20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

eğer diş yapını bozacak gibilerse bekletmeden aldır derim..
benim 3 tanesi normal çıktı 1 tanesi gömülüydü ama üst ön dişlerimin birini ileri itti alttada hafif geriye kayma oldu..
ben 20likleri çektirdim şimdi üst dişler için plak yaptırıcam..

18 yaş altındaki 20lik dişi almıyorlar diye biliyorum cnaım nasıl çıktığına dair hiç bişey blmıyrm. dotora gittim 20lik dedi bişey ypamayz dedi

Çok şükür katı yemekler yemeye başladım suratımdakı şişlik indi
Ama çok büyük bi sorunum var Çenemi kapattığım zaman dişlerim tam oturmuyo
Dişim çekilirken çenemde bi sıkışma hissetmiştim canımın acısıyla bakmadım aynaya bile
ama şimdide Çektirdiğim sol alt 20lik dişimin yanındaki azı dişlerimin öndeki dişlerimin yamulduğunu görüyorum
Düzelir mi çok korkuyorum

doktoruna göster bence..

Ben ortodonti tedami sinirleri aldıramadığım için yarıda bıraktım. Tamamen olmasa da eski bozuk haline döndü. Doktora sorduğumda henüz oturmuş halde değilse sinirlerin dişi doğal haline çektiğini söylemişti. E benim bir seneden uzun tedavi boyunca düzelen dişim bile döndüyse, bence senin de dönecektir. Dikişlerimi aldırmadan önce ben de oturmuyor gibi hissediyordum ama şu an sorun yok. Bence panik olma.

Bugün 15.13 te oturdum cerrahın koltuğuna. Aslında dişçiden hiç korkmadım üst 20'liklerin ikisi de tereyağından kıl çeker gibi çekilmişti ve sonrasında acımadılar bile.ama dün gece okuduğum birkaç yorum biraz kafamı karıştırmıştı. Alt 20'likler sorunlu oluyormuş galiba. Neyse serinkanlığımı koruyarak gittim hastaneye. İşlem 10 dakika sürdü o bölge uyuşturulduğu için hiçbir şey hissetmiyorsun. Cerrah uyuşukluk geçtikten sonra biraz ağrı yapabilir dedi. 2 gün tükürmememi, tükürüğümü yutmamı vs.. tavsiyelerde bulundu. Eve geldim, uyuşukluk geçtikçe az acı hissettim. Cerrahın yazdığı ağrı kesiciden aldım, antibiyotiğimi de aldım. Şu an ağrı kesicinin etkisi geçmiş olmalı ağrım yok ama hassas tabi çenemin o kısmı. Ben alt sol 20'liğimi çok basit atlattığımı düşünüyorum, forumlarda çok sorunlu hikayeler okudum. Doktor da çok güzel bir operasyon oldu, umduğumdan kolay oldu, sorunsuz dedi. Bu dişim yarı gömüktü. Sağ alt tam gömük. Ona sıra gelince ne yapacağım kara kara düşünüyorum.

canım sen nerde geçirdin bu operasyonu istanbuldaysa adres bilgi verebilirmisin

benimde sağ alt dişim baş gosterdı ıkı senedır cıkmaya calısıodu ama bı zararıda yoktu ta kı ctesı gecesıne kadar sabah bı kalktım nasıl sısmıs yuzum. polikinlige gıttım cene cerrahına ankara universıtesıne yonlendırdı. ptesı gıttım antıbıyotık verdı carsamba gel dedı bende cekılcek sandım gıttım ama nasıl bı korku var taa 2 mayısa amelıyat gunu verdıler. 1 ay bu korkuyla nasıl yasarım bilmiyorum. doığuma giderken bu kadar tırsmamıstım. bı an kalbım yerınden fırlıcak sandım. nasıl relaks oturcam o koltuga bılmıyorum ve nasıl 1 ay bu korkuyla yasıycagım muamma.

ankarada bu konuda uzman olup deneyımı olan varsa tavsıyelere acıgım. ankara 75. yıl agız ve dıs saglıgı tecrubesı olan var mı?

