. Şu an tam olarak iyileşti.

Üst damakta düzgün olarak çıkan 2 tane daha var. En yakın zamanda onları da çektireceğim çünkü yanağımı ve dilimi ısırıyorum onların yüzünden. Ayrıca üstteki ilk çıktığında ki alttaki tamamen iyileşmişti o zaman, çenemi yerinden oynattı. Yemek yerken çenemden çıt çıt sesler gelmeye başladı. Şu an o diş de tamamen çıktı ve çenemde bi sorun yok.

Ve biraz ağrılı da olsa sürekli rahatsızlık çekmekten iyidir, üstelik kesinlikle dayanılmayacak gibi değil .

merhaba bende 2 yıl önce alt sağdaki gömülü dişimden kurtulmuştum. operasyondan sonra sıkıntı oluyor. 1 haftadır alt sol dişim ağrı yapıyor o da gömülü operasyon gerekli malesef. doktor kökün sinirin üzerinde olduğunu, dudağımda kalıcı bir uyuşukluk olabileceğini söyledi. kararı bana bıraktı. ağrı gün gektikçe artıyor. bende yaptırmaya karar verdim. yarın randevum var. ameliyat için gün planlayacağız. umarım herşey iyi gider bu sefer...

canım bneimde bir gömük dişim sinire yakındı, doktor almadan önce durumu söyledi kalıcı d aoalbilir geçicide oalbilir bu durum dedi. bende yapın gitsin dedim. çok şükür birşey olmadı.. umarım seninkide iyi gçeer ve birşey olmaz..

Benimde çektirmem gereken 20lik dişlerim var ama ağrıları beni düşündürüyor şu an, iyileşmesi ne kadar sürüyor acaba?

merhaba mercan, ben aldıralı bir kaç sene oldu bende çok korkuyordum ama ne aldırırken nede sonrasında hiç bi şey yok. ameliyatta heycandan titriyodum ama hiç acı hissetmedim sonrasında ise 2 gün falan ağrı oluyor ama ben düğüne gitmiştim o kadar bir ağrı yani:) sadece dikiş olduğu için ağınızı 1-2 gün çok büyük açamıyosunuz zaten 1 hafta falan sıvı gıdalar yemek gerekiyor. dikiş alınırkende hiç acımadı tabiki genel bir rahatsızlık hissi ve hafif bir ağrı bir süre oluyor ama toplamda
korkulcak bir şey yok gerçekten..

kızlar ben zaman geçtikçe dişlerimin birbirini sıkıştırdığını fark ettim, önceden güldüğümde dişlerim çok güzel gözüküyordu şuanda biraz yamuk duruyor, geçen günlerde dolgum düşmüştü onun için doktora gittim meğer sebebi 20lik dişin çıkmaya çalışmasıymış, çekmeleri gerekiyormuş düzelmeleri için, sonrasında öndeki dört dişimi yaptrayı ve dişlerimi beyazlatayı düşünüyorum ama diş çektirekten korkuyorum

ben de ne zaman strese girsem dişlerimde mutlaka bir problem oluyor.

üni.deyken her final dönemi dişlerimden biri mutlaka apse yapardı soluğu doktorda alırdım..

geçen yıl kpss 'den tam bir hafta sonra şiddetli ağrıyla soluğu acilde aldım. kanal tedavisi olan dişimde lezyon oluşmuş, bir hafta antibiyotik ağrı kesicilerle zor ayakta durdum bizimkiler tatil yaparken ben yataktan kalkamadım.bir hafta sonra çektirdim ama o bir haftayı hiç unutamayacağım..eğer sınav günü o ağrı olsaydı ne yapardım bilmiyordum..

çektirmekten korktuğum bir 20 lik dişim vardı, bütün yıl boyunca başıma bela olacağını bile bile cesaret edemedim. ama korktuğum başıma geldi ve o 20 lik diş sınavdan bir gün önce apse yaptı ve sınav günü kocaman oldu kahvaltı bile yapamadan sınava girdim. geçen yıl ki gibi ağrı yapmadı ama sınavımı etkiledi baya..

dişlerimden ikisi kpss ye kurban gitti anlayacağınız..

