- Konu Sahibi Cevrimhici
-
öncelikle merhaba bi sorum olacaktı yaşım 16 fakat doktora gittim 20 lik diş çıkıyor dedisol tarafımla yemek yiyemiyorum hepsi abse yapmış gibi ağroyr dişlerimide baktı çok sağlıklı ve düzenli dişleriniz var dedi. 20lik diş yaşa değilde kemik yapısına göremi çıkıyor :S biz bişey yapamayz dedi.
eğer diş yapını bozacak gibilerse bekletmeden aldır derim..
benim 3 tanesi normal çıktı 1 tanesi gömülüydü ama üst ön dişlerimin birini ileri itti alttada hafif geriye kayma oldu..
ben 20likleri çektirdim şimdi üst dişler için plak yaptırıcam..
Çok şükür katı yemekler yemeye başladım suratımdakı şişlik indi
Ama çok büyük bi sorunum var Çenemi kapattığım zaman dişlerim tam oturmuyo
Dişim çekilirken çenemde bi sıkışma hissetmiştim canımın acısıyla bakmadım aynaya bile
ama şimdide Çektirdiğim sol alt 20lik dişimin yanındaki azı dişlerimin öndeki dişlerimin yamulduğunu görüyorum
Düzelir mi çok korkuyorum
Çok şükür katı yemekler yemeye başladım suratımdakı şişlik indi
Ama çok büyük bi sorunum var Çenemi kapattığım zaman dişlerim tam oturmuyo
Dişim çekilirken çenemde bi sıkışma hissetmiştim canımın acısıyla bakmadım aynaya bile
ama şimdide Çektirdiğim sol alt 20lik dişimin yanındaki azı dişlerimin öndeki dişlerimin yamulduğunu görüyorum
Düzelir mi çok korkuyorum
Bugün 15.13 te oturdum cerrahın koltuğuna. Aslında dişçiden hiç korkmadım üst 20'liklerin ikisi de tereyağından kıl çeker gibi çekilmişti ve sonrasında acımadılar bile.ama dün gece okuduğum birkaç yorum biraz kafamı karıştırmıştı. Alt 20'likler sorunlu oluyormuş galiba. Neyse serinkanlığımı koruyarak gittim hastaneye. İşlem 10 dakika sürdü o bölge uyuşturulduğu için hiçbir şey hissetmiyorsun. Cerrah uyuşukluk geçtikten sonra biraz ağrı yapabilir dedi. 2 gün tükürmememi, tükürüğümü yutmamı vs.. tavsiyelerde bulundu. Eve geldim, uyuşukluk geçtikçe az acı hissettim. Cerrahın yazdığı ağrı kesiciden aldım, antibiyotiğimi de aldım. Şu an ağrı kesicinin etkisi geçmiş olmalı ağrım yok ama hassas tabi çenemin o kısmı. Ben alt sol 20'liğimi çok basit atlattığımı düşünüyorum, forumlarda çok sorunlu hikayeler okudum. Doktor da çok güzel bir operasyon oldu, umduğumdan kolay oldu, sorunsuz dedi. Bu dişim yarı gömüktü. Sağ alt tam gömük. Ona sıra gelince ne yapacağım kara kara düşünüyorum.
tam 20 ye bastigim gün belki cikarda kurtulurum diye ümit etmistim.en az 4 aydir agri cekiyorum.ama 1 ay gecti dogum günümden yinede cikmadi.20 lik dislerim icin yer var agzimda.ama sadece 1 tanesinin yeri yok.oda dün agri yapmaya basladi..daha cikmadan böyleyse,ciktikdan sonra nasil olucam.cektirmeyede korkuyorum.ameliyat gibi resmen yaa
benim bikaç ay önce basladılar üstelik 18im henüz martta 19 oldum :)üstelik altta tel var ve çıkarlarsa çok zorlar bizi demişti doktorum ağzımı 1cm bile açmakta zorlanıyodum çekelim alalım dedim hayır dedi eğer seni kıvrandırıcak kadar acısı varsa bi doktora git benimki bi ilaç bi de jel mi ne vermişti adını hatırlamıyorum onları kullandım hafifledi şu an ara sıra o ağrıyı yapsa da akısına bıraktım açıkçası,ama korkma bunu son çare olarak yaptıran biçok kişi var sonucta sen hissetmiyceksin uyusturcaklar senin korktuğun o anki görüntü.hissetmiycek olsak bile hepimiz dişçiden korkarız
yurt disinda oldugum icin ilac alma doktora cikma durumum yok .yaza kadar cekicem.demin okudum,dikis atiliyormus bide ya.agrisini cekerim ama ona cesaret edemem.eylülde tr deyken.minicik kalmis en arka disim cekilcekti.öldüm öldüm dirildim ya.uyusturuluyor tabiki ama.doktor o disi alttan yukari iterken ben o disin kirilma sesini duyarken nasil rahat olayim.doktor disi ittikce bende yukari kalkiyorum.agri olmasada korku.aslinda disci doktor korkusu yok.islerini cogu düzgün yapmiyor.o yüzden aman nasil olucak diye korku var.
canım sen nerde geçirdin bu operasyonu istanbuldaysa adres bilgi verebilirmisin
Fatih- Hosbitadent
Ne kadara yaptırdınız acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?