20 lik dişimi perşembe günü öğleden sonra çektirdim. dişçiye gitmeye çok alışık olduğumdan gayet rahat gittim. iğnenin yapılması falan çok fazla acı vermiyor. sırf iğneden korkup gitmeyenler bence bundan korkmasınlar. dişimin sadece bir köşesi çıkmıştı diğer iki köşesi içerdeydi. bana günlük hayatımda yemek yerken falan sorun yarattığı için( yanağımı falan ısırıyordum.) ve doktorumun çekilmesi gerektiğini söylediği için çektirdim. zaten daha öncesinde baya bi ağrı çekmiştim en iyisi bir kere ağrı çekip kurtulmaktı.çünkü olup olmadık zamanlarda ağrıyordu sınav haftam gibi :) doktor ilk başta zor olabilir buna hazırlıklı ol dedi ama daha sonra kolay olacağını fark etti. çekilirken çok gerildim ama ağrı hissetmedim. hatta bi an gerginlikten kurtulup kendime geldiğimde canında acımıyor neden böyle gerildin diye kendime kızdım :) rahatlatmaya çalıştım kendimi.
çekim öncesinde 1 hafta antibiyotik kullandım ve çekildikten sonra da kalan ilaçlarıma devam ettim.
uyuşturucu iğnenin etkisi 1-1.30 saat içinde geçmeye ağrı hissetmeye başladım. ama dudaklarımdaki ve çenemdeki uyuşukluk 3 saat sürdü.
öğlen 3 te çektirmiştim. akşam 7 ye kadar ilaç içmedim ama dayanamadım hatta ağrıdan ağladım
daha sonra majezik içinde resmen 15 dakika içinde normal halime döndüm. buarada şişlikten ağzımı açıp yemek yiyemedim. fakat bu çok yanlışmış doktorumu aradığımda yemek yemelisin hatta diğer tarafınla sakız falan çiğne ödem açılsın dedi.
ilk günü atlattıktan sonra ağrım eskisi gibi olmadı fakat çok fazla şişlik oldu. bugün 3. günüm şişliğin çoğu gitti ama hala var.
sizlere sormak istediğim birşey var dikiş atılan yerin bir kısmı biraz kalkıo gibi kapancak mı acaba bu
bunun tereddütü içindeyim.sizlerinki nasıl oldu bana yardımcı olursanız çok sevinirim. 13 ünde dikişlerimi aldırıcam o zamana kadar kapanır mı acaba

tam 20 ye bastigim gün belki cikarda kurtulurum diye ümit etmistim.en az 4 aydir agri cekiyorum.ama 1 ay gecti dogum günümden yinede cikmadi.20 lik dislerim icin yer var agzimda.ama sadece 1 tanesinin yeri yok.oda dün agri yapmaya basladi..daha cikmadan böyleyse,ciktikdan sonra nasil olucam.cektirmeyede korkuyorum.ameliyat gibi resmen yaa

benim bikaç ay önce basladılar üstelik 18im henüz martta 19 oldum :)üstelik altta tel var ve çıkarlarsa çok zorlar bizi demişti doktorum ağzımı 1cm bile açmakta zorlanıyodum çekelim alalım dedim hayır dedi eğer seni kıvrandırıcak kadar acısı varsa bi doktora git benimki bi ilaç bi de jel mi ne vermişti adını hatırlamıyorum onları kullandım hafifledi şu an ara sıra o ağrıyı yapsa da akısına bıraktım açıkçası,ama korkma bunu son çare olarak yaptıran biçok kişi var sonucta sen hissetmiyceksin uyusturcaklar senin korktuğun o anki görüntü.hissetmiycek olsak bile hepimiz dişçiden korkarız

yurt disinda oldugum icin ilac alma doktora cikma durumum yok .yaza kadar cekicem.demin okudum,dikis atiliyormus bide ya.agrisini cekerim ama ona cesaret edemem.eylülde tr deyken.minicik kalmis en arka disim cekilcekti.öldüm öldüm dirildim ya.uyusturuluyor tabiki ama.doktor o disi alttan yukari iterken ben o disin kirilma sesini duyarken nasil rahat olayim.doktor disi ittikce bende yukari kalkiyorum.agri olmasada korku.aslinda disci doktor korkusu yok.islerini cogu düzgün yapmiyor.o yüzden aman nasil olucak diye korku var.

ben çok küçükken dişimi çeken doktoru hatırlıyorum uyusturmustu ama öyle bi asılmıstı ki çıtır çıtır ses duyuyosun insan psikolojik olarak etkileniyo onun yüzünden kalıcı dişimden oldum şimdi yapma diş yapılcak arka tarafa mesela.haklısın biraz doktora da bağlı ama psikolojik olarak hepimiz çekiniyoruz.allahtan doktorum canımın tatlı oolduğunu biliyo ona göre davranıyo geldiğinde etraflıca arastırıp kötülerine denk düşmezsin umarım şimdiden gecmiş olsun canım

bugün aradım haftaya cuma günü için randevu aldım..doktor senin dişlerin çıkmaz bunları ameliyatla almamız gerekiyo dedii geçen yaz çok hafif ağrı oldu...her hafta 1 dişimi alıcaklar ameliyatla ( çok korkuyorummmmm

kızlar korkmayın ameliyat falan gibi değil uzman birine yaptırdığınızda 10 dakika sürüyor uyuştuırucunun etkisi geçincede biraz ağrı oluyo ama aprı kesiciyle geçiyor sonuçta 3 gün içinde normal şekilde yersiniz..o yüzden kendinizi dolduruşa getirmeyin ve korkmayın..geçmişolsun herkesee..

Sag ustteki farkttirmeden cikti sol usttekinin farkwtmedenbir ucu cikti
Simdi sag alttaki cikiyor sismis ve uc gundur feci agriyor. Oturup agladim resmen
Sadece disim agirsa neyse kolum kulagim ve boynumdaki damarlar agriyor
Agri kesici ictim hafif bir agri kaldi ama boynum hala kotu
Umarim uyuyabilirim :/

merhaba kızlar. benimde yarı gömük kapşonlu dedi diş hekimi . şişti kanıyo . şimdilik gargara verdi ama sürekli devam ederse çekilecekmiş . çekildikten sonra diş eti eski halini alıyor mu merak ettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…