Ben de dün ameliyatla aldırdım gömülü 20 lik dişimi arkadaşlar, ilk kez aldırıyorum o yüzden biraz tedirgindim ne olacak diye ama inanın hiç tahmin ettiğim gibi olmadı, iğnelerden sonra 10 dk. uyuşma molası sonra bir dakika içinde aldı dişimi, içini temizledi, dikiş attı derken 5 dk da bitti ameliyat... Çok da iyi bir diş hekimiydi kadın, terapi yapar gibi konuşa konuşa aldı dişimi, uyuşukluğu gittikten sonra biraz ağrı oldu, ağrı kesici içtim, çok aşırı bir rahtsızlık vermiyor tahmin ettiğim kadar, bence siz de bir an evvel kurtulun... Sonradan çok problem yaratabilir çünkü... Hepinize geçmiş olsun...

canım saçmalama ne genel anestezisi..ne kadar büyütmüşsünüz bu olayı..birbirinizi korkutmayın Allah aşkına..ben üst iki 20liğimi 1 er hafta arayla çektirdim..ameliyat demeyin şu olaya ufak bir operasyon..10 dakika sürdü sürmedi gözlerimi kapadım bi açtımki adam dikiş atıyo..aa çektinizmi dedim..yok baktım kıyamadım geri kapadım diye bile espri yaptı..hiç hissetmedim tamamen gömülü oldukları halde..sadece anestezinin etkisi geçtiğinde hafif bi sızlama oldu oda ağrı kesiciyle geçti..ilk gün çok fazla ağzını açamıyosun ve esnememen gerekiyo dikiş atmasın diye ve fındık fıstık gibi sert şeylerle zorlamamak gerek..zaten bunlar büyütülcek şeyler değil bi kaç gün insanın katlanabileceği şeyler..

merhaba kızlar
2 sene önce yarım kalan bir kanal tedavisi yüzünden üstteki büyük azı dişlerimden birini çektirmek zorunda kalmıştım.O zaman çekilen filmde diş hekimi 20lik dişlerimde sıkıntı olabileceğini söylemişti.Bu geçen süre zarfında 20likler hala çıkmadığı halde alt dişlerim iyice çarpıldı,üst dişlerimde bir sıkıntı olmadı önceden çektirdiğim için o boşluk kapandı neredeyse.
Ama alttaki köpek dişim dışarıya doğru gitmeye başlayınca üstteki dişinde şeklini bozuyor.
Alt dişlerim çok görünmediği için önemsememiştim başta sanırım artık 20lik dişlerime bir şey yaptırmam gerekli

Sorum şu benim gibi dişleri 20lik dişler yüzünden dişleri çarpılıpta 20lik dişleri çekildikten sonra düzelen var mı ?

kızlar 4 20'lik dişimide çektirmem gerekiyor.3'ü yarı gömük,1'i tamamen gömük.doktor hepsinin ameliyatla alınacağını söyledi..ne kadar sürede alınır hepsi? birde ankarada tavsiye edebileceğiniz bir çene cerrah varmı?

benimde Ankarada tavsiye edebileceginiz çene cerrahına ihtiyacım var..
Ankarada 20 lik dişini cektırenler yardım lütfen

benimde Ankarada tavsiye edebileceginiz çene cerrahına ihtiyacım var..
Ankarada 20 lik dişini cektırenler yardım lütfen

ben bugun tepebaşı ağız diş sağlığında çektirdim 1 dişimi..öyle zor olmadı ve doktorum gayet iyi ilgilendi sağolsun...gördüğüm kadarıyla ordaki (ameliyathanedeki) doktorların hepsi ilgililer ve çok hijyenik bir ortam var..gitmek isterseniz tavsiye ederim ancak büyük ihtimalle ekime randevu verirler

Merhaba arkadaşlar, benim sol alt 20lik dişim ağrıyor. tam çıkmadı biraz üst kısmı çeğreye kadar görünüyor. bu gömük diş anlamına mı gelir.? dün akşamdan beride şişkinlik var.20lik dişimin yanında bulunan yani yanak kısmında ki eti ısırıyorum istem dışı tabi.. bugün dişçiye gittim film çekecekti ama çenemi açamadığım için çekemedi. iki tane ilaç verdi salı günü gideceğim. çekimi nasıl olur sizce bana bilgi verebilecek olan var mı? dişimde dehşet ağrı var aynı zamanda şişